X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Gratuluje wczorajszych, udanych wizyt, ale fajne niesodzianki miałyście :)

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! piękna dziś pogoda a moje dziecko znów chore... siedzimy jak w więzieniu w mieszkaniu eh.
    Udało mi się dorwać do komputera wreszcie dlatego postaram się wstawić zdjęcie misia. Mam nadzieję że się uda

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2z7k0ba.jpg

kuleczka777, oldżi, dais, Magda81, beatas, Angela85, twardan, Paula222, Andzia SM, Lila2703, evus, kirys, ansad lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    2z7k0ba.jpg
    Świetny

Quatriona lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja właśnie robie polecone przez Pati ciasto-Fione:D niestety nia miałam rozowego kubusia i bedzie troche poomaranczowy:D

Miluszka,piękne te Twoje wyroby:) ja sie wstrzymuje do 16.02 z zakupem kocykow, bo jak moja corcia znowu okaze sie synkiem to nie chce zostac z kocykiem w kolorze szarym, ale z dodatkiem pastelowego rozu:D

kuleczka777, miluszka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas slusznie przy tylu niespodziankach lepiej zaczekac :D Chcoiaz mozesz wybrac kolory uniwersalne, mysle ze grantac lub pastelowym morskim pasuje do obu plci, tak jak mieszanki z czerwienia. Jak uszyje moje to sie tez pochwale.

Quatriona sliczne te misie, wygladaja na pracochlonne :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne!

Mnie dopadlo przeziębienie :-( ledwo żyje...

Staram się Was czytać na bieżąco bo później nie dam rady wszystkiego nadrobić ;-)

Miluszka i Smerfetka gratulacje udanych wizyt! <3 <3 <3

Jajko niespodzianka i Helena klucha piękne brzuszka <3 <3 <3

I najważniejsze witam sie w 23 tygodniu :-) wow... Ale czas leci!

Buziaki dla Was i milego weekendu ;-) ja zmykam do łóżeczka :-)
    Proszę nie naskrobcie dużo bo nie nadaze Was czytać :-) <3

Helenucha Klucha, Pati_89, smerfetkaa, miluszka lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zdrowka, siedz w lozku i staraj sie wykurowac jak najszybciej. Miod, czosnek, maliny i wygrzewaj sie :D

Misia15 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas nastepnym razem zrób sobie cisato Shrek :) podobne do tej Fiony

Misia wygrzewaj się :)

beatas, Misia15 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, ale ja już mam wybrabe wersje kolorystyczne i wzory zależnie od płci: D tak jak i zamysł na cały pokoik:D dla corci chce cos takiego:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f8be295ce6c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c9432a2c779.jpg

Misia wracaj do zdrowka!
    Dziewczyny, skyszalyscie, ze znowu panuje swinska grypa? W Krakowie 6 zachorowan.. Strach wychodzic z domu..

Misia15, Melissa84, evus, kirys, ansad lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Nie było mnie od wczoraj popołudniu i tyle nadrabiania:) dziś pierwsza bardzo źle przespana noc. Zasnęłam dopiero koło 4(o mamo!), obudzilam się o 6.30, udało się zdrzemnąć i wstałam o 9. Okropne to jest :)

Smerfetka, gratuluję udanej wizyty i dobrze rozwijającego się Synusia;)

Miluszka gratuluję, pewnie że widać buźkę, przekochana :) Będzie Synus przystojniaczek:)

Te rożki świetne, jak tylko zdecydujemy się na jakiś kolor to też pomyślę nad czymś konkretnym :) Poczekam do połówkowych czyli do 16 i zobaczymy czy na pewno będzie Zuzia :)

Mnie ciekawi, że na żadnym dotychczasowym badaniu lekarz nie podał wagi dziecka :( Swoją drogą możecie mi zdradzić jak to oblicza?? Na następnej wizycie już połówkowej pewnie powie a jak nie to sama się dopytam :) Bo jestem bardzo ciekawa:) Ile szczęścia w sobie juz mam :)

Jajkoniespodzianak ładny brzuszek:) Już w spodnie ciążowe się zaopatrzyłaś? Kurcze muszę sama się rozejrzeć :)

Helenucha Klucha ubranka śliczne:) A tak z ciekawości zapytam na jki rozmiar kupujesz? Brzuszek już też ladnie pomału się zaokrągla:) ja swój też niebawem wstawię:)

agus3004 dziś nie muszę myśleć o obiedzie bo Teściowa zaprasza Nas do restauracji :) Już danie wybrane będzie czekał na mnie rosołek z makaronem, rybka, ziemniaczki i surówka, a na deser lody z gorącymi malinami :)

Quatriona świetny Miś :) Jestem zakochana <3

Miłego dnia :-*

dais, smerfetkaa, miluszka lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, zjadłabym lody z gorącymi malinami!! Mmm:( co do spodni ciążowych to ja mimo małego brzuszka chodze w nich już od połowy listopada, bo balam się, że maluszka guzikami i zamkami uciskam:D

Andzia SM lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas mialam tak samo, jeszcze nic nie bylo widac a ja panikowalam ze dziecko sciskam i zaopatrzylam sie w ciazowki w zasadzie kilka tygodni po tym jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy :)
    Ladny kocyk, tez rozwazalam gwiazki ale sowki mnie bardziej przekonaly ostatecznie. A jaka opcja dla chlopczyka?

Andzia Twoja opcja obiadowa brzmi cudownie :D My wlasnie po obiadku, byly warzywka na patelnie razem z kotletami schabowymi mniam :D Przez Ciebie mam ochote na lody, a sa w zamrazarce co gorsza :P

Nie mam motywacji na basen cos dzisiaj, pogoda do niczego za oknem- pochmurnie, wietrznie i nijako i z domu mi sie nie chce ruszac.

Andzia SM lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu wybiorę się na zakupy i też się zaopatrze bo już moje spodnie ciezko się dopinaja nie ma co niewygodnie chodzic:)
    Lody ♡ dais dobrze ze są i nie trzeba specjalnie do sklepu lecieć :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam listę wyprawkową i jak podliczyłam koszty to mąż mi prawie musiał podać tlen :P trzeba wziąć się za to na poważnie, zeby potem nie zostać z taaaakimi wydatkami :)

Helenucha Klucha, Lila2703, evus lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, ja zrobilam tylko listę takich rzeczy do pielegnacji, bo chciałam się u jednego sprzedawcy obkupic i się załamałam:D całości to chyba wolę nie spisywać:D hehe

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lutym chcialabym miec juz wszystko, oprocz mebelkow do pokoju.. Potem przyjdzie urządzanie domu, wiec wolę teraz mieć to już z głowy..

Przyszła mi kołyska! Została u rodziców, bo ja juz nie mam gdzie tego trzymać.. Jest urocza, ale skręcanie jej na instrukcji wydawało się bardzo czasochłonne, dlatego zostawiałam to na kiedyś mężowi:D kosz tylko złożyłam, bo byłam ciekawa i jest super, głębszy niż się spodziewałam i dość duży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:27

dais, evus, miluszka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:

Helenucha Klucha ubranka śliczne:) A tak z ciekawości zapytam na jki rozmiar kupujesz?

ja kupuję ciuszki od 56 do 68 żeby mieć tak do trzech czterech miesięcy :) ale mam też parę 50 w razie W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:30

Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam żadnej jeszcze listy więc proszę nie załamywać :P
    Ja nie wiem kiedy zacznę to wszystko kupować

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje udanych wizyt i przede wszystkim witam wszystkie nowe czerwcóweczki :)

Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30 rano, bo córkę z mężem wyprawialiśmy na obóz narciarski a zbiórkę miała o 5:45. Troszkę się denerwuję bo koleżanka, którą znała się rozchorowała i ostatecznie nie pojechała i w sumie moja Maja została sama, praktycznie najmłodsza. No ale rozmawiałam z nią przez telefon i na razie jest ok :)

Tymek mi w brzuchu też zaczyna coraz bardziej szaleć :) A poza tym to niezbyt się czuje bo złapał mnie katar i dni praktycznie spędzam w domu :( Znacie jakieś skuteczne naturalne sposoby na zatoki???

A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło :(

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ