X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka jestem z Tobą i już nic więcej nie piszę bo na zołzę wychodzę hehe :D

Kawokado, kuleczka777 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupiłam mojej dziewczyneczce buciki te różowe jak Wam sie podobaja?

20r4wh0.jpg

Repose, Kourtney, mmarzenak, Helenucha Klucha, Helen, kirys, Andzia SM, beatas, ansad lubią tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Cass Ty dopiero teraz zaczynasz się nie dopinac a ja od chyba 14 tygodnia chodze w ciążowych spodniach albo legginsach także tego..:-P moja garderoba zawezila się do raptem kilku sztuk bluzek i spodni ciążowych :-P

Hola, hola! Ja się nie dopinam w dżinsy dopiero teraz, bo wcześniej miałam fazę na kiecki luźne, więc nie było problemu - trochę cisnęły rajstopy. A dziś - myślę: ubiorę spodnie, co będę pociskać w sukienkach w te mrozy. No i tragedia. Bo wiadomo - jak chcesz ubrać spodnie, to musisz górę skombinować. A jak wszystko za krótkie i na brzuchu się podnosi? ;)

Pati no właśnie on taki przewiewny, nie? Nada się w kwietniu. Ja swoje dresiki domowe tak kocham, że gdybym mogła, to bym do pracy w nich chodziła.

Poza tym, przytyć można od czytania Was, o! Lody, pizze, serniki... A ja nadal wpierdzielam brokułowo-kalafiorową, bo cały gar, a chętnych nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:27

Kawokado lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Kochana, Ty o poważnych rzeczach mówisz, filharmonia, te sprawy, a ja od rana ryk, bo nie mogłam w spodnie nie-ciążowe wejść. Została mi jedna para zwykłych, które powiedzmy, że dopięłam - brzuch masakra - ale się chyba małej nie podobało, za ciasno, bo cały dzień mi dawała popalić :(

Także ten. Smutek, smuteczek, nie mam w co się ubrać.

Chyba że...
    worek.jpg

haha wiesz ja latam w spodniach ciążowych od początku listopada :P i teraz dopiero zaczynam czuć, ze reszta ciuchów jest powoli do wymiany, bluzki jakieś takie ciasne :P a kiecki to w ogóle bez komentarza ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś miłego weekendu!

OOOO tak! dresiki domowe <3 kocham miłością ogromną :D ale ostatnio tak popatrzyłam na siebie i stwierdziłam, że zrobie mojemu niespodziankę, ubiorę się ładnie niech zobaczy jaką ma piękną żonę jak wróci z pracy ;D lece do szafy i..... no cóż dzinsy ciązowe i czarny t-shirt :P
    sam seks :D

Madzik84, eidth, cass, Helenucha Klucha, Paula1991, dais lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass rozwalilas mnie z tym workiem leze i placze ze smiechu ^^

Kawokado na pewno nie typowo ciazowe bo te juz dawno mi przeszly to mozliwe ze wrocily?

cass lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa śliczne. Gdzie kupiłaś?

kamenkaa lubi tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, która ma premium i mi powie (z litości! pliz), co belly pisze w 22 tyg. - jest serduszko zaznaczone, więc coś musi to oznaczać...
    Podzielcie się, bo jestem zaciekawiona. Czy to już to o przeżywalności płodu? Chyba jeszcze za wcześnie, co...?

izo5d03.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla wrote:
    Widze, ze wiekszosc z Was zajada sie lodami a ja ich od kilku miesięcy unikam bo ktos mi powiedział ze w ciąży lepiej nie jeść lodow ze wzgledu na salmonelle:/
    Salmonella w lodach? Myślałam że to z mięsa czy surowych jajek można jeśli już załapać.
    A lody to sama chemia :P

Oj ale już dawno lodów nie jadłam. Codziennie piszecie tu o pysznosciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:38

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kamenkaa śliczne. Gdzie kupiłaś?

Na allegro :) tez mi sie podobały i zamowiłam a co mi tam :) Ciesze się że Ci sie podobają;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie przez cały okres ciąży mogłabym jeść lody, chociaż teraz na pierwszym miejscu sa naleśniki! Mogłabym je jeść na każdy posiłek :D

Ja skończyłam właśnie robić tort (tiramisu) dla siostry bo tez ma jutro urodziny, ale między czasie wysypałam cukier puder, kakao i wylałam sok... można? :P

dais lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, nadrobiłam!... Ale się dzieje, hormony hormony... ;)
    A poza tym piękne buźki, piękne rękodzieła :)

A tak w ogóle to jesteście okropne! :P Ostatnio o 23 przyszła mi pizza hut z serkiem w brzegu ciasta, mhhh pycha, takiego smaka żeście mi narobiły. Teraz pączki, gofry, lody i jeszcze magnum w białej czekoladzie, nieeeeee :D Ogóry kiszone już mi się skończyły, byłam wczoraj u babci, ale nie dostałam ani słoika, bo "nie wolno mi dźwigać" :/
    Od dwóch dni moje dziecię jakoś mało aktywne, nie wyczuwam zbytnio kopniaczków i martwię się, a wizyta dopiero koło 12 lutego :(

Ja też jestem za fb, dla mnie to narzędzie pracy i jestem tam non stop, ale nie jest absolutnie zamiast forum!

Kawokado lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie zaczął boleć jak na okres. Wzięłam nospe i mam nadzieję że przejdzie. Idę spać. Wyślijcie się dobrze :*

HoniKa89, Kawokado lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Dobra, która ma premium i mi powie (z litości! pliz), co belly pisze w 22 tyg. - jest serduszko zaznaczone, więc coś musi to oznaczać...
    Podzielcie się, bo jestem zaciekawiona. Czy to już to o przeżywalności płodu? Chyba jeszcze za wcześnie, co...?

kochana a jaki to dzien miesiaca to CI powiem?

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Brzuch mnie zaczął boleć jak na okres. Wzięłam nospe i mam nadzieję że przejdzie. Idę spać. Wyślijcie się dobrze :*

Wypoczywaj, również śpij dobrze :*

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass o to Ci chodzi?

2z3qas2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:45

cass lubi tę wiadomość

• Schilla Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciążę przechodzilam 5 lat temu i ani przez myśl mi nie przeszło, zeby sprawdzać co wolno a czego nie powinno jeść.Dopiero teraz w temat sie zaglebilam i byłam zszokowana ile zakazow jest dla ciężarnych. Człowieka z wiekiem dziwaczeje.

• Repose Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass o przezywalnosci jest w 24 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:43

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa! Tak, dziękuję!

Repose, no właśnie coś tak kojarzyłam, że to 24 albo 26, więc zaciekawiło mnie co w 22 jest.

Szkoła wybrana, czyli odhaczone.

Raz jeszcze dziękuję :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

izo5d03.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Kamenkaa! Tak, dziękuję!

Repose, no właśnie coś tak kojarzyłam, że to 24 albo 26, więc zaciekawiło mnie co w 22 jest.

Szkoła wybrana, czyli odhaczone.

Raz jeszcze dziękuję :*

cieszę się że mogłam pomóc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:46

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ