X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka rada, nie kupujcie za duzo kosmetykow do pielegnacji dla dziecka bo moze okazac sie ze jest alergikiem. Lepiej na poczatek kupic jakis plyn do mycia, oliwke i cos do pupy (puder lub cos w stylu sudocream), to zdecydowanie wam wystarczy na poczatek. Zamiast oliwki mozna rowniez jakis balsam od pierwszych dni zycia.
    I sie skusilam na te lody :P

Melissa84, Helenucha Klucha, evus, Andzia SM lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais a stosowałaś coś u Olafka w stylu Oilatum??? Bo ja to u mojej Mai używałam i się super sprawdzało no ale teraz się zastanawiam co kupić dla Tymka. W internecie są teraz różne opinie- jedni mówią żeby stosować emolienty, inni żeby unikać tego typu kosmetyków póki u dziecka nie ma problemów skórnych i w sumie sama teraz nie wiem :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje udanych wizyt i przede wszystkim witam wszystkie nowe czerwcóweczki :)

Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30 rano, bo córkę z mężem wyprawialiśmy na obóz narciarski a zbiórkę miała o 5:45. Troszkę się denerwuję bo koleżanka, którą znała się rozchorowała i ostatecznie nie pojechała i w sumie moja Maja została sama, praktycznie najmłodsza. No ale rozmawiałam z nią przez telefon i na razie jest ok :)

Tymek mi w brzuchu też zaczyna coraz bardziej szaleć :) A poza tym to niezbyt się czuje bo złapał mnie katar i dni praktycznie spędzam w domu :( Znacie jakieś skuteczne naturalne sposoby na zatoki???

A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło :(

Ja mam upatrzony i sprawdzony wózek. :)
    https://www.stokke.com/POL/pl-pl/w%C3%B3zki/stokke-xplory/1752.html

Taki. :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa, ja kupuje quinny moodd! A o córkę się nie martw, bo na pewno da radę!:) z zatokami nie pomogę:/

Dais, mi raczej chodziło o wanienke, nożyczki, obcinaczki, przewijak i tego typu rzeczy:D o kosmetykach na razie nie myślałam nawet..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin, Beatas- fajne te wózeczki, będę musiała się zastanowić i przede wszystkim zobaczyć je i wypróbować w sklepie :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło :(

Ja myślę o którymś z tych:

http://camarelo.pl/oferta.html

Miałam już w sumie wybrany Vision-01, ale ostatnio jakoś entuzjazm do koloru mi opadł i nie wiem czy go kupie;)Ogólnie na żywo zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach wyglądają.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamom :)
    Prawie dwa dni do nadrobienia, ale się udało :) Gratuluję udanych wizyt i już nie moge się doczekać środy i połówkowego..mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo jeszcze ruchów nie czuję i jakiś strach mnie dopada.

Ja też zrobiłam listę zakupów pielęgnacyjnych i się załamałam...podzielę zakupy na dwa razy bo bankruta strzelę :D, pozostałych rzeczy nawet nie podliczam bo strach...
    Śliczne macie brzuszki ja jakoś nie moge się zmobilizować do zrobienai fotki.
    Mąż , który swojego czasu parał się półzawodowo fotografią obiecał mi sesję ciążowo-artystyczną...jakoś tego nie widzę, ale zobaczymy...najwyżej wytnę swoją twarz i zostawię brzuszek :)

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie cieszę, ze mi teraz sporo rzeczy odpadnie wyprawki. Jesli dalej bedzie dziewczynka to i ciuchow nie musze kupowac, jedynie kupie pare kompletow do szpitala, wozek odpada ( mamy tako extreme w skorze). Jedynie bede musiala kupic dla starszej corki wieksze lozko i posciel, no o jakieś rzeczy pielegnacyjne typu oilatum. ;-) aha i mysle o monitorze oddechu.

dais lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam Was ;) ja poza kilkoma ubrankami nie mam jeszcze nic :/ a nie przepraszam mam komodę z przewijakiem i nadstawką z półkami po moich starszakach (oczywiscie ja chcialam sie jej pozbyc dawno temu, ale mojej mamcia z naturą chomika postanowiła wziąć ją do siebie (komoda ma fajną opcję składania tego blatu do przewijania i robi sie z niej normalny mebel ;) ) A teraz ku mojeje wielkiej radości komoda wróciła do nas :) Muszę ją tylko przemalować na biało :) Tak na prawdę to szukałam czegoś nowego (Białego ale z litego drewna) i niestety nie znalazlam nic tak ładnego i funkcjonalnego za razem jak ta nasza (poza tym mam do niej sentyment).

Melissa jesli chodzi o wozek to my myślimy nad Mutsy iGo, Joolz Day lub Stokke Trailz, wybór niełatwy, a naszego pewniaka juz niestety nie produkują :/
    Dobra ide robic obiad, bo dzieci głodne ;)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • twardan Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z wyprawką również krucho- mamy zakupione łóżeczko i 5 sztuk ciuszków dopiero :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnue kupuje sie wyprawke bo te wszystkie ubranka sa takie śliczne :-) ale mimo wszystko cieszę sie ze mam rzeczy po Hani a do kupienia tylko kilka body bo to jednak spory wydatek

beatas lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja to nie mam żadnej jeszcze listy więc proszę nie załamywać :P
    Ja nie wiem kiedy zacznę to wszystko kupować

Ja także jeszcze nic nie robiłam,ale myślę ze we wtorek po wizycie zaczne o ile maluch ujawni na 100% swoją płeć . Póki co mam kocyk, leżaczek do wanienki i dwa reczniczki;)

twardan lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MELISSA ale masz siłę przebicia:) Też dziś pytalam o wózek i nikt mi nie odpowiedział na to

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisalam się i co? Wszystko skasowana. Ach to siedzenie na telefonie. My wózki narazie tylko oglądamy. Chcemy 2 w 1. Ale mało która spacerowka Nam się podoba wiec zakuo będzie trudny. Z rzeczy dla Dzidziusia mamy 1 body, 1 parę skarpetek i fotelika do auta. Co prawda ubranek trochę dostanę od Bratowej ale wszystko inne trzeba kupić. Jak macie ochotę pochwalić swoimi listami wyprawkowymi to ja z checia podpatrze :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co też stawiamy na wózek Quinny :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my wybraliśmy ten wózek http://www.adamex.pl/pajero-alu-by-adamex polska firma, sprawdzona, świetnie wykonana
    Co do wyprawki to ja z ciuszków bardzo mało kupie raczej to będzie kaprys mamusi, bo mnóstwo ubranek już dostaliśmy i jeszcze dostaniemy, łóżeczko tak samo, wózek kupują dziadkowie wiec dla Nas zostały rzeczy do pielęgnacji maluszka no i komoda na te wszystkie cuda :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus3004 - ten sam dziś oglądałam i też mi się spodobał :)))
    Cudowna kolorystyka

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana kolory mają super, duży wybór, a wiem, że są dobre bo kuzynka męża ma adamex od sierpnia i nie zamieniłaby go na żaden inny

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa też ma z rej firmy adamex barlette i bardzo chwali :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barletta też fajna, zresztą one są bardzo podobne i wyglądowo i z wyposażenia dlatego ja wybrałam kolor i został Pajero :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ