X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais dzięki za ten Twój post, jak okaże się że będzie cc będę o nim pamiętać :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais to fajne przeżycie miałaś :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • xpaulinax Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie przesadzajcie już tak z tym liczeniem kilogramów. Przybieranie na wadze w ciąży to bardzo indywidualna sprawa, tak jak i gubienie nadwyżki po ciąży. Oczywiście wiele zależy od diety i trybu życia, ale czy naprawdę warto się tym zadręczać w stanie błogosławionym? To wyjątkowy czas w życiu kobiety i takie "problemy" powinny zejść na dalszy plan. Jeżeli racjonalnie się odżywiacie i nie przesadzacie z zachciankami to organizm sam reguluje przybieranie na wadze. Będziecie miały jeszcze dużo czasu na gubienie zbędnych kg i rzeźbienie ciała po połogu. Lepiej oddajcie się przyjemności zakupów i oczekiwania na maleństwo :)

dais, kirys, cass, SShape, Agabtm, Kawa z mlekiem lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • beatas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka racja, dzieki za argumenty:D

Moja koleżanka miała cesarkę, teraz też jest w ciąży i mówi, że nie wyobraża sobie innego porodu! Cesarke jej zrobili, bo poród trwał zbyt długo, a nie miała skurczy..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do usług ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas u mnie wlasnie bylo podobnie, porod wywolywany i zanikajace skurcze po kilku godzinach, potem po jakis 17 h 0,5 cm przed pelnym rozwarciem nagle porod sie zatrzymal i nie ruszal nic a nic, wiec na szczescie zrobili cesarke. Najgorsze jest to ze lekarz powiedzial, ze gdyby to nie byl pierwszy porod to te 0,5 cm da sie odgiac, ale przy pierwszym nie ma szans bo jest zbyt twarde. Teraz staram sie nastawic pozytywnie na naturalny bo cesarki raczej nie bede miala. Mysle sobie, ze moze tym razem bedzie w terminie, ze moze tamto przez wywolywanie bylo takie okropne, no i licze ze dostane znieczulenie i pomoc poloznej. Duzo zalezy od szpitala w ktorym rodzicie, ja mojego bym nie polecila raczej nikomu, strasznie olewaja sprawe. Zbierzcie opinie i jesli ktos mowi ze kiedy bylo kiepsko teraz jest dobrze, porownajcie te dobrze z dobrze w innych szpitalach. Bo moze sie okazac ze jest wielka przepasc miedzy dobrze a DOBRZE :P

Ja sie nie martwie jakos bardzo o kilogramy, bardziej o to ze znow zaczynam miec zachcianki i jak wczesniej to byla np kapusta kiszona, ktora jest raczej nie az tak kaloryczne to teraz mam ochote na ciasta i slodycze i to mnie przeraza.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• evus Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, jak na slodkie, to niby dziewczynka :)

ja jakos zachcianek nie mam, ale nadmiernych kilogramow sie boje.. wiadomo, rodzimy latem, moze byc goraco, a plus 20 kg moze znacznie utrudnic funkcjonowanie.. no ale zobaczymy..

kurcze, ciekawe jak Nelus. spac w nocy nie moglam, nawet wyobrazic sobie nie moge, przez co musza przechodzic.. :(

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    dais, jak na slodkie, to niby dziewczynka :)

ja jakos zachcianek nie mam, ale nadmiernych kilogramow sie boje.. wiadomo, rodzimy latem, moze byc goraco, a plus 20 kg moze znacznie utrudnic funkcjonowanie.. no ale zobaczymy..

kurcze, ciekawe jak Nelus. spac w nocy nie moglam, nawet wyobrazic sobie nie moge, przez co musza przechodzic.. :(

Ja niby dziewczyna, ale na początku totalnie mnie odrzuciło od słodkiego, teraz już mniej, ale i tak wolę słone i pikantne...ale bym zjadła jakichś czipsów teraz ....

Też ciągle tu zaglądam z nadzieją, że Nelus napisze ze jest lepiej...

• dais Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tylko do zeszlego tygodnia bylo slone, slone, pikantne wiec chlopak :P No nic moze przekonamy sie w przyszla srode :D Jak ja juz nie moge sie doczekac. Nasz maluszek od wczoraj szaleje. Wczoraj przez wiekszosc czasu jaki siedzialam w biurze kopal i wiercil sie w brzuszku. Potem popoludnie spokojne i wieczor znow szalony. Dzisiaj to samo, od rana sie wierci i wierci :) Mile uczucie :D

Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus nie wierz w te zabobony moja mama jak była ze mną to jadła ogórki, mnie tak samo ciągło na samym początku do ogórków aż w jeden dzień zjadłam prawie cały słoik. Teraz mam różnie, ale słodkie musi być, od zawsze lubiłam ;)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka a tylko slone i kwaśne, nic słodkiego ani smażonego, fuj
    Kolejny kilogram mi zleciał, to juz 4 na minusie.

Ja tez ciągle sprawdzam czy Nelus się nie odezwała..

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • evus Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka, nie wierze ani troche :) posmiac sie tylko mozna

kuleczka777 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam KObietki.

Rano wylądowałam na Ip ze wzgledu na te ciśnienie .

Nie mam żadnego zatrucia tylko nadciśnienie zbadali mnie i leki dostałam dopegyt 2x1
    na cisnienie bo wciąż mnie boli głowa a cisnienie podwyższone. . . Mam nadzieje że będzie dobrze..
    Przyszłam do domu płakałam jak dziecko Nie wiem czemu po prostu nerwy chyba .. I Zadaje sie pytanie czemu z ta ciążą mam takie problemy co chwile szpitale plamienia krew teraz ciśnienie ...

Ahh :( !

beatas - nie pije kawy ani coli wiec to nie z tego ...

Trzymajcie sie kochane !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:08

Agabtm lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka dobrze ze poszlas i sie wyjasnilo wszystko :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka nadcisnienie w ciazy jest dosyc powszechne. Nie przejmuj sie, tylko bierz leki i dbaj o siebie. Znam wiele dziewczyn, ktore mialy i urodzily normalnie w terminie, zdrowe dzieciaczki. Lepsze to niz cukrzyca ciazowa. Nie martw sie, to nic takiego jesli bedziesz o siebie dbala.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kamenka nadcisnienie w ciazy jest dosyc powszechne. Nie przejmuj sie, tylko bierz leki i dbaj o siebie. Znam wiele dziewczyn, ktore mialy i urodzily normalnie w terminie, zdrowe dzieciaczki. Lepsze to niz cukrzyca ciazowa. Nie martw sie, to nic takiego jesli bedziesz o siebie dbala.

Dais ok oby Tak było ... Czasem człowiek sie zdenerwuje a nie potrzebnie ... Ale lepiej iść zapytać niż potem żalować
    Dzieki Wam dziewczyny :)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa bierz leki i się nie przejmuj, może się czymś denerwujesz w podświadomości i teraz przez płacz z Ciebie to zeszło i dlatego takie ciśnienie wysokie miałaś.
    Czasem człowiek musi wypłakać wszystko jak dusi w sobie, ja tak przynajmniej mam.

f2w3skjoxrbw67ni.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ja już po badaniu :) Chyba się jeszcze tak nie denerwowałam - na szczęście wszystko gra, klucha rośnie, pomiary zrobione, pięknie fikała na usg. I co walnęła nogą w brzuch, to doktorowi głowica podskakiwała. Cudowne uczucie :)

Lila cieszę się, że joga się sprawdza, też jestem z niej mega zadowolona. A od jutra wracam jednak na siłownię, żeby trochę poprawić przepływ krwi w nogach i czekam na zmęczenie :)

xpaulinax absolutnie się z Tobą zgadzam - najważniejsze to zdrowo się odżywiać, waga mnie w ogóle nie interesuje. Regularnie od 9 tygodnia przybieram w ciągu miesiąca 1,5 do 2 kg. Ważę już 72 i w ogóle tego nie widać - prócz brzucha, który się zaczął wybijać. Obwodowo nie zmieniłam się nawet na centymetr (w sensie uda, pupa). Wszystko w brzuchu. I piersiach za co chwalę niebosa! :)

Zdrówka dla Waszych panów! Dobrego dnia! :)

mmarzenak, dais, Madzik84, SShape, Agabtm, beatas, Lila2703, kirys, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass to super ze wszystko ok z dzidziusiem :)
    Dziewczyny nic mi sie nie chce a tu wypadaloby posprzatac wgl pogoda brzydka spac mi sie chce..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass hahaha dobra mała nie chciała się pomierzyć więc bach nogą lekarza :)

No właśnie jak staje na wagę to się przerażam, ale jak tak patrzę na ciuchy i siebie to jedynie brzuch i cycki się powiększyły

cass, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ