X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Olżi Pitt Bull bardzo dobry (bylam z mężem w niedzielę), najgorsze jest to, ze pokazuje prawdę o układach w naszych służbach mundurowych :/

Co do cc (moja była 7 lat temu) mi cewnik wyjęli po 8 godzinach, potem pionizacja z pomocą położnej, prysznic i prawie normalne funkcjonowanie (chodziłam troszkę pochylona bo brzuch odrobinę bolał). Synka mialam od razu przy sobie, tyle, że położne sprawdzały czy sobie radzimy ;) Radziliśmy sobie swietnie ;) Poza tymi bezpośrednio po operacji nie brałam już żadnych środków przeciwbólowych, chociaż położne przynosiły w razie "w" (przy wypisie im oddałam bo to były czopki osobno pakowanie). Dla mnie cesarka była super (juz gdzies pisałam, ze doszłam do siebie o wiele szybciej niz po porodzie naturalnym :)

Zazdroszczę Wam troszkę tych połówkowych :/ Ja mam dopiero 9 lutego i nie mogę się doczekać ;)

SShape lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Witamy :) jak się czujesz?

Nie jest zle, mialam bole brzucha, biore luteine, ale bole poki co przeszly. Martwi mnie tylko to,ze kiepsko czuje ruchy, bo raz na kilka dni - lozysko mam na przedniej scianie. Ktoras tez ma na przedniej scianie i slabo czuje ruchy?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka Ikea moze troche tansza w stosunku do tutejszych zarobkow i innych sklepow meblowych, ale ceny np szaf do sypialni tez raczej powalaja. Wszystko zalezy co sie kupuje, jednak lubie ich praktycznosc. Tak jak pisalam lozka i materace sa wg mnie gorszej jakosci niz np w Mio, z sofy z Ikei tez nie bylam zadowolona, ale moze ze wzgledu na jej specyfike.

Maggi-P ja akurat dostalam 2 razy kroplowke ze srodkiem przeciwbolowym bo mnie szarpala rana. Dodatkowo bylam totalnie przemeczona po 17 h walki z SN, wiec jak mnie przywiezli na lozko to cala az sie trzeslam z przemeczenia, przez co nie umialam 3 h zasnac i sie meczylam. Jak juz odespalam byla calkiem inna bajka.

9 lutego to juz niebawem :)
    U mnie strona dziala, ale korzystam z laptopa.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi i tak masz szybciej wizytę niż ja :-) ja mam dzień po Tobie E hhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais to Cię kochana tyle h przecwiczyli bo ja to nie miałam szans na sn, a po ostatnim badaniu ekspres cc wbilam się w kolejkę tym dziewczyną, które miały cc planowane ,ale ja trafiłam do szpitala z krwawieniem :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadłam pizze z szyneczką i salami mmmmm jaki brzuszek zadowolony :D:D

dais, Kaja, evus lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no niestety moj Olaf sie nie spieszyl i wywolywali porod a moj organizm sie buntowal i akcja porodowa co chwile slabla, na koniec stanela calkowicie wiec po moich blaganiach i w sumie nie pozostalo juz im nic innego niz zrobic cesarke. Wymeczyli dlatego teraz mam znow miec SN i mam straszne obawy. Pocieszam sie tym ze to inny kraj, inne podejscie i moze malec wyjdzie w terminie, wiec nie bedzie wywolywany. A skad sie u Ciebie wtedy krawienie wzielo?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po USG POŁÓWKOWYM :-)
    z maleństwem wszystko wporządku, chociaż ze względu na to że było niekorzystnie ułożone za półtora tyg musimy powtórzyć bo pan doktor nie mógł dokładnie zbadać serduszka i przez to nie dostaliśmy też zdjęć z badania bo mało było na nich widać.
    Waga 414 g i termin porodu tydzień wcześniej.
    A płeć.... prawdopodobnie CHŁOPIEC (chiński kalendarz się sprawdził :-) ). jak zadzwoniłam do męża to był zachwycony. Mimo to, że chciałam żeby pierwsza była córeczka przeczucie miałam, że będzie chłopiec :-)

PS. i czeka mnie test na obciążenie glukozą :-(

dais, beatas, agus3004, jakka, kirys, miluszka, Pati_89, cudak, Helen, JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, fairy_tale, Agabtm, evus, SShape, Andzia SM, oldżi, Magda34, Misia15, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Rany jakie dziś niespodzianki. Haha
    A z ciekawości dziewczyny kupowalyscie już coś do poprzedniej płci? Czy np kupowalyscie typowo rzeczy dla dziewczynki, chłopczyka?
    Jeszcze nie mogę się pozbierać po tym co usłyszałam rano ;-) wielka niespodzianka :-D na szczęście, mimo że mnie strasznie korciło i kusiły mnie sukieneczki to nic jeszcze nie kupowałam. Teraz czas na portki ;-) mogę teraz szaleć. Chociaż jakoś jeszcze w to nie wierzę ;-)
    Witajcie dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:31

dais, Helen, evus lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka gratuluję zdrowego synka:-)
    Cinnilla ja też mam na przedniej ścianie łożysko i niestety trochę słabiej będziemy czuć ruchy niż dziewczyny. Ale mogę Ci gwarantować że jeszcze chwilę cierpliwości i będą już codziennie :-) też mnie to początkowo niepokoilo a teraz maluch wariuje :-)

smerfetkaa, Cinnilla lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Nowe Mamy :-)

My już po połówkowych :-) Ignaś zdrowiutki, wszystkie pomiary prawidłowe, nic niepokojącego a to najważniejsze :-) Nasz Maluszek waży już 500 g :-) <3 <3 <3
    wrzucam fotkę ale jakość nie powala, to kadr z filmu, robione telefonem, mam nadzieję że buźkę Ignasiową uda Wam się dostrzec ;-) niestety do fotki nie chciał się ustawić ale na szczęście do pomiarów ułożony był idealnie, skupił się też na chowaniu buźki rączkami, udało się tylko to wykrzesać ;-)
    2exasr9.jpg
    także wróciłam do domu szczęśliwa że wszystko jest w porządku :-D

Pati_89, jakka, dais, Kaja, cudak, smerfetkaa, mmarzenak, Misia15, Helen, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, beatas, Einin, Andzia SM, oldżi, kirys, Magda34, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! :-D

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, Smerfetka gratulacje :)

Jakka a mąż sie zdziwil ?

miluszka, smerfetkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka i Smerfetka gratulacje <3 <3 <3
    A niby Miluszka jesteśmy w tym samym tygodniu a 100 g różnicy :D

miluszka, smerfetkaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kaja no niestety moj Olaf sie nie spieszyl i wywolywali porod a moj organizm sie buntowal i akcja porodowa co chwile slabla, na koniec stanela calkowicie wiec po moich blaganiach i w sumie nie pozostalo juz im nic innego niz zrobic cesarke. Wymeczyli dlatego teraz mam znow miec SN i mam straszne obawy. Pocieszam sie tym ze to inny kraj, inne podejscie i moze malec wyjdzie w terminie, wiec nie bedzie wywolywany. A skad sie u Ciebie wtedy krawienie wzielo?

No dobre pytanie nic nie robiłam bo cała ciąża na zakazach jak osoba niepełnosprawna zero dzwigania mało chodzenia i do 36tc na luteinie plus no spa i było ok wszystko do 38tc jak mnie zalalo ze nie pytaj widok wrr pepowina popekala jak flet a było dobę przed zero wysiłku no prócz śmiechu z kawałów mojej ciotki hmmm lekarz mój mówił że dziwny przypadek bo zero jakiegoś naruszenia nic !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:54

mhsvanlih0qhtdnx.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no właśnie! Dziś na połówkowych na tym samym sprzęcie wyszedł znów termin tydzień wcześniej ale nie zmieniam na pierwszej stronie mimo że ten lekarz mówi że jest on bardziej prawdopodobny niż ten z OM. Moja gin znów twierdzi, że skoro nasz udany cykl był stymulowany to wg niej wychodzi 11.06, czas pokaże czy urodzę bliżej 03.06 czy 11.06 ;-) idę zrobić fotki obiecanych kocyków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:56

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to znaczy ze moj maluszek w brzuszku tez juz moze miec 400-500 gram, ale fajnie :)

Gratulacje z udanej wizyty miluszka :) buzke widze, juz niezly kawalek dziecka w brzuszku :D

Zazdroszcze wam, ze tak czesto mozecie swoje malce widziec. Od mojej wizyty minal troche ponad tydzien a ja juz szaleje :P A nastepna mozliwa wizyta bedzie dopiero w Polsce, czyli marzec/kwiecien.

miluszka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! :-D

Tobie również gratulacje za udaną wizytę

mhsvanlih0qhtdnx.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka gratuluję zdrowego synka:-D jest większy od mojego Bąbla:-)
    Kuleczka bardzo sie śmiał jak mu powiedziałam :-) po cichu miał nadzieję że będzie chłopczyk :-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ