Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Taka rada, nie kupujcie za duzo kosmetykow do pielegnacji dla dziecka bo moze okazac sie ze jest alergikiem. Lepiej na poczatek kupic jakis plyn do mycia, oliwke i cos do pupy (puder lub cos w stylu sudocream), to zdecydowanie wam wystarczy na poczatek. Zamiast oliwki mozna rowniez jakis balsam od pierwszych dni zycia.
I sie skusilam na te lodyMelissa84, Helenucha Klucha, evus, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Dais a stosowałaś coś u Olafka w stylu Oilatum??? Bo ja to u mojej Mai używałam i się super sprawdzało no ale teraz się zastanawiam co kupić dla Tymka. W internecie są teraz różne opinie- jedni mówią żeby stosować emolienty, inni żeby unikać tego typu kosmetyków póki u dziecka nie ma problemów skórnych i w sumie sama teraz nie wiem
-
Melissa84 wrote:Hej dziewczyny
Gratuluje udanych wizyt i przede wszystkim witam wszystkie nowe czerwcóweczki
Ja dzisiaj miałam pobudkę o 4:30 rano, bo córkę z mężem wyprawialiśmy na obóz narciarski a zbiórkę miała o 5:45. Troszkę się denerwuję bo koleżanka, którą znała się rozchorowała i ostatecznie nie pojechała i w sumie moja Maja została sama, praktycznie najmłodsza. No ale rozmawiałam z nią przez telefon i na razie jest ok
Tymek mi w brzuchu też zaczyna coraz bardziej szalećA poza tym to niezbyt się czuje bo złapał mnie katar i dni praktycznie spędzam w domu
Znacie jakieś skuteczne naturalne sposoby na zatoki???
A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło
Ja mam upatrzony i sprawdzony wózek.
https://www.stokke.com/POL/pl-pl/w%C3%B3zki/stokke-xplory/1752.html
Taki.Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Melisa, ja kupuje quinny moodd! A o córkę się nie martw, bo na pewno da radę!
z zatokami nie pomogę
Dais, mi raczej chodziło o wanienke, nożyczki, obcinaczki, przewijak i tego typu rzeczy:D o kosmetykach na razie nie myślałam nawet..
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Melissa84 wrote:Hej dziewczyny
A i chciałam się jeszcze zapytać czy macie już upatrzone jakieś wózki?? Ja szukam jakiegoś fajnego 3 w 1, ale póki co na razie nic mi w oko jeszcze nie wpadło
Ja myślę o którymś z tych:
http://camarelo.pl/oferta.html
Miałam już w sumie wybrany Vision-01, ale ostatnio jakoś entuzjazm do koloru mi opadł i nie wiem czy go kupie;)Ogólnie na żywo zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach wyglądają.Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim mamom
Prawie dwa dni do nadrobienia, ale się udałoGratuluję udanych wizyt i już nie moge się doczekać środy i połówkowego..mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo jeszcze ruchów nie czuję i jakiś strach mnie dopada.
Ja też zrobiłam listę zakupów pielęgnacyjnych i się załamałam...podzielę zakupy na dwa razy bo bankruta strzelę, pozostałych rzeczy nawet nie podliczam bo strach...
Śliczne macie brzuszki ja jakoś nie moge się zmobilizować do zrobienai fotki.
Mąż , który swojego czasu parał się półzawodowo fotografią obiecał mi sesję ciążowo-artystyczną...jakoś tego nie widzę, ale zobaczymy...najwyżej wytnę swoją twarz i zostawię brzuszek
-
Ja sie cieszę, ze mi teraz sporo rzeczy odpadnie wyprawki. Jesli dalej bedzie dziewczynka to i ciuchow nie musze kupowac, jedynie kupie pare kompletow do szpitala, wozek odpada ( mamy tako extreme w skorze). Jedynie bede musiala kupic dla starszej corki wieksze lozko i posciel, no o jakieś rzeczy pielegnacyjne typu oilatum.
aha i mysle o monitorze oddechu.
dais lubi tę wiadomość
-
Ufff nadrobiłam Was
ja poza kilkoma ubrankami nie mam jeszcze nic
a nie przepraszam mam komodę z przewijakiem i nadstawką z półkami po moich starszakach (oczywiscie ja chcialam sie jej pozbyc dawno temu, ale mojej mamcia z naturą chomika postanowiła wziąć ją do siebie (komoda ma fajną opcję składania tego blatu do przewijania i robi sie z niej normalny mebel
) A teraz ku mojeje wielkiej radości komoda wróciła do nas
Muszę ją tylko przemalować na biało
Tak na prawdę to szukałam czegoś nowego (Białego ale z litego drewna) i niestety nie znalazlam nic tak ładnego i funkcjonalnego za razem jak ta nasza (poza tym mam do niej sentyment).
Melissa jesli chodzi o wozek to my myślimy nad Mutsy iGo, Joolz Day lub Stokke Trailz, wybór niełatwy, a naszego pewniaka juz niestety nie produkują
Dobra ide robic obiad, bo dzieci głodneMelissa84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykuleczka777 wrote:Ja to nie mam żadnej jeszcze listy więc proszę nie załamywać
Ja nie wiem kiedy zacznę to wszystko kupować
Ja także jeszcze nic nie robiłam,ale myślę ze we wtorek po wizycie zaczne o ile maluch ujawni na 100% swoją płeć . Póki co mam kocyk, leżaczek do wanienki i dwa reczniczki;)twardan lubi tę wiadomość
-
Rozpisalam się i co? Wszystko skasowana. Ach to siedzenie na telefonie. My wózki narazie tylko oglądamy. Chcemy 2 w 1. Ale mało która spacerowka Nam się podoba wiec zakuo będzie trudny. Z rzeczy dla Dzidziusia mamy 1 body, 1 parę skarpetek i fotelika do auta. Co prawda ubranek trochę dostanę od Bratowej ale wszystko inne trzeba kupić. Jak macie ochotę pochwalić swoimi listami wyprawkowymi to ja z checia podpatrze
-
Dziewczyny my wybraliśmy ten wózek http://www.adamex.pl/pajero-alu-by-adamex polska firma, sprawdzona, świetnie wykonana
Co do wyprawki to ja z ciuszków bardzo mało kupie raczej to będzie kaprys mamusi, bo mnóstwo ubranek już dostaliśmy i jeszcze dostaniemy, łóżeczko tak samo, wózek kupują dziadkowie wiec dla Nas zostały rzeczy do pielęgnacji maluszka no i komoda na te wszystkie cudaMelissa84 lubi tę wiadomość