X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka rada, nie kupujcie za duzo kosmetykow do pielegnacji dla dziecka bo moze okazac sie ze jest alergikiem. Lepiej na poczatek kupic jakis plyn do mycia, oliwke i cos do pupy (puder lub cos w stylu sudocream), to zdecydowanie wam wystarczy na poczatek. Zamiast oliwki mozna rowniez jakis balsam od pierwszych dni zycia.
    I sie skusilam na te lody :P

Melissa84, Helenucha Klucha, evus, Andzia SM lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais a stosowałaś coś u Olafka w stylu Oilatum??? Bo ja to u mojej Mai używałam i się super sprawdzało no ale teraz się zastanawiam co kupić dla Tymka. W internecie są teraz różne opinie- jedni mówią żeby stosować emolienty, inni żeby unikać tego typu kosmetyków póki u dziecka nie ma problemów skórnych i w sumie sama teraz nie wiem :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje udanych wizyt i przede wszystkim witam wszystkie nowe czerwcóweczki :)

Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30 rano, bo córkę z mężem wyprawialiśmy na obóz narciarski a zbiórkę miała o 5:45. Troszkę się denerwuję bo koleżanka, którą znała się rozchorowała i ostatecznie nie pojechała i w sumie moja Maja została sama, praktycznie najmłodsza. No ale rozmawiałam z nią przez telefon i na razie jest ok :)

Tymek mi w brzuchu też zaczyna coraz bardziej szaleć :) A poza tym to niezbyt się czuje bo złapał mnie katar i dni praktycznie spędzam w domu :( Znacie jakieś skuteczne naturalne sposoby na zatoki???

A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło :(

Ja mam upatrzony i sprawdzony wózek. :)
    https://www.stokke.com/POL/pl-pl/w%C3%B3zki/stokke-xplory/1752.html

Taki. :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa, ja kupuje quinny moodd! A o córkę się nie martw, bo na pewno da radę!:) z zatokami nie pomogę:/

Dais, mi raczej chodziło o wanienke, nożyczki, obcinaczki, przewijak i tego typu rzeczy:D o kosmetykach na razie nie myślałam nawet..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin, Beatas- fajne te wózeczki, będę musiała się zastanowić i przede wszystkim zobaczyć je i wypróbować w sklepie :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło :(

Ja myślę o którymś z tych:

http://camarelo.pl/oferta.html

Miałam już w sumie wybrany Vision-01, ale ostatnio jakoś entuzjazm do koloru mi opadł i nie wiem czy go kupie;)Ogólnie na żywo zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach wyglądają.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamom :)
    Prawie dwa dni do nadrobienia, ale się udało :) Gratuluję udanych wizyt i już nie moge się doczekać środy i połówkowego..mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo jeszcze ruchów nie czuję i jakiś strach mnie dopada.

Ja też zrobiłam listę zakupów pielęgnacyjnych i się załamałam...podzielę zakupy na dwa razy bo bankruta strzelę :D, pozostałych rzeczy nawet nie podliczam bo strach...
    Śliczne macie brzuszki ja jakoś nie moge się zmobilizować do zrobienai fotki.
    Mąż , który swojego czasu parał się półzawodowo fotografią obiecał mi sesję ciążowo-artystyczną...jakoś tego nie widzę, ale zobaczymy...najwyżej wytnę swoją twarz i zostawię brzuszek :)

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie cieszę, ze mi teraz sporo rzeczy odpadnie wyprawki. Jesli dalej bedzie dziewczynka to i ciuchow nie musze kupowac, jedynie kupie pare kompletow do szpitala, wozek odpada ( mamy tako extreme w skorze). Jedynie bede musiala kupic dla starszej corki wieksze lozko i posciel, no o jakieś rzeczy pielegnacyjne typu oilatum. ;-) aha i mysle o monitorze oddechu.

dais lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam Was ;) ja poza kilkoma ubrankami nie mam jeszcze nic :/ a nie przepraszam mam komodę z przewijakiem i nadstawką z półkami po moich starszakach (oczywiscie ja chcialam sie jej pozbyc dawno temu, ale mojej mamcia z naturą chomika postanowiła wziąć ją do siebie (komoda ma fajną opcję składania tego blatu do przewijania i robi sie z niej normalny mebel ;) ) A teraz ku mojeje wielkiej radości komoda wróciła do nas :) Muszę ją tylko przemalować na biało :) Tak na prawdę to szukałam czegoś nowego (Białego ale z litego drewna) i niestety nie znalazlam nic tak ładnego i funkcjonalnego za razem jak ta nasza (poza tym mam do niej sentyment).

Melissa jesli chodzi o wozek to my myślimy nad Mutsy iGo, Joolz Day lub Stokke Trailz, wybór niełatwy, a naszego pewniaka juz niestety nie produkują :/
    Dobra ide robic obiad, bo dzieci głodne ;)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • twardan Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z wyprawką również krucho- mamy zakupione łóżeczko i 5 sztuk ciuszków dopiero :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnue kupuje sie wyprawke bo te wszystkie ubranka sa takie śliczne :-) ale mimo wszystko cieszę sie ze mam rzeczy po Hani a do kupienia tylko kilka body bo to jednak spory wydatek

beatas lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja to nie mam żadnej jeszcze listy więc proszę nie załamywać :P
    Ja nie wiem kiedy zacznę to wszystko kupować

Ja także jeszcze nic nie robiłam,ale myślę ze we wtorek po wizycie zaczne o ile maluch ujawni na 100% swoją płeć . Póki co mam kocyk, leżaczek do wanienki i dwa reczniczki;)

twardan lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MELISSA ale masz siłę przebicia:) Też dziś pytalam o wózek i nikt mi nie odpowiedział na to

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisalam się i co? Wszystko skasowana. Ach to siedzenie na telefonie. My wózki narazie tylko oglądamy. Chcemy 2 w 1. Ale mało która spacerowka Nam się podoba wiec zakuo będzie trudny. Z rzeczy dla Dzidziusia mamy 1 body, 1 parę skarpetek i fotelika do auta. Co prawda ubranek trochę dostanę od Bratowej ale wszystko inne trzeba kupić. Jak macie ochotę pochwalić swoimi listami wyprawkowymi to ja z checia podpatrze :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co też stawiamy na wózek Quinny :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my wybraliśmy ten wózek http://www.adamex.pl/pajero-alu-by-adamex polska firma, sprawdzona, świetnie wykonana
    Co do wyprawki to ja z ciuszków bardzo mało kupie raczej to będzie kaprys mamusi, bo mnóstwo ubranek już dostaliśmy i jeszcze dostaniemy, łóżeczko tak samo, wózek kupują dziadkowie wiec dla Nas zostały rzeczy do pielęgnacji maluszka no i komoda na te wszystkie cuda :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus3004 - ten sam dziś oglądałam i też mi się spodobał :)))
    Cudowna kolorystyka

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana kolory mają super, duży wybór, a wiem, że są dobre bo kuzynka męża ma adamex od sierpnia i nie zamieniłaby go na żaden inny

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa też ma z rej firmy adamex barlette i bardzo chwali :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barletta też fajna, zresztą one są bardzo podobne i wyglądowo i z wyposażenia dlatego ja wybrałam kolor i został Pajero :D

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ