X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • cass Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ta poducha z instagrama - wiesz, gdzie ją kupić? Przepraszam, jeśli podawałaś już link, chyba mi umknęło... A bardzo fajna jest :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc możecie mi napisać ile mniej więcej trwało dojście do siebie.
    Chodzi mi o:
    1. swobodne chodzenie, schylanie się, noszenie dziecka, itp.
    2. możliwość jakiejkolwiek aktywności fizycznej, np. rower, szybki marsz, brzuszki.

Wiem, że to sprawa indywidualna, ale ja nie mam w ogóle pojęcia jak to jest mieć rozcięte pół brzucha. Miałam mniejsze szycie pod obojczykiem po zabiegu kardiologicznym i dość długo mnie to wszystko bolało/ciągnęło/ograniczało. Zaczynam świrować przez to cc.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajną komodę tzn. wzór bo jeszcze bym ją trochę przerobiła http://allegro.pl/komoda-szafa-city-b3d-2sz-szafka-mlodziezowa-meble-i5525643588.html

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykuję się na wizytę także zaciskajcie kciuki :-) mąż niestety w pracy a mam do przejechania 60 km na szczęście koleżanka jedzie ze mną :-) do 18:30 coraz bliżej :-)

Dziewczyny z Trójmiasta i okolic, w gdańskiej ikei jest częściowa wyprzedaż kolekcji dziecięcej, byliśmy wczoraj i udało nam się kupić kilka rzeczy taniej np. śpiworek z 49,99 na 19,99 przeceniony :-) kupiliśmy też kilka innych rzeczy i co mnie najbardziej cieszy to łóżeczko, teraz czeka i nabiera mocy na złożenie ;-)
    Kawokado, zaglądasz? Udało mi się umówić jeszcze na luty do neurologa na nfz w Gdyni na działkach leśnych w przychodni, podobno dobry lekarz, no zobaczymy!

Pati, fajna ta poducha!

Kuleczka co białych mebelków, my w sypialni mamy błękitne ściany + białe meble, ikea, seria Hemnes, m.in ta komoda ale nie wiem czy styl Ci odpowiada http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60245368/#/10239280

a pokój dla Ignasia też ma białe mebelki ale żeby nie powielać mebli to wybraliśmy komody z serii malm, kupiliśmy takie dwie, stoją jedna przy drugiej, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/ a ściany szare, komody, bardzo pojemne i cena rozsądna :-) no i mam 8 szuflad :-) komody złożone, teraz tylko pozostały dodatki :-) chmurki, sówki, cotton balls, już czekają na powieszenie itd. :-) uwielbiam ten pokoik :-)

kuleczka777, mmarzenak, Agabtm lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Pati ta poducha z instagrama - wiesz, gdzie ją kupić? Przepraszam, jeśli podawałaś już link, chyba mi umknęło... A bardzo fajna jest :)
    Proszę. :) https://m.facebook.com/PufkiLulaj/

cass lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka trzymam kciuki a potem pochwal sie dzidzią i kocykami :D

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka dla mnie dwie trochę za szerokie, a jedna to mało nie starczy.

Ja chce taką komodę żeby miała szuflady i jeszcze taką półkę zamykaną do zawieszania sukienek :)

Trzymam kciuki miluszka :)

Kurczę oglądam te łóżeczka i za dużo tego wszystkiego ehhh. Za duży wybór. Nie wiem które lepsze czy takie co mają szczebelki na około czy takie co mają te boki całe.
    Jakie macie już zakupione lub upatrzone ??
    Wiem tylko tyle że chce z szufladą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:14

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy tą z Ikei z serii Malm bo mamy z tego łóżko i szafki nocne :) tylko z 3 szufladami bo porobi za przewijak :)

Kuleczka my mamy zamówione u szefostwa takie:

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-zuzia-szuf-pkg-nowosc-i5588293054.html?ref=mainpage-observed

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:19

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze za przewijak musi służyć :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Einin ja tylko pytam bo mój maz chce dac takie imię naszej córce a ja pierwszy raz od niego słyszałam to imię a teraz ty napisałaś

A jakie jest pytanie?:) bo gdzieś mi umknęło.:) już znalazłam, nvm.:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:36

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seria malm jest fajna :-)
    lecę Dziewczyny, do wieczora!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam poinformować że listonoszki z wypłatą nie było :(

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Tak, Zoja to imię dla małej. :)
    Einin gratuluję córeczki! Imię piękne i oryginalne.

Einin lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super łóżeczko bardzo mi się podoba. Miluszka czekamy na wieści trzymam kciuki.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już spacerek ma za sbą, pogoda prześliczna więc nic tylko korzystać :) Drzemka popołudniowa też :)
    Zachcianek jako takich nie mam, ostatnio na lody mnie brało :) A tak to chyba nic narazie :)

Trzymam kciuki za wizytujące :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Dolaczam do Was, mam nadzieje, ze uda mi sie jakos wbic w Wasze rozmowy. Termin z OM wychodzi na 15 czerwca, z usg 22. Prawdopodobnie bwde miec druga dziewczynke. We wtorek mam usg połowkowe, wiec potwierdzi sie czy dalej jest dziewczynka ;-)

Helen, kasju, Pati_89, Kourtney, Kiki97, kuleczka777, dais, munequita, beatas, miluszka, kirys, jakka, JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, Magda34, ansad lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla witaj :)

Cinnilla lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla witamy !!!

Cinnilla lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Dziewczyny po cc możecie mi napisać ile mniej więcej trwało dojście do siebie.
    Chodzi mi o:
    1. swobodne chodzenie, schylanie się, noszenie dziecka, itp.
    2. możliwość jakiejkolwiek aktywności fizycznej, np. rower, szybki marsz, brzuszki.

Wiem, że to sprawa indywidualna, ale ja nie mam w ogóle pojęcia jak to jest mieć rozcięte pół brzucha. Miałam mniejsze szycie pod obojczykiem po zabiegu kardiologicznym i dość długo mnie to wszystko bolało/ciągnęło/ograniczało. Zaczynam świrować przez to cc.

Kochana ja miałam cc prawie 2 lata lemu jak Dla mnie tylko te szwy to meksyk, ale rada dla każdej ,która ma mieć cc po pić co najmniej 2l wody niegazowanej i oczywiście jak każą leżeć i się nie ruszać to się nie ruszać :-) o piciu wody też mi mówiła dziewczyna ,która na patologii lezalam i skorzystałam z tego !!!!

SShape lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape ps.będziesz po cc twój mąż ma prawo do 2tyg L4 na Ciebie !!!!!
    Co do schylania mnie kazano po 9h cc wstać umyć i wstawać a po tobie już było lepiej !!!każda z nas inaczej przechodzi wszystko ja miałam zakaz na rower !!!Marcela normalnie nosiłam a na brzuszki to będziesz czekała chwilkę! !

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ