Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus daj nam znać co u Ciebie, jak tylko będziesz mogła. Tak bardzo się przejmuję Twoją sytuacją, że aż niespokojnie spałam.
Ale za to sen nad ranem wynagrodził mi wszystko. Śniło mi się moje Maleństwo, że się urodziło i to był chłopczyk. Byliśmy już w domu, była przy mnie najbliższa rodzina, karmiłam go, przewijałam, usypiał bez problemu. Teraz tak sobie myślę, że to moje obawy o karmienie piersią (czy dam radę, bo bardzo chcę karmić naturalnie) i o opiekę nad noworodkiem wyszły na jaw w tym śnie. Ale i tak był taki słodki, że jak mąż wstawał do pracy, to mu opowiadałam
Madzik84 jak po wczorajszej wizycie?
Kamenka z nadciśnieniem w ciąży nie ma żartów. Koniecznie skonsultuj się z lekarzem.
Fairy_tale oj to uważaj na siebie! Pamiętam jak pisałaś o swoich dolegliwościach, tym spinaniu brzucha i wydawało mi się, że miałam tak samo. Teraz zaczęłam się poważnie bać, czy u mnie wszystko w porządku... Dobrze, że wizyta już jutro.Madzik84, dais, Lila2703, kamenkaa lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Ja wstałam dopiero teraz, wiec coś jest z tym rozleniwieniem:D
Kourtney, ja znowu nie boje sie krwi, ale igiel.. Nie raz zemdlałam u dentysty przy znieczuleniu czy podczas pobierania krwi...
Kamenka, nie panikuj, moze sie zdenerwowałas, albo za dużo kofeiny wypilas?:(jest tez w herbacie, coli..)
Kawokado, ja mam cisnienie 80/40 i czuje sie ok, ale ja przed ciaza tez mialam niskie, więc moze dlatego nie odczuwam zadnych skutków... Tez biore pregne i nie zauwazylam, zeby miala jakies negatywne dzialanie, ale co organizm to inny.. Moze faktycznie przez ekrany.. W kazym razie jak najszybciej wracaj do zdrowka i do nas:)
Honika, super, ze z maluszkiem wszystko w porzadku:) ktory masz tydzien?
W ogóle to ile waza Wasze malenstwa? Ja mam 16/17 i waga 170g -
Ja miałam dziś okropne sny. Jeszcze rano musiałam wstać o 7 żeby zrobić mężowi śniadanie bo wczoraj powiedział że za późno chodzę spać i nie chce mi się rano wstawać to mnie dziś z łóżka zwlekł. Przynajmniej mnie podwiózł do szpitala na badania
-
Widze Madzik ze mamy Koziorozcow z tego samego dnia
W sobote organizuje mu impreze bo to okragla 30, warto troche pocelebrowac
Ja tez bym chetnie po spala dluzej, ale coz moze na urlopieOgolnie chcialam pracowac przynajmniej do 2 maja, bo od 1 maja mam podwyzke, ale okazalo sie ze i tak do macierzynskiego prawdopodbnie licza zarobki u mnie za ostatni rok, wiec mi to roznicy nie robi i moze faktycznie w kwietniu juz pojde na urlop, zobaczymy. Ja na szczescie krwi ani igiel sie nie boje, boje sie bolu. Po ostatnim porodzie nosila uraz przed dlugi czas dlatego zamiast po 1,5 roku zdecydowalam sie na ciaze dopiero po 3. Licze ze teraz bedzie szansa na jakies znieczulenie dzialajace, oby
Staram sie poki co o tym nie myslec, ale juz kilka razy snil mi sie porod. Ciesze sie, ze zobacze malenstwo ale boje sie ze gdy znow to bedzie trwalo tak dlugo i lekarze nie zareaguja w pore to cos sie moze stac.
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
Kuleczka zwlecz go w niedzielę o 7 i powiedz, żeby wstawał żeby się odzwyczaił od porannego wstawania
Mój też mi mówi że za późno chodzę spać a rano dzwoni z pracy (o 9
) i pyta czy już wstałam :-)tak to bym pewnie wstawała o 12
ja zawsze uwielbiałam długo spać, kara dla mnie to wstawanie do pracy na 7:30, nie wiem jak się przestawimy jak już będzie Ignaś
Pati, ja obiecywałam sobie wybierać ubranka neutralne a tu okazuje się ze wszystko w szufladach typowo męskie i niebieskieno cóż, przy kolejnej ciąży zaś czekają nas zakupy
Annielov piękne imię wybrałaś dla Synka
Dais, u mnie waga stała jeszcze kilka dni temu ale teraz niestety każdego dnia widzę jej wzrost, też zaczynam się martwić tym bardziej że moja waga początkowa nie powala. No cóż jakoś będzie...
Doświadczone mamy, po porodzie od kiedy można zacząć "brać się za siebie" ? Mam na myśli bieżnię, bieganie, fitness? Chodzi mi o to, czy należy odczekać czas połogu, te 6-8 tygodni? Kiedy można zacząć ćwiczyć? Biorąc pod uwagę SN, bo po CC to pewnie jeszcze dłużej... ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:41
-
kirys wrote:Madzik84 jak po wczorajszej wizycie?
A dziękuję, Kirys, wszystko w porządkuWyjątkowo nie oglądaliśmy maleństwa na usg, ale posłuchaliśmy serducha na monitorze tętna
Serducho biło jak należy, było też słychać, że maluch się wierci
Szyjka ok, wysokość dna macicy też, więc dziecko musiało się przekręcić, dlatego mam wrażenie, że brzucho mi nie rośnie, lekarz nie widział niczego niepokojącego. Dostałam skierowanie na morfologię, badanie moczu i poziom alloprzeciwciał, a za 4 tygodnie mam połówkowe!
Będzie piękne selfie i w końcu zobaczę się z maleństwem
Przed ciążą miałam taki epizod, że ciśnienie skoczyło mi do 140/80 (zwykle mam podręcznikowe)i trzymało tak przez tydzień. Oprócz tego miałam pulsujący ból głowy, aż mi w oczach pulsowało i kołatania serca... Poszłam do kardiologa i okazało się, że to był objaw... skrajnego odwodnieniadais, mmarzenak, beatas, kirys, fairy_tale, kamenkaa, Agabtm lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Dziewczyny filmik warty obejrzenia http://www.popsugar.com/moms/Parenting-Expectations-vs-Reality-37983432 Cala prawda
Nelus wiem, ze teraz pewnie nie zagladasz na forum, ale jakbys zajrzala daj znac.
Miluszka duzo zalezy od Twojego samopoczucia, ale wiem ze zazwyczaj dziewczyny czekaja jakies 2-3 miesiace po porodzie i zaczynaja cwiczyc. Na poczatku mniej agresywnie potem bardziej. Po cesarce mozesz tez zaczac cwiczyc po tym okresie pologu tylko po prostu moze byc tak, ze mniej intensywnie bedziesz cwiczyla dluzej niz po normalnym bo rana bedzie jeszcze odczuwalna lekko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:48
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Widze Madzik ze mamy Koziorozcow z tego samego dnia
W sobote organizuje mu impreze bo to okragla 30, warto troche pocelebrowac
U nas też imprezka w sobotę, ale mąż wkracza mi w wiek chrystusowyA w niedzielę poprawiny u teściów
Co do bólu to mi się w ostatnich latach obniżył próg tolerancjiKiedyś byłam w stanie znieść wszystko, nie ruszał mnie widok krwi, operacji czy sekcji, ale od kiedy zaczęłam zaliczać kolejne wypadki i bolesne zabiegi to jakoś zmiękłam. Jeszcze teraz w ciąży jakaś bardziej wrażliwa się zrobiłam... Porodu jako takiego się nie boję, bardziej ingerencji lekarza, zwł. cc
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Czesc dziewczyny. Ja mialam wczoraj echo serca plodu i usg polowkowe. Moje cisnienie przed badaniem wynosilo 150/97 tak okropnie sie stresowalam
Bogu dzieki wszystko na chwile obecna jest ok. Bedzie Anielka
Dziewczyny ktore beda mialy echo serca plodu radze dobrze przygotowac sie z rodzinnych chorob genetycznych i wrodzonych. Przed badaniem uzupelnialam obszerna ankeite dotyczaca wad wrodzonych i genetycznych w rodzinie. Dobrze tez miec wyniki kariotypu jesli byl badany gdzies w dalszej rodzinie z powodu chorob genetycznych.
Nelus nie sledzilam twojej calej historii tylko ostatnie wpisy. Zycze ci duzo sily.Lila2703, mmarzenak, kirys, Agabtm lubią tę wiadomość
Aniołek 02.02.2015 [*]
-
Dais, u mnie waga stała jeszcze kilka dni temu ale teraz niestety każdego dnia widzę jej wzrost, też zaczynam się martwić tym bardziej że moja waga początkowa nie powala. No cóż jakoś będzie...
Doświadczone mamy, po porodzie od kiedy można zacząć "brać się za siebie" ? Mam na myśli bieżnię, bieganie, fitness? Chodzi mi o to, czy należy odczekać czas połogu, te 6-8 tygodni? Kiedy można zacząć ćwiczyć? Biorąc pod uwagę SN, bo po CC to pewnie jeszcze dłużej... ?[/QUOTE]
Dołączam się do pytania... też mam plan wziąć się za siebie w miarę szybko....nawet wczoraj rozmawiałam o tym z mężem, że mam teraz takie parcie na fitnes, bieganie i rower, że kilka osób bym obdzieliła...pewnie dlatego ze aktywna byłam przed ciążą, a teraz tylko na jogę lekarz mi pozwolił, a to dla mnie zdecydowanie za mało...dobrze chociaż ze chodzę do pracy i tam się na łażę trochę
Oczywiście moje plany zweryfikuje Kropeczka, ale wiem,z ę motywacji mi nie zabraknie, zwłaszcza, ze mąż obiecał, ze po powrocie z pracy i obiadku będzie przejmował opiekę nad dzieciakiem i będę miała czas dla siebie...oby się udałoAgabtm lubi tę wiadomość
-
Kawa z mlekiem, piękne imię
coraz więcej płci pięknej:)
Miluszka, ja jestem optymistka i liczę, że po porodzie moje kilogramy same odejda:P
Lila, ja to znowu w ciąży sie leniuszkiem zrobiłam, mogłabym leżeć i spac caly dzien! Chociaż kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia:D Za to w nocy długo zasnąć nie mogę...
Madzik, Dais, sto lat dla Waszych mężów:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:14
miluszka, Madzik84, Kawa z mlekiem lubią tę wiadomość
-
Nelus musisz teraz pomyśleć przede wszystkim co jest pewne i co już masz. Masz córeczkę zdrową, masz męża i to jest pewne. Przyszłość tego dzieciatka jest niepewna. W 24 tyg. istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że dziecko będzie miało szereg wad i nikt nie da Ci 100% pewności, że przeżyje nawet w tym 24 tyg. Kiedy u mnie podejrzewano wady genetyczne wiedziałam, że gdyby się to potwierdziło przerwałabym ciąże. Chore dziecko to wielka odpowiedzialność. Z tym musi żyć cała rodzina, włącznie z dzieckiem, które już jest. Reorganizacja życia, często kosztem drugiego dziecka. Ja nie chciałabym obarczać tym ciężarem całej rodziny. A te dziecko chore... cóż za życie dla niego teraz i kiedyś? Jeśli szanse byłby niewielkie, ja osobiście wybrałabym mniejsze zło. Nikt absolutnie nie może Cię osądzać i oceniać. To jest Twoja decyzja i to Ty będziesz musiala z nią żyć. Nikt, kto nie był w takiej sytuacji nie powinien oceniać. Trzymaj się, jestem myślami z Tobą.
Einin lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dopiero co wstalam cala noc sie martwilam o Nelusie i jeszcze po 1 sie krecilam w lozku.
Miluszka Dais ja tez sie martwie kilogramami tym bardziej ze wiem ile po poprzednim cesarskim cieciu zajal mi powrot do formy i wagi sprzed ciazy
Po polowkowym tam znac ile przytylam.
Sto lat dla waszych solenizantow
Lila mi lekarz pozwolil na rowerek stacjonarny bylebym nie przesadzala.Madzik84 lubi tę wiadomość
-
Miluszka, ile już jesteś na plusie? U mnie teraz ok, około 4 kg do przodu, ale boję się, że pod koniec znacznę tyc na potege:D moja znajoma z waga początkowa, podobna do mojej do 6 miesiąca nawet brzucha nie miala, a potem nagle 20 kg przytyła i wyglądała jak hipopotam
mówi mi, że pewnie będę miała tak samo:((
Repose, ile przytylas w poprzedniej ciazy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:22
-
kirys wrote:
Fairy_tale oj to uważaj na siebie! Pamiętam jak pisałaś o swoich dolegliwościach, tym spinaniu brzucha i wydawało mi się, że miałam tak samo. Teraz zaczęłam się poważnie bać, czy u mnie wszystko w porządku... Dobrze, że wizyta już jutro.
Jasne, lepiej dopytać. Im szybciej wykryje się ewentualne nieprawidłowości, tym większa szansa na pokonanie problemu