Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Zimri, witajcie dziewczyny
Jak u Was z pogodą? U mnie szaro, buro, mokro i ponuroByle do wiosny...
Dzisiaj wieczorem wizyta, a ja mam stres jak choleraTrzymajcie proszę kciuki, żeby było ok. A ja trzymam za pozostałe wizytujące
Fairy tail też bym już chciała byc bardziej zaawansowana ciążowo, może byłabym nieco spokojniejsza
Milego dnia wszystkim! -
Z witamin to ja biorę mama DHA Premium, a na nereczki femisept uro i Wit C. No i acard. Kwas foliowy- kończę opakowanie a potem mam juz nie kupować bo wystarczająca dawka jest w mama dha
Trzymam kciuki za wizytujące!i czekam na relacje
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
cześć,
z witamin biorę omegamed optima forte, ma dha 500mg, opłaca się zamówić w aptece internetowej, bo zwykła kosztuje z dha 250mg w rossmanie ok.55zł a na necie kosztuje 55zł za forte. Nie jem w ogóle ryb, więc postawiłam na mocniejszą suplementację i dha jest z alg, a nie ryb.
orpócz tego biorę magne b6 z sonofi, żelazo na receptę i wit. c naturalną z granatu dr.hittich pomaga mi na pękające naczynka.
dzisiaj wcześnie była pobudka, o 7-ej, byłam w laboratorium oddać krew, bez kolejki, nikogo nie było i szybko poszło
-
Hmm piszecie tak o tych suplementach, a ja nic poza kwasem foliowym nie biorę. Mój lekarz wychodzi z założenia, że jeżeli mam dobrą dietę i wszystkie wyniki bardzo dobre to nie muszę. Mam nadzieję, że wie co mówi
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich podglądane maluszki! czekam na zdjęciacass, Misia15 lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Siemaneczko - kciuki trzymam za wizytujące i czekam na foty!
U nas też paskudnie, od rana szaro i mokro, kropka w kropkę jak u Ciebie Maggi!
Lila mi też od czasu do czasu suwaczek wariuje i się spóźnia o kilka dni, potem przeskakuje, potem znowu ma keke. Więc ten typ tak ma
fairy nieźle, co? leci ten czas, naprawdę, ja pierwszy raz się zagapiłam i przeoczyłam sobotnie wejście w 22 tydzień! Dobrze, dobrze, wcale się nie gniewam, dzidzia grzeczna, kłopotów nie sprawia, niech sobie siedzi cicho, a dni niech lecą!
Przyjemności na dziś!
Helenucha u mnie to samo lekarz powiedział - ja łykam dodatkowo żelazo, bo przez tarczycę zawsze miałam niskie, a teraz mała ciągnie. No i tran piję - bo ryby co prawda jadam, ale raczej za mało. Poza tym w tranie wit.D, więc niech będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 09:45
Helenucha Klucha, fairy_tale, Misia15 lubią tę wiadomość
-
Witaj Zimri, nie boj sie pamietam ze ktora z dziewczyn przy pierwszym dziecku tez miala podejrzenie wodoglowia a na nastepnym USG juz bylo w porzadku i ma zdrowe dziecko. Wiadomo, ze stres przy jakimkolwiek zlym slowie sie podwaja, ale moze lekarz cos zle zmierzyl nawet. Zobaczysz co bedzie po kolejnej wizycie.
Ja wlasnie pije koktajl jagodowy i siedze w pracy, zaraz musze ruszyc tylek i faktycznie zaczac pracowacPowodzenia dzisiaj na wizytach i czekam na zdjecia maluszkow.
Mi polozna tez mowila, ze nie musze brac witamin tylko dbac o diete, tyle ze ja siebie znam i wiem, ze jednego dnia jem super zdrowo i dostarczam wszystkiego, innego dnia potrafie jesc same bezwartosciowe smieci. Z DHA tez nie jestem pewna czy jem wystarczajaco ryb, wiec wole dmuchac na zimne. Sprawdzilam, ze faktycznie Femibion ma tylko 200 mg DHA i dolozylam jeszcze jedna tabletke samego DHA, wychodzi mi jakies 650 na dzien, to chyba sporo.
Dzisiaj jest 'Blue Monday' czyli najbardziej depresyjny dzien w roku, trzeba zrobic cos aby stal sie jednym ze szczesliwszych, licze na was dziewczynyMisia15 lubi tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Hmm piszecie tak o tych suplementach, a ja nic poza kwasem foliowym nie biorę. Mój lekarz wychodzi z założenia, że jeżeli mam dobrą dietę i wszystkie wyniki bardzo dobre to nie muszę. Mam nadzieję, że wie co mówi
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich podglądane maluszki! czekam na zdjęcia
Te co biorę mają całkiem ładny skład a magnez biorę bo piję kawę codziennie z jednej płaskiej łyzeczki, więc wolę chuhać na zimne.
zresztą jest dużo badań niezależnych ze suplementy sztuczne nie są dla nas dobrym rozwiązaniem, mężowi daje tabsy tylko zimą, a w sezonie wmuszam w niego jak najwięcej warzyw i owoców, i pijemy dość dużo soków wyciskanych
akurat wszystkim olejom rybim jestem przeciwna, bo to robi przemysł aby nam dostarczyć te piękne kapsułki to jest jedno wielkie przegięcie, w Peru jest masowa produkcja i zanieczyszczana jest ich woda i całe środowisko, to straszne co robią korporacje, więc jak jest wybór z roślinek to korzystam z tego.
Ale to jest wiadomo każdego decyzja jakie substancje wybiera.
kuleczka777, fairy_tale, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Też właśnie czytam o tych Waszych suplementach i jestem przerażona:D ja biorę tylko pregne plus i lekarz powiedział, że nic więcej mam nie brać... Nawet magnezu, czy witaminy d.. Na pytanie o nospe przy bólu brzucha to juz w ogóle się zbulwersował
ja też nie jem ryb, od zawsze ich nienawidzę
ale wyniki mam o dziwo książkowe..
Waga skoczyła w góre.. W zależności od pory dnia pokazuje 52,5-53kg.. Także od początku ciąży przytyłam już około 6kg!! Mąż mnie wczoraj wziął na ręce i śmiał się, że najgorzej jeszcze nie jest, bo mnie uniesie! Świnia:D
W ogóle to nasza córeczka miała już chyba dość biadolenia tatusia i wreszcie zasadziła mu pare porządnych kopniaków:D ale był szczęśliwy!
U mnie też szaro, buro:/ a muszę dziś wyjść, bo jestem u neurchiururga umówiona.. Maj nadzieję, że wreszcie się dowiem, czy muszę mieć tą cesarke..
Zimiri,witaj! Nie martw się na zapas.. Poczekaj na badania kontrolne..
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:12
Helenucha Klucha, HoniKa89 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie sie oburzylam. Przeczytalam wiadomosci, ze 2 miesieczne dzieciatko zmarlo po chrzcinach bo przestalo oddychac a rodzice byli pijani. Masakra jak mozna pic i w ogole nie interesowac sie dzieckiem. O 17 dziecko nakarmila babcia a o 20 rodzice zauwazyli ze nie oddycha, to co oni robili przez 3 godziny! Ale sie zirytowalam... W ogole nie dopuszczam nigdy opcji abysmy oboje napili sie chociaz piwa odkad mamy dziecko, zawsze jedno nie pije nic jak jestesmy na jakiejs imprezie.
-
Ja tez muszę zapytać o te omega bo ryb to u mnie jak na lekarstwo.
Helen to spoko u nas o tej porze to już kolejki. Jak jadę po 7 na badania to muszę i tak odstać.
Powodzenia dziewczyny dzisiaj
Helenucha na której stronie są ciuszki co wstawiałaś ??
-
Hej
Zimri jak ja Cię rozumiem ! Miałam identyczny problem, a raczej jeszcze gorzej, bo starszy synek miał obie komory jedną na granicy jak u Cb, a drugą miał lekko ponad normę 10,2 cm ... To był dla nas straszny czas , myślałam już , że Franek urodzi się chory, a na wizycie 3 tyg później okazało się że komory mają po 8 cm cośTakże głowa do góry
Franek jest zdrowy
Ale dziś kiepsko spałam, nie dość że zasnęłam przed 3 , to budziłam się i o 8 już spać nie mogłam... Dziwna ta noc -
Paula, też miałam złą noc:/ jeszcze mąż mnie namówił na wcześniejsze położenie się i tak do północy przewraxałam się z boku na bok.. Jeszcze mnie brzuch bolał z lewej strony z boku.. Na szczęście moja podusia ciążowa mnie uratowała! Pokręciłam nią i znalazłam sobie wygodne miejsce bez bólu:D obudziłam się przed 5 i pospane..
-
Dopiero wstałam i to tylko dlatego że mnie pęcherz gniecie
dziś spałam jak niedźwiedź musiałam wstać tylko RAZ i to o 4 jestem z siebie dumna
Witaj Zimrina pewno Cie dzidzia tylko chciała postraszyć a na następnej wizycie będzie dobrze
Ale wy już naskrobałyściewieczorem was nadrobiłam jak wróciłam od babci ale już nie pamiętałam co której chciałam odpisać
Mój Misiek wczoraj skopał ciocię hehe one nie wiedziała czy to to bo myślała że to przez moje oddychanie ale ja na moment wstrzymałam oddech a ten zasadził jej kopniaka to już wiedziała
Mam legginsy ciążowe z allegro kosztowały ze 20 zł i są mega wygodne