X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się "Zjawa" podobała, szczególnie klimat, gra aktorska super, tylko faktycznie momentami przydługi i historia jest mega niewiarygodna. :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rezerwacje na Zjawe we wtorek :P

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria85 ohhh Zoja tak jak imię boskie bo koleżanka dała uwierz żywa dziewczynka mają kolorowo znia!!!

Einin lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic czas na drzemkę pogoda super idę mojego terrora sypać i coffe Time :-0 i oby do 15 dziś spał jak zawsze :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z Waszymi zachciankami? Mnie naszlo na żurek mniam zakwas juz mi sie zrobil potrzebuje tylki mieska na wywar

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja hehe ah te pomysły u dzieci ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    No nic czas na drzemkę pogoda super idę mojego terrora sypać i coffe Time :-0 i oby do 15 dziś spał jak zawsze :-)
    Ha ha moja terrorystka po krotkich bojach zasnela. Ale wstanie pewnie o 13

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • miluszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin gratuluję córci :-) piękne imię! ja po glukozie, jak wracałam do domu to po wejściu do dklepu zrobiło mi się słabo i bardzo gorąco, chyba cukier spadł i zaczęłam się martwić ;-/ kupiłam pączka, pani w sklepie podała mi kubek wody i zrobiło i się lepiej, teraz czekam teraz do 18:30 na wizytę :-)

Einin, kuleczka777 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Einin gratuluję córci :-) piękne imię! ja po glukozie, jak wracałam do domu to po wejściu do dklepu zrobiło mi się słabo i bardzo gorąco, chyba cukier spadł i zaczęłam się martwić ;-/ kupiłam pączka, pani w sklepie podała mi kubek wody i zrobiło i się lepiej, teraz czekam teraz do 18:30 na wizytę :-)

Dzięki! :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze badanie. :)

miluszka lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udało mi się na jutro "zdobyć" wizytę do mojego lekarza (wrócił z urlopu, w końcu skonsultuję tą ureaplazmę). Cieszę się bardzo, bo do środy to prawdopodobnie zniosłabym jajko :O

Repose, Paula222, Helen, jakka, Andzia SM, ansad, beatas lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesu ale tego naskrobalyscie o.o

Gratuluje udanych wizyt <3 Nie zdazylam trzymac kciukow bo jak wstalam to bylyscie juz po : /

Kourtney dzieki : ) A co do porodu to ja tylko czekam zeby byla ciaza donoszona i niech wychodzi ! :p

Quatriona ja mam zachcianki ale z reguly jak jest to cos co musialabym dlugo robic to mi sie nie chce i jem mandarynke albo miodowe musli :p

Miluszka za ciebie zdaze trzymac kciuki ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:22

miluszka, Einin, Kourtney lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszym porannym wstaniu o 6:30 mam postanowienie, że codziennie będę tak wstawać bo szkoda mi dnia, zobaczymy przez ile dni wytrzymam ;-) mąż wstaje codziennie o 5:50 a ja przez to L4 się rozbestwiłam i wstaję o 9 ;-)

Pati_89 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, to ja w ciąży obejrzałam już m.in. Zjawę, Nienawistną Ósemkę, najnowszego Mad Maxa, Wikingów (serial) i jeszcze parę tytułów, które nie oszczędzają widza jeśli chodzi o krwawe klimaty. Fakt, nie oglądam wszystkich scen, jak wiem, że czegoś nie zniosę to nie patrzę albo w warunkach domowych na chwilę wychodzę z pokoju :p

Ale generalnie jestem przyzwyczajona do takiego "krwawego" kina i takie sceny raczej mnie nie ruszają, nie śnią mi się po nocach. O wiele mocniej zadziałał na mnie chociażby film pt. "Labirynt", thriller/dramat, poruszający temat porwania dzieci. Ciężki klimat jak na ciążę.

A Zjawa jest na faktach :) Gdybym tego nie wiedziała to też bym uznała, że historia średnio wiarygodna.

Einin, munequita lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Widziałam że na zusie pojawiła się data wypłaty na 4.02 więc tego nie rozszyfruję bo tak szybkiej sie nie spodziewałam :D decyzja była 26.01 a wypłata 4.02 super :) widocznie najdłużej trwa ta pierwsza decyzja i wypłata a potem to już szybko :)

Piłyście może wino bezalkoholowe? Bo chcę sobie zamówić na urodziny i myślę czy warto :)

Pati a za jaki okres masz ten zasiłek? Ja też mam decyzję z 26.01. ale jeszcze nie dopisali daty wypłaty :-( Pewnie zależy od oddziału ZUS-u.

Co do wina czy piwa bezalkoholowego - czy sprawdzałyście dokładnie skład? Nie ma tam ani ułamka promila alkoholu?

Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Ja po dzisiejszym porannym wstaniu o 6:30 mam postanowienie, że codziennie będę tak wstawać bo szkoda mi dnia, zobaczymy przez ile dni wytrzymam ;-) mąż wstaje codziennie o 5:50 a ja przez to L4 się rozbestwiłam i wstaję o 9 ;-)

Hehe ja to samo wczoraj mówiłam. Nie spałam od 6, wstałam o 7 bo mi burczało w brzuchu, zrobiłam pyszne śniadanko i stwierdziłam, że fajnie tak wcześnie wstać. Popołudniu jednak przysnęłam na serialu :-P A dzisiaj zwlekłam się ledwo o 8:30.

A co do Zjawy i innych drastycznych filmów, to ja nigdy takich nie lubiłam, a teraz to szczególnie, czuję jak mi puls wzrasta i na co mi to. Mąż oglądał Zjawę, to wystarczyły mi same odgłosy, żebym miała dość.

miluszka lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Już tyle stron ehhh, a to dopiero początek dnia

Einen jeszcze raz gratuluję :)

Dziewczyny powodzenia dziś :)

Jajko to miałaś sny ;)

Jak chcecie się napić piwa to podobno Karmi jest bezalkoholowe

MADZIA 87 gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:42

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwo to Radler 0% nie ma w ogóle alkoholu ;) Ale ma cukry :P Hmm...

A się zastanawiam, Coca Cola Zero nie ma na serio cukru ? Hmm bo nie raz mam ochotę się napić Coli a nie mogę przez tą cukrzycę :(

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Piwo to Radler 0% nie ma w ogóle alkoholu ;) Ale ma cukry :P Hmm...

A się zastanawiam, Coca Cola Zero nie ma na serio cukru ? Hmm bo nie raz mam ochotę się napić Coli a nie mogę przez tą cukrzycę :(

Cola zero ma coś jeszcze gorszego niż cukier, czyli aspartam, z tego co się orientuję. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin aha :( To kiepsko :( To dobrze, że nie pokusiło mnie.

Einin lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola zero ma aspartam, ktory wg wielu badan moze przyczyniac sie do raka, ale oczywiscie potrzeba jeszcze z 20 lat aby wreszcie wycofac go z rynku. Jesli juz musisz to sie troche napij, ale nie przesadzaj z iloscia.

Niezla niespodzianka z Zoja :) Widze, ze nie warto jednak we wczesniejszych tygodniach sprawdzac, bo wiele dziewczyn jest teraz zszokowanych zmianami plci :)

Karmi ma 0,5 wiec do konca bezalkoholowe nie jest, ja bym raczej unikala. Tutaj wino bezalk ma 0% alkoholu ale w wiekszosci jest przeslodzone, ale za to maja cydr bezalkoholowy ktory jest polwytrawny.

Dzisiaj wreszcie sie wyspalam, nie dosc ze minal mi bol brzucha wreszcie, zasnelam razem z Olafek ok 21 i spalam do 7 rano tylko z 4 przerwami na toalete. Za to po sniadaniu przywitalam porcelanke ponownie, wiec wysypianie sie mi nie sluzy :P

Ktoras dzisiaj wizytuje?

Einin lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ