X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mogły wrócić jeżeli jesteś taka przemęczona. Mi wróciły na parę dni po migrenie 31 grudnia, ona mi tak wycieńcza organizm, że później kilka dni dochodzę do siebie i wtedy właśnie wróciło ściskanie porcelany... no ale to tylko domysły, lekarz nic nie mówił? (chyba pisałaś wcześniej, ze kazał po prostu spać - jakby to było takie proste :P)
    Kurcze ciężko mi pomóc, bo nie mam problemów ze spaniem tzn budzę się w nocy kilka razy, bo to WC, albo po prostu mi bok drętwieje ;p ale tak ogólnie to śpie.. Jak przed ciążą miałam problemy ze spaniem to brałam melatoninę, ale w ciąży pewnie nie można (nie wiem, a nie mam ulotki, więc lepiej założyć, ze nie można). Jedyne co zostaje to melisa :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie.. No lekarz twierdzi ze nie moze mi pomoc

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ci lekarze... na parenting.pl jest artykuł o bezsenności w ciąży

https://parenting.pl/portal/bezsennosc-w-ciazy#sposoby-na-bezsennosc-w-ciazy

może coś się u ciebie sprawdzi

Repose lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa przesłodkie buciki! do jakiejś kiecuni idealne :)

Repose wracaj do sił! kurczę poszukaj tej melisy a jak nie masz to naprawdę możemy Ci przesłać!

Kawokado ja też biegam w dresach... :P mojemu to na razie nie przeszkadza. A sposobem na podgrzanie atmosfery jest smarowanie mojego brzucha i reszty ciała po prysznicu. Oczywiście przez męża ;)

kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Byłam u teściów wracam a tu widzę że gorąco się zrobiło, no ale najważniejsze, że już jest ok.

Ja za to ostatnio mam jakąś czarną serię- najpierw zepsuła się nam zmywarka, a teraz wylała pralka :/ ehhhh aż muszę zjeść coś dobrego ;)

Ps. Wysłałam prośbę o dołączenie do grupy na Facebooku chociaż teraz w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam :) Jak zostajemy tutaj to super- mi pasuje :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mam nadzieje ze Ci przejdzie szybko :*
    Teraz mi sie jeszcze przypomniało ze na wymioty miete mozesz sobie zrobić jak masz dostęp.

Poczytaj cos na necie o bezsenności.
    Ja ide do mycia i spać bo jak to mówią lepiej sie nie denerwowac i z "taboretami" nie dyskutować

Nie mam nic zlego przez to ze kamenkaa i kourtney czy któraś inna jest przeciwko grupie i chetnie podeślę wtedy materialy na maila jak beda chciały, ale dla mnie to ułatwienie wrzucić raz materiały czy znaleźć szybko. I wcale nie mam zamiaru opuszczać grupy :) wiec Schilla daj sobie siana dziewczyno. Szkoda słów na Ciebie naprawdę. Myslisz ze tak trudno Cie znalezc gdzie mieszkasz i kim jestes jak jestes anonimowa ? Teraz sa takie cuda technikk ze bys sie zdziwila jakie to proste. Ucinam temat ;)

Do jutra. Grupa sie zrobi niewidoczna na fb w ogóle za powiedzmy tydzień i tylko te które sa w grupie będą ja widziały

Pati dzieki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:10

Repose, Pati_89, Kawokado, Madzik84, Kiki97 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka,widze ze ugodzilam w czuły punkt.Po co drazysz t emat.Dla mnie sprawa zamknieta

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na drożdżówki http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/rogaliki-drozdzowe-z-dzemem-szybkie-i-smaczne/

Ja robię różne kształty :)

A na śniadanie jajecznica z kiełbasą! Juz nie mogę się doczekać :D
    Ciągle myślę o jedzeniu...

Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym zastraszaniem to chyba jakas kpina, no chyba ,ze jestes rocznik powyzej 97.Wrzuć na luz

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bezsenność mi pomaga wieczorny spacer i nieogladanie tv, filmów przed samym snem. Wtedy się wyciszam. Wczoraj w nocy chodź musiałam wcześniej wstać tym sposobem nie budzilam się w nocy i czułam się wypoczęta.
    Można tez wietrzyć sypialnie przed snem..no ale lepszy krótki spacer.
    Pięknie uczucie spać całą noc..
    A nie spanie to przez stres bo myślimy jak to kobitki o wszystkim i na trzeba znaleźć złoty środek:)

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki czuły punkt ? Nie po prostu Ci pisze żebyś najpierw przeczytala po co i dla czego a pozniej sie wymadrzala. Bo wpadlas i zaczelas mnie obrażać, a tak sie podobno zrzylas przez czytanie z grupą, moze Ty sie boisz że wszystkie przejdą całkiem na fb i nie bedziesz miała kogo podglądać :P i w takim momencie sie odezwałaś. Czy ja Cie zastraszam weź wyluzuj. Jakies paranoje juz widzę ze sie robią

Zycze Wam cudnej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:22

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzućcie juz na luz z tym fb..schilla ale zadziora z ciebie...daj kuleczce oddychać. W ogóle nic nie wiemy o tobie..skad jesteś, co porabiasz, ile masz lat. Co z dzidzią i ciążą...od tego kazda zaczyna.masz foto dzidzi?

feegu6l.png
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie przejrzałas Bystrzacho:) A tak poważnie nic już wiecej w tekście fb nie pisze.Mnie adrenaliny w ciąży nie potrzeba. Życzę Ci naprawde duzo dobrego

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka daj już spokój bo widzisz że to sensu nie ma :D
    Mi już jej trochę szkoda bo ciężko jej będzie dołączyć skoro od razu kogoś obraża :/
    Miłej nocy <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla ciężko Cię polubić.
    Obawiam się, że Kuleczce nie chodziło o zastraszanie, a raczej o stwierdzenie faktu. Sprawdzić adres IP i dojść po nim do człowieka, który wysyła wiadomość na forum to naprawdę w dzisiejszych czasach łatwiejsze niż splunąć i nie piszę tego zeby Cię zastraszyć tylko stwierdzam fakt. Nie ma się co oszukiwać coś takiego jak anonimowość w internecie po prostu nie istnieje.
    Najważniejsze to pamiętać żeby nie dzielić się danymi wrażliwymi typu nr pesel, nr dowodu, czy nazwisko panieńskie mamy ;)
    Tak a propos to czytałam ostatnio artykuł, ze "12345" to w dalszym ciągu najpopularniejsze hasło w internecie - PRZERAŻAJĄCE. Niby tyle się mówi o bezpieczeństwie a ludzie dalej swoje :P

Bomblica ja też ciągle myślę o jedzeniu! I nie mogę się doczekać śniadania :D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen a co mam pisac o sobie skoro po pierwszym wpisie okazało sie ze w tej grupie nie mam na co liczyć bo koleżanka z forum została obrazona

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie dawno się nie odzywałam, bo sytuacja u Neluś jakos mnie podłamała, ale z czytaniem starałam się być na bierząco. Jednak dzisiaj nie wytrzymam no... Nie rozumiem jak mozna zaczynać znajomość w taki sposób jak zrobiła to Natalia... Niepotrzebny kwas i nerwy. Nieładnie Schilla. Ja np konto na fb mam i lubie go za to, ze mam kontakt ze znajomymi, ktorzy są rozrzuceni po świecie :)

Jajkoniespodzianka Piękne rzeczy czarujesz Kochana :) Czy w razie czego przyjmujesz zamówienia?
    PS. Niezly sen ;)

Dais Cudne czapeczki :) Jaka szkoda, że ja nie mam cierpliwości :/

Dorjana To Wam córcia psikusa zrobiła udając chłopca ;) A ja myslalam, zę pomyłki cześciej zdarzają sie w drugą stronę :/

Melissa Coś mie się wydaje, że my sie znamy w realu ;) Czy Twoja Maja nie chodzi przypadkiem do SP nr 1?

Repose wracaj szybko do zdrowia :)

Helenucha Super imię dla synka wybraliście :) Przecież od dawna wiadomo, że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki ;) Znam jednego małego Rysia (ok. 1,5 roczku) i jest przeuroczym, pogodnym super chłopakiem :) Aha no i moj tato to też Ryś ;)

Przepraszam bardz, że nie odniosę sie do wszystkich wpisów, ale przy tej ilości to ciężko by było ;)

Kawokado, Repose, Dorjana, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla napij się meliski i wyluzuj :)

Bomblica- dzięki za przepis na drożdżówki. A ja mam znowu ochotę na pizzę ;)

Ps. Też się odrobinkę stresuje bo w środę czeka mnie usg połówkowe. Ale z drugiej strony liczę na jakieś fajne zdjęcia Tymka :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwisz się Schilla? Postaw się na naszym miejscu ktoś wkracza i nas obraża nie wiadomo skąd i po dlaczego. Wygląda na to że Ty czujesz się ofiarą a nią nie jesteś!

Miałam nic nie pisać już ale nie wytrzymałam. Pojawiasz się znikąd nie masz kalendarza pamiętnika i ani jednego posta na koncie. Wyskakujesz jak filip z konopi i się teraz dziwisz.

Maggi-P, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa trzymam kciuki żeby ładnie się ułożył! Bo nasz to co usg to się tyłkiem obraca :P no ale od czerwca będę go codziennie oglądać ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ