X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok, brzuch rośnie, połówkowe na pięć z plusem. Ale męczy mnie już ta zima :/ Chciałabym by była już wiosna, więcej słonecznych dni, aby móc wyjść na długi spacer, trochę poruszać się na świeżym powietrzu...Ale co tam!Najważniejsze, że maluch rośnie i codziennie daje o sobie znać :)

Helen lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl dziewczyny mam takie dziwne uczucie, ciesze się bardzo że jestem w ciąży .
    Ciesze się że brzuszek widać,ale czasami jak tak spojrze to chciałabym go zakryć żeby nikt go nie widział. Albo jak ktoś sie mnie pyta o ciążę to niby fajne uczucie ale potem jakoś tak mi dziwnie i mam ochotę płakać.zastanawiam się czy nie za wcześnie ,czy dam rade wytrzymam poród,będę dobrą matka itd. Smuci mnie czasami ciąża. ;(

kuleczka777, SShape, Lila2703 lubią tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax Super! Znaczy stuka puka w brzuchu? :) jedyna nagroda, tak sobie myślę. Choć jak mnie mała obudzi w nocy, albo wali na wieczór to nie jestem matka polka i czule o tym nie myślę :D
    I też mi się chce wiosny - mam takiego lenia na wieczorne spacery, które tak jak dziewczyny wcześniej pisały pomagają w spaniu. Jak się tylko ciemno robi za oknem - ja się wyłączam i zalegam z lapkiem lub książką na kanapie.

xpaulinax lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie dluzy czas, w poprzedniej zaczal dopiero pod koniec bo wszystko bylo nowoscia ;)
    Dziewczyny koniec klotni, ja wiem ze sporo nas tutaj, poglady rozne, dodatkowo hormony etc, ale nie warto. Szkoda aby pamietac potem forum z niesnaskow, lepiej skupic sie na zdjeciach maluchow, ubranek, akcesorii, radach etc. Bedzie duzo przyjemniej sie tu wchodzilo. Prosze o skonczenie wszelkich tematow, ktore moga powodowac wielkie bitwy :D
    Moja waga skoczyla znow do przodu i juz 3 kg na plusie a bylo 2 jakis tydzien temu, wiec chyba za szybko idzie. Przydalaby sie wiosna, aby moc wiecej spacerowac i miesnie cwiczyc ;)

cass, evus, fairy_tale, eidth lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki nie martw się, nie jesteś w tym sama. Ja też często mam takie myśli - raz wystawiam brzuch na widok, za drugim razem depresja, bo za grubo mi. Raz się cieszę, że za kilka miesięcy będzie dzidzia, za chwilę się zastanawiam, czy ja jej krzywdy nie zrobię, bo jak tu dziecko wykąpać, nakarmić i w ogóle? Poza tym wiesz - mama radzi jedno, babci co innego, w książce jeszcze inna wersja i bądź tu mądry!
    Ale to taki czas mamy - zawsze są wątpliwości, a pamiętać trzeba, że będziemy NAJLEPSZYMI mamami dla naszych dzieci! :)

Kiki97, kuleczka777, Madzik84 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Paula222, jeju, ja już też. Noc w noc śni mi się dzidzia, co kupuję jakieś ubranka, to bym je tuliła i czasem zdarza mi się nad porodem podumać. Oszaleję ;)
    Ty to masz chociaż Franka - buntownika, bo buntownika ostatnio, ale zawsze się wtulić możesz!

hi hi o ile się da ;) Ale czasem jak sam da buziaka, albo przytuli wynagradza mi wszystko :)

dais co to jest 3 kg :P

kiki no właśnie, przespać ciążę :D to by było :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne, ze stresujecie sie macierzynstwa i ekscytujecie zarazem :) A grubo to dopiero bedzie, najgorszy byl brzuch zaslaniajacy stopy w ostatnich miesiacach,zeby poogladac swoje nogi musialam jedna wystawic do przodu. Cycki i brzuch zaslanialy wszystko :P Cieszcie sie widokiem stop :P

Paula przy mojej nadwadze najbezpieczniej abym przez cala ciaze przytyla 7 kg a juz mam 3 a gdzie tam koniec ciazy. Boje sie tez za szybko rosnie, bo kg skoczyl w tydzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:41

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny rozumiem was ja też chciałabym być chociaż w 30 tygodniu ,boję się że może się coś stać i zacznę teraz rodzić ,ale na jedno cieszę się z każdego dnia ciąży i mąż mi powtarza że będzie dobrze żebym tak się nie martwila

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Po wczorajszych urodzinach męża super, tort przepyszny, goście zadowoleni. Tylko jeden minus synuś mojej siostry dostal goraczki i musieli wczesniej jechac do domu, moja chrzesnica zostala u nas na noc i rano tez wstala z goraczka, a teraz dopadlo i mnie :-/ kaszel i goraczka, takze pozdrawiam z łóżeczka!

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    A grubo to dopiero bedzie, najgorszy byl brzuch zaslaniajacy stopy w ostatnich miesiacach

Nie ma to jak pocieszenie od doświadczonej koleżanki! :D Nic tylko rzeczywiście przykryć się kocem i zapaść w sen zimowy do czerwca!

Kourtney kochana, ja tak sobie na pierwszą stronę zajrzałam i jestem tam wpisana, ale z terminem na 15.06. A ja mam 5.06. :) Więc gdybyś w wolnej chwili mogła zmienić będę zobowiązana.

I pozdrawiam nową koleżankę nas podczytującą Ollaala - napisz coś o sobie :) My się kłócimy, ale tak naprawdę się kochamy i jesteśmy przemiłe, i nie gryziemy! :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:45

Kiki97, fairy_tale, Kourtney lubią tę wiadomość

izo5d03.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie mogę się doczekać jak będziemy się chwalić naszymi pociechami

cass lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że w najbliższych tygodniach będziemy przybierać więcej bo dzidziuś zbiera masę tłuszczową :) i osiągniemy połowę wagi z całej ciąży :) zobaczymy jak to się sprawdzi każdej z nas :)
    Dziewczyny proszę nie kłóćmy się już bo mi się poprostu nie chce tu zaglądać bo wiecznie coś.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was:-) I znowu kłótnia :-/
    Co do paznokci to mogę się wypowiedzieć jak to wygląda z mojej strony ;-) paznokcie u nóg mogą być pomalowane jak kto sobie chce :-) U dłoni tylko akceptuje do operacji jasny kolor bądź odżywka. Niestety ciemne kolory lakierów zaburzaja oznaczenie tzw. saturacji. Nigdy przy nich nie wiadomo czy to jest wartość prawidłowa czy zafałszowana . Może akurat nikt nie pogoni do zmycia paznokci ale dla własnego dobra warto mieć paznokcie bez lakieru albo jasny kolor.
    Patutka i jak tam u Ciebie?
    Aguś leż wypoczywaj i kuruj się domowymi sposobami.

fairy_tale lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakka tak właśnie robie, gorący sok malinowy, herbatka z miodem i łóżko to moi najlepsi przyjaciele

jakka lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek mam wizyte,dowiem się ile waze ,bo moja waga waży zupelnie inaczej ;)
    Aż się boję, dais też mam nadwagę :)
    Dla mnie już problem jest żeby pozbyć się wloskow z miejsc intymnych. Hahaha to żeś dais pocieszyla

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 ja na początku ciąży jak przytrafiło mi się przeziębienie, to zgryzłam dwa ząbki czosnku - do dziś nie mogę na czosnek patrzeć, ale pomógł wzorowo, także polecam ;) Zdrówka!

kiki a ja się zastanawiam, co ja zrobię przed porodem? Męża prosić o depilację... yyyy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:59

jakka, Kiki97 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:33

cass, evus, fairy_tale, Kiki97, Misia15, Lila2703 lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, dobrze, że wszystko gra, teraz to leżeć i pachnieć!

I jeśli chodzi o magnez, to uważaj proszę, by kupić taki, który się dobrze wchłania - zapytaj w aptece o preparat z mleczanem lub cytrynianem magnezu :)

izo5d03.png

• evus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, ale hormony tu buzuja ;)

caly dzien Was nadrabiam, no moze prawie caly, bo w nocy spac nie moge, to sobie drzemke dzis zrobilam :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    W środę też nas trochę wizytuje :D

i ja się dołączam do wizytujących. Badania porobione, ciekawe jak wyniki. W sumie byłam prywatnie tydzień temu i wiem co kto tam mieszka i że wszystko w porządku, ale mój prowadzący stwierdził łożysko przodujące więc chcę to u niego konsultować bo wie jak było wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 22:00

cass, Mili_Vanilli, mmarzenak, Paula222, evus, dais, fairy_tale, xpaulinax, Misia15, Paula1991, Pati_89, Dorjana, Helenucha Klucha, eidth, kirys, Madzik84, Andzia SM, Kourtney, Helen, HoniKa89, Magda34, ansad lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ