Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Einin wrote:Ja jeszcze nic nie mam, aleeeee właśnie zamówiłam na zalando kilka par body.
Ale właściwie takie same jakbym zamówiła dla chłopca, bo w granatach, bielach i szarościach. Róże i pastele to nie moja bajka.
Ja też bym dziewczynki nie ubierała w róże. Chociaż ciemne fiolety już bardziejpodoba mi się też zestawienie szarego z takim brudnym/palonym różem np. śpiochy szare i gdzieś lamówka właśnie w taka.
Einin, munequita, evus lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
JajkoNiespodzianka wrote:Miluszka, Smerfetka - super, że wszystko OK po wizytach!
Jak piszecie o wadze dzidziusiów to ja się zastanawiam czy waga u mojego Synia 346g w 20 tyg i 2 dniu to nie było malutko?
Wg. siatek centylowych to norma.
Moja mała,tydzień młodsza i 280 gramów.
https://parenting.pl/portal/21-tydzien-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:01
-
Dzień dobry, widzę, że dziś wszystkie dłużej pospały
A my witamy się w 22 tygodniu
Dziewczyny Wy macie takie ładne brzuszki, ja mojego nie wkleję bo za duża jestem heheDais i jak lecisz po kocyk dziś? Pochwal się jaki wybrałaś
Magda34, Pati_89 lubią tę wiadomość
-
Cinnilla wrote:A pamietasz od kiedy zaczelas czuc ruchy codziennie i konkretniej?
nóżki na zewnątrz możemy nie zobaczyć. Spróbuj zjeść coś słodkiego, połóż się z dłoniami na brzuchu i poczekaj. Na mnie zadziałało jeszcze gadanie i śpiewanie do malucha
matka za bardzo falszuje a dziecko tego słuchac nie może
Pati_89, twardan, Cinnilla, evus lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, 1 dzień mnie nie bylo a tu tyle do nadrobienia
Gratuluje udanych wizyt
Witam Cinillia i Twardan
Chyba tylko ja mam ogromny brzuch, bo z tego co tu widze to Wasze brzuszki są fajne, małe. Ja mam już 7 kg na plusie:/ Aż strach się bać co to bedzie na wiosnę
Macie juz wszystkie wybrane wózki, bo ja nie umiem się zdecydowac. Mutsy Transporter chcialam 3 w 1 ale okazało sie, ze ten podnozek w spacerowce nie jest regulowany, wiec odpadaFajny jest Unico i Implast fox, ale na żywo ich nie widzialam jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:14
Magda34
-
Miluszka i ja się witam w 22 tygodniu
Dłużej nie pospałam bo mąż w domu a on to o 8 już idzie po pieczywo
Michał dziś jakby wiedział że tata jest w domu i grzeczny że aż dziwjak na złość nie chciał mu pokazać swoich kopniaków
Jeszcze mamy gości więc będę Was nadrabiać wieczorem albo jutro
Miłego dniaMagda34, Helenucha Klucha, evus, miluszka lubią tę wiadomość
-
Hej
Miluszka ślicznie Ci wyszły te kocyki
Pati to miłych odwiedzin
Ja się obudziłam o 7 tzn. skurcz w nodze mnie obudził, ale to taki cholerny że stanąć nie mogłam bo stopę wykręcało. Żeby się go pozbyć więc musiałam sobie rozmasować łydkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:39
Pati_89, miluszka lubią tę wiadomość
-
Strzałeczka dziewczyny! Witam(y) się w 23 tygodniu
Helenucha ubranka - baja. Mam słabość do ubrań w paski, a mój mąż się obrusza, że pasiaki kupuję...A brzuszek - ja w święta nic nie miałam, a w ciągu 4 tygodni - buuuuuuuuuuuuuuum! Wczoraj przyszły zamówione bluzki, bo wszystkie moje się magicznie skróciły - jak ubrałam taką ciążówkę, to brzuch pięknie się prezentował. No ale... trudno mi się przyzwyczaić, bo tak z dnia na dzień się zwiększyłam - na szczęście w piersi też poszło (prawie jak pączki w tłusty czwartek co roku;))
dais pilates z jutuba, czy na zajęciach?Bo wiesz, chętnie przygarnę fajne linki
Gratuluję Wam udanych wizyt, cieszę się, że dzieciaki zdrowo rosną! Dobrego dniaPati_89, Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Jak ciężko Was nadrobić
Gratuluje udanych wizyt!
Miluszka-fantastyczny uszyłaś dzidziusiowi zestaw pościel, kocyk, rożek- eh gdybym tylko miała maszynę do szycia. Baardzo mi się podoba!
Co do wagi to u mnie od tygodnia na szczęście waga nie idzie w górę. Mam ciągle 9 kg na plucie i może już ta waga nie będzie tak szaleć.
Ja przed ciążą nosiłam rozmiar stanika 70 B a teraz...80 D!! Piersi rosną mi najszybciej.
A mam do Was takie pytanie, czy robicie sobie USG piersi w ciąży??
Miłego dnia!Pati_89, Einin, Helenucha Klucha, miluszka lubią tę wiadomość
-
jakka wrote:Tak dokładnie nie pamiętam. Myślę że już w 20tyg. czułam codziennie. Oczywiście nie cały dzień i też nie tak mocne jak opisują dziewczyny. Niestety z łożyskiem na przodzie nigdy tak mocne nie będą
nóżki na zewnątrz możemy nie zobaczyć. Spróbuj zjeść coś słodkiego, połóż się z dłoniami na brzuchu i poczekaj. Na mnie zadziałało jeszcze gadanie i śpiewanie do malucha
matka za bardzo falszuje a dziecko tego słuchac nie może
Wiem,ze moje dziecko jest bardzo ruchliwe, kakao nie pomaga ani nic slodkiego. Tez teraz waze troche wiecej wiec łożysko i dodatkowy tluszcz bardziej tlumia. Zobaczymy we wtorek co powie lekarz. Mam nadzieje,ze wszystko jest okjakka lubi tę wiadomość
-
Cinnilla wrote:Twardan jak u Ciebie jest cukrzyca, to duzo nie przytyjesz... Jakis plus cukrzycy chociaz jest.
Ja mam cukrzycę i dietę a tyję, już mam 5,5 kg na plusWidać, że to nie norma
Chociaż swoją drogą, strach pomyślec co by było jakbym tej diety nie miała
W 1 ciąży do 20 tyg przybrałam 5 kg, a po 20 tyg do końca jeszcze 11 kg, potem leci niestety
Gratuluję ślicznych brzuszków, trzymam kciuki za wizyty, ja mam do wizyty jeszcze 5 dni ehh...
Za mną strasznie bezsenna noc, budziłam się chyba 10 razyCoś strasznego..
W dodatku ostatnio łapią mnie bóle, takie , że nie mogę się ruszyć. Boję się, że to skurcze, bo w 1 ciąży miałam podobne ale mocniejsze i okazało się wtedy, że szyjka się skróciła. Czekam na wizytę bo i brzuch mi kamienieje kilka razy dziennie i nie chce puścić, coś jest na rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:45
-
U mnie najlepiej na obudzenie malego dziala polozenie sie na pleach i poczekanie chwile. Chyba mu nie wygodnie bo zawsze dostaje wtedy kopniaki. Wczoraj jak ciwczylam na plecach to musialam zrobic przerwe bo tak mnie bil od srodka
Dzisiaj maz przylozycl glowe do brzucha i slyszal bicie serduszka malego, byl tak zachwycony ze musialam go zgonic z brzucha bo juz mi sie za ciezko robilo
My na obiad dzisiaj mniej zdrowo bo schabowe kotlety.
Tak, pilates z internetu, zestaw calkiem ok jak na pierwsze zajecia, jest wiecej zestawow wiec zobaczymy czy mi sie znudzi z czasem czy nie. Jednak jogi przez internet nie wytrzymuje, brak cierpliwosci i checi relaksu
O to moj zestawik z wczoraj: https://www.youtube.com/watch?v=W2OARfwvvwc
Po kocyk pojedziemy przed basenem, czyli po naszym obiadku ok 12-13. Poki co widzialam na stronie ladne sowki i minky w kolorze granatu i ku temu sie przychylamcass, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Jeszcze dla tych ktore szukaja bardziej aktywnych cwiczen, ciekawy zestaw. Dzisiaj bede go probowala, ale nie wiem czy dam rade cale 45 min [url]https://www.youtube.com/watch?v=-T3-BoWFTNs[/ulr]
U mnie 3 kg na plusie sie na szczescie trzymaja, ale widze ze przybywa jakies 200 g tygodniowo, wiec pewnie niebawem waga zacznie sie szybciej ruszac. [/url]