X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Właśnie przeglądam moje dzisiejsze wyniki badań - bilirubina i ciała ketonowe w moczu :/ Morfologia tez średnio, pewnie większą dawkę żelaza bedę musiała brać.

Masz malo krwinek czerwonych?
    w moczu tez miałam i leukocyty dał mi antybiotyk bym to wysikała///

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:13

beatas lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nadrobić dzisiejszy dzień to nie lada wyzwanie! Zaczęłam, ale rozbolał mię brzuch z tej zagorzałej dyskusji :-P Nie no, nie z tego. Coś mi tak jakby ciągło po bokach, ale wyżej niż macica. Teraz więc leżę.

Agabtm lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Masz malo krwinek czerwonych?
    w moczu tez miałam i leukocyty dał mi antybiotyk bym to wysikała///

Wygląda na to, że coraz mniej. Od dwóch tygodni łykam dodatkowo żelazo, wiec pewnie zwiekszy mi dawkę.

kamenkaa lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha gratuluje synka!!!
    Mili ja jeszcze tych skurczy nie mam i w sumie oby jak najdłużej, bo pewnie spanikuje jak je poczuje ;)
    Co do fb to chętnie dołączę zwłaszcza ze względu na dzielenie się pdfami itp., jak myśle o tym, że ktoś specjalnie musi wysłać do mnie z czymś maila to mam wrażenie, ze to strasznie dużo zachodu :) a na fb jestem praktycznie cały czas, bo kontaktuje się przez niego z dziewczynami z teamu biegowego i ludźmi z grupy doktoranckiej :D
    No, ale ja siedzę w domu i mam dużo wolnego czasu to może też inaczej ;)
    Z forum oczywiście nie zamierzam rezygnować ;)

Tak się dziś nasprzątałam, że mnie krzyż boli i... pięty :P chyba pierwszy raz w życiu ;) Nawet pies zaliczył kąpiel ;D

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu gorąca atmosfera :D

Ja dziś trenowałam malowanie hybrydą, ojj twardy orzech ale jest coraz lepiej ;) Synka położę i zrobię drugą rękę, bo przy nim to porażka :P

A ja na kolację się obżarłam, niby 3 kanapki kopiec kiszonej i marchew surowa ale czuję że pękam w szwach :P

Gratuluję Rysia :) Piękne imię, mój wujek się tak nazywa i dziadek też się tak nazywał :)

Helenucha Klucha, Agabtm lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale tu gorąca atmosfera :D

Ja dziś trenowałam malowanie hybrydą, ojj twardy orzech ale jest coraz lepiej ;) Synka położę i zrobię drugą rękę, bo przy nim to porażka :P

A ja na kolację się obżarłam, niby 3 kanapki kopiec kiszonej i marchew surowa ale czuję że pękam w szwach :P

Gratuluję Rysia :) Piękne imię, mój wujek się tak nazywa i dziadek też się tak nazywał :)

Dzięki! Podoba mi się też, że na każdym etapie życia pasuje, bo można słodko zdrobnić a potem Ryszard - brzmi fajnie :)
    Oj kiszoną kapustę to mogłabym jeść na kilogramy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:29

Kawokado lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha gratuluje :) bedzie maly Ryś ;)

Ogarnęłam kuchnię i zjadłam lody czekoladowe chyba za slodkie juz były na końcu ;)

Tylko czlowiek zniknie na 3 godz. a tu tyle nadrabiania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:36

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hu hu hu gorąco się zrobiło zadkakujecie mnie coraz bardziej. Czy jak dołączę do grupy na fb wszyscy moi znajomi się o tym dowiedzą?? Jak to jest?? Bo bym chciała uniknąć skandalu ;);) wiec może zmienicie nazwę grupy ;) bo z tego jak moi znajomi dołączają do jakiś grup to zawsze jest widoczne a chyba bym nie chciała być tak widoczna dla wszystkich tzw. Znajomych.

Noooo a tak bardziej forumowo miałam dziś nie planowaną wizytę u p.doktor zadzwoniła z wynikami z wymazu i mam bakterie naszczescie nie dała mi antybiotyku tylko tabletki dopochwowe i maść a dla męża dla bezpieczeństwa tez dostałam. Co gorsza zrobiły mi się po 2 miesiącach szczęśliwej nieobecności ropne stany zapalne i trzeba się ich pozbyć jak nie przejdą do poniedziałku będą musiały być znowu nacinane a to cholernie boli juz miałam to robione raz na początku ciąży w listopadzie ;(
    Z dobrych wiadomości tyle że widziałam młodego. Najadlam się dzisiaj stresu jestem zmęczona i całe szczęście, że jutro się wyspie!!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od 3 dni wie co to huśtawki nastroju w ciąży...
    Ostatnio zaczęliśmy zartowac i powiedział coś w zartach a ja się poplakalam...jego mina była bezcenna...zaczął mnie przepraszać i przytulac a ja plakalam i smialam się z siebie jednocześnie :-P dzisiaj ledwo wszedł do domu z pracy i zaczęliśmy rozmawiać to zaczęłam płakać... Normalnie siebie nie poznaje :-P

Kawokado, Madzik84, dais lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeja cały dzień mnie nie było a tu tyle się dzieje!
    Dziewczyny nie ma co się kłócić, nerwy w naszym stanie nie są wskazane, padła propozycja kto chce dołączy, kto nie chce nie dołączy proste!
    Ja wróciłam tu po długiej nieobecności i nigdzie się stąd nie ruszam!
    A co do lodów też dziś jadłam - magnuma truskawkowego w białej czekoladzie mmmmmmm
    A teraz mam smaka na bagietkę czosnkową, a już w piżamce jestem więc muszę obejść się smakiem.
    Jutro mężuś ma urodziny to pojem pyszności, sałatkę Cezar, jajeczka faszerowane, paste jajeczną mmmmmm i tort czekoladowy ah chyba mi w brzuchu burczy

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tu zostaje:) większa anonimowość:)
    I tak z calej listy się tu wszystkie nie pojawiają...komu pasuje ten się odnajdzie.

Agabtm lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj czuję się jakoś tak bardziej mamusiowo niż byłoby to na fb, :D te suwaczki, kolorki wszystko mi tu pasuje, dobrze mi tu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:43

Agabtm, kamenkaa, Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm współczuje! No ale najwazniejsze, ze u dzidziusia wszystko ok! Trzymam kciuki zebyś się z tego szybko wykaraskała.

Edith mój też nie ma lekko ostatnio ;) ciągle a to krzycze a to płaczę, a zaraz po chwili zanoszę śmiechem jak wariatka :D :D ah te hormony...

Dobra wygrałyście... ide po lody do zamrażalnika :P będe ważyć 100 kilo, no ale trudno ;D ;D ;D

eidth, Agabtm, kuleczka777, HoniKa89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Ojeja cały dzień mnie nie było a tu tyle się dzieje!
    Dziewczyny nie ma co się kłócić, nerwy w naszym stanie nie są wskazane, padła propozycja kto chce dołączy, kto nie chce nie dołączy proste!
    Ja wróciłam tu po długiej nieobecności i nigdzie się stąd nie ruszam!
    A co do lodów też dziś jadłam - magnuma truskawkowego w białej czekoladzie mmmmmmm
    A teraz mam smaka na bagietkę czosnkową, a już w piżamce jestem więc muszę obejść się smakiem.
    Jutro mężuś ma urodziny to pojem pyszności, sałatkę Cezar, jajeczka faszerowane, paste jajeczną mmmmmm i tort czekoladowy ah chyba mi w brzuchu burczy
    Dawaj te jajka tutaj i tort ;);)
    Eidth mój mąż poznał to już jakiś czas temu dzisiaj tez płakałam jak się dowiedziałam ze wyszły bakterie moi rodzice byli w szoku nie mogli mnie uspokoić samo musiało przejść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:44

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kamenkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Wygląda na to, że coraz mniej. Od dwóch tygodni łykam dodatkowo żelazo, wiec pewnie zwiekszy mi dawkę.
    Mili czemu pytam bo wiesz mi ostatnio badania wykazały że też mam mniej .. norma jest od 4.. a ja mialam 3,6 a Ty ile miałaś?
    ale lekarz mi powiedział że w ciązy są inne normy i że jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 20:45

• kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla sory ale nie pozwolę sie obrażać, zapytalam dziewczyn czy chcą taka grupę wiec założyłam bo większość była na tak. Jak Tobie nie pasuje to nie dolaczaj nie zmuszam Cie. Ja napisałam wyraznie po co tam grupa zeby przesyłać jakies wazne informacje wstawiać pdf. itd. wcale nie pisze zeby rezygnować z tego forum ale wiem jak jest jak się później urodzi dziecko to nie ma sie czasu. Znajomych mam pod dostatkiem wiec soryyy ale nie obrazaj mnie ze założyłam po to zeby znaleźć znajomych bo nie o to mi chodziło, czytaj ze zrozumieniem, a później sie wypowiadaj.

Kawokado, Pati_89, Madzik84, HoniKa89, beatas, jakka, fairy_tale lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm torcik będzie jutro, a my też ze śląska to masz blisko :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hu hu hu gorąco się zrobiło zadkakujecie mnie coraz bardziej. Czy jak dołączę do grupy na fb wszyscy moi znajomi się o tym dowiedzą?? Jak to jest?? Bo bym chciała uniknąć skandalu ;);) wiec może zmienicie nazwę grupy ;) bo z tego jak moi znajomi dołączają do jakiś grup to zawsze jest widoczne a chyba bym nie chciała być tak widoczna dla wszystkich tzw. Znajomych.
    No właśnie mam ten sam dylemat. Te powiadomienia o przyjęciu kogoś do grup czasami się pojawiają, a czasami nie. Nie ogarniam do konca tych schematów i ustawień, dlatego póki co nie dołączam do grupy.

Agabtm lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose moze mleko by pomogło hmmm, trzeba by bylo na necie sprawdzić i przetestować. ooo albo moze jakas muzyczka relaksująca ???

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus3004 a z ktorej czesci Śląska jestes? Kiedys któraś dziewczyna pisała, ze z okolic Chorzowa.

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ