X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko kręgosłup bolał a raczej miejsce wkucia od znieczulenia ,a tak wszystko ok :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Czesc dziewczyny! Dolaczam do Was, mam nadzieje, ze uda mi sie jakos wbic w Wasze rozmowy. Termin z OM wychodzi na 15 czerwca, z usg 22. Prawdopodobnie bwde miec druga dziewczynke. We wtorek mam usg połowkowe, wiec potwierdzi sie czy dalej jest dziewczynka ;-)
    Witamy :) jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Tak tylko na marginesie :) jak któraś nie widziała jeszcze filmu "Zjawa" z Leonardem to radzę poczekać do porodu :D film w 4/5 nudny a w 1/5 tak realistyczny drastyczny i przerażający że te o słabych nerwach zwymiotują :D
    Oglądałam.... Jak dla mnie zrobiony po to żeby Leo w końcu dostał Oscara.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Witam się po połówkowych :-) I ja dzisiaj miałam niespodziankę, z dziewczynki ujawnił się chłopiec :-) kawał faceta bo 480 g. Wszystko obejrzane u bąbla, cały i zdrowy :-) Całe badanie trzymał się za główkę, glaskał się po niej :-) jestem przeszczęśliwa i mogę zacząć buszowanie po sklepach.
    Rany jakie dziś niespodzianki. Haha
    A z ciekawości dziewczyny kupowalyscie już coś do poprzedniej płci? Czy np kupowalyscie typowo rzeczy dla dziewczynki, chłopczyka?

• oldżi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram się dzisiaj do kina na Pitbulla, takze sie dziecko nasłucha łaciny ze hoho! Zastanawiam się czy to nie ostatnia wizyta w kinie w ciąży, bo podobno pózniej dzidziusie nie lubią takich hałasów :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla witaj :)
    co do mebelków, dużo zestawów jest na tej www
    https://magicznypokoik.pl

Cinnilla lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu Was podczytuję i też chętnie dołączę:)
    Jestem w 19 tygodniu, termin na 25 czerwca, będzie chłopak.

kuleczka777, dais, Kourtney, Helen, Kaja, beatas, Pati_89, Magda81, miluszka, jakka, kirys, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, Einin, Magda34, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niw mozna tej strony otworzyć z tym pokoikiem.

Witam nowe dziewczyny :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    Witamy :) rozgosc się u nas:D macie już wybrane imię?

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka a wejdz teraz
    https://magicznypokoik.pl/zestawy-mebli-pinio
    a potem wejdz sobie na główną

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinilla i Twardan witajcie. Mam nadzieje, ze zostaniecie i wam sie spodoba u nas :)

Sshape, moja CC byla 3,5 roku temu, to kawal czasu, ale napisze Ci na ile pamietam, bo pamiec moze oszukiwac. Wstalam po 10 h od cesarki (mialam robiona o polnocy), po 13 h bralam prysznic, nastepnego dnia pozbylam sie cewnika. Dziecko nosilam swobodnie juz po powrocie do domu, czyli bedzie 3 dni, wczesniej dawalam rade takze, ale bylo gorzej. Co do aktywnosci to dokladnie nie pamietam, ale jak synek mial 2 miesiace nosilam go juz w chuscie wszedzie, wiec podejrzewam ze to bylo maksimum 2 miesiace. Duza roznice obserwowalam w szpitalu bo lezalam z dwoma dziewczynami ktore mialy narkoze, ja mialam do kregoslupa. W momencie kiedy ja sie pozbylam juz cewnika, one dopiero powoli zaczely wstawac. Jak wychodzilam ze szpitala, one ledwo sie ruszaly narzekajac na wszystko. Chociaz moze byc to po prostu indywidualna sprawa.

My mamy komode z 3 szufladami MALM u rodzicow, sluzyla nam poki mieszkalismy w Polsce i polecam ja bez najmniejszego zastanowienia :D Ogolnie uwielbiam meble z Ikei, oprocz lozek je polecam mniej. Nawet szwedzi nie kupuja lozek z Ikei chociaz caly dom mebluja ikea, wiec cos w tym musi byc.

SShape lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    Hey hey ja też od niedawna tutaj witamy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla, twardan witajcie dziewczyny
    Kourtney jak będziesz miała chwilę to zmień mi na pierwszej stronie termin na 5 czerwca i wpisz imię Igor

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais no ze mną też była dziewczyna po 2 cc ,a chodziła jak by nie miała cesarki mnie to ciężko było na początku ale później ok ,a co do husty Marcel nie lubił być noszony w czym kolwiek :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• twardan Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, imię wybrane, będzie Piotruś :)

Ja prawdopodobnie też będę miała cc, bo mam wskazania i lekarz już mi planuje, będzie to pierwszy poród, więc nie mam żadnego porównania, wszystko trzeba przeżyć, co zrobić.

kuleczka777, dais lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan witaj:)
    Kortney ja się nie wypowiem bo kupiłam narazie aż jedne body i Maz kupil fotelok do auta:) sama w wir zakupów wpadnę pewnie po polowkowych :) narazie poszukuje :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais moze u nich tam tania ikea jest dla nich. Bo dla mnie niektóre meble cenowo sa drogie.
    Ja kupiłam ostatnio sofę z ikei rozkladana używana ale w super stanie bo to stelaż i materac, a potrzeba nam było jakby szwagier w odwiedziny przyjechał bo zawsze na materacu spał.

Helen niestety dalej nic, jakas blokada jest, moga mieć wirusa. jutro sprawdzę na kompie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 18:58

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziwne, bo mi strona chodzi a mam wykupionego antywira.
    Wpisz sobie ich nazwe sklepu w wyszukiwarce google, moze masz cos z wtyczką.

feegu6l.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie weszla, moze faktycznie cos mam nie tak z wyszukiwarka na tablecie, jutro przeglądane na spokojnie

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam te stronę z telefonu i kiepsko działa cały czas się zawiesza i mnie wybija :)

Witam wszystkie nowe mamy <3

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ