X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ile mozna brac dziennie tego magnezu jak mam 34 mg w tabletce i biore 4 dziennie ?
    Bo znowu dostałam wykrecania stopy, a to strasznie wkurzajace i nawet bolace dość.

Mala sie ożywia na wieczór i fikolki robi chyba :)
    Nie bierzesz przypadkiem Asmag Forte? Ja go brałam do tej pory w dawce 3x2. Ale ostatnio zaczęła mi skakać powieka, zbadałam sobie magnez i wyszedł maly niedobór pomimo sporej dawki Asmagu :/ Teraz przerzuciłam na Slow Mag, biorę tak, jak jest napisane na opakowaniu (2 tabletki rano i 4 wieczorem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 21:44

9ewns65gxjq3gces.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No asmag forte mam przepisany właśnie. Czyli musze brac 3 razy po 2 tab teraz jak mi sie takie rzeczy zaczynaja dziać. Dzisiaj kupiłam nowe opakowanie

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczko, ja taką dawkę miałam zaleconą przez lekarzy w szpitalu, i chyba na opakowaniu też jest wymieniona takie zalecenie dla osób dorosłych. Możesz to jeszcze skonsultować z lekarzem dla pewności, ale wydaje mi się, że 3x2 powinno być ok.

9ewns65gxjq3gces.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy tale jest na opakowaniu. Moj chyba tez pisał ze 2 - 3 razy na dobę w zależności od zapotrzebowania

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka pochwal sie zdjeciem jak poduszeczka juz zawisnie lub wczesniej :)

Poki co padlam po wieczornym treningu, zdrzemnelam sie z dzieckiem i teraz juz nie mam sil aby zaczac szyc, ale jeszcze mam czas. Waham sie ciagle tylko czy robic kocyk, czy moze zostawic na dole zamek i miec 2 w 1 czyli kocyk lub poszewke do wyboru w zaleznosci od pory roku.

Drugi dzien zlapala mnie zgaga, bleh. Wypilam mleko, zjadlam migdaly i licze ze pomoze, bo uczucie paskudne!

Co do wozkow sie nie wypowiem, bo my juz mamy kupiony i poki ci jestem nadal nim zachwycona (bugaboo cameleon3), ale jak urodzi sie maly i go potestuje sama dlugej wtedy sie wypowiem, bo starszak juz wozka uzywac nie chce abym mogla sprawdzic. Nie patrzcie tylko na wyglada, to na pewno.

Cass fajne ciuszki :D Ciucholandy wymiataja, nie ma co :D

U nas mustela sie mniej sprawdzila, od naszej lekarki dostalismy sporo roznych kosmetykow do testow i w sumie uzywalismy glownie Oilan (czesto byl w promocji w aptekach) oraz Emollum. Najlepiej mimo wszystko dzialal dziwny sposob ktory gdzies znalazlam, a wiec czysta oliwa z oliwek. Nie uczulalo a nawilzalo lepiej niz niejeden kosmetyk. Takze przez pewien czas dodawalismy ok 2 lyzki oliwy do kapieli i to sie sprawdzalo idealnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 22:57

miluszka, Melissa84, cass lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass super ciuszki ci się udało znaleźć.

Melisa my zdecydowaliśmy się na wózek bugaboo Buffalo

Melissa84, cass lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Jaki too był model?

Nie wiem jaki ona ma model bo się go pozbyla i widzę że ma nowy dla drugiego dziecka bo urodziła niedawno

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie !!!Pochwalony mamuśki! !!

Lila2703, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnę zakupy plus pakowanie w maju :-) teraz to mi syn nie pozwala a tak będzie piękna pogoda i dzień dłuższy :-) ja jestem z tych co wszędzie zdążą ;-) a później połowy nie ma ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ta czysta oliwa to tylko dla skóry normalnej bo u nas ona tylko wysuszala :-/ cuda nie wida stosowalam typu kompiele w krochmalu lub siemiu lnianym nam to nie pomagalo :-/ innym dzieciom tak mi dr kazał odstawić oliwke jaką kolwiek w okres letni bo poci się mocno skóra a oliwki sa rozgrzewające! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej baby ;)
    Ja dzisiaj cała noc spałam z otwartą buzia od wczoraj męczy mnie zamykający nos katar. Dzisiaj obudziłam się z bólem zatok zatkanym nosem ;( POMOCY!!
    Prenalen krople do nosa to jakaś porażka, jadę z herbata z cytryna...

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj jedziemy wybierac meble kuchenne do domu. Najśmieszniejsze jest to że do dziecka już mamy wszystkie mebelki jedynie trzeba poskrecac i ścianę pomalować i będzie pokoik gotowy a do reszty domu jeszcze nic nie mamy :D
    Bo myśleliśmy że będziemy wszystko zabierać z naszego mieszkania ale jednak go sprzedamy z tym wszystkim. Bardziej się tak opłaca

oldżi, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hej baby ;)
    Ja dzisiaj cała noc spałam z otwartą buzia od wczoraj męczy mnie zamykający nos katar. Dzisiaj obudziłam się z bólem zatok zatkanym nosem ;( POMOCY!!
    Zdrówka życzę . Kuruj się! ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hej baby ;)

Zdrówka! !!!
    ja to przerabialam !!! I mnie pomagał czosnek ,mleko i miód. ..Ps. czosnek nie sprzesadzaj !!!!z sokim z malin też ostrożnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Obudzilam sie juz godzine temu, maz i corka jeszcze spia. Zaraz zwlekam sie z lizka, musze sie ogarnac bo jedziemy do znajomych w odwiedziny ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kourtney udanej wyprawy :)

Agabtm kuruj się.

My niedawno otworzyli oczy tak dobrze sie spało :) witamy msie w 23 tyg ;)

Agabtm, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej i udanej niedzieli dziewczyny.

Agabtm spróbuj czosnek, zgnieśc ząbek włożyć w gazę i do dziurki od nosa, wiem trochę drastyczne ale mi pomagało jak nici innego nie skutkowało, trochę sie nos odtykał. Uważj jak masz podrażnioną skórę o będzie piekło. Zdrówka.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę :-)
    Agabtm przerabiałam ostatnio zapalenie zatok. Mnie bardzo pomagały inhalacje z hipertoniczna i fizjologiczną solą. Dodatkowo gin. kazał mi brać na zatoki Sinupret :-) odpoczywaj i wracaj do zdrowia.
    Kourtney powodzenia na zakupach :-)

Kaja lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja bym probowala wlasnie tez inhalacji z sola i jak Cie bedzie meczylo ponad 2 tygodnie warto sie przejsc do lekarza, co by stan zapalny sie nie pojawil. Probuj tez sposobow na przeziebienie, wahaj cebule i takie tam czary mary :D

No wlasnie u nas krochmal nie dzialal a oliwa tak :) Kazda skora inaczej reaguje jak widac.

My zaczelismy dzien od rozmowy z rodzicami przez skype i cwiczen :) Dzieki tym cwiczeniom zaczynam miec wiecej i wiecej energi :D

Witam sie w 22 tygodniu :D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, a co dokładnie ćwiczysz? Pilates czy coś jeszcze? Ja narazie walczę z bólem pośladka, bo się ruszyć nie mogę. Mała uciska na nerwy i ból niezły. Moja gin powiedziała, żebym spróbowała kinezjoatapingu, bezpieczne w ciąży i pacjentki, którym dokucza rwa mówiły jej, że im pomaga. Więc idę się otaśmować w tym tygodniu ;)

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ