Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ładną ma gondolę i wygląda zupełnie inaczej niż Marita, tamten nie ma skrętnych kół, ten wygląda nawet podobnie do wózków Bebetto
A patrzyłaś na wózki Riko? Jakbym nie kupiła tego co mam to pewnie rozważyłabym zakup Riko Brano EccoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:10
-
nick nieaktualny
-
Dawno mnie nie było. W końcu udało mi się nadrobić zaległości, strasznie dużo piszecie.
Strasznie jest mi przykro z powodu Neli, myślałam że jednak jej się uda. Dzielnie walczyli obojei tym większy żal, że się nie udało.
Ja we wtorek byłam na połówkowych i całe szczęście wszystko prawidłowe i w normie. Po raz kolejny potwierdziło się że będzie synek. Teraz nie ma już najmniejszych wątpliwości. Maluch wazyl 280gr. Mamy fajny film jak ziewa i rusza paluszkami u ręki, albo podpiera piastka brodę .
Ruchy to w sumie czuje od około 15-16 tyg, tyle że na początku było to takie łaskotanie a teraz jest inaczej, czuć już kopniaki, a jak się przylozy rękę do brzucha to też już można na zewnątrz poczuć kopniaki, mąż dzisiaj poczuł jak przyłożył dłoń . Pytalyscie jakiś czas temu o detektor tętna. Ja mam sonoline c, kupiłam używany za 100zl. Używam od 12tc, i o ile wcześniej używałam co 3 dni, to teraz jak czuję ruchy, bardzo rzadko używam, chyba tylko wtedy jak mały się mniej rusza, wtedy sprawdzam, czy tetno prawidłowe. Ciuszków trochę już pokupowalam i teraz rozglądam się za wózkiem, fotelikiem itd. Co do leżaczka zamierzam kupić Tiny love leżaczek bujaczek ze względu na fakt, że jest tam opcja rozłożenia całkiem na płasko, czyli w dzień dziecko spokojnie może w nim spać, bez obawy, że będzie to niedobre dla kręgosłupa. Łóżeczko będę mieć na górze, a to chyba będzie fajna opcja na dzień.Co do wózka przymierzam się do jakiegoś trojkolowca, czyli wózka terenowego, mam dużo terenów zielonych w pobliżu domu, a mniej chodników.Agabtm, kirys, Madzik84, dais lubią tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
Kourtney wrote:Już się robi. Tylko nie jestem pewna czy powinno być Sarb jako imię czy Skarb?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:48
Kourtney, Paula222, dais, Helen lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Oldżi ładne imię
Ansad, to nosisz już kawał chłopasuper że po połówkowym wszystko dobrze, ja już denerwuję się przed swoim a mam 29.01 na 18:30, wczoraj okazało się że mąż wtedy pracuje a ja muszę jechać 60 km, mieliśmy jechać razem ale nie będzie miał się z kim zamienić
super pomysł z tym leżaczkiem na płasko, ja zastanawiam się nad zakupem 2 łóżeczek bo sypialnię mamy na górze a pokoik dla Ignasia taki na dzień szykujemy na dole i już sama nie wiem czy przeniesiemy się na dół, to wtedy jedno łóżeczko czy na samo spanie na noc będziemy chodzić na górę, boję się tylko tego chodzenia po tych schodach ale to głównie przez ten mój upadek ostatnio. A wiadomo, samego go na dole nie zostawięz drugiej strony czasem pukam się w głowę czy 2 łóżeczka to nie przesada
oldżi lubi tę wiadomość
-
Ma_rka mam nadzieję, że nie wyjdzie żadna wada genetyczna i na następnym usg okaże się, że lekarz się pomylił. Trzymam mocno kciuki za Was. Nawet sobie nie wyobrażam jak się musisz denerwować. Ja po poronieniu pierwszej ciąży w 11 tyg. mam traume i ogromny stres przed każdym usg, ale jakby wyszło coś nie tak, to już bym chyba w ogóle padła że stresu. Tak bardzo bym chciała żeby nam się wszystkim udało szczęśliwie urodzić zdrowe dzieci.
Do tych co biorą clexane, ja też biorę, ale od jakiegoś czasu robię zastrzyki po bokach, a nie na środku brzucha, zauważyłam, że wtedy robi się mniej siniakow. Są takie miejsca w które jest mi się ciężko wbić i być może to są zrosty, wtedy wklocie boli. Jak pojawi się krew po wyjęciu igły, to prawie na 100% będzie siniak. Też mam już dość tego kłucia, ale mam brać do 2 tygodni po porodzie.Madzik84 lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
nick nieaktualnyMarka teraz doczytałam. Mocno trzymam kciuki. Ja po pomyłkę mojego lekarza radziłbym ci pójść jeszcze do innego. Wiem że to kolejny koszt ale co jak to pomyłka... Dziwne że wyszło to dopiero teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:55
-
nick nieaktualny
-
Miluszka też się zastanawiałam nad dwoma łożeczkami, bo też mam sypialnie na górze, a w dzień będę na dole i chciałabym mieć małego w pobliżu, na razie chyba kupię ten leżaczek bujaczek, bo i tak się przyda , a jak się nie sprawdzi jako dodatkowe łóżeczko to kupie drugie normalne łóżeczko.Adaś ur. 07.05.2016
-
nick nieaktualny
-
Chyba dopadła mnie rwa kulszowa
Od jakiegoś czasu pobolewało mnie w pośladku, zwłaszcza jak się za dużo chodziłam lub się schylałam. Ale po krótkim odpoczynku przechodziło. Od wczoraj boli mocniej i jest coraz gorzej. Zimny okład chyba troszkę teraz pomógł. W tym tygodniu przejdę się z tym do neurologa i pewnie do jakiegoś fizjoterapeuty, bo ten ból jest nieznośny. Każdy namniejszy ruch, powoduje przeszywający ból.
Czy Wam też może doskwierają takie bóle, bądź doskwierały we wcześniejszych ciążach?
W piątek na usg połówkowym lekarz powiedział mi, że macica z lewej strony opiera się o kręgosłup lęźdzwiowy (mam nadzieję, że nic nie przeinaczyłam ), a mnie akurat ten lewy pośladek boli jak cholera.
W ogóle moja Dzidziulka na połówkowym schowała buźkę w to zapadnięcie macicy i nie można było ocenić twarzoczaszki, cięzko było ocenić również serduszko, bo przez zlę ułozenie strasznie było słabo widać. Niby lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, ale dla świętego spokoju kazał przyjść za 4 tygodnie, że obejrzęc jeszcze raz dokładnie. Ze zdjęc 4d mam tylko zdjęcia plecków i ramion
Kourtney, mam nadzieję, że się już dobrze czujesz, wpisz mi proszę na pierwszej stronie córeczkę, imię - Ada. Dzięki.
Agabtm, cass, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Co do Wózków mnie podoba się strasznie Dużo modeli adamex, Expander mondo Ecco, dada paradiso Narazie szukam tego jednego jedynego planujemy zakupić wózek dla małego dopiero pod koniec kwietnia wiec jest czas by coś znaleźć w dobrej cenie. Powodzenia na wizytach jutro
Ja jutro wracam do pracy i przez te kilka dni l4 rozleniwilam się Troszkę.
cass lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec