X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj zimri
    Hej wszystkim
    My sie wylegujemy jeszcze i za chwilę zbieramy

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zimri, no niestety tak to jest, że wystarczy jedno czyjeś słowo, jedno podejrzenie, a my już się zamartwiamy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, mnie zostało jeszcze kilka godzin.

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, już jest wątek Październik 2016... Mnie czasami czas się dłuży i chciałabym już być w jakimś 30 tc, ale jednak widać, że szybko te miesiące mijają.

9ewns65gxjq3gces.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zimri, witajcie dziewczyny :)
    Jak u Was z pogodą? U mnie szaro, buro, mokro i ponuro :( Byle do wiosny...

Dzisiaj wieczorem wizyta, a ja mam stres jak cholera :/ Trzymajcie proszę kciuki, żeby było ok. A ja trzymam za pozostałe wizytujące :)

Fairy tail też bym już chciała byc bardziej zaawansowana ciążowo, może byłabym nieco spokojniejsza :/

Milego dnia wszystkim!

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj zimri trzymam za ciebie kciuki żeby było dobrze,
    Magi U mnie z pogodą tak jak u ciebie ale idę do pracy więc mi nie przeszkadza

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin to ja biorę mama DHA Premium, a na nereczki femisept uro i Wit C. No i acard. Kwas foliowy- kończę opakowanie a potem mam juz nie kupować bo wystarczająca dawka jest w mama dha

Trzymam kciuki za wizytujące! :) i czekam na relacje

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja biore tylko Pregne Plus i sie teraz martwie czy to nie za malo. Dobrze ze za tydzien ide do lekarza to zapytam.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    z witamin biorę omegamed optima forte, ma dha 500mg, opłaca się zamówić w aptece internetowej, bo zwykła kosztuje z dha 250mg w rossmanie ok.55zł a na necie kosztuje 55zł za forte. Nie jem w ogóle ryb, więc postawiłam na mocniejszą suplementację i dha jest z alg, a nie ryb.
    orpócz tego biorę magne b6 z sonofi, żelazo na receptę i wit. c naturalną z granatu dr.hittich pomaga mi na pękające naczynka.

dzisiaj wcześnie była pobudka, o 7-ej, byłam w laboratorium oddać krew, bez kolejki, nikogo nie było i szybko poszło :)

feegu6l.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm piszecie tak o tych suplementach, a ja nic poza kwasem foliowym nie biorę. Mój lekarz wychodzi z założenia, że jeżeli mam dobrą dietę i wszystkie wyniki bardzo dobre to nie muszę. Mam nadzieję, że wie co mówi :)

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich podglądane maluszki! czekam na zdjęcia :D

cass, Misia15 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • cass Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemaneczko - kciuki trzymam za wizytujące i czekam na foty!

U nas też paskudnie, od rana szaro i mokro, kropka w kropkę jak u Ciebie Maggi!

Lila mi też od czasu do czasu suwaczek wariuje i się spóźnia o kilka dni, potem przeskakuje, potem znowu ma keke. Więc ten typ tak ma ;)

fairy nieźle, co? leci ten czas, naprawdę, ja pierwszy raz się zagapiłam i przeoczyłam sobotnie wejście w 22 tydzień! Dobrze, dobrze, wcale się nie gniewam, dzidzia grzeczna, kłopotów nie sprawia, niech sobie siedzi cicho, a dni niech lecą!

Przyjemności na dziś!

Helenucha u mnie to samo lekarz powiedział - ja łykam dodatkowo żelazo, bo przez tarczycę zawsze miałam niskie, a teraz mała ciągnie. No i tran piję - bo ryby co prawda jadam, ale raczej za mało. Poza tym w tranie wit.D, więc niech będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 09:45

Helenucha Klucha, fairy_tale, Misia15 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zimri, nie boj sie pamietam ze ktora z dziewczyn przy pierwszym dziecku tez miala podejrzenie wodoglowia a na nastepnym USG juz bylo w porzadku i ma zdrowe dziecko. Wiadomo, ze stres przy jakimkolwiek zlym slowie sie podwaja, ale moze lekarz cos zle zmierzyl nawet. Zobaczysz co bedzie po kolejnej wizycie.

Ja wlasnie pije koktajl jagodowy i siedze w pracy, zaraz musze ruszyc tylek i faktycznie zaczac pracowac :P Powodzenia dzisiaj na wizytach i czekam na zdjecia maluszkow.

Mi polozna tez mowila, ze nie musze brac witamin tylko dbac o diete, tyle ze ja siebie znam i wiem, ze jednego dnia jem super zdrowo i dostarczam wszystkiego, innego dnia potrafie jesc same bezwartosciowe smieci. Z DHA tez nie jestem pewna czy jem wystarczajaco ryb, wiec wole dmuchac na zimne. Sprawdzilam, ze faktycznie Femibion ma tylko 200 mg DHA i dolozylam jeszcze jedna tabletke samego DHA, wychodzi mi jakies 650 na dzien, to chyba sporo.

Dzisiaj jest 'Blue Monday' czyli najbardziej depresyjny dzien w roku, trzeba zrobic cos aby stal sie jednym ze szczesliwszych, licze na was dziewczyny :D

Misia15 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Hmm piszecie tak o tych suplementach, a ja nic poza kwasem foliowym nie biorę. Mój lekarz wychodzi z założenia, że jeżeli mam dobrą dietę i wszystkie wyniki bardzo dobre to nie muszę. Mam nadzieję, że wie co mówi :)

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich podglądane maluszki! czekam na zdjęcia :D
    powiem ci ze te suplementy sztuczne to o kant dupy za przeproszeniem, ja akurat biorę bo bardzo wielu rzeczy nie jem przez moje nietolerancje, do tego od wiosny tamtego roku zaczęło mnie od ryb odrzucać i mięso rzadko jem, a zaczęłam w ciązy z powrotem jesc, ale to tylko jak mnie najdzie ochota, wiec siłą rzeczy zimą wolę się podrasować.
    Te co biorę mają całkiem ładny skład a magnez biorę bo piję kawę codziennie z jednej płaskiej łyzeczki, więc wolę chuhać na zimne.
    zresztą jest dużo badań niezależnych ze suplementy sztuczne nie są dla nas dobrym rozwiązaniem, mężowi daje tabsy tylko zimą, a w sezonie wmuszam w niego jak najwięcej warzyw i owoców, i pijemy dość dużo soków wyciskanych :)
    akurat wszystkim olejom rybim jestem przeciwna, bo to robi przemysł aby nam dostarczyć te piękne kapsułki to jest jedno wielkie przegięcie, w Peru jest masowa produkcja i zanieczyszczana jest ich woda i całe środowisko, to straszne co robią korporacje, więc jak jest wybór z roślinek to korzystam z tego.
    Ale to jest wiadomo każdego decyzja jakie substancje wybiera.

kuleczka777, fairy_tale, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie czytam o tych Waszych suplementach i jestem przerażona:D ja biorę tylko pregne plus i lekarz powiedział, że nic więcej mam nie brać... Nawet magnezu, czy witaminy d.. Na pytanie o nospe przy bólu brzucha to juz w ogóle się zbulwersował:D ja też nie jem ryb, od zawsze ich nienawidzę:( ale wyniki mam o dziwo książkowe..

Waga skoczyła w góre.. W zależności od pory dnia pokazuje 52,5-53kg.. Także od początku ciąży przytyłam już około 6kg!! Mąż mnie wczoraj wziął na ręce i śmiał się, że najgorzej jeszcze nie jest, bo mnie uniesie! Świnia:D

W ogóle to nasza córeczka miała już chyba dość biadolenia tatusia i wreszcie zasadziła mu pare porządnych kopniaków:D ale był szczęśliwy!

U mnie też szaro, buro:/ a muszę dziś wyjść, bo jestem u neurchiururga umówiona.. Maj nadzieję, że wreszcie się dowiem, czy muszę mieć tą cesarke..

Zimiri,witaj! Nie martw się na zapas.. Poczekaj na badania kontrolne..

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:12

Helenucha Klucha, HoniKa89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie oburzylam. Przeczytalam wiadomosci, ze 2 miesieczne dzieciatko zmarlo po chrzcinach bo przestalo oddychac a rodzice byli pijani. Masakra jak mozna pic i w ogole nie interesowac sie dzieckiem. O 17 dziecko nakarmila babcia a o 20 rodzice zauwazyli ze nie oddycha, to co oni robili przez 3 godziny! Ale sie zirytowalam... W ogole nie dopuszczam nigdy opcji abysmy oboje napili sie chociaz piwa odkad mamy dziecko, zawsze jedno nie pije nic jak jestesmy na jakiejs imprezie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę zapytać o te omega bo ryb to u mnie jak na lekarstwo.

Helen to spoko u nas o tej porze to już kolejki. Jak jadę po 7 na badania to muszę i tak odstać.

Powodzenia dziewczyny dzisiaj :)

Helenucha na której stronie są ciuszki co wstawiałaś ??

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha co do filmiku to mogę sobie podać z Tobą rękę w większości tych przypadków :P

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Zimri jak ja Cię rozumiem ! Miałam identyczny problem, a raczej jeszcze gorzej, bo starszy synek miał obie komory jedną na granicy jak u Cb, a drugą miał lekko ponad normę 10,2 cm ... To był dla nas straszny czas , myślałam już , że Franek urodzi się chory, a na wizycie 3 tyg później okazało się że komory mają po 8 cm coś ;) Także głowa do góry :) Franek jest zdrowy :)

Ale dziś kiepsko spałam, nie dość że zasnęłam przed 3 , to budziłam się i o 8 już spać nie mogłam... Dziwna ta noc

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais i dobrze prawisz, zawsze jeden rodzic musi być przytomny na wszelki wypadek.

U nas nawet ujdzie pogodowo. Muszę poszukać na all legginsów i zakupić bo zaraz swoje wykończę :P

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, też miałam złą noc:/ jeszcze mąż mnie namówił na wcześniejsze położenie się i tak do północy przewraxałam się z boku na bok.. Jeszcze mnie brzuch bolał z lewej strony z boku.. Na szczęście moja podusia ciążowa mnie uratowała! Pokręciłam nią i znalazłam sobie wygodne miejsce bez bólu:D obudziłam się przed 5 i pospane..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam i to tylko dlatego że mnie pęcherz gniecie :) dziś spałam jak niedźwiedź musiałam wstać tylko RAZ i to o 4 jestem z siebie dumna :D

Witaj Zimri <3 na pewno Cie dzidzia tylko chciała postraszyć a na następnej wizycie będzie dobrze :D

Ale wy już naskrobałyście :) wieczorem was nadrobiłam jak wróciłam od babci ale już nie pamiętałam co której chciałam odpisać :)
    Mój Misiek wczoraj skopał ciocię hehe one nie wiedziała czy to to bo myślała że to przez moje oddychanie ale ja na moment wstrzymałam oddech a ten zasadził jej kopniaka to już wiedziała :)

Mam legginsy ciążowe z allegro kosztowały ze 20 zł i są mega wygodne :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ