Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kuleczka777 wrote:Ja mam tylko prenatal classic z witamin i nic więcej. Po co to DHa ?
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie-mamy/cala-prawda-o-dha-jak-kwas-dha-wplywa-na-kobiety-w-ciazy,230_5702.html
W skrocie:
DHA to materiał budulcowy mózgu, Zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu, Zmniejsza ryzyko powikłań okołoporodowych.
Ja zmienilam godzine przyjmowania bo po sniadaniu czesto ladowal w kibelku, po obiedzie juz jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:07
evus lubi tę wiadomość
-
evus, ja piję tran
Już kiedyś właśnie wspominałam, że ja multiwitamin nie biorę - łykam żelazo, piję tran i tak co dwa dni magnez. A jak czuję, że za dużo kicham, biorę rano jeszcze dwie tabletki rutinoscorbinu - lekarz mi powiedział, że jak coś zacznie łapać, to mogę wziąć paracetamol, rutinoscorbin i cholinex na gardło. Na szczęście odpukać apapu nie brałam już dawno, gardło też nie boli. I naprawdę zwalam to wszystko na tran (nie odbija mi się choć ja dawkę tranu z łyżki wlewam na trzy łyżki wody i wypijam, bo ten tłuszcz powoduje u mnie odruch wymiotny i samego nie przełknę).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:09
evus lubi tę wiadomość
-
Kuleczka ja też lubię ten film.
My dziś byliśmy z wizytą u teściów i babci i się rozbeczalam na samym początku bo zostałam osaczona przez babcie i siostrę mojego męża że grubne, że po buzi jestem grubsza a ja tylko no jestem w ciąży to chyba normalne że się powiększa brzuch a one na mnie jak stare baby i normalnie tak mi się źle i przykro zrobiło hormony zaczęły działać jeszcze przypomniałam sobie o tym moim piątkowym wymazie ze wyszedł zły i łzy same leciały. Na koniec jeszcze się powadzilam o to z mężem bo on trzymie ich stronę i je broni i tłumaczy ich zachowanie. Tak się zdenerwowalam na niego bo on powinien być pomimo wszystko po mojej stronie i stwierdzić że nie powinny na mnie tak siadać od progu i jakoś inaczej ubrać cała Rozmowę w słowa a ten twierdzi, że ja powinnam je zrozumieć etc etc. Noooo awantura od wejścia do auta. Musiałam się Wam wygadac.Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wspolczuje, nie przejmuj sie starymi babami, zawsze sie czegos doczepia...
Cass ja tranu nie moge przelknac, moj synek go lubi a ja nawet przed ciaza po probie przelkniecia ladowalam w toalecie, tez mamy cytrynowy.Agabtm lubi tę wiadomość
-
Agabtm mężowi należy się lanie po głowie, ehh mi też mówią że na twarzy się zaokrągliłam, a to w końcu normalne w ciąży jesteśmy, woda się zatrzymuje i się puchnie. Ja nie wiem co te starsze kobiety, lusterka same nie miały ? Mi takie coś ciśnienie podnosi , nie martw się , miało prawo zrobić Ci się przykro
Agabtm lubi tę wiadomość
-
A sama szwagierka jest po ciąży i jest 2 razy taka niż ja będąc w ciąży ale cóż noooo tak to bywa zazdrość ze wszyscy teraz skaczą nademna
ahhh a hormony i emocje i zaregowalam tak a nie inaczej ahhh ciąża
Paula222, evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Ja biorę femibion 2, który ma dha i dodatkowo biorę jeszcze samo dha firmy pregna - tak mi poradzono.
Co do paznokci to jestem w szoku, że faktycznie są takie wymogi i ani jasne paznokcie (a czasem tez bezbarwny lakier), zaburzają ocenę czynności życiowych, np. Sinienie palców, i pod płytką paznokcia. Ale dopytam lekarza w piątek.
Ten problem jest głownie przy cc, kiedy jest się pod opieką anestezjologa.
No w życiu bym na to nie wpadła, także dzięki za tę nowość.evus, fairy_tale, kuleczka777 lubią tę wiadomość
-
Kiki97 wrote:Wgl dziewczyny mam takie dziwne uczucie, ciesze się bardzo że jestem w ciąży .
Ciesze się że brzuszek widać,ale czasami jak tak spojrze to chciałabym go zakryć żeby nikt go nie widział. Albo jak ktoś sie mnie pyta o ciążę to niby fajne uczucie ale potem jakoś tak mi dziwnie i mam ochotę płakać.zastanawiam się czy nie za wcześnie ,czy dam rade wytrzymam poród,będę dobrą matka itd. Smuci mnie czasami ciąża. ;(
Ja czuję dokłądnie to samo co Ty, stara się o tym nie myślec za często...będzie dobrze, damy radę..musimy w to mocno wierzyćKiki97 lubi tę wiadomość
-
Agabtm nooo niech teraz skacze
Super, że już lepiej. Ah te rodziny naszych mężów
Kiki ja w 1 ciąży też miałam mieszane uczucia... Teraz wypinam, niech każdy widziPewnie że dasz radę, poród wbrew pozorom nie jest taki straszny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:41
Agabtm, Kiki97 lubią tę wiadomość
-
Agatabm zazdrość, jak nic
Jak mi raz ciotka dogadała, że taaaaki brzuch już mam, to powiedziałam jej, że ja przynajmniej w ciąży jestem, a jaka jest jej wymówka?
I koniec było tematu.
W domu z kolei to skaczą przy mnie - wczoraj mamie spadł widelec, sięgam po niego, a ona że co ja robię, że się schylać nie wolno! W głowę się popukałam, poszłam do pokoju. Potem babci coś tam spadło, też się schyliłam, babcia to samo - że wara! Wzruszyłam ramionami. Ale potem jak mi chusteczka spadła, to siostrę wołałam, żeby podniosła mi. Ech, się człowiek do dobrego za szybko przyzwyczaja.
A jak do domu wróciłam, to mnie chłop chciał z psem samą puścić w te ślizgawicę. I wszystko wróciło do normyAgabtm, evus, Kiki97, kuleczka777, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość