X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov ślicznym maluszek :)

Pati gratulacje :) a tak się zapierałaś na te badania hehe :P

AnnieLov lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wynik cukru na czczo, nadal za wysoki choć dziś ciut niższy jak zwykle. Dziś 93, jutro mam wizytę w poradni, ciekawe czego się dowiem :(

AnieLove piękny synek :)

Nelus co za ludzie pracują w tych szpitalach, współczuję :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov jej gratuluję ślicznego syneczka

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne czy może udać się na jakiejś badania. Nie umiem spać w dzień ale w nocy przesypiam 12 godzin,czasem troszke wiecej wczorem poszłam przed północą spać i dziś wstałam chwile po 12 . To normalne,czy coś ze mna nie tak? Wydaje mi sie że to jeszcze za wcześnie żebym potrzebowala tyle snu.
    Mam też anemie ale nie wiem czy to powod zmeczenia....
    Podobno jak ma sie cukrzycę to potezeba duzo snu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:09

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Nelus jesteście bardzo silni i dacie radę. Dziwi mnie tylko fakt że jak miałaś już wtedy od razu plamienia to Cię nie wzięli na oddział. W Polsce to odrazu kładź się na oddział i nie wychodź minimum 3 - 4 dni. Przynajmniej tak u nas jest.

Helen a jak masz wystawiane zwolnienia po 2 tygodnie czy na miesiąc ?
    na miesiac

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne czy może udać się na jakiejś badania. Nie umiem spać w dzień ale w nocy przesypiam 12 godzin,czasem troszke wiecej wczorem poszłam przed północą spać i dziś wstałam chwile po 12 . To normalne,czy coś ze mna nie tak? Wydaje mi sie że to jeszcze za wcześnie żebym potrzebowala tyle snu.
    Mam też anemie ale nie wiem czy to powod zmeczenia....
    Podobno jak ma sie cukrzycę to potezeba duzo snu
    wiesz jak nie zrobisz kontrolnych badan, to my tu nic nie wymyślimy, ale pwoiem ci tak, ze ja się tez pozno kładę i gdyby nie budzik o 10.30 to pewnie dłuzej bym spała. Ale nie chce przespać całej ciązy i też czuje duze zmeczenie.
    Ale ja biorę dodatkowe żelazo przypisane, i powiem ci ze jest lekka poprawa.
    Cukier na początku miałam w porządku.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen,Magda: do mnie przyszło pismo, na ktore mialam odpowiedzieć i na ten czas decyzje wstrzymano, czekam teraz na ich ruch.. Na odpowiedz maja podobno 14 dni, ale oni jak widac mogą nie trzymac się terminow..

AnnieLov, "synus pozostał synusiem":D hehe, sliczny jest!

JajkoNiesoodzanka, dzieki! Ja raczej tez sie zdecydowałam na ten ujastek, bo jednak zaczęliśmy ogladac z mężem " moje 609 gramow szczescia":P i wiem, ze gdyby coś dobrze zajmą sie dzieckiem (odpukać!)...

Gratuluje wszystkich udanych wizyt! <3

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka sprawdziłam na portalu zus pue i na razie mam wpisane zwolnienie, w zasiłkach pusto. Ale wczoraj nawet zwolnienie się nie pojawiało.

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov śliczny synek :)
    Gratuluję pozostałych udanych wizyt :)

Na to II prenatalne namówił mnie lekarz powiedział to samo co wy że będzie inne że badają narządy itd. Więc dzwoniłam i jesteśmy umówieni na 27.01 na 11 :) a 10.02 lutego normalna wizyta u mojego ginekologa.

Michał się wita z wszystkimi ciociami :) A że jestem wstydniś to niewiele widać :)
    34df9c05d503e091med.jpg

Wiecie jak dzieci bawią się w chowanego. Ukryją twarz i myślą że ich nie widać :) to właśnie robił dziś mały chował twarz w łożysko i tyle go mama widziała :)
    4f9419d427f5617amed.jpg
    I piękny kręgosłup :)
    fdebd515403bf5e8med.jpg
    A ja weszłąm tylko do tesco po zgrzewkę wody :D 15 zł za body i 30 zł za komplet.
    9d840d5248325f66med.jpg
    5c6825302bb14cfcmed.jpg

Agabtm, fairy_tale, wisnia11, Helen, mmarzenak, Repose, dais, oldżi, evus, Madzik84, Misia15, Magda34, Helenucha Klucha, Kawokado, Kourtney, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder niespodzianka apropo Jazdy samochodem i autobusem to ja mam tak, że jak prowadzę to wszystko ok tylko jak jestem pasażerem robi mi się niedobrze. Wiec chyba niektóre ciężarne tak mają ;)
    Ja do piątku jak pisałam wcześniej na l4 Mam leżeć pod kocem i odpoczywać ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen to jak masz na miesiąc odrazu zwolnienie to możesz mieć kontrol lub wezwanie do ZUS. System jakoś im to wychwytuje i zaraz kontrola

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati o ten spryciul, śmiesznie to wygląda haha :)

Ciuszki śliczne, tak to właśnie jest jak się wchodzi do sklepu z ciuchami dla dzieci małych

f2w3skjoxrbw67ni.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamierzam kupic takie łozeczko co o nim sadzicie?
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-materac-gryka-posciel-15-el-i5900715887.html

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Helen to jak masz na miesiąc odrazu zwolnienie to możesz mieć kontrol lub wezwanie do ZUS. System jakoś im to wychwytuje i zaraz kontrola
    kontroli nie było ani pisma, podobno się nie spieszą i trzymają w niepewności do końca miesiąca. A jak było u Ciebie?tez jestes na DG?

feegu6l.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm - lekarz mówił, żeby wziąć to za dobry znak - że hormony działają jak trzeba :)
    Jak słuchałam dziś muzyki w tramwaju, to było lepiej :)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-materac-gryka-posciel-15-el-i5900715887.html

Też będę brała z szufladą łóżeczko, zawsze się tam jakąś pierdołkę schowa :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ja jestem na umowie normalnie i miałam kontrol, ale wydaje mi się że to dlatego że jestem zameldowana tam gdzie mama ma działalność zarejestrowaną czyli w domu :)

Ale jak miałam jeszcze swoją działalność i jak poszłam na zwolnienie najpierw na 2 tyg, kilka razy później wzięłam na miesiąc to od razu wzywali mnie na kontrol do Zus

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Helen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 ale się chowa :P
    ważne ze zdrowy jak ryba :)
    Annielov gratulacje udanej wizyty :)

wiecie co szkoda ze mąż zdjęcia nie zrobił na usg, ale mielismy obraz z Krzyk Muncha, dziecko tak smiesznie przyłozyło obie rączki przy główce.
    Mąż póki co nie chce 3d bo trochę go te nasze obrazki przerażają, pokazuję mu czasami wasze pociechy ;) i wiecie takie zniekształcone to dla niego szok, chodź mu tu widzimy ładne buźki ;) ale mnie za każdym razem rozbraja reakcja :P
    i go trochę torturuję ;) bo mój mąż wogóle nie ma wyobraźni :D.

fairy_tale, Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Słodkie jest :) a to jest cena za wszystko? Czy tylko samo lozeczko

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozeczko wyglada na solidne i wygodne :)
    AnnieLov jakie dokladne zdjecie, wyglada jak bobasek :D sliczny synus :D
    Z tym spaniem tez bym tak miala gdyby nie drugie dziecko i praca. Wydaje mi sie, ze przemeczenie jest czyms normalnym w ciazy, ale lepiej to skonsultowac z lekarzem i zrobic badania.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ