X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    !!!! Dzieki, ze to napisalas. Mam dokladnie to samo. Myslalam, ze bedzie jak w komediach romantycznych a jestem przerazona. Na razie tlumacze to sobie tym, ze dopoki nie zobacze serca to nie uwierze i nie ma sie czym podniecac. Tak naprawde strasznie sie boje momentu gdyby okazalo się, ze nie tym razem.... ehhh. Do czwartku tak daleko:(

ale wracajac do zycia ..... Milego dnia dziewczyny :)
    ja mam to samo, dzisiaj mnie już wziął stres...ja ma dopiero w piątek wizytę, lub mogę iść też w środę, ale nie wiem czy tam mają usg. Kurczę... pierwszy raz tak mocno się stresuję.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Witajcie w zimowy poranek:-):-)

Ogólnie czuję się ok, mdłości łapią mnie wieczorem. Wtedy jemmm:-):-)

Dziewczyny, pozytywnego myślenia u mnie brak, niestety...
    Po dwóch poronieniach ciężko myśleć na +, bo i niby na jakiej podstawie!

Niby u mnie beta rośnie, ale jak patrzę na Wasze przyrosty po 48h to macie sporo więcej niż 100%. A ja:
    I beta: 305
    II beta: 620 - czyli równo 100%
    III beta: dzisiaj rano robiona. Czekam na wynik. Powinna być ponad 1300 -
    czyli 114% więcej.

W każdym razie życzę Wam spokojnego dnia
    53kwiatek.gif
    daj znać jak beta,
    wiem co czujesz, tez jestem po dwóch stratach, jedna ciąża pozamaciczna, druga to zarodek się nie rozwinął..ech :/ no ale musimy być dzielnie i być dobrej myśli, i teraz musi już być dobrze <3

Wiaterek lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta przełożona na 14. Chwilę temu gin zadzwoniła z ofertą przyjścia nieco wcześniej bo jakaś tam dziewczyna zrezygnowała z wizyty. Troszkę się ucieszyłam, choć martwię się czy nie padnę tam przed gabinetem. A odkąd patrzę na zegar i biegnący czas to czuję przeszywające gorąco, zimno i przy każdej myśli trzęsę portkami. Dobrze że moja mama ma czas zająć się Anielką.

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    daj znać jak beta,
    wiem co czujesz, tez jestem po dwóch stratach, jedna ciąża pozamaciczna, druga to zarodek się nie rozwinął..ech :/ no ale musimy być dzielnie i być dobrej myśli, i teraz musi już być dobrze <3

Helen nie mozemy myśleć inaczej. U mnie był 9/10 tydzień i na 100% do tego czasu sie nie będę jakoś mega cieszyć ciążą. Jak na razie panikuje przy każdym mocniejszym ukłuciu, albo przy chwilowym braku objawów. I chociaż lekarze mówią, ze wszystko w porządku, że pierwsze poronienie najcześciej prowadzi do tego, żeby druga ciąża była udana, a maluch rozwija się wręcz książkowo, to i tak pozostaje lęk. Ale dziewuszki musimy być silne, z naszymi Fasolkami jest wszystko w porządku i wszystkie w czerwcu urodzimy śliczne różowe bobasy <3

Helen, Pati_89, Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    mi się zdarzyły plamienia na początku 5tygodnia, i też bardzo się przestraszyłam, poszłam na badanie i wszystko jest ok. Lekarz powiedział ze nastepnym razem mam byc jakby faktycznie było mocne krwawienie, bo takie plamienia są normalne i nie świadczą o niczym złym.
    W którym jesteś tygodniu?

U mnie jest 5/6 tydzień I tak samo po długich staraniach bardzo się boję że coś pójdzie nie tak...

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musi być dobrze, trzeba odgonić te ciemne chmury :)

sedinum82, Wiaterek, Annielove lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wizyta przełożona na 14. Chwilę temu gin zadzwoniła z ofertą przyjścia nieco wcześniej bo jakaś tam dziewczyna zrezygnowała z wizyty. Troszkę się ucieszyłam, choć martwię się czy nie padnę tam przed gabinetem. A odkąd patrzę na zegar i biegnący czas to czuję przeszywające gorąco, zimno i przy każdej myśli trzęsę portkami. Dobrze że moja mama ma czas zająć się Anielką.

no to kochana 3mam kciuki i daj znać jak po wizycie!

Annielove, Wiaterek lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Trzymam kciuki za wizytę i czekam na relację :*:*:* ja dzisiaj byłam na pierwszej becie , wyniki albo późnym wieczorem albo rano ,ale jakoś się nie stresuję tym zbytnio , gorzej przy kolejnych betach będzie ale jakoś dam radę :)

Annielove lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRRRR! jak tam zimno buro i ponuro :) was też pogoda wprawia w taki smętny nastrój? Ja go zajadam ciastem i potem kg więcej na wadze :)

Czekam na relacje po wizytach dziewczyny juz sama sie nie mogę doczekać swojej :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    BRRRR! jak tam zimno buro i ponuro :) was też pogoda wprawia w taki smętny nastrój? Ja go zajadam ciastem i potem kg więcej na wadze :)

Czekam na relacje po wizytach dziewczyny juz sama sie nie mogę doczekać swojej :)

u mnie jest śnieg:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    u mnie jest śnieg:/
    U mnie też :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    U mnie też :)

U mnie zimno na dworze, ale o śniegu nie ma mowy - stąd Wy piszecie? Mam nadzieję, że z Syberii i stamtąd "Wasz śnieg" jeszcze długo do nas nie dotrze ;)

Ja mam wizytę za tydz a już normalnie bym tam poleciała i zobaczyła ten malutki cud :D
    Ale muszę czekać :/

Dajcie znać dziewczyny po wizytach i jak bety!
    a ja wracam do pracy :/

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na wizytę. Trzymajcie kciuki ...

Pati_89, Morwa, Wiaterek, MerlinMo, mmarzenak, krysiak, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Jadę na wizytę. Trzymajcie kciuki ...
    Trzymam mocno :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    U mnie zimno na dworze, ale o śniegu nie ma mowy - stąd Wy piszecie? Mam nadzieję, że z Syberii i stamtąd "Wasz śnieg" jeszcze długo do nas nie dotrze ;)

Ja mam wizytę za tydz a już normalnie bym tam poleciała i zobaczyła ten malutki cud :D
    Ale muszę czekać :/

Dajcie znać dziewczyny po wizytach i jak bety!
    a ja wracam do pracy :/
    Ze śląska więc jednak trochę bliżej jak z Syberii hehe :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ze śląska więc jednak trochę bliżej jak z Syberii hehe :)

O nieeee!!!!! Więc jednak nadchodzi zima :/ Wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

mmarzenak lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • ann21 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Hejka, ja według @ mam na 17.06. Czyli prawie jak Ty.
    jak się czujesz? kiedy wizyta u gina?

Jęśli wszystko bedzie ok. to pod koniec października czyli tydzień jakoś tak w pierwszej byłam w 6tyg. to serca jeszcze nie było a nie chce się stresować nie ma co

relgh371so6h0sbh.png
    90a75cce97132d97.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Krakowa i też sypie :)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dolnym Śląsku też zimno i pada snieg z deszczem... całkiem nieprzyjemne...
    Co chwilę pije ciepła herbatę w pracy i co chwilę biegam do toalety... na szczęście żadnego planienia już nie widać ;)

Kawokado lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Na dolnym Śląsku też zimno i pada snieg z deszczem... całkiem nieprzyjemne...
    Co chwilę pije ciepła herbatę w pracy i co chwilę biegam do toalety... na szczęście żadnego planienia już nie widać ;)
    Kurde nie strasz ja też z Dolnego Śląska ale u mnie na szczęście śniegu brak :)

Helen lubi tę wiadomość

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ