X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymaj się tam! Najgorsze jest to siedzenie w poczekalni :( tyle czasu i tyle nerwów :(

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalysmy ze powinien byc zakazany ani tym bardziej ze cieszy nas czyjas smierc bynajmniej sobie nie przypominam bym ja cos takiego napisala.
    Napisalam ze sie ich boje strach a rasizm to dwie rozne rzeczy.
    Tak w kazdej narodowosci znajduja sie osobniki zaslugujace na potepienie tylko ze jednak polacy na socjalu a terroryzm mordowanie gwalcenie i dzihad to dwie sprzeczne sprawy

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobic was dzisiaj graniczylo z cudem :)
    JajkoNiespodzianke sliczne zakupy, widzialam kilka pajacykow podobnych do moich :)
    Patutka powodzenia.
    Kamenka postaraj sie wyciszyc, moze jakas muzyka relaksacyjna i kapiel ze swiecami?
    Repose uwazaj na siebie jak mieszkasz w takim niebezpiecznym terenie.
    Ja dzisiaj szalalam w kuchni, zrobilam kilka obiadow juz az do srody :) upieklam ciasto cytrynowe a potem bylam na jodze. Dzisiaj pierwsze zajecia i jestem raczej zadowolona, chociaz przez pierwsze 15 min myslalam ze wyjde stamtad bo maluch zaczal tak kopac i to tak mocno, ze bylam w szoku skad taki maluch ma tyle sily! Jego kopniaki potrafia juz byc serio bolesne! Na szczescie reszta cwiczen byla troche bardziej intensywna wiec sie uspokoil. Zrelaksowac mi sie nie udalo, bo nie naleze do osob ktore latwo sie wyciszaja :) Moze po ktoryms razie bedzie lepiej. Teraz bola mnie uda, biodra i lekko gora brzucha- dawno nie ruszalam miesni :P
    Dzisiaj 21 tydzien sie zaczal :D
    Powodzenia jutro na wizytach :)

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Ojej, człowiek ma się nie denerwować, a czyta, że nie jesteście rasistkami, ALE...
    Dziewczyny, masa Polaków z kraju wyjechała, kiedyś jako uchodźcy do innych krajów przybywali, teraz jako imigranci zarobkowi - a jakimś dziwnym trafem to właśnie oni najczęściej skarżą się na imigrantów/uchodźców zapominając, że sami są z tej kategorii.

A islam? Ludzie, przecież znajdziecie złych katolików, żydów i muzułmanów. Naprawdę terroryzm nie ma religii, więc po co rzucać hasłami, że islam jest taki siaki i owaki? Słyszałyście ostatnio o Polaku, który w GB zgwałcił 10latkę? Albo wiecie ilu Polaków siedzi w więzieniach w Anglii? Jak byłam swego czasu w IE, to widziałam ilu Polaków przyjechało, żeby się na socjal załapać, pracą to się oni nie skalali, bo i po co, skoro rząd irlandzki dawał? Ręka im nie zadrżała, jak pobierali zasiłki, mimo że spokojnie mogli pracować, bo ofert nie brakowało. I co, czy przez to wszyscy Polacy są źli?

Ludzie to ludzie. Też przeraża mnie sytuacja w Europie, bo sobie z nią nie radzimy, ale przez gardło by mi nie przeszło mówić, że wszyscy muzułmanie źli, a islam powinien być zakazany. Albo cieszyć się, że utopili się ludzie w kolejnej łodzi i ciało dziecka na brzeg morze wyrzuciło...

W każdym razie - jako że nie chcę zaczynać dyskusji - powstrzymajmy się od tematów homoseksualistów, aborcji, polityki, czy rasizmu. Dyskusje światopoglądowe zawsze prowadzą do kłótni i niezrozumienia.

Love and peace!

U mnie to co sie dzieje to właśnie Turcy i Albany gdzie się nie spojrzy to oni robią roozruby i niczego sie nie boją.
    Polacy też sa lepsi i gorsi tak samo jak kazdy inny naród mi Niemcy kojaarzyli się zawsze z ludzmi z zasadami,sztywnymi bogatymi,a wyjdę na spacer i te tzw. Alkoholiki też się znajda jak wszędzie.
    Każdy naród ma obywateli nid zawsze fair,ale turcy to już przesadzaja i te cygany.
    Naajbardziej śmieszy mnie jednak że psów unikaja jak ognia hah. Wychodze z psem i od razu na druga stronę ulicy lecą( bo ich zdaniem psy to brudne zwierze)

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, o właśnie, tak sobie myślałam ostatnio, że kiedyś wspominałaś, że na zajęcia się zapisałaś. Mam nadzieję, że na kolejnych się już zrelaksujesz - mnie joga mega wycisza i jedna rzecz mnie zawsze zadziwia - jak bardzo nie umiem oddychać i jak bardzo na jodze można się dotlenić tymi wdechami i wydechami ;)

repose niestety, nie zgadzam się z Tobą. Ale jak wspominałam - dyskusji prowadzić nie będę i mam nadzieję, że temat się wyciszy :)

izo5d03.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dwa razy napisałam to samo ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:04

• Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugestia ze ciesze sie ze smierci dziecka wyrzuconego na Brzeg miala prawo mnie zdenerwowac poniewaz nie pisalysmy o tym co do reszty mysl co chcesz kazdy ma prawo miec swoje zdanie

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Repose, czy ja napisałam, że to Wy się cieszycie? Pisałam ogólnie.

izo5d03.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Chyba dwa razy napisałam to samo ;))

Bo belly wywaliło :) Coś ostatnio forum mi się knoci, bo albo nie wyświetla wszystkich tematów, albo posty ucina. Dużo użytkowniczek :)

Kiki97 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

• dais Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass mam nadzieje, bo ja ogolnie jestem kiepska w nic nie robieniu. Maz sie ze mnie smial ze na joge sie zapisalam i bede stamtad uciekac bo sie zanudze. Pilates byl dla mnie na granicy, bo czasem wydawalo mi sie, ze jest zbyt spokojnie, a joga jest jeszcze spokojniejsza. Jak wybralismy sie z mezem do groty solnej kilka lat temu to do teraz mi wypomina, ze go zagadalam na smierc i nie dalam mu sie nawet minuty wyciszyc :P
    Plus jogi jest taki ze tylko na poczatku i na koncu, kiedy trzeba sie uspokoic dostaje bziaka przez reszte nawet sie mecze i czuje miesnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:12

cass lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Cass mam nadzieje, bo ja ogolnie jestem kiepska w nic nie robieniu. Maz sie ze mnie smial ze na joge sie zapisalam i bede stamtad uciekac bo sie zanudze. Pilates byl dla mnie na granicy, bo czasem wydawalo mi sie, ze jest zbyt spokojnie, a joga jest jeszcze spokojniejsza. Jak wybralismy sie z mezem do groty solnej kilka lat temu to do teraz mi wypomina, ze go zagadalam na smierc i nie dalam mu sie nawet minuty wyciszyc :P

Haha, no ja mam to samo ;) Z jogą jest tak, że jak raz trafiłam na jeden zestaw ćwiczeń, co to w pewnym momencie na boku się leżało i oddychało, to się obudziłam po 15 minutach... Na szczęście jutub obszerny, więc trafiłam na bardziej dynamiczne ćwiczenia :D

izo5d03.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Ludzie to ludzie. Też przeraża mnie sytuacja w Europie, bo sobie z nią nie radzimy, ale przez gardło by mi nie przeszło mówić, że wszyscy muzułmanie źli, a islam powinien być zakazany. Albo cieszyć się, że utopili się ludzie w kolejnej łodzi i ciało dziecka na brzeg morze wyrzuciło... !

Nie nie wymienilas mojego nicku ale odebralam to tak jakbys o nas mowila moze zle cie zrozumialam mimo wszystko nigdy nie ciesze sie ze smierci ludzi a tym bardziej DZIECI. Widzialam ten komis w Charlie Hebdo i mnie osobiscie nie bawil

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo cass! Popieram Twój wpis w 100%! Właśnie ze względu na takie "krótkowzroczne" komentarze niektórych dziewczyn przestałam udzielać się na forum, bo nic mnie tak nie denerwuje, jak nietolerancyjne wpisy w stylu "nie znam się, więc się wypowiem"...

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Nie nie wymienilas mojego nicku ale odebralam to tak jakbys o nas mowila moze zle cie zrozumialam mimo wszystko nigdy nie ciesze sie ze smierci ludzi a tym bardziej DZIECI. Widzialam ten komis w Charlie Hebdo i mnie osobiscie nie bawil

uderz w stół na nożyce się odezwą ;)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zamierzam sie z wami klocic bo to do niczego nie prowadzi nie zamierzam sie denerwowac bez powodu.

Mimo wszystko powodzenia i pozytywnego zakonczenia ciazy. Czesc

Kiki97 lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ostatnio myślałam o Tobie - co tam w ogóle? 22 tydzień rozpoczęty - połówkowe za Tobą? :)

Nigdy nie będzie tak, że się wszyscy zgodzą, dlatego mój apel o nieporuszanie kwestii światopoglądowych - "kłóćmy" się o kp vs. mm :)

repose rozumiem, dla mnie koniec tematu.

izo5d03.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Mimo wszystko powodzenia i pozytywnego zakonczenia ciazy. Czesc

No i po co te dramaty?

xpaulinax lubi tę wiadomość

izo5d03.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem o co tu chodzi ;) Nie kłócić mi się tu ;)

Swoja drogą, chciałabym być już jakoś w 38 tygodniu i mieć końcówkę ciąży. Trochę męczy mnie ten czas ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • cass Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, jeju, ja już też. Noc w noc śni mi się dzidzia, co kupuję jakieś ubranka, to bym je tuliła i czasem zdarza mi się nad porodem podumać. Oszaleję ;)
    Ty to masz chociaż Franka - buntownika, bo buntownika ostatnio, ale zawsze się wtulić możesz!

izo5d03.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hmm nie wiem o co tu chodzi ;) Nie kłócić mi się tu ;)

Swoja drogą, chciałabym być już jakoś w 38 tygodniu i mieć końcówkę ciąży. Trochę męczy mnie ten czas ;)

Mam to samo. Najgorzej że ta ciąża zrobiła ze mnie takiego lenia i zarłoka że az sie boję co będzie potem haha
    Chciałabym połoŻyć się spać i przespać jeszcze te cztery i pół miesiąca

Paula222 lubi tę wiadomość

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ