X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek kupują dziadkowie więc pewnie będę mogła zakup pooglądać u mamy a dostanie go Misiek jak już się urodzi :) u nas będzie albo adamex barletta albo ten roan bass :) choć kto wie czy do maja nie zmienię zdania :D

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Chyba dopadła mnie rwa kulszowa :( Od jakiegoś czasu pobolewało mnie w pośladku, zwłaszcza jak się za dużo chodziłam lub się schylałam. Ale po krótkim odpoczynku przechodziło. Od wczoraj boli mocniej i jest coraz gorzej. Zimny okład chyba troszkę teraz pomógł. W tym tygodniu przejdę się z tym do neurologa i pewnie do jakiegoś fizjoterapeuty, bo ten ból jest nieznośny. Każdy namniejszy ruch, powoduje przeszywający ból.

Czy Wam też może doskwierają takie bóle, bądź doskwierały we wcześniejszych ciążach?

W piątek na usg połówkowym lekarz powiedział mi, że macica z lewej strony opiera się o kręgosłup lęźdzwiowy (mam nadzieję, że nic nie przeinaczyłam ), a mnie akurat ten lewy pośladek boli jak cholera.

W ogóle moja Dzidziulka na połówkowym schowała buźkę w to zapadnięcie macicy i nie można było ocenić twarzoczaszki, cięzko było ocenić również serduszko, bo przez zlę ułozenie strasznie było słabo widać. Niby lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, ale dla świętego spokoju kazał przyjść za 4 tygodnie, że obejrzęc jeszcze raz dokładnie. Ze zdjęc 4d mam tylko zdjęcia plecków i ramion ;)

Kourtney, mam nadzieję, że się już dobrze czujesz, wpisz mi proszę na pierwszej stronie córeczkę, imię - Ada. Dzięki.
    Moja znajoma miała w ciąży takie bóle i chodziła na rehabilitację żeby ból jej trochę Puszczał i wiem ze po takich zabiegach i ćwiczeniach czuła się lepiej więc wybierz się do fiZjo ;) powinien pomóc.
    Super, że jesteś już po polowkowym pewnie za 4 tygodnie wszystko okaże się bardzo Dobrze ale lepiej mieć pewność i okazje do zobaczenia dzidziusia ;):)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadają takie bóle ale nie są tak silne jak opisujesz, mam nadzieję, że nie zwiększą ale problem jest przy wstawaniu bo jak zakuje w pośladku to trzyma i trzyma, dobrze że piszesz bo nie pomyślałabym żeby powiedzieć o tym neurologowi. Współczuję, bo ból przeszywający :-/ mnie boli prawy pośladek, mnie jak dopadnie to biorę gorący prysznic, wiem że się nie powinno ale taki krótki, strumień kieruję tylko na pośladek, a tak to termofor przykładam, jak mąż miał rwę to lekarz kazał mu przyklejać plastry rozgrzewające, dlatego pomyślałam że ciepło zadziała. Na niego nie działało niestety tak go dopadło ze tylko czopki dawały radę :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:20

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili Vanilli mówią że dzieci nie lubią jak się je podgląda hehe więc pewnie specjalnie się schował :) ważne że będzie powtórka i będziesz spokojniejsza :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mnie nie straszcie z tym bólem posladka bo mnie właśnie prawy bolał przy chodzeniu tak gdzieś od 4 dni, całe szczęście dzisiaj nie, więc mam nadzieję że przeszło.

Adaś ur. 07.05.2016
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    !

Ma_rka trzymam kciuki żeby wyniki okazały się jednak dobre. A z jakiego względu miałaś wskazanie do echo serca?

Wskazanie do echa było ze względu na powiększoną przezierność karkową.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtnej trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę i same dobre wieści

Adaś ur. 07.05.2016
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mili Vanilli mówią że dzieci nie lubią jak się je podgląda hehe więc pewnie specjalnie się schował :) ważne że będzie powtórka i będziesz spokojniejsza :)

U mnie to tak na przemian z tym podglądaniem ;) Na przed przedostaniej wizycie, zacisnęła nóżki i nie mozna było płci podejrzec, na przedostaniej pokazała wszystko pięknie za pierwszym razem, wypięta pupka była, i od razu płeć można było określic, no a na ostaniej całkiem się schowała. Więc na następnej pewnie da się dokładnie obejrzeć :)

Miluszka, ja leżałam w ciepłej wodzie w wannie i srednio pomogło, lanie ciepła wodą z prysznica też. Czytałam, że można ciepłe albo zimne okłady, póki co, u mnie te zimne chyba sie lepiej sprawdzają.

Od miesiąca nie miałam migren twu twu... żeby nie zapeszać. To teraz to się przyplątało ehh Zobacze czy wytrzymam jutro w pracy 8h za biurkiem

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po niedzielnych wyjazdach już w domku. Ale mnie Jasiu kopie, czuć że sporo urósł :) Wieczorami aż brzuch podskakuje ;)

Karolina dziękujemy za wiadomości :) Chociaż nie znam Nelus osobiście, często o niej myślę i mam nadzieję, że się trzyma...Szkoda, że nie można jej pomóc jakoś :(

A rwa mnie dopadała z pierwszym synkiem, teraz póki co odpukać mam spokój..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:47

Repose lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka u mnie nie za fajnie ciśnienie mega wariuje
    właśnie dzwoniłam do mego lekarza bo ciśninie podskoczyło ponad 140 :/
    okropny bół głowy i krecenie się w głowie..mroczki...

Kazał wziąść nastepną tabletke od razu + Apap ....i po godzinie zmierzyć -jeśli nie spadnie mam przyjechac na odział

zmierzyłam cisnienie spadło do 137/81 ...

ah :(

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEjka u mnie nie za fajnie ciśnienie mega wariuje
    właśnie dzwoniłam do mego lekarza bo ciśninie podskoczyło ponad 140 :/
    okropny bół głowy i krecenie się w głowie..mroczki...

Kazał wziąść nastepną tabletke od razu + Apap ....i po godzinie zmierzyć -jeśli nie spadnie mam przyjechac na odział

zmierzyłam cisnienie spadło do 137/81 ...

ah :(
    Jedz może na IP bo z ciśnieniem nie ma żartów :/ a to samo tak nagle się podwyższa czy dopiero po jakimś wysiłku?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jedz może na IP bo z ciśnieniem nie ma żartów :/ a to samo tak nagle się podwyższa czy dopiero po jakimś wysiłku?

ogolnie mi spadło ciśnienie ...idzie powoli w dół głowa przestała mnie boleć ...

Wiesz to jest różnie ale wydaje mi sie jak wstane z łózka i chodze .. Lub tez ide na dół po schodach bo mieszkam w domku wiec na gorze siedze w pokoju ..... to wtedy ciśnienie lata jak szalone ..

Ale teraz np leżałam i mi sie tak stało.. po rozmowie z lekarzem kazał wziąść lek jeszcze jeden jesli nie spadnie mam od razu przyjechać na Izbe przyjeć i mnie weźnie na odział ale widze że spada..
    tak bardzo sie boje Pati że szok.....

A jutr jeśli znowu będzie wariowac od razu mam przyjechac na odział :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:50

• beatas Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka, ciekawe co to Ci się przyplątało.. Mam nadzieję, że jutro już będzie ok i obejdzie się bez wizyty na IP..

Kourtney, powodzenia na jutrzejszej wizycie!

Kourtney lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam na chwilkę i witam sie w 22tygodniu ciązy :).
    Zastanawia mnie czemu na kalendarzu pokazuje 6miesiąc, skoro on się zaczyna od 23tygodnia. Tez macie takie przyspieszenie?
    wszystkie ksiażki inaczek pokazują rozpoczęcie się 6miesiąca.
    Jak w każdy dzień dużo stron mnie czeka do nadrobienia ;)

kamenkaa spadło ci ciśnienie?
    moze sprobuj soków
    http://faktydlazdrowia.pl/3-super-soki-ktore-ozywia-twoje-zdrowie/
    to pewnie wymaga cierpliwosci, ale są to sposoby naturalne, a przy okazji prozdrowotne dla ciebie i dzidziusia.

cass lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    w

kamenkaa spadło ci ciśnienie?
    moze sprobuj soków
    http://faktydlazdrowia.pl/3-super-soki-ktore-ozywia-twoje-zdrowie/
    to pewnie wymaga cierpliwosci, ale są to sposoby naturalne, a przy okazji prozdrowotne dla ciebie i dzidziusia.

Witaj Helen ..
    Aktualnie mam 135/75 :(Jak kazał wziaść trzecia tabletke dopegyt nie wiem czemu te ciśnienie takie mnie złapało może ze wzgledu na wiek :(
    Dzieki za linka poczytam i skorzystam z soków oby tylko pomogly bo juz nie wiem co robić ..Leze caly dzien prawie nic nie robie a tu tyle :(

beatas oby tak było kochana i sie wynormowalo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 23:08

• oldżi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ale masz przygody z tym ciśnieniem :( ja w sumie tez mam dosyć wysokie, przy górnej granicy i chyba zacznę regularnie mierzyć bo az strach ...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Chyba dopadła mnie rwa kulszowa :( Od jakiegoś czasu pobolewało mnie w pośladku, zwłaszcza jak się za dużo chodziłam lub się schylałam. Ale po krótkim odpoczynku przechodziło. Od wczoraj boli mocniej i jest coraz gorzej. Zimny okład chyba troszkę teraz pomógł. W tym tygodniu przejdę się z tym do neurologa i pewnie do jakiegoś fizjoterapeuty, bo ten ból jest nieznośny. Każdy namniejszy ruch, powoduje przeszywający ból.

Czy Wam też może doskwierają takie bóle, bądź doskwierały we wcześniejszych ciążach?

W piątek na usg połówkowym lekarz powiedział mi, że macica z lewej strony opiera się o kręgosłup lęźdzwiowy (mam nadzieję, że nic nie przeinaczyłam ), a mnie akurat ten lewy pośladek boli jak cholera.

W ogóle moja Dzidziulka na połówkowym schowała buźkę w to zapadnięcie macicy i nie można było ocenić twarzoczaszki, cięzko było ocenić również serduszko, bo przez zlę ułozenie strasznie było słabo widać. Niby lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, ale dla świętego spokoju kazał przyjść za 4 tygodnie, że obejrzęc jeszcze raz dokładnie. Ze zdjęc 4d mam tylko zdjęcia plecków i ramion ;)

Kourtney, mam nadzieję, że się już dobrze czujesz, wpisz mi proszę na pierwszej stronie córeczkę, imię - Ada. Dzięki.

Ja mam problem z prawym pośladkiem, pobolewa od czasu do czasu, casami czuję rwanie cały dzień, a czasami tylko jak ćwiczę...daję radę, nie jest najgorzej, noga mnie póki co nie boli...zobaczę co będzie dalej.

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Kourtney powodzenia. To Ci przelozyli godzinę wizyty :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Najpierw miałam mieć na 13.30

Ja już po. Z córeczka wszystko w najlepszym porządku. Waży 380 a długa na 25cm;) więc kawał babki już. Zaraz wstawię jakieś foto

Dzięki za trzymanie klików. Rano miałam strasznego stresa.
    Również trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 08:34

Lila2703, Pati_89, Helenucha Klucha, Repose, Paula222, Helen, mmarzenak, beatas, kirys, madziak2202, ansad, dais, fairy_tale, Blair, Kawokado, Madzik84, Misia15, Agabtm, smerfetkaa lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:39

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ