X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie do spania zbieram. Mala chyba juz zasnęła bo nic nie stuka.

Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Ja jeszcze nic nie mam, aleeeee właśnie zamówiłam na zalando kilka par body. :)
    Ale właściwie takie same jakbym zamówiła dla chłopca, bo w granatach, bielach i szarościach. Róże i pastele to nie moja bajka. :)

Ja też bym dziewczynki nie ubierała w róże. Chociaż ciemne fiolety już bardziej :) podoba mi się też zestawienie szarego z takim brudnym/palonym różem np. śpiochy szare i gdzieś lamówka właśnie w taka.

Einin, munequita, evus lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja sie do spania zbieram. Mala chyba juz zasnęła bo nic nie stuka.

Ja też zmykam! Dobrej nocy :)
    Chociaż u mnie to Rysiu właśnie zaczyna gimnastykę wieczorną ;)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Miluszka, Smerfetka - super, że wszystko OK po wizytach! :)

Jak piszecie o wadze dzidziusiów to ja się zastanawiam czy waga u mojego Synia 346g w 20 tyg i 2 dniu to nie było malutko?

Wg. siatek centylowych to norma. :)
    Moja mała,tydzień młodsza i 280 gramów. :)

https://parenting.pl/portal/21-tydzien-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ja też zmykam! Dobrej nocy :)
    Chociaż u mnie to Rysiu właśnie zaczyna gimnastykę wieczorną ;)
    Tez sie zbieram spac, Eryk juz chyba poszedl bo sie w brzuchu uspokoilo. Milej nocy wszystkim.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś straszną migrenę cały dzień:( dlatego się nie udzielałam, ale trochę Was podczytywałam ! Gratuluje udanych wizyt i niespodzianek:)

Einin, jakka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, widzę, że dziś wszystkie dłużej pospały ;-)
    A my witamy się w 22 tygodniu :-D

Dziewczyny Wy macie takie ładne brzuszki, ja mojego nie wkleję bo za duża jestem hehe ;-) Dais i jak lecisz po kocyk dziś? Pochwal się jaki wybrałaś :-)

Magda34, Pati_89 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    A pamietasz od kiedy zaczelas czuc ruchy codziennie i konkretniej? ;-)
    Tak dokładnie nie pamiętam. Myślę że już w 20tyg. czułam codziennie. Oczywiście nie cały dzień i też nie tak mocne jak opisują dziewczyny. Niestety z łożyskiem na przodzie nigdy tak mocne nie będą :-/ nóżki na zewnątrz możemy nie zobaczyć. Spróbuj zjeść coś słodkiego, połóż się z dłoniami na brzuchu i poczekaj. Na mnie zadziałało jeszcze gadanie i śpiewanie do malucha :-) matka za bardzo falszuje a dziecko tego słuchac nie może ;-)

Pati_89, twardan, Cinnilla, evus lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 23 tygodniu :-)
    Miłego dnis życzę :-)

Magda34, Pati_89, Lila2703, evus, miluszka lubią tę wiadomość

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, 1 dzień mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia :)
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Witam Cinillia i Twardan :)
    Chyba tylko ja mam ogromny brzuch, bo z tego co tu widze to Wasze brzuszki są fajne, małe. Ja mam już 7 kg na plusie:/ Aż strach się bać co to bedzie na wiosnę:/
    Macie juz wszystkie wybrane wózki, bo ja nie umiem się zdecydowac. Mutsy Transporter chcialam 3 w 1 ale okazało sie, ze ten podnozek w spacerowce nie jest regulowany, wiec odpada :/ Fajny jest Unico i Implast fox, ale na żywo ich nie widzialam jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:14

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka i ja się witam w 22 tygodniu :)
    Dłużej nie pospałam bo mąż w domu a on to o 8 już idzie po pieczywo :)
    Michał dziś jakby wiedział że tata jest w domu i grzeczny że aż dziw <3 jak na złość nie chciał mu pokazać swoich kopniaków :)

Jeszcze mamy gości więc będę Was nadrabiać wieczorem albo jutro :)
    Miłego dnia <3

Magda34, Helenucha Klucha, evus, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś pospałam aż do 8.15 jak na mnie to dłuuugo :)
    Mój brzuszek jest dużo większy, przytyłam 6 kg i wszystko poszło w brzuch i piersi :) Ale z dumą go prezentuje :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Miluszka ślicznie Ci wyszły te kocyki :)

Pati to miłych odwiedzin :)

Ja się obudziłam o 7 tzn. skurcz w nodze mnie obudził, ale to taki cholerny że stanąć nie mogłam bo stopę wykręcało. Żeby się go pozbyć więc musiałam sobie rozmasować łydkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:39

Pati_89, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie dziś pomysły na obiad?

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzałeczka dziewczyny! Witam(y) się w 23 tygodniu :)

Helenucha ubranka - baja. Mam słabość do ubrań w paski, a mój mąż się obrusza, że pasiaki kupuję... ;) A brzuszek - ja w święta nic nie miałam, a w ciągu 4 tygodni - buuuuuuuuuuuuuuum! Wczoraj przyszły zamówione bluzki, bo wszystkie moje się magicznie skróciły - jak ubrałam taką ciążówkę, to brzuch pięknie się prezentował. No ale... trudno mi się przyzwyczaić, bo tak z dnia na dzień się zwiększyłam - na szczęście w piersi też poszło (prawie jak pączki w tłusty czwartek co roku;))

dais pilates z jutuba, czy na zajęciach? :) Bo wiesz, chętnie przygarnę fajne linki :)

Gratuluję Wam udanych wizyt, cieszę się, że dzieciaki zdrowo rosną! Dobrego dnia :)

Pati_89, Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Jak ciężko Was nadrobić :)

Gratuluje udanych wizyt!

Miluszka-fantastyczny uszyłaś dzidziusiowi zestaw pościel, kocyk, rożek- eh gdybym tylko miała maszynę do szycia. Baardzo mi się podoba!

Co do wagi to u mnie od tygodnia na szczęście waga nie idzie w górę. Mam ciągle 9 kg na plucie i może już ta waga nie będzie tak szaleć.
    Ja przed ciążą nosiłam rozmiar stanika 70 B a teraz...80 D!! Piersi rosną mi najszybciej.

A mam do Was takie pytanie, czy robicie sobie USG piersi w ciąży??

Miłego dnia!

Pati_89, Einin, Helenucha Klucha, miluszka lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Tak dokładnie nie pamiętam. Myślę że już w 20tyg. czułam codziennie. Oczywiście nie cały dzień i też nie tak mocne jak opisują dziewczyny. Niestety z łożyskiem na przodzie nigdy tak mocne nie będą :-/ nóżki na zewnątrz możemy nie zobaczyć. Spróbuj zjeść coś słodkiego, połóż się z dłoniami na brzuchu i poczekaj. Na mnie zadziałało jeszcze gadanie i śpiewanie do malucha :-) matka za bardzo falszuje a dziecko tego słuchac nie może ;-)

Wiem,ze moje dziecko jest bardzo ruchliwe, kakao nie pomaga ani nic slodkiego. Tez teraz waze troche wiecej wiec łożysko i dodatkowy tluszcz bardziej tlumia. Zobaczymy we wtorek co powie lekarz. Mam nadzieje,ze wszystko jest ok ;-)

jakka lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Twardan jak u Ciebie jest cukrzyca, to duzo nie przytyjesz... Jakis plus cukrzycy chociaz jest.

Ja mam cukrzycę i dietę a tyję, już mam 5,5 kg na plus :( Widać, że to nie norma :( Chociaż swoją drogą, strach pomyślec co by było jakbym tej diety nie miała ;)

W 1 ciąży do 20 tyg przybrałam 5 kg, a po 20 tyg do końca jeszcze 11 kg, potem leci niestety :/

Gratuluję ślicznych brzuszków, trzymam kciuki za wizyty, ja mam do wizyty jeszcze 5 dni ehh...

Za mną strasznie bezsenna noc, budziłam się chyba 10 razy :( Coś strasznego..

W dodatku ostatnio łapią mnie bóle, takie , że nie mogę się ruszyć. Boję się, że to skurcze, bo w 1 ciąży miałam podobne ale mocniejsze i okazało się wtedy, że szyjka się skróciła. Czekam na wizytę bo i brzuch mi kamienieje kilka razy dziennie i nie chce puścić, coś jest na rzeczy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:45

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepiej na obudzenie malego dziala polozenie sie na pleach i poczekanie chwile. Chyba mu nie wygodnie bo zawsze dostaje wtedy kopniaki. Wczoraj jak ciwczylam na plecach to musialam zrobic przerwe bo tak mnie bil od srodka :P Dzisiaj maz przylozycl glowe do brzucha i slyszal bicie serduszka malego, byl tak zachwycony ze musialam go zgonic z brzucha bo juz mi sie za ciezko robilo :P

My na obiad dzisiaj mniej zdrowo bo schabowe kotlety.

Tak, pilates z internetu, zestaw calkiem ok jak na pierwsze zajecia, jest wiecej zestawow wiec zobaczymy czy mi sie znudzi z czasem czy nie. Jednak jogi przez internet nie wytrzymuje, brak cierpliwosci i checi relaksu :P
    O to moj zestawik z wczoraj: https://www.youtube.com/watch?v=W2OARfwvvwc

Po kocyk pojedziemy przed basenem, czyli po naszym obiadku ok 12-13. Poki co widzialam na stronie ladne sowki i minky w kolorze granatu i ku temu sie przychylam :)

cass, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dla tych ktore szukaja bardziej aktywnych cwiczen, ciekawy zestaw. Dzisiaj bede go probowala, ale nie wiem czy dam rade cale 45 min [url]https://www.youtube.com/watch?v=-T3-BoWFTNs[/ulr]

U mnie 3 kg na plusie sie na szczescie trzymaja, ale widze ze przybywa jakies 200 g tygodniowo, wiec pewnie niebawem waga zacznie sie szybciej ruszac. [/url]

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ