X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, przynajmniej się przyznałam:D

Pati, jako dziecko uwielbiałam takie racuchy:D zresztą nadal często robię;P

Ide rozbić zapiekanki:p przez Was tylko bym jadła:D

kamenkaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Pati dzieki za przepis ^^
    Prosty nie wszystko mieszasz i pieczesz :) ja dodałam więcej cukru pudru ale to już kwestia gustu :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, przynajmniej się przyznałam:D

Pati, jako dziecko uwielbiałam takie racuchy:D zresztą nadal często robię;P

Ide robić zapiekanki:p przez Was tylko bym jadła:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa ja chrzanu nie zdzierze, testuje tak co 2 lata czy nadal go nie lubie. Ostatni test byl w zeszla sobote i az mnie potrzepalo, za to np wasabi lubie, dziwne.
    Mnie tez na pizze ciaglo jakis czas temu, az mi si przejadla :P
    Co do tej tabelki to u nas sie sprawdzila, mimo, ze Olaf urodzil sie 58 cm to chodzi troche jeszcze w 56 na poczatku a z 62 wyrosl jak mial ok 3 miesiace. Kazde dziecko jest inne, ale tak statystycznie tabelka jest w porzadku :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynamy 22tydzien :) jeszcze w zasadzie 2tygodnie i dziecko będzie miało już szansę przezycia;) w końcu odetchnąć bo na razie jeszcze się przejmuje porodem przedwczesnym

madziak2202, Pati_89, Repose, Helen, kamenkaa, Agabtm, Madzik84, Lila2703 lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, ciąża przebiega prawidłowo, więc nie zadręczaj się takimi rzeczami!!

dais lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, sluchaj beatas, bo slusznie mowi. Jesli nic Cie nie niepokoi to nie masz co sie zadreczac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę świrować aż do wizyty.. Potem się uspokoję na jakiś czas ;)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa nie zaczynajcie z pizza bo to chyba moja najwieksza slabosc obok czekolady i lodow truskawkowych ^^

Beatas ok szanuje za odwage :p

Kourtney jak fajnie chyba ty tutaj najdalej jestes z ciaza co?

Bomblica ja tez tak mam :p tak tydzien po wizycie jest ok potem mi odwala

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Kamenka nic nie kupuję jego prezent na w moim brzuszku hehe :)
    My nie robimy sobie takich prezentów wolimy wspólny wieczór przy świecach :)
    Na urodziny też nie chcę prezentu od męża powiedziałam że wystarczy mi bukiet kwiatów ale same kwiaty bez dodatków jakby sam je zerwał :)

aż mi się łezka w oku zakręciła, przypomniało mi się jak mój R, 8 lat temu wpadł na przerwie między wykładami na mój wydział i wręczył mi bukiet cudnie pachnących fiołków 0heart.gif , które sam zerwał pod lasem za swoim domem :D dziewczyny prawie posikały się w majtki!!! to było dzień po naszej pierwszej randce :) już wtedy wiedziałam, że to będzie ten jedyny 0heart.gif

Pati_89, Helenucha Klucha, Helen, kuleczka777, Bomblica, Madzik84, Lila2703 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84, w miniaturce zdjęcie z wyspy Zakynthos :D byłaś???

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim uzgodniłam że pójdziemy zjeść coś dobrego w walentynki :-) Dais- z tym chrzanem to w tej ciąży mam takie napady. Z córeczką za to wcinałam śliwki w czekoladzie na zmianę ze spaghetti ;)

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Pati_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    aż mi się łezka w oku zakręciła, przypomniało mi się jak mój R, 8 lat temu wpadł na przerwie między wykładami na mój wydział i wręczył mi bukiet cudnie pachnących fiołków 0heart.gif , które sam zerwał pod lasem za swoim domem :D dziewczyny prawie posikały się w majtki!!! to było dzień po naszej pierwszej randce :) już wtedy wiedziałam, że to będzie ten jedyny 0heart.gif
    Teraz to mi się zakręciła :) jaki romantyczny a jaki odważny <3 <3 <3
    Ja dostałam po pół roku znajomości pierścionek srebrny na dowód że zawsze i mnie myśli i jestem najważniejsza :) byłam bardziej zaskoczona niż zaręczynowym :D ale myślę że to i tak codzienność sprawia że kogoś kochamy a takie chwile to tylko wisienka na torcie :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney proszę o wpis do mnie na pierwszej :) Będzie córcia, byłam na prywatnej wizycie i powiem, że jakość kolosalna z tą na NFZ, fajny lekarz, dobry sprzęt. Nie rezygnuje z tamtego, ale na pewno jeszcze pójdę na prywatną sprawdzić czy na pewno w porządku. Cudownie jest zobaczyć ją tam w środku jak spokojnie sobie mieszka :)

Z dobrych wieści to, że łożysko nie jest przodujące czyli coś się przesunęło a z małą wszytko w porządku :) Jest młodsza wg usg, 228 gram i zmieściła się jeszcze cała na zdjęciu (a dostałam ich sporo i jedno w 3d z czego się bardzo ucieszyłam) Ruchów wyraźnych nie czuję co lekarz powiedział, że po prostu jest jeszcze za wcześnie, ale wczoraj wieczorem też jakaś kulka wyskoczyła i zaraz zniknęła więc podejrzewam, że dała o sobie znać :D

Miałam niedawno urodziny i dostałam wymarzoną poduszkę ciążową od przyjaciółki i nie ma szans się z nią rozstać! Jest cudowna a ja wypoczęta. Bardzo dobrze działa mi na plecy, które mi podtrzymuje ;)

No i zaczął się u mnie szał zakupów ciuszkowych. Jakie cuda znalazłam na szmatach to nie wierzyłam sama że się da :D

Pati_89, madziak2202, Helenucha Klucha, cass, Helen, fairy_tale, Repose, miluszka, Kawokado, Paula222, Agabtm, kirys, Misia15, Kourtney, Madzik84, Lila2703, dais lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89, racuszki wyglądają bardzo apetycznie mniam mniam mniam!!!

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita gratulacje :) a my czekamy na zdjęcia córci :)

A Miluszka dostałaś tą przesyłkę czy już szyjesz :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gofry! Jak ja bym zjadła gofry... Z bita śmietana i sosem czekoladowym. Takie gorące!
    Zamiast tego zupa krem brokułowo-kalafiorowa... ech.

Dais, tak, w razie czego będzie opiekunka :) ale procesu szukania to ani sobie, ani jej nie zazdroszczę ;);)

Lila2703 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202- byłam w 2014r. Cudna wyspa:-)

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Gofry! Jak ja bym zjadła gofry... Z bita śmietana i sosem czekoladowym. Takie gorące!
    Zamiast tego zupa krem brokułowo-kalafiorowa... ech.

Dais, tak, w razie czego będzie opiekunka :) ale procesu szukania to ani sobie, ani jej nie zazdroszczę ;);)

Oj ciężka sprawa :P trzeba mieć mega wyczucie do ludzi, żeby umieć wybrać odpowiednią osobę do opieki nad swoim dzieckiem. Najlepiej jak taka niania ma referencje od poprzednich rodziców, którzy są skłonni się z Tobą spotkać lub chociaż porozmawiać przez telefon.

cass lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Madziak2202- byłam w 2014r. Cudna wyspa:-)

ja tam byłam w minione wakacje i się zakochałam!
    na miejscu z twojego zdjęcia mam piękną fotkę na pamiątkę.

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ