X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka jestem z Tobą i już nic więcej nie piszę bo na zołzę wychodzę hehe :D

Kawokado, kuleczka777 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupiłam mojej dziewczyneczce buciki te różowe jak Wam sie podobaja?

20r4wh0.jpg

Repose, Kourtney, mmarzenak, Helenucha Klucha, Helen, kirys, Andzia SM, beatas, ansad lubią tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Cass Ty dopiero teraz zaczynasz się nie dopinac a ja od chyba 14 tygodnia chodze w ciążowych spodniach albo legginsach także tego..:-P moja garderoba zawezila się do raptem kilku sztuk bluzek i spodni ciążowych :-P

Hola, hola! Ja się nie dopinam w dżinsy dopiero teraz, bo wcześniej miałam fazę na kiecki luźne, więc nie było problemu - trochę cisnęły rajstopy. A dziś - myślę: ubiorę spodnie, co będę pociskać w sukienkach w te mrozy. No i tragedia. Bo wiadomo - jak chcesz ubrać spodnie, to musisz górę skombinować. A jak wszystko za krótkie i na brzuchu się podnosi? ;)

Pati no właśnie on taki przewiewny, nie? Nada się w kwietniu. Ja swoje dresiki domowe tak kocham, że gdybym mogła, to bym do pracy w nich chodziła.

Poza tym, przytyć można od czytania Was, o! Lody, pizze, serniki... A ja nadal wpierdzielam brokułowo-kalafiorową, bo cały gar, a chętnych nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:27

Kawokado lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Kochana, Ty o poważnych rzeczach mówisz, filharmonia, te sprawy, a ja od rana ryk, bo nie mogłam w spodnie nie-ciążowe wejść. Została mi jedna para zwykłych, które powiedzmy, że dopięłam - brzuch masakra - ale się chyba małej nie podobało, za ciasno, bo cały dzień mi dawała popalić :(

Także ten. Smutek, smuteczek, nie mam w co się ubrać.

Chyba że...
    worek.jpg

haha wiesz ja latam w spodniach ciążowych od początku listopada :P i teraz dopiero zaczynam czuć, ze reszta ciuchów jest powoli do wymiany, bluzki jakieś takie ciasne :P a kiecki to w ogóle bez komentarza ;D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś miłego weekendu!

OOOO tak! dresiki domowe <3 kocham miłością ogromną :D ale ostatnio tak popatrzyłam na siebie i stwierdziłam, że zrobie mojemu niespodziankę, ubiorę się ładnie niech zobaczy jaką ma piękną żonę jak wróci z pracy ;D lece do szafy i..... no cóż dzinsy ciązowe i czarny t-shirt :P
    sam seks :D

Madzik84, eidth, cass, Helenucha Klucha, Paula1991, dais lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass rozwalilas mnie z tym workiem leze i placze ze smiechu ^^

Kawokado na pewno nie typowo ciazowe bo te juz dawno mi przeszly to mozliwe ze wrocily?

cass lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa śliczne. Gdzie kupiłaś?

kamenkaa lubi tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, która ma premium i mi powie (z litości! pliz), co belly pisze w 22 tyg. - jest serduszko zaznaczone, więc coś musi to oznaczać...
    Podzielcie się, bo jestem zaciekawiona. Czy to już to o przeżywalności płodu? Chyba jeszcze za wcześnie, co...?

izo5d03.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla wrote:
    Widze, ze wiekszosc z Was zajada sie lodami a ja ich od kilku miesięcy unikam bo ktos mi powiedział ze w ciąży lepiej nie jeść lodow ze wzgledu na salmonelle:/
    Salmonella w lodach? Myślałam że to z mięsa czy surowych jajek można jeśli już załapać.
    A lody to sama chemia :P

Oj ale już dawno lodów nie jadłam. Codziennie piszecie tu o pysznosciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:38

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kamenkaa śliczne. Gdzie kupiłaś?

Na allegro :) tez mi sie podobały i zamowiłam a co mi tam :) Ciesze się że Ci sie podobają;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie przez cały okres ciąży mogłabym jeść lody, chociaż teraz na pierwszym miejscu sa naleśniki! Mogłabym je jeść na każdy posiłek :D

Ja skończyłam właśnie robić tort (tiramisu) dla siostry bo tez ma jutro urodziny, ale między czasie wysypałam cukier puder, kakao i wylałam sok... można? :P

dais lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, nadrobiłam!... Ale się dzieje, hormony hormony... ;)
    A poza tym piękne buźki, piękne rękodzieła :)

A tak w ogóle to jesteście okropne! :P Ostatnio o 23 przyszła mi pizza hut z serkiem w brzegu ciasta, mhhh pycha, takiego smaka żeście mi narobiły. Teraz pączki, gofry, lody i jeszcze magnum w białej czekoladzie, nieeeeee :D Ogóry kiszone już mi się skończyły, byłam wczoraj u babci, ale nie dostałam ani słoika, bo "nie wolno mi dźwigać" :/
    Od dwóch dni moje dziecię jakoś mało aktywne, nie wyczuwam zbytnio kopniaczków i martwię się, a wizyta dopiero koło 12 lutego :(

Ja też jestem za fb, dla mnie to narzędzie pracy i jestem tam non stop, ale nie jest absolutnie zamiast forum!

Kawokado lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie zaczął boleć jak na okres. Wzięłam nospe i mam nadzieję że przejdzie. Idę spać. Wyślijcie się dobrze :*

HoniKa89, Kawokado lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Dobra, która ma premium i mi powie (z litości! pliz), co belly pisze w 22 tyg. - jest serduszko zaznaczone, więc coś musi to oznaczać...
    Podzielcie się, bo jestem zaciekawiona. Czy to już to o przeżywalności płodu? Chyba jeszcze za wcześnie, co...?

kochana a jaki to dzien miesiaca to CI powiem?

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Brzuch mnie zaczął boleć jak na okres. Wzięłam nospe i mam nadzieję że przejdzie. Idę spać. Wyślijcie się dobrze :*

Wypoczywaj, również śpij dobrze :*

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass o to Ci chodzi?

2z3qas2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:45

cass lubi tę wiadomość

• Schilla Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciążę przechodzilam 5 lat temu i ani przez myśl mi nie przeszło, zeby sprawdzać co wolno a czego nie powinno jeść.Dopiero teraz w temat sie zaglebilam i byłam zszokowana ile zakazow jest dla ciężarnych. Człowieka z wiekiem dziwaczeje.

• Repose Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass o przezywalnosci jest w 24 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:43

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa! Tak, dziękuję!

Repose, no właśnie coś tak kojarzyłam, że to 24 albo 26, więc zaciekawiło mnie co w 22 jest.

Szkoła wybrana, czyli odhaczone.

Raz jeszcze dziękuję :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

izo5d03.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Kamenkaa! Tak, dziękuję!

Repose, no właśnie coś tak kojarzyłam, że to 24 albo 26, więc zaciekawiło mnie co w 22 jest.

Szkoła wybrana, czyli odhaczone.

Raz jeszcze dziękuję :*

cieszę się że mogłam pomóc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:46

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ