Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Gratuluje wczorajszych, udanych wizyt, ale fajne niesodzianki miałyście :)

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! piękna dziś pogoda a moje dziecko znów chore... siedzimy jak w więzieniu w mieszkaniu eh.
    Udało mi się dorwać do komputera wreszcie dlatego postaram się wstawić zdjęcie misia. Mam nadzieję że się uda

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2z7k0ba.jpg

kuleczka777, oldżi, dais, Magda81, beatas, Angela85, twardan, Paula222, Andzia SM, Lila2703, evus, kirys, ansad lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    2z7k0ba.jpg
    Świetny

Quatriona lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja właśnie robie polecone przez Pati ciasto-Fione:D niestety nia miałam rozowego kubusia i bedzie troche poomaranczowy:D

Miluszka,piękne te Twoje wyroby:) ja sie wstrzymuje do 16.02 z zakupem kocykow, bo jak moja corcia znowu okaze sie synkiem to nie chce zostac z kocykiem w kolorze szarym, ale z dodatkiem pastelowego rozu:D

kuleczka777, miluszka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas slusznie przy tylu niespodziankach lepiej zaczekac :D Chcoiaz mozesz wybrac kolory uniwersalne, mysle ze grantac lub pastelowym morskim pasuje do obu plci, tak jak mieszanki z czerwienia. Jak uszyje moje to sie tez pochwale.

Quatriona sliczne te misie, wygladaja na pracochlonne :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piękne!

Mnie dopadlo przeziębienie :-( ledwo żyje...

Staram się Was czytać na bieżąco bo później nie dam rady wszystkiego nadrobić ;-)

Miluszka i Smerfetka gratulacje udanych wizyt! <3 <3 <3

Jajko niespodzianka i Helena klucha piękne brzuszka <3 <3 <3

I najważniejsze witam sie w 23 tygodniu :-) wow... Ale czas leci!

Buziaki dla Was i milego weekendu ;-) ja zmykam do łóżeczka :-)
    Proszę nie naskrobcie dużo bo nie nadaze Was czytać :-) <3

Helenucha Klucha, Pati_89, smerfetkaa, miluszka lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zdrowka, siedz w lozku i staraj sie wykurowac jak najszybciej. Miod, czosnek, maliny i wygrzewaj sie :D

Misia15 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas nastepnym razem zrób sobie cisato Shrek :) podobne do tej Fiony

Misia wygrzewaj się :)

beatas, Misia15 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, ale ja już mam wybrabe wersje kolorystyczne i wzory zależnie od płci: D tak jak i zamysł na cały pokoik:D dla corci chce cos takiego:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f8be295ce6c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c9432a2c779.jpg

Misia wracaj do zdrowka!
    Dziewczyny, skyszalyscie, ze znowu panuje swinska grypa? W Krakowie 6 zachorowan.. Strach wychodzic z domu..

Misia15, Melissa84, evus, kirys, ansad lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Nie było mnie od wczoraj popołudniu i tyle nadrabiania:) dziś pierwsza bardzo źle przespana noc. Zasnęłam dopiero koło 4(o mamo!), obudzilam się o 6.30, udało się zdrzemnąć i wstałam o 9. Okropne to jest :)

Smerfetka, gratuluję udanej wizyty i dobrze rozwijającego się Synusia;)

Miluszka gratuluję, pewnie że widać buźkę, przekochana :) Będzie Synus przystojniaczek:)

Te rożki świetne, jak tylko zdecydujemy się na jakiś kolor to też pomyślę nad czymś konkretnym :) Poczekam do połówkowych czyli do 16 i zobaczymy czy na pewno będzie Zuzia :)

Mnie ciekawi, że na żadnym dotychczasowym badaniu lekarz nie podał wagi dziecka :( Swoją drogą możecie mi zdradzić jak to oblicza?? Na następnej wizycie już połówkowej pewnie powie a jak nie to sama się dopytam :) Bo jestem bardzo ciekawa:) Ile szczęścia w sobie juz mam :)

Jajkoniespodzianak ładny brzuszek:) Już w spodnie ciążowe się zaopatrzyłaś? Kurcze muszę sama się rozejrzeć :)

Helenucha Klucha ubranka śliczne:) A tak z ciekawości zapytam na jki rozmiar kupujesz? Brzuszek już też ladnie pomału się zaokrągla:) ja swój też niebawem wstawię:)

agus3004 dziś nie muszę myśleć o obiedzie bo Teściowa zaprasza Nas do restauracji :) Już danie wybrane będzie czekał na mnie rosołek z makaronem, rybka, ziemniaczki i surówka, a na deser lody z gorącymi malinami :)

Quatriona świetny Miś :) Jestem zakochana <3

Miłego dnia :-*

dais, smerfetkaa, miluszka lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, zjadłabym lody z gorącymi malinami!! Mmm:( co do spodni ciążowych to ja mimo małego brzuszka chodze w nich już od połowy listopada, bo balam się, że maluszka guzikami i zamkami uciskam:D

Andzia SM lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas mialam tak samo, jeszcze nic nie bylo widac a ja panikowalam ze dziecko sciskam i zaopatrzylam sie w ciazowki w zasadzie kilka tygodni po tym jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy :)
    Ladny kocyk, tez rozwazalam gwiazki ale sowki mnie bardziej przekonaly ostatecznie. A jaka opcja dla chlopczyka?

Andzia Twoja opcja obiadowa brzmi cudownie :D My wlasnie po obiadku, byly warzywka na patelnie razem z kotletami schabowymi mniam :D Przez Ciebie mam ochote na lody, a sa w zamrazarce co gorsza :P

Nie mam motywacji na basen cos dzisiaj, pogoda do niczego za oknem- pochmurnie, wietrznie i nijako i z domu mi sie nie chce ruszac.

Andzia SM lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu wybiorę się na zakupy i też się zaopatrze bo już moje spodnie ciezko się dopinaja nie ma co niewygodnie chodzic:)
    Lody ♡ dais dobrze ze są i nie trzeba specjalnie do sklepu lecieć :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam listę wyprawkową i jak podliczyłam koszty to mąż mi prawie musiał podać tlen :P trzeba wziąć się za to na poważnie, zeby potem nie zostać z taaaakimi wydatkami :)

Helenucha Klucha, Lila2703, evus lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, ja zrobilam tylko listę takich rzeczy do pielegnacji, bo chciałam się u jednego sprzedawcy obkupic i się załamałam:D całości to chyba wolę nie spisywać:D hehe

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lutym chcialabym miec juz wszystko, oprocz mebelkow do pokoju.. Potem przyjdzie urządzanie domu, wiec wolę teraz mieć to już z głowy..

Przyszła mi kołyska! Została u rodziców, bo ja juz nie mam gdzie tego trzymać.. Jest urocza, ale skręcanie jej na instrukcji wydawało się bardzo czasochłonne, dlatego zostawiałam to na kiedyś mężowi:D kosz tylko złożyłam, bo byłam ciekawa i jest super, głębszy niż się spodziewałam i dość duży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:27

dais, evus, miluszka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:

Helenucha Klucha ubranka śliczne:) A tak z ciekawości zapytam na jki rozmiar kupujesz?

ja kupuję ciuszki od 56 do 68 żeby mieć tak do trzech czterech miesięcy :) ale mam też parę 50 w razie W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:30

Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam żadnej jeszcze listy więc proszę nie załamywać :P
    Ja nie wiem kiedy zacznę to wszystko kupować

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje udanych wizyt i przede wszystkim witam wszystkie nowe czerwcóweczki :)

Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30 rano, bo córkę z mężem wyprawialiśmy na obóz narciarski a zbiórkę miała o 5:45. Troszkę się denerwuję bo koleżanka, którą znała się rozchorowała i ostatecznie nie pojechała i w sumie moja Maja została sama, praktycznie najmłodsza. No ale rozmawiałam z nią przez telefon i na razie jest ok :)

Tymek mi w brzuchu też zaczyna coraz bardziej szaleć :) A poza tym to niezbyt się czuje bo złapał mnie katar i dni praktycznie spędzam w domu :( Znacie jakieś skuteczne naturalne sposoby na zatoki???

A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło :(

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ