X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mogły wrócić jeżeli jesteś taka przemęczona. Mi wróciły na parę dni po migrenie 31 grudnia, ona mi tak wycieńcza organizm, że później kilka dni dochodzę do siebie i wtedy właśnie wróciło ściskanie porcelany... no ale to tylko domysły, lekarz nic nie mówił? (chyba pisałaś wcześniej, ze kazał po prostu spać - jakby to było takie proste :P)
    Kurcze ciężko mi pomóc, bo nie mam problemów ze spaniem tzn budzę się w nocy kilka razy, bo to WC, albo po prostu mi bok drętwieje ;p ale tak ogólnie to śpie.. Jak przed ciążą miałam problemy ze spaniem to brałam melatoninę, ale w ciąży pewnie nie można (nie wiem, a nie mam ulotki, więc lepiej założyć, ze nie można). Jedyne co zostaje to melisa :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie.. No lekarz twierdzi ze nie moze mi pomoc

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ci lekarze... na parenting.pl jest artykuł o bezsenności w ciąży

https://parenting.pl/portal/bezsennosc-w-ciazy#sposoby-na-bezsennosc-w-ciazy

może coś się u ciebie sprawdzi

Repose lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa przesłodkie buciki! do jakiejś kiecuni idealne :)

Repose wracaj do sił! kurczę poszukaj tej melisy a jak nie masz to naprawdę możemy Ci przesłać!

Kawokado ja też biegam w dresach... :P mojemu to na razie nie przeszkadza. A sposobem na podgrzanie atmosfery jest smarowanie mojego brzucha i reszty ciała po prysznicu. Oczywiście przez męża ;)

kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Byłam u teściów wracam a tu widzę że gorąco się zrobiło, no ale najważniejsze, że już jest ok.

Ja za to ostatnio mam jakąś czarną serię- najpierw zepsuła się nam zmywarka, a teraz wylała pralka :/ ehhhh aż muszę zjeść coś dobrego ;)

Ps. Wysłałam prośbę o dołączenie do grupy na Facebooku chociaż teraz w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam :) Jak zostajemy tutaj to super- mi pasuje :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mam nadzieje ze Ci przejdzie szybko :*
    Teraz mi sie jeszcze przypomniało ze na wymioty miete mozesz sobie zrobić jak masz dostęp.

Poczytaj cos na necie o bezsenności.
    Ja ide do mycia i spać bo jak to mówią lepiej sie nie denerwowac i z "taboretami" nie dyskutować

Nie mam nic zlego przez to ze kamenkaa i kourtney czy któraś inna jest przeciwko grupie i chetnie podeślę wtedy materialy na maila jak beda chciały, ale dla mnie to ułatwienie wrzucić raz materiały czy znaleźć szybko. I wcale nie mam zamiaru opuszczać grupy :) wiec Schilla daj sobie siana dziewczyno. Szkoda słów na Ciebie naprawdę. Myslisz ze tak trudno Cie znalezc gdzie mieszkasz i kim jestes jak jestes anonimowa ? Teraz sa takie cuda technikk ze bys sie zdziwila jakie to proste. Ucinam temat ;)

Do jutra. Grupa sie zrobi niewidoczna na fb w ogóle za powiedzmy tydzień i tylko te które sa w grupie będą ja widziały

Pati dzieki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:10

Repose, Pati_89, Kawokado, Madzik84, Kiki97 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka,widze ze ugodzilam w czuły punkt.Po co drazysz t emat.Dla mnie sprawa zamknieta

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na drożdżówki http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/rogaliki-drozdzowe-z-dzemem-szybkie-i-smaczne/

Ja robię różne kształty :)

A na śniadanie jajecznica z kiełbasą! Juz nie mogę się doczekać :D
    Ciągle myślę o jedzeniu...

Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym zastraszaniem to chyba jakas kpina, no chyba ,ze jestes rocznik powyzej 97.Wrzuć na luz

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bezsenność mi pomaga wieczorny spacer i nieogladanie tv, filmów przed samym snem. Wtedy się wyciszam. Wczoraj w nocy chodź musiałam wcześniej wstać tym sposobem nie budzilam się w nocy i czułam się wypoczęta.
    Można tez wietrzyć sypialnie przed snem..no ale lepszy krótki spacer.
    Pięknie uczucie spać całą noc..
    A nie spanie to przez stres bo myślimy jak to kobitki o wszystkim i na trzeba znaleźć złoty środek:)

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki czuły punkt ? Nie po prostu Ci pisze żebyś najpierw przeczytala po co i dla czego a pozniej sie wymadrzala. Bo wpadlas i zaczelas mnie obrażać, a tak sie podobno zrzylas przez czytanie z grupą, moze Ty sie boisz że wszystkie przejdą całkiem na fb i nie bedziesz miała kogo podglądać :P i w takim momencie sie odezwałaś. Czy ja Cie zastraszam weź wyluzuj. Jakies paranoje juz widzę ze sie robią

Zycze Wam cudnej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 22:22

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzućcie juz na luz z tym fb..schilla ale zadziora z ciebie...daj kuleczce oddychać. W ogóle nic nie wiemy o tobie..skad jesteś, co porabiasz, ile masz lat. Co z dzidzią i ciążą...od tego kazda zaczyna.masz foto dzidzi?

feegu6l.png
  • Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie przejrzałas Bystrzacho:) A tak poważnie nic już wiecej w tekście fb nie pisze.Mnie adrenaliny w ciąży nie potrzeba. Życzę Ci naprawde duzo dobrego

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka daj już spokój bo widzisz że to sensu nie ma :D
    Mi już jej trochę szkoda bo ciężko jej będzie dołączyć skoro od razu kogoś obraża :/
    Miłej nocy <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla ciężko Cię polubić.
    Obawiam się, że Kuleczce nie chodziło o zastraszanie, a raczej o stwierdzenie faktu. Sprawdzić adres IP i dojść po nim do człowieka, który wysyła wiadomość na forum to naprawdę w dzisiejszych czasach łatwiejsze niż splunąć i nie piszę tego zeby Cię zastraszyć tylko stwierdzam fakt. Nie ma się co oszukiwać coś takiego jak anonimowość w internecie po prostu nie istnieje.
    Najważniejsze to pamiętać żeby nie dzielić się danymi wrażliwymi typu nr pesel, nr dowodu, czy nazwisko panieńskie mamy ;)
    Tak a propos to czytałam ostatnio artykuł, ze "12345" to w dalszym ciągu najpopularniejsze hasło w internecie - PRZERAŻAJĄCE. Niby tyle się mówi o bezpieczeństwie a ludzie dalej swoje :P

Bomblica ja też ciągle myślę o jedzeniu! I nie mogę się doczekać śniadania :D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Schilla Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen a co mam pisac o sobie skoro po pierwszym wpisie okazało sie ze w tej grupie nie mam na co liczyć bo koleżanka z forum została obrazona

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie dawno się nie odzywałam, bo sytuacja u Neluś jakos mnie podłamała, ale z czytaniem starałam się być na bierząco. Jednak dzisiaj nie wytrzymam no... Nie rozumiem jak mozna zaczynać znajomość w taki sposób jak zrobiła to Natalia... Niepotrzebny kwas i nerwy. Nieładnie Schilla. Ja np konto na fb mam i lubie go za to, ze mam kontakt ze znajomymi, ktorzy są rozrzuceni po świecie :)

Jajkoniespodzianka Piękne rzeczy czarujesz Kochana :) Czy w razie czego przyjmujesz zamówienia?
    PS. Niezly sen ;)

Dais Cudne czapeczki :) Jaka szkoda, że ja nie mam cierpliwości :/

Dorjana To Wam córcia psikusa zrobiła udając chłopca ;) A ja myslalam, zę pomyłki cześciej zdarzają sie w drugą stronę :/

Melissa Coś mie się wydaje, że my sie znamy w realu ;) Czy Twoja Maja nie chodzi przypadkiem do SP nr 1?

Repose wracaj szybko do zdrowia :)

Helenucha Super imię dla synka wybraliście :) Przecież od dawna wiadomo, że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki ;) Znam jednego małego Rysia (ok. 1,5 roczku) i jest przeuroczym, pogodnym super chłopakiem :) Aha no i moj tato to też Ryś ;)

Przepraszam bardz, że nie odniosę sie do wszystkich wpisów, ale przy tej ilości to ciężko by było ;)

Kawokado, Repose, Dorjana, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schilla napij się meliski i wyluzuj :)

Bomblica- dzięki za przepis na drożdżówki. A ja mam znowu ochotę na pizzę ;)

Ps. Też się odrobinkę stresuje bo w środę czeka mnie usg połówkowe. Ale z drugiej strony liczę na jakieś fajne zdjęcia Tymka :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwisz się Schilla? Postaw się na naszym miejscu ktoś wkracza i nas obraża nie wiadomo skąd i po dlaczego. Wygląda na to że Ty czujesz się ofiarą a nią nie jesteś!

Miałam nic nie pisać już ale nie wytrzymałam. Pojawiasz się znikąd nie masz kalendarza pamiętnika i ani jednego posta na koncie. Wyskakujesz jak filip z konopi i się teraz dziwisz.

Maggi-P, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa trzymam kciuki żeby ładnie się ułożył! Bo nasz to co usg to się tyłkiem obraca :P no ale od czerwca będę go codziennie oglądać ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ