Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja wrote:Weź 18kg ja dobilam do uwaga zamknąć oczy do 29kg z tego 6kg na plusie przez hormony ,ale powiem Ci ze udało mi się to wszystko zgubić i teraz mam mniej niż w 1ciąży, ale nadrabiam w święta sesese
Ło to tez niezle. Mi te 15 spadlo, 3 kg zostalo, ale 7 po ciazy mi przybylo - wlasnie przez te hormony
-
JajkoNiespodzianka wrote:A jak to jest z tym tyciem w ciąży? Ile w pierwszej ciąży wam doszło kilo np. od 5-6 miesiąca do końca?
Helenucha, Twoja waga coś drgnęła w ogóle?JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
Jajko w pierwszej ciazy w 1 trymestrze zrzucilam ok 5 kg, wiec do 5 miesiac moze tak 3 kg przytylam, moze dwa (czyli waga -2 lub -3kg od startowej), najwiecej przytylam 7-8 miesiac, bo w sumie jak brzuszek zaczal rosnac wyszlo +9 kg. Po porodzie od razu wrocilam do wagi sprzed ciazy, potem sie zaniedbalam. Kazda kobieta jest inna i jedne przytyja 15 kg i zrzuca od razu a inne 7 i maja problemy.
JajkoNiespodzianka, Kaja lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:A jak to jest z tym tyciem w ciąży? Ile w pierwszej ciąży wam doszło kilo np. od 5-6 miesiąca do końca?
Helenucha, Twoja waga coś drgnęła w ogóle?
Ja w 23 tygodniu w 1 ciazy mialam 7 kg na plusie. No a przez reszte czasu jeszcze 10 doszloAgabtm lubi tę wiadomość
-
czesc Dziewczyny, znowu pol dnia Was nadrabiam
witam nowe Mamusie
gratuluje udanych i zaskakujacych wizyt, pieknych ciuszkow i ksztaltnych brzuszkow
ja jutro ide na lowy do smyka- seria z liskiem jest cudna
dzis polazilam po lesie z psiakiem i padlam normalnie, jakbym maraton przebiegla, chyba musze sobie zelazo oznaczyc
i wiecie co, przerzucilam sie z Prenatalu na Omegamed i wszystkie dolegliwosci przeszlyjak cudownie
dobrej nockiAgabtm, dais, Helenucha Klucha, Kaja, twardan lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Uffff Boże ja się wysyraszylam, że 18 nie stresuj
coś źle zrozumiałam ze juz masz tyle ile wazylas w pierwszej całej ciąży.
Co to jest 7 pewnie poszło w Piersihihihi ja mam 4 kg do przodu
Hahaha jakbym 18 kg przytyla przez ten czas to pod koniec ciąży bym sie chyba ocielila
Te kg wszedzie ida. Chcialabym,zeby po porodzie tak szybko spadly jak wtedy. Byle tylko nie wróciły
-
a mnie trochę martwi, bo to już 19 tydzień, a jeszcze nic nie przytyłam, za to brzuch już widać. Ale mam cukrzycę i dietę, więc nie ma z czego się odkładać, ciekawe, ile będzie później...twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Jajko slicznie
Helenuch zakupy udane i gdzie ty Rysia schowalas
Ja sie muszę zacząć na poważnie smarować bo mi juz jakas żyłka wylazla na brzuchu, moze to od za ciepłej wody hmmm
Dziewczyny cieszcie sie ze nie przytylyscie za bardzo zawsze mozecie skoczyc pod konied ciąży w górę.
Ladne macie te brzuszki takie kształtne moj jeszcze nie jest taki okrągłyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:28
-
Ja mam kilogram na plusie
ale nie jestem drobinką! Mam 175cm i 64kg. Za to cycki mi super urosły!
zawsze miałam 75B a teraz 80C!
Ale Rysiu jest malutkiw 19t+5d ważył 241g. Mimo to mieści się w normie i nie mam zmieniać sposobu żywienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:30
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:Ja mam kilogram na plusie
Ohh może mi się uda po ciąży zgubić i dotrą do tych twoich kg aaaaaaaaa depresja murowana plus leczenie i psychicznego drhihihi jak chcesz oddam Ci z 10kg
bierz śmiało jak swoje
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Ja mam kilogram na plusie
Ale Rysiu jest malutkiw 19t+5d ważył 241g. Mimo to mieści się w normie i nie mam zmieniać sposobu żywienia.
Jestes chociaż wysoka, smuklej wygladasz niz kurdupel 162
-
Wez nie mow o cyckach bo ja na moje to chyba juz stanika w kraju malych cycuszkow nie znajde
Startowalam z duzym biustem bo 70E a teraz mam juz 75G i ledwo biust sie miesci, pod koniec ciazy chyba bede zakladac na nie miski kuchenne...
Twardan najwiecej podobno sie tyje wlasnie ok 7 miesiaca, wiec masz jeszcze czas. Poza tym sa kobiety ktore przez cala ciaze tylko 7 kg tyja etc.
Helenucha 64 kg przy 175 to szczuplo, idealnie wrecz. Wysoka jestesHelenucha Klucha, kuleczka777, Agabtm, jakka lubią tę wiadomość
-
mi wcale nie tęskno za dodatkowymi kilogramami....tym bardziej, że mam ich jeszcze z 5 do zrzucenia z przed ciąży, więc spokojnie. Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:36
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dais hahaha cóż za barwy opis nieźle się uśmiałam
Moja szwagierka też miała ten problem, a jak udało jej się znaleźć stanik do karmienia to od razu kupiła kilka sztuk.
W sumie wśród znajomych jestem średniego wzrostu. Ciągle noszę obcasy, żeby nie być kurdupelkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:46
Mały Ryś -
Helenucha chyba musisz znajomych zmienic haha jak ty jestes niskiego wzrostu
Twoj Rysio da Ci jeszcze popalic zobaczysz wyskoczy piłeczka pod koniec ciąży
Dais w Pl bedziesz niedlugo to zakupisz noweJa mialam C teraz skoczylam na D ehhh
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Rany jakie dziś niespodzianki. Haha
A z ciekawości dziewczyny kupowalyscie już coś do poprzedniej płci? Czy np kupowalyscie typowo rzeczy dla dziewczynki, chłopczyka?
Ja jeszcze nic nie mam, aleeeee właśnie zamówiłam na zalando kilka par body.
Ale właściwie takie same jakbym zamówiła dla chłopca, bo w granatach, bielach i szarościach. Róże i pastele to nie moja bajka.
Helenucha Klucha, kuleczka777, cass, evus lubią tę wiadomość