Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
Olżi Pitt Bull bardzo dobry (bylam z mężem w niedzielę), najgorsze jest to, ze pokazuje prawdę o układach w naszych służbach mundurowych
Co do cc (moja była 7 lat temu) mi cewnik wyjęli po 8 godzinach, potem pionizacja z pomocą położnej, prysznic i prawie normalne funkcjonowanie (chodziłam troszkę pochylona bo brzuch odrobinę bolał). Synka mialam od razu przy sobie, tyle, że położne sprawdzały czy sobie radzimyRadziliśmy sobie swietnie
Poza tymi bezpośrednio po operacji nie brałam już żadnych środków przeciwbólowych, chociaż położne przynosiły w razie "w" (przy wypisie im oddałam bo to były czopki osobno pakowanie). Dla mnie cesarka była super (juz gdzies pisałam, ze doszłam do siebie o wiele szybciej niz po porodzie naturalnym
Zazdroszczę Wam troszkę tych połówkowychJa mam dopiero 9 lutego i nie mogę się doczekać
SShape lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Witamy
jak się czujesz?
Nie jest zle, mialam bole brzucha, biore luteine, ale bole poki co przeszly. Martwi mnie tylko to,ze kiepsko czuje ruchy, bo raz na kilka dni - lozysko mam na przedniej scianie. Ktoras tez ma na przedniej scianie i slabo czuje ruchy?
-
Kuleczka Ikea moze troche tansza w stosunku do tutejszych zarobkow i innych sklepow meblowych, ale ceny np szaf do sypialni tez raczej powalaja. Wszystko zalezy co sie kupuje, jednak lubie ich praktycznosc. Tak jak pisalam lozka i materace sa wg mnie gorszej jakosci niz np w Mio, z sofy z Ikei tez nie bylam zadowolona, ale moze ze wzgledu na jej specyfike.
Maggi-P ja akurat dostalam 2 razy kroplowke ze srodkiem przeciwbolowym bo mnie szarpala rana. Dodatkowo bylam totalnie przemeczona po 17 h walki z SN, wiec jak mnie przywiezli na lozko to cala az sie trzeslam z przemeczenia, przez co nie umialam 3 h zasnac i sie meczylam. Jak juz odespalam byla calkiem inna bajka.
9 lutego to juz niebawem
U mnie strona dziala, ale korzystam z laptopa. -
Dais to Cię kochana tyle h przecwiczyli bo ja to nie miałam szans na sn, a po ostatnim badaniu ekspres cc wbilam się w kolejkę tym dziewczyną, które miały cc planowane ,ale ja trafiłam do szpitala z krwawieniem
-
Kaja no niestety moj Olaf sie nie spieszyl i wywolywali porod a moj organizm sie buntowal i akcja porodowa co chwile slabla, na koniec stanela calkowicie wiec po moich blaganiach i w sumie nie pozostalo juz im nic innego niz zrobic cesarke. Wymeczyli dlatego teraz mam znow miec SN i mam straszne obawy. Pocieszam sie tym ze to inny kraj, inne podejscie i moze malec wyjdzie w terminie, wiec nie bedzie wywolywany. A skad sie u Ciebie wtedy krawienie wzielo?
-
My już po USG POŁÓWKOWYM
z maleństwem wszystko wporządku, chociaż ze względu na to że było niekorzystnie ułożone za półtora tyg musimy powtórzyć bo pan doktor nie mógł dokładnie zbadać serduszka i przez to nie dostaliśmy też zdjęć z badania bo mało było na nich widać.
Waga 414 g i termin porodu tydzień wcześniej.
A płeć.... prawdopodobnie CHŁOPIEC (chiński kalendarz się sprawdził). jak zadzwoniłam do męża to był zachwycony. Mimo to, że chciałam żeby pierwsza była córeczka przeczucie miałam, że będzie chłopiec
PS. i czeka mnie test na obciążenie glukoządais, beatas, agus3004, jakka, kirys, miluszka, Pati_89, cudak, Helen, JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, fairy_tale, Agabtm, evus, SShape, Andzia SM, oldżi, Magda34, Misia15, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Rany jakie dziś niespodzianki. Haha
A z ciekawości dziewczyny kupowalyscie już coś do poprzedniej płci? Czy np kupowalyscie typowo rzeczy dla dziewczynki, chłopczyka?wielka niespodzianka
na szczęście, mimo że mnie strasznie korciło i kusiły mnie sukieneczki to nic jeszcze nie kupowałam. Teraz czas na portki
mogę teraz szaleć. Chociaż jakoś jeszcze w to nie wierzę
Witajcie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:31
dais, Helen, evus lubią tę wiadomość
-
Smerfetka gratuluję zdrowego synka:-)
Cinnilla ja też mam na przedniej ścianie łożysko i niestety trochę słabiej będziemy czuć ruchy niż dziewczyny. Ale mogę Ci gwarantować że jeszcze chwilę cierpliwości i będą już codziennieteż mnie to początkowo niepokoilo a teraz maluch wariuje
smerfetkaa, Cinnilla lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie Nowe Mamy
My już po połówkowychIgnaś zdrowiutki, wszystkie pomiary prawidłowe, nic niepokojącego a to najważniejsze
Nasz Maluszek waży już 500 g
wrzucam fotkę ale jakość nie powala, to kadr z filmu, robione telefonem, mam nadzieję że buźkę Ignasiową uda Wam się dostrzecniestety do fotki nie chciał się ustawić ale na szczęście do pomiarów ułożony był idealnie, skupił się też na chowaniu buźki rączkami, udało się tylko to wykrzesać
także wróciłam do domu szczęśliwa że wszystko jest w porządkuPati_89, jakka, dais, Kaja, cudak, smerfetkaa, mmarzenak, Misia15, Helen, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, beatas, Einin, Andzia SM, oldżi, kirys, Magda34, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość
-
dais wrote:Kaja no niestety moj Olaf sie nie spieszyl i wywolywali porod a moj organizm sie buntowal i akcja porodowa co chwile slabla, na koniec stanela calkowicie wiec po moich blaganiach i w sumie nie pozostalo juz im nic innego niz zrobic cesarke. Wymeczyli dlatego teraz mam znow miec SN i mam straszne obawy. Pocieszam sie tym ze to inny kraj, inne podejscie i moze malec wyjdzie w terminie, wiec nie bedzie wywolywany. A skad sie u Ciebie wtedy krawienie wzielo?
No dobre pytanie nic nie robiłam bo cała ciąża na zakazach jak osoba niepełnosprawna zero dzwigania mało chodzenia i do 36tc na luteinie plus no spa i było ok wszystko do 38tc jak mnie zalalo ze nie pytaj widok wrr pepowina popekala jak flet a było dobę przed zero wysiłku no prócz śmiechu z kawałów mojej ciotki hmmm lekarz mój mówił że dziwny przypadek bo zero jakiegoś naruszenia nic !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:54
-
Pati, no właśnie! Dziś na połówkowych na tym samym sprzęcie wyszedł znów termin tydzień wcześniej ale nie zmieniam na pierwszej stronie mimo że ten lekarz mówi że jest on bardziej prawdopodobny niż ten z OM. Moja gin znów twierdzi, że skoro nasz udany cykl był stymulowany to wg niej wychodzi 11.06, czas pokaże czy urodzę bliżej 03.06 czy 11.06
idę zrobić fotki obiecanych kocyków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:56
-
Ooo to znaczy ze moj maluszek w brzuszku tez juz moze miec 400-500 gram, ale fajnie
Gratulacje z udanej wizyty miluszkabuzke widze, juz niezly kawalek dziecka w brzuszku
Zazdroszcze wam, ze tak czesto mozecie swoje malce widziec. Od mojej wizyty minal troche ponad tydzien a ja juz szalejeA nastepna mozliwa wizyta bedzie dopiero w Polsce, czyli marzec/kwiecien.
miluszka lubi tę wiadomość