X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    À le pierogi czesciej robie tylko z pieczarkami i kapusta kiszona zamiast grzybow bo tu cholernie drogie sa

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Bomblica ty sie lepiej nie wypowiadaj bo chyba ty kochana ostatnio o pizzy zaczelas a ja sie ledwo powstrzymalam zeby sobie nie zrobic hi hi ;*
    Oj nie ja zaczęłam wtedy! Przez Was kupiłam pizze i pączki :P

Repose lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaje się.. Z pizza to ja zaczełam;( teraz mam na coś ochotę, ale najgorsze, że nie wiem na co:/

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka, szarlotka i jakiś baton z lodówki :D

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotke bym zjadła.. Najlepiej na ciepło... Mmmmmniam

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podłe jesteście :P Ja przy tej cukrzycy to prędko nic dobrego nie zjem :P Dobrze, że rodzimy w czerwcu to lipiec sierpień sezon kiełbaskowy wykorzystam najlepiej jak się da :D

JennyXS lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hej Kamenkaa :D U mnie wszystko dobrze, póki co, mały rośnie i ja też haha
    A co u Ciebie, ciśnienie już ok?

Magda a dziękuję że pytasz ..Z Ciśnieniem troche lepiej ponad 120 wiec nie jest źle chyba tabletki zaczeły działać ...
    A jak Ty sie czujesz?

Magda34 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    À le pierogi czesciej robie tylko z pieczarkami i kapusta kiszona zamiast grzybow bo tu cholernie drogie sa
    a byłas kiedys w lesie patrzec czy nie ma grzybów?bo podobno Francuzi nie zbierają ich i lasy pełne grzybów :)

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Szarlotke bym zjadła.. Najlepiej na ciepło... Mmmmmniam
    ........oooooooo Zrobiłam ciasto z jabłkami co prawda to nie typowa szarlotka ale z jabłkami może ja przypominaC bo w sumie tak samo smakuje Zapraszam :p

Helen lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale podłe jesteście :P Ja przy tej cukrzycy to prędko nic dobrego nie zjem :P Dobrze, że rodzimy w czerwcu to lipiec sierpień sezon kiełbaskowy wykorzystam najlepiej jak się da :D

o to prawda bedziemy smarzyc i rzreć hahahah

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się jaką zupkę zrobiłam, o to z tego przepisu, pyszna chodź ostra, ale mozna jej ostrosc zniwelowac dając małą ilość papryczek ostrych lub zamiast nich uzyłam
    chilii w proszku :)
    jak ktoś nie je mięsa to można zrobić bez, mąż się zajadał :)
    http://bike-by-life.blogspot.com/2015/02/aromatyczna-i-sycaca-zupa-na-ostro.html

ale ciepłą szarlotkę też bym pochłonęła, moja mama robi pyszną na mące kukurydzianej, ale jest daleko stąd :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:44

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będziemy karmić to hehe chyba raczej nie te wakacje :P

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa Kamenka w sezonie kielbaskowym to bedziemy sie odchudzac :p
    Helen nie bylam nigdy nie mialam okazji ale maz mowi ze jest duzo grzybow ale nie chce zebym zbierala bo mi nie wierzy ze sie znam i mysli ze go otruje ha ha :p
    Beatas osz ty ;* a ja Bomblice o ta pizze posadzilam heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:52

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenuchna, co zrobisz ze żłobkiem po urodzeniu dziecka? W ogóle zamierzasz pracować do końca ciąży?

Na razie plan jest taki, żeby zajmować się dziećmi do czasu ich pójścia do przedszkola. Mama mi pomoże w razie konieczności. Potem liczę na męża, który właśnie zmienia pracę i może ja nie będę musiała zarabiać :)

cass wrote:
    Pytam, bo dość szybko chcę do pracy wrócić i wielkim zbawieniem byłaby opieka nad maluchem - max. 4h dziennie, no ale zawsze. U nas znalazłam tylko jeden żłobek, który oficjalnie pisze, że przyjmuje od 6 miesiąca. Pożyjemy, zobaczymy :)

A na marginesie - zazdroszczę Ci pracy, bo choć zawodowo mam do czynienia z dzieciakami 5-12, to i tak marzeniem jest własne przedszkole :)

W państwowych może być chyba od 5ms ale nie jestem pewna. Ja szczerze mówić nie wiem jak wyglądają takie molochy.
    Nianią jestem już od 10lat i własny żłobek był super pomysłem. Maluszki są niesamowite :) Polecam!

cass lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ale śliczna jest twoja córeczka :-)

JennyXS gratuluję synka <3

Dais super ze chłopak, teraz będą musieli traktować Cię jak królowa boś jedna jedyna:-)

Fairy_tale ja czuję ruchy rano po przebudzeniu i wieczorem od 22.00 w ciągu dnia zdarza się czasami ale tylko jak zjem coś slodkiego :-)

Melissa84 witamy :-) gratuluję synka <3

mmarzenak, JennyXS, fairy_tale lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszło mnie na racuchy babcine tylko przepis nie babci bo niestety jest po udarze i nie pamięta żadnego przepisu :( ale wyszły pyszne z jogurtem dżemem truskawkowym i jabłkiem :D
    1b7f54659d239859med.jpg

JajkoNiespodzianka, dais, Repose, Kourtney, evus, Madzik84, Helen, kirys, Magda34, madziak2202, Helenucha Klucha, fairy_tale, Agabtm lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass zawsze mozesz wziac nanie na pol etatu, to nie najtanszy interes, ale moze sie uda. Repose wiem o czym piszesz tutaj tez nie ma dobrej kielbasy, wydaje mi sie ze taka podgrzana jest w porzadku. Ja jadlam oscypki z grilla w ogromniej ilosci i wszystko jest w porzadku. Przynajmniej masz kiszona kapuste, tutejsza smakuje jakimis dziwnymi ziolami, bleh, tylko w jednym sklepie maja bez aromatow. Mnie maz namowil dzisiaj na hamburgera wlasnej roboty i wlasnie skonczylam jesc, nie powiem, ze byl to najlepszy burger jaki jadlam od dlugiego czasu, jednak domowe to domowe :D
    Z tym karmieniem nie ma co przesadzac, w Polsce maja tyle zakazow co do tego co mozna jesc, w niemczech np maja inne rzeczy, w Szwecji jeszcze inne a jak rozmawialam z hinduskami to u nich w ogole jeszcze inne. Wiec wychodzi na to, ze tak naprawde mozna jesc wszystko, tylko obserwowac dziecko czy cos nie uczula. Jadlam normalnie przy synku, niestety okazalo sie ze mial alergie na bialko mleczne, wiec potem mialam diete bezmleczna, poza tym nie ograniczalam sie do miliona zakazow. Teraz to bedzie sezon odchudzania, wiec inaczej :P

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany piszecie z prędkością światła. Nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać)

dais, Repose, kamenkaa, Agabtm lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O hej Kourtney :)

Dais wiem o czym mowisz my biedne pokrzywdzone na tej ich ohydnej kielbasie i wstretnym jedzeniu .

Pati nie badz skapa podziel sie racuszkami z polkami na wygnaniu ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:05

Kourtney lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i myślę o tych kiełbasach wy je surowe jecie? Bo my zawsze gotujemy ewentualnie pieczona na patelni czy z grilla :) ostatnio nawet dostaliśmy taka swojską domową ani mi przez myśl nie przeszło że nie mogę jej zjeść :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ