X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais no ja miałam wizytę 13 stycznia i teraz usycham do 10 lutego z Marcelim było częściej no ,ale teraz mogę powiedzieć że jestem w ciąży normalnie bez zakazów i leków jupiiiiiii i oby tak do końca

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Pati, no właśnie! Dziś na połówkowych na tym samym sprzęcie wyszedł znów termin tydzień wcześniej ale nie zmieniam na pierwszej stronie mimo że ten lekarz mówi że jest on bardziej prawdopodobny niż ten z OM. Moja gin znów twierdzi, że skoro nasz udany cykl był stymulowany to wg niej wychodzi 11.06, czas pokaże czy urodzę bliżej 03.06 czy 11.06 ;-) idę zrobić fotki obiecanych kocyków :-)
    Idź idź bo ja czekam :D zobaczymy jak urodzimy hehe :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo po USG prawie cały dzień było nieaktywne, a terazzzzzz daje czadu aż widać przez brzuch jak się rusza.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Ja dzisiaj nie w formie chyba jakieś przeziębienie mnie łapie i cały dzień spędziłam w łóżku :-( zaraz też idę spać bo fatalnie się czuje :-(
    Życzę Wam miłego wieczoru!

Witam także nowe mamusie! <3 <3 <3

Nasza Oliwka kopie cały czas i to wspaniałe uczucie <3 <3 <3

miluszka, smerfetkaa lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ada też dzisiaj daje czadu cały dzień. Brzuch mam dziwnie napiety od kilku godzin. Może to dlatego, że dzisiaj się więcej rusza?

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Witam wszystkie Nowe Mamy :-)

My już po połówkowych :-) Ignaś zdrowiutki, wszystkie pomiary prawidłowe, nic niepokojącego a to najważniejsze :-) Nasz Maluszek waży już 500 g :-) <3 <3 <3
    wrzucam fotkę ale jakość nie powala, to kadr z filmu, robione telefonem, mam nadzieję że buźkę Ignasiową uda Wam się dostrzec ;-) niestety do fotki nie chciał się ustawić ale na szczęście do pomiarów ułożony był idealnie, skupił się też na chowaniu buźki rączkami, udało się tylko to wykrzesać ;-)
    2exasr9.jpg
    także wróciłam do domu szczęśliwa że wszystko jest w porządku :-D
    wow, to jest najwiekszy :) rośnie drwal :)

miluszka, Lila2703 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Nie jest zle, mialam bole brzucha, biore luteine, ale bole poki co przeszly. Martwi mnie tylko to,ze kiepsko czuje ruchy, bo raz na kilka dni - lozysko mam na przedniej scianie. Ktoras tez ma na przedniej scianie i slabo czuje ruchy?

Hej,ją mam 21t1d i poza tym co mi się wydaje, że to Wiki to nie czuje kopniaków ani nic w tym stylu. Jest przelewanie, bulgotanie :) ją biorę luteine po wycięciu wyrostka. Też mam łożysko nas przedniej ścianie.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2n231ia.jpg
    2i9jlz9.jpg
    f06d1e.jpg
    1zxbqk6.jpg

w słoniki to komplet pościeli do łóżeczka - dwustronna :-), w koguciki + minky to kocyk i poszewka na poduszkę, rożek z wypełnieniem i minky ma żółtą kokardkę którą póki co zawiązałam "na sztukę", ta docelowa będzie się szyła we wtorek ;-) no i teraz kolejne wyzwanie: poduszki sówki i chmurki i zimowy kocyk minky :-) dzieło made by me & 87 letniej babci Wery :-)
    także Pati bierz mamę i jej maszynę i do dzieła :-) uczucie dumy po uszyciu mega, z resztą wiesz sama bo zrobieniu cotton balls :-)

jakka, smerfetkaa, Kaja, dais, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, SShape, Zimri, kirys, mmarzenak, Lila2703, ansad lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    wow, to jest najwiekszy :) rośnie drwal :)
    Haha, powtórzę mężowi ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    2n231ia.jpg
    2i9jlz9.jpg
    f06d1e.jpg
    1zxbqk6.jpg

w słoniki to komplet pościeli do łóżeczka - dwustronna :-), w koguciki + minky to kocyk i poszewka na poduszkę, rożek z wypełnieniem i minky ma żółtą kokardkę którą póki co zawiązałam "na sztukę", ta docelowa będzie się szyła we wtorek ;-) no i teraz kolejne wyzwanie: poduszki sówki i chmurki i zimowy kocyk minky :-) dzieło made by me & 87 letniej babci Wery :-)
    także Pati bierz mamę i jej maszynę i do dzieła :-) uczucie dumy po uszyciu mega, z resztą wiesz sama bo zrobieniu cotton balls :-)
    Czadowe <3 masz talent i babcia też hehe :)
    Ja się właśnie nie umiem na kolory i wzory zdecydować :D

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym to miałam największy problem a i tak w ostatniej chwili zmieniłam zdanie ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, Smerfetka - super, że wszystko OK po wizytach! :)

Jak piszecie o wadze dzidziusiów to ja się zastanawiam czy waga u mojego Synia 346g w 20 tyg i 2 dniu to nie było malutko?

miluszka, smerfetkaa lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko pewnie że nie :) wszędzie pisze ze ta waga jest przypuszczalna na tzw. oko :)

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko moja tez tak mniej więcej ważyła :) nie wiem ile teraz.

poobserwowalam brzuch i widac jak podskakuje :)

Misia zdrowka.

Nie widzę zdjęć, nie wiem czemu. Jutro poogladam

JajkoNiespodzianka, Misia15 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ta waga to jest na oko więc jest ok :-) jakby lekarz widział że dziecko jest za małe to by na pewno powiedział!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zrobilam seryjke cwiczen z pilatesu i maluszek dostal czkawki w trakcie, caly brzuch mi skakal rytmicznie, az meza zawolalam i tez sie zachwycil. Od cwiczen buszuje w brzuszku jak szalony :D
    Sliczne miluszka te zestawiki, ja dzisiaj wlasnie kilka godzin temu wybralam tkaniny na kocyk minky w 2 rozmiarach dla maluszka i starszaka i mozliwe ze jutro podjade do sklepu kupic.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo jakiś schizol mi się włączył :D
    Dawniej mogłam robić maratony po sklepach przez pół dnia, a teraz po 3 h łażenia, to ledwo doszłam do łóżka. A Mały od razu jak się walnęłam ruchy, ruchy :D Dziś taki aktywny jest... <3
    Mój brzuch nie podskakuje przy ruchach, chyba za dużo amortyzacji Mały ma :P
    To MY:

139afe89134c101bmed.jpg

dais, Pati_89, Kaja, Helenucha Klucha, Cinnilla, evus, smerfetkaa, kuleczka777, SShape, madziak2202, fairy_tale, Andzia SM, Magda34, kirys, Misia15, Kiki97, ansad lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Miluszka, Smerfetka - super, że wszystko OK po wizytach! :)

Jak piszecie o wadze dzidziusiów to ja się zastanawiam czy waga u mojego Synia 346g w 20 tyg i 2 dniu to nie było malutko?

Waga ok spokojnie !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko Ty sexsi mamuska nie panikuj wszystko jest ok orajt!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie i gratuluję udanych wizyt! Ale nam dzieciaczki rosną :)
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam dla Rysia mnóstwo ciuszków, większość w smyku. Nic nie przekroczyło 35zł. Nawet te zestawy po dwie sztuki!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f62d62c8a7d.jpg

JajkoNiespodzianka, Kaja, dais, Cinnilla, evus, smerfetkaa, kuleczka777, Pati_89, miluszka, Einin, Andzia SM, Magda34, kirys, cass, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ