X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais no ja miałam wizytę 13 stycznia i teraz usycham do 10 lutego z Marcelim było częściej no ,ale teraz mogę powiedzieć że jestem w ciąży normalnie bez zakazów i leków jupiiiiiii i oby tak do końca

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Pati, no właśnie! Dziś na połówkowych na tym samym sprzęcie wyszedł znów termin tydzień wcześniej ale nie zmieniam na pierwszej stronie mimo że ten lekarz mówi że jest on bardziej prawdopodobny niż ten z OM. Moja gin znów twierdzi, że skoro nasz udany cykl był stymulowany to wg niej wychodzi 11.06, czas pokaże czy urodzę bliżej 03.06 czy 11.06 ;-) idę zrobić fotki obiecanych kocyków :-)
    Idź idź bo ja czekam :D zobaczymy jak urodzimy hehe :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo po USG prawie cały dzień było nieaktywne, a terazzzzzz daje czadu aż widać przez brzuch jak się rusza.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)

Ja dzisiaj nie w formie chyba jakieś przeziębienie mnie łapie i cały dzień spędziłam w łóżku :-( zaraz też idę spać bo fatalnie się czuje :-(
    Życzę Wam miłego wieczoru!

Witam także nowe mamusie! <3 <3 <3

Nasza Oliwka kopie cały czas i to wspaniałe uczucie <3 <3 <3

miluszka, smerfetkaa lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ada też dzisiaj daje czadu cały dzień. Brzuch mam dziwnie napiety od kilku godzin. Może to dlatego, że dzisiaj się więcej rusza?

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Witam wszystkie Nowe Mamy :-)

My już po połówkowych :-) Ignaś zdrowiutki, wszystkie pomiary prawidłowe, nic niepokojącego a to najważniejsze :-) Nasz Maluszek waży już 500 g :-) <3 <3 <3
    wrzucam fotkę ale jakość nie powala, to kadr z filmu, robione telefonem, mam nadzieję że buźkę Ignasiową uda Wam się dostrzec ;-) niestety do fotki nie chciał się ustawić ale na szczęście do pomiarów ułożony był idealnie, skupił się też na chowaniu buźki rączkami, udało się tylko to wykrzesać ;-)
    2exasr9.jpg
    także wróciłam do domu szczęśliwa że wszystko jest w porządku :-D
    wow, to jest najwiekszy :) rośnie drwal :)

miluszka, Lila2703 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Nie jest zle, mialam bole brzucha, biore luteine, ale bole poki co przeszly. Martwi mnie tylko to,ze kiepsko czuje ruchy, bo raz na kilka dni - lozysko mam na przedniej scianie. Ktoras tez ma na przedniej scianie i slabo czuje ruchy?

Hej,ją mam 21t1d i poza tym co mi się wydaje, że to Wiki to nie czuje kopniaków ani nic w tym stylu. Jest przelewanie, bulgotanie :) ją biorę luteine po wycięciu wyrostka. Też mam łożysko nas przedniej ścianie.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2n231ia.jpg
    2i9jlz9.jpg
    f06d1e.jpg
    1zxbqk6.jpg

w słoniki to komplet pościeli do łóżeczka - dwustronna :-), w koguciki + minky to kocyk i poszewka na poduszkę, rożek z wypełnieniem i minky ma żółtą kokardkę którą póki co zawiązałam "na sztukę", ta docelowa będzie się szyła we wtorek ;-) no i teraz kolejne wyzwanie: poduszki sówki i chmurki i zimowy kocyk minky :-) dzieło made by me & 87 letniej babci Wery :-)
    także Pati bierz mamę i jej maszynę i do dzieła :-) uczucie dumy po uszyciu mega, z resztą wiesz sama bo zrobieniu cotton balls :-)

jakka, smerfetkaa, Kaja, dais, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, SShape, Zimri, kirys, mmarzenak, Lila2703, ansad lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    wow, to jest najwiekszy :) rośnie drwal :)
    Haha, powtórzę mężowi ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    2n231ia.jpg
    2i9jlz9.jpg
    f06d1e.jpg
    1zxbqk6.jpg

w słoniki to komplet pościeli do łóżeczka - dwustronna :-), w koguciki + minky to kocyk i poszewka na poduszkę, rożek z wypełnieniem i minky ma żółtą kokardkę którą póki co zawiązałam "na sztukę", ta docelowa będzie się szyła we wtorek ;-) no i teraz kolejne wyzwanie: poduszki sówki i chmurki i zimowy kocyk minky :-) dzieło made by me & 87 letniej babci Wery :-)
    także Pati bierz mamę i jej maszynę i do dzieła :-) uczucie dumy po uszyciu mega, z resztą wiesz sama bo zrobieniu cotton balls :-)
    Czadowe <3 masz talent i babcia też hehe :)
    Ja się właśnie nie umiem na kolory i wzory zdecydować :D

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym to miałam największy problem a i tak w ostatniej chwili zmieniłam zdanie ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, Smerfetka - super, że wszystko OK po wizytach! :)

Jak piszecie o wadze dzidziusiów to ja się zastanawiam czy waga u mojego Synia 346g w 20 tyg i 2 dniu to nie było malutko?

miluszka, smerfetkaa lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko pewnie że nie :) wszędzie pisze ze ta waga jest przypuszczalna na tzw. oko :)

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko moja tez tak mniej więcej ważyła :) nie wiem ile teraz.

poobserwowalam brzuch i widac jak podskakuje :)

Misia zdrowka.

Nie widzę zdjęć, nie wiem czemu. Jutro poogladam

JajkoNiespodzianka, Misia15 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ta waga to jest na oko więc jest ok :-) jakby lekarz widział że dziecko jest za małe to by na pewno powiedział!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zrobilam seryjke cwiczen z pilatesu i maluszek dostal czkawki w trakcie, caly brzuch mi skakal rytmicznie, az meza zawolalam i tez sie zachwycil. Od cwiczen buszuje w brzuszku jak szalony :D
    Sliczne miluszka te zestawiki, ja dzisiaj wlasnie kilka godzin temu wybralam tkaniny na kocyk minky w 2 rozmiarach dla maluszka i starszaka i mozliwe ze jutro podjade do sklepu kupic.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo jakiś schizol mi się włączył :D
    Dawniej mogłam robić maratony po sklepach przez pół dnia, a teraz po 3 h łażenia, to ledwo doszłam do łóżka. A Mały od razu jak się walnęłam ruchy, ruchy :D Dziś taki aktywny jest... <3
    Mój brzuch nie podskakuje przy ruchach, chyba za dużo amortyzacji Mały ma :P
    To MY:

139afe89134c101bmed.jpg

dais, Pati_89, Kaja, Helenucha Klucha, Cinnilla, evus, smerfetkaa, kuleczka777, SShape, madziak2202, fairy_tale, Andzia SM, Magda34, kirys, Misia15, Kiki97, ansad lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Miluszka, Smerfetka - super, że wszystko OK po wizytach! :)

Jak piszecie o wadze dzidziusiów to ja się zastanawiam czy waga u mojego Synia 346g w 20 tyg i 2 dniu to nie było malutko?

Waga ok spokojnie !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko Ty sexsi mamuska nie panikuj wszystko jest ok orajt!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie i gratuluję udanych wizyt! Ale nam dzieciaczki rosną :)
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam dla Rysia mnóstwo ciuszków, większość w smyku. Nic nie przekroczyło 35zł. Nawet te zestawy po dwie sztuki!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f62d62c8a7d.jpg

JajkoNiespodzianka, Kaja, dais, Cinnilla, evus, smerfetkaa, kuleczka777, Pati_89, miluszka, Einin, Andzia SM, Magda34, kirys, cass, Melissa84, ansad lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ