X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, a odbija Ci sie po nim, lub masz jakies dolegliwosci zoladkowe?

Kuleczka- dha niby dla prawidlowego rozwoju mozgu i oczkow :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja mam tylko prenatal classic z witamin i nic więcej. Po co to DHa ?
    Poczytaj :) http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie-mamy/cala-prawda-o-dha-jak-kwas-dha-wplywa-na-kobiety-w-ciazy,230_5702.html
    W skrocie:
    DHA to materiał budulcowy mózgu, Zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu, Zmniejsza ryzyko powikłań okołoporodowych.

Ja zmienilam godzine przyjmowania bo po sniadaniu czesto ladowal w kibelku, po obiedzie juz jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:07

evus lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz doczytalam, ten prenatal co biore to tez jest taki prenatal + DHA

evus lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus, ja piję tran
    mollers-tran-norweski-cytrynowy-250-ml-.jpg

Już kiedyś właśnie wspominałam, że ja multiwitamin nie biorę - łykam żelazo, piję tran i tak co dwa dni magnez. A jak czuję, że za dużo kicham, biorę rano jeszcze dwie tabletki rutinoscorbinu - lekarz mi powiedział, że jak coś zacznie łapać, to mogę wziąć paracetamol, rutinoscorbin i cholinex na gardło. Na szczęście odpukać apapu nie brałam już dawno, gardło też nie boli. I naprawdę zwalam to wszystko na tran (nie odbija mi się choć ja dawkę tranu z łyżki wlewam na trzy łyżki wody i wypijam, bo ten tłuszcz powoduje u mnie odruch wymiotny i samego nie przełknę).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:09

evus lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, no ja juz wlasnie rozne godziny probowalam, ale tez jakby w porze obiadowej najlepiej. jednak nadal kiepsko :/

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka ja też lubię ten film.
    My dziś byliśmy z wizytą u teściów i babci i się rozbeczalam na samym początku bo zostałam osaczona przez babcie i siostrę mojego męża że grubne, że po buzi jestem grubsza a ja tylko no jestem w ciąży to chyba normalne że się powiększa brzuch a one na mnie jak stare baby i normalnie tak mi się źle i przykro zrobiło hormony zaczęły działać jeszcze przypomniałam sobie o tym moim piątkowym wymazie ze wyszedł zły i łzy same leciały. Na koniec jeszcze się powadzilam o to z mężem bo on trzymie ich stronę i je broni i tłumaczy ich zachowanie. Tak się zdenerwowalam na niego bo on powinien być pomimo wszystko po mojej stronie i stwierdzić że nie powinny na mnie tak siadać od progu i jakoś inaczej ubrać cała Rozmowę w słowa a ten twierdzi, że ja powinnam je zrozumieć etc etc. Noooo awantura od wejścia do auta. Musiałam się Wam wygadac.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass, u mnie juz sam zapach rybi wywoluje odruch wymiotny :/

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wspolczuje, nie przejmuj sie starymi babami, zawsze sie czegos doczepia...
    Cass ja tranu nie moge przelknac, moj synek go lubi a ja nawet przed ciaza po probie przelkniecia ladowalam w toalecie, tez mamy cytrynowy.

Agabtm lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• evus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agabtm, nie martw sie i nie denerwuj. nie warto lac lzy przez glupie baby :)

Agabtm lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę Prenatal duo, ginekolog mi zalecił właśnie te witaminy :)

evus lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Misia, a odbija Ci sie po nim, lub masz jakies dolegliwosci zoladkowe?

Właśnie czasami odbija mi się rybą ale tak poza tym to bardzo dobrze go toleruje.

evus lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mnie tez wlasnie moja gin polecila prenatal z alg, bo mowilam, ze rybi zapach mnie odrzuca. ale niestety, algi tez zle znosze

skoro, kilku nam sie odbija, to moze musi tak byc?

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm mężowi należy się lanie po głowie, ehh mi też mówią że na twarzy się zaokrągliłam, a to w końcu normalne w ciąży jesteśmy, woda się zatrzymuje i się puchnie. Ja nie wiem co te starsze kobiety, lusterka same nie miały ? Mi takie coś ciśnienie podnosi , nie martw się , miało prawo zrobić Ci się przykro

Agabtm lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sama szwagierka jest po ciąży i jest 2 razy taka niż ja będąc w ciąży ale cóż noooo tak to bywa zazdrość ze wszyscy teraz skaczą nademna ;) ahhh a hormony i emocje i zaregowalam tak a nie inaczej ahhh ciąża ;)

Paula222, evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula teraz skacze i nawet lody na zgodę przyniósł hi hi hi

Paula222, dais, kuleczka777 lubią tę wiadomość

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion 2, który ma dha i dodatkowo biorę jeszcze samo dha firmy pregna - tak mi poradzono.:)
    Co do paznokci to jestem w szoku, że faktycznie są takie wymogi i ani jasne paznokcie (a czasem tez bezbarwny lakier), zaburzają ocenę czynności życiowych, np. Sinienie palców, i pod płytką paznokcia. Ale dopytam lekarza w piątek.
    Ten problem jest głownie przy cc, kiedy jest się pod opieką anestezjologa.
    No w życiu bym na to nie wpadła, także dzięki za tę nowość.:)

evus, fairy_tale, kuleczka777 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Wgl dziewczyny mam takie dziwne uczucie, ciesze się bardzo że jestem w ciąży .
    Ciesze się że brzuszek widać,ale czasami jak tak spojrze to chciałabym go zakryć żeby nikt go nie widział. Albo jak ktoś sie mnie pyta o ciążę to niby fajne uczucie ale potem jakoś tak mi dziwnie i mam ochotę płakać.zastanawiam się czy nie za wcześnie ,czy dam rade wytrzymam poród,będę dobrą matka itd. Smuci mnie czasami ciąża. ;(

Ja czuję dokłądnie to samo co Ty, stara się o tym nie myślec za często...będzie dobrze, damy radę..musimy w to mocno wierzyć :D

Kiki97 lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm nooo niech teraz skacze :D Super, że już lepiej. Ah te rodziny naszych mężów ;)

Kiki ja w 1 ciąży też miałam mieszane uczucia... Teraz wypinam, niech każdy widzi :) Pewnie że dasz radę, poród wbrew pozorom nie jest taki straszny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:41

Agabtm, Kiki97 lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    na podstawie ksiązki a.christie zrobili nie dawno serial b.fajny
    http://www.imdb.com/title/tt3581932/

ale obsada! Muszę to zobaczyć :)

Helen lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatabm zazdrość, jak nic :) Jak mi raz ciotka dogadała, że taaaaki brzuch już mam, to powiedziałam jej, że ja przynajmniej w ciąży jestem, a jaka jest jej wymówka? :D I koniec było tematu.

W domu z kolei to skaczą przy mnie - wczoraj mamie spadł widelec, sięgam po niego, a ona że co ja robię, że się schylać nie wolno! W głowę się popukałam, poszłam do pokoju. Potem babci coś tam spadło, też się schyliłam, babcia to samo - że wara! Wzruszyłam ramionami. Ale potem jak mi chusteczka spadła, to siostrę wołałam, żeby podniosła mi. Ech, się człowiek do dobrego za szybko przyzwyczaja.

A jak do domu wróciłam, to mnie chłop chciał z psem samą puścić w te ślizgawicę. I wszystko wróciło do normy ;)

Agabtm, evus, Kiki97, kuleczka777, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ