X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaraz jedziemy na kawę i bagle, no i pączka pewnie też wciągnę ;) Do Warszawy zawitał Dunkin Donuts :) A takiego smaka ostantio miałam na bułe od nich, że ojeju. Znam ten smak z USA, bo mieszkałam tam kilka lat, mam nadzieję, że w PL smak ten sam ;) Juz mi ślinka cieknie hehehe

Helenucha Klucha, AnnieLov lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane dostaje szału z tym nosem czuje się jak w tej reklamie o nosie.
    Wczoraj założyłam kurtkę taka cieplejsza wiosenna bo było tak ciepło u nas i o dziwo zamek zapielam ale ozdobnych nap juz niestety nie dopielam na Brzuszku także na wiosnę nowa kurteczke Trzeba będzie kupić bo brzuszek się nie będzie mieścił

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm- ja też się zmagam z przeziębieniem, w tym zatokami i teraz na szczęście jest już lepiej. Mi pomogło naświetlanie zatok lampą (jestem w nią wyposażona bo ja generalnie z zatokami mam częsty problem), zakrapianie nosa solą morską, pod nos maść majerankowa i jeszcze inhalacje solą fizjologiczną przy pomocy nebulizatora, herbatki z sokiem z malin czy miodem. AA i jeszcze na noc kanapki z pokrojonym w plasterki czosnkiem i duże ilości chrzanu, który w tej ciąży uwielbiam :)

A jutro dziewczyny szykuję się na zakupy w Lidlu :) Bardzo mi się podobają te ciuszki i mama nadzieję, że uda mi się dostać wszystko co sobie upatrzyłam.

AA i wiece co oliwki z córką też w ogóle nie stosowałam. W ogóle z nią trzeba uważać i jak już nacierać malucha w łóżeczku, bo dziecko może nam się wyślizgnąć z rąk w najmniej spodziewanym momencie. Także chyba zostanę przy Oilatum i podobnych :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Agabtm- ja też się zmagam z przeziębieniem, w tym zatokami i teraz na szczęście jest już lepiej. Mi pomogło naświetlanie zatok lampą (jestem w nią wyposażona bo ja generalnie z zatokami mam częsty problem), zakrapianie nosa solą morską, pod nos maść majerankowa i jeszcze inhalacje solą fizjologiczną przy pomocy nebulizatora, herbatki z sokiem z malin czy miodem. AA i jeszcze na noc kanapki z pokrojonym w plasterki czosnkiem i duże ilości chrzanu, który w tej ciąży uwielbiam :)

A jutro dziewczyny szykuję się na zakupy w Lidlu :) Bardzo mi się podobają te ciuszki i mama nadzieję, że uda mi się dostać wszystko co sobie upatrzyłam.

AA i wiece co oliwki z córką też w ogóle nie stosowałam. W ogóle z nią trzeba uważać i jak już nacierać malucha w łóżeczku, bo dziecko może nam się wyślizgnąć z rąk w najmniej spodziewanym momencie. Także chyba zostanę przy Oilatum i podobnych :)
    Dziękuję udam się do apteki po obiedzie po maść i sól morska kurde żałuję bo moi rodzice mają taką lampę a byłam u nich wczoraj. Buuuuuu
    Ja męża jutro wysyłam do lidla po tę żółte piękności ;)

Melissa84 lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i miłej niedzieli życzę!

Jakie macie doświadczenia że spaniem na poduszce ciążowej Motherhood? Śpicie na niej całą noc? Na jednym boku? Mam za sobą pierwszą randkę z tą poduszką i hmmm mieszane uczucia. Biodra mnie bolały i cierpły od ciągłego leżenia na boku.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wybieram się jutro do Lidla po ten żółty komplet. Póki nie znam płci, to tak dziwnie ubranka kupować.

Agabtm lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa dlatego ja wlasnie dodawalam troche do wody dzieki temu dziecko mialo miekka skore ale po wytarciu recznikiem nie bylo az takie sliskie. Oilatum jest w porzadku i dawalo ladnie rade, chociaz nie powalalo. Mysle, ze u nas problem byl glownie przez alergie.

Pilates, dzisiaj na pilce, bieznia i zaraz bede probowala ten zestaw co wrzucilam wczoraj, ale tylko 15 min, bo chce miec sile na spacer i dzisiejsze zajecia z jogi :) Wlasnie scielam synka maszynka do golenia na 35 mm i dziwnie mi wyglada w tak krotkich, chyba pierwszy raz takie ma.

Mili_Vanilli ja tam nie lubie Dunkin Donuts, dla mnie sa zbyt slodkie, w ogole nie przepadam za donutami, wole polskie paczki, ale to pewnie przez to ze je mam raz w roku a donuty na kazdym kroku. Wspolczuje bolu w posladku, mam nadzieje ze Ci minie. Wczoraj troszke przecwiczylam sie i bolaly mnie plecy, na szczescie dzisiaj juz nie ma po bolu sladu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 11:46

Melissa84 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja mam was nadrobić :D
    To co jeszcze pamiętam to:

Wózek od początku mam na oku właśnie adamex barlette ewentualnie parejo albo jogger :)

Też się zastanawiam nad kosmetykami i chyba kupię tylko zwykłą oliwię polecaną na sroka.o a myśleć będę potem :) koleżanka tak nakupiła bo były w promocji a potem odsprzedała bo mala była uczulona.

Agabtm kuruj się może jakieś inhalacje chociażby tylko z mięty :)

Dziś miałam piękny sen <3 trzymałam w ramionach mojego Michałka karmiłam go piersią i radziłam sobie co mnie cieszyło :) obudziłam się tak szczęśliwa że chciałabym już go tulić <3
    Mały chyba wie kiedy tata jest w domu bo jak wczoraj tak i dziś grzeczny brzuch ani nie drgnął :) za to w kościele zaczął fikać chyba lubi pieśni kościelne hehe :)

Życzę miłej niedzieli :-* ja dziś mam odwiedziny teściów :) mąż dopiero rano sobie przypomniał i nie mam nawet nic do kawy taki osioł :)

miluszka, Agabtm, Melissa84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, wklejam poduszeczkę i resztę, to szycie uzależnia ;-)
    2eg7m9j.jpg
    Wydaje mi się że wersja 2 w 1 będzie super chyba że masz tyle materiału żeby zrobić dwa? Zimowy i letni kocyk?

Agabtm ja leczyłam się czosnkiem miodem i cytryną, prenalenem w syropie i propolkami do ssania a gardło płukałam herbatą z szałwi, i smarowałam się amolem. Zdrowiej!

U nas dziś leniwy dzień, brzydka pogoda, deszcz, wiatr, nigdzie się nie ruszamy, Miłej niedzieli Kochane!

dais, mmarzenak, kirys, Agabtm, Paula222, Pati_89, SShape, Melissa84, oldżi, Lila2703, evus, ansad, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jak ja zazdroszczę talentu szycia! Mi jakoś nic nie wychodzi. Kupiłam maszynę i już 2 razy zepsułam firanki :( Coś nie ogarniam i znowu podwinęłam za krótko. A chętnie uszyłabym kocyk, lub inne rzeczy, ale strasznie się boję.
    No nic, jutro też wybieram się do Lidla, mam nadzieję, że jeszcze coś upoluję:)
    Miłej niedzieli życzę, ja dziś obiad jem u mamusi, nareszcie coś dobrego :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam się w 23 tygodniu!

Pati_89 mój Igorek też szalał w Kościele, szczególnie jak śpiewali :D

Agabtm też walczyłam z katarem i przeziębianiem, u mnie inhalacje z solą i wieczorem mleko z miodem pomogły. Zdrówka

Też jutro lecę do Lidla po żółte bodziaki :)

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 12:07

Agabtm, Pati_89 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Jakie macie doświadczenia że spaniem na poduszce ciążowej Motherhood? Śpicie na niej całą noc? Na jednym boku? Mam za sobą pierwszą randkę z tą poduszką i hmmm mieszane uczucia. Biodra mnie bolały i cierpły od ciągłego leżenia na boku.

Hej ,
    ja też mam mieszane uczucia...przez pierwszych kilka razy też mnie bolały plecy, poza tym nie ma bata, zebym wytrzymała cała noc w tej samej pozycji na lewym boku. Musze się w nocy chociaz na chwilę obrócić na prawy bok, bo mi lewy dretwieje. Chwilowo odstawiałam poduszkę, ale pewnie jak brzuch urośnie to do niej wrócę.

• dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan moze zacznij od czegos prostszego, jak szycie z bawelny, firanki maja ciezszy material wiec mozesz miec problemy przy pierwszych probowach. Ja sie wlasnie uczylam na bawelnie i cienkim polarku i nie bylo ciezko.

Przyznaje ze ten zestaw cwiczen dla ciezarnych jest dosyc wycienczajacy, przynjamniej dla kogos kogo forma nie jest powalajaca jak ja, uda az mnie piekly po jakims czasie.

Ide robic nalesniki ze szpinakiem i serem :D a potem spacer, bo dzisiaj pierwszy dzien od wielu na chwile slonce sie pokazalo, ale juz zniknelo. Moze chociaz nie bedzie tak wietrznie jak wczoraj.

Miluszka sliczne te poduszeczki masz talent :D, moge zapytac co dajesz jako wypelnienie? Materialu mam niestety na 1,5 kocyka malego i 1 duzy, wiec chyba zrobie tylko wersje letnia, bo pewnie w zimie bedziemy bardziej uzywac spiworka. Chociaz u nas w mieszkaniu w sumie miedzy latem a zima nie ma roznicy zawsze jest 19-20 stopni.

Ja w nocy spie raz na prawym raz na lewym boku i w sumie bez mojej poduszki nie wyobrazam sobie snu, plecy mnie nigdy nie bolaly i jest mie strasznie wygodnie. Raz zasnelam przy mezu bez poduchy i obudzilam sie bolem plecow. Jedyny minus odgradza nas od siebie, ale przy tylu plusach oboje akceptujemy ten minus. Moja poducha to taka: smart-gravidkudde.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 12:23

twardan lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... ja mam totalny spadek formy. Byłam w sb u mojego lekarza i jednak antybiotyk. Davercin i globulki do tego. Nie mam siły i humoru, tak się martwię, że muszę mojego Synia faszerować tym świństwem i że będzie słaby :( Żołądek mnie boli od tego już po 3 tabletkach, a co dopiero on to musi odczuwać :( Płakać mi się chce. Fajnie sobie planujecie te wózki, mi to jakoś się odechciało wszystkiego. Ten Barletta spodobał mi się też na żywo.

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane dostaje szału z tym nosem czuje się jak w tej reklamie o nosie.
    Wczoraj założyłam kurtkę taka cieplejsza wiosenna bo było tak ciepło u nas i o dziwo zamek zapielam ale ozdobnych nap juz niestety nie dopielam na Brzuszku także na wiosnę nowa kurteczke Trzeba będzie kupić bo brzuszek się nie będzie mieścił koniecznie musimy potem wrzucić zdjęcia naszych dzieci w strojach z lidla haha Lidl nadaje trendy w tym roku ;)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ale kiepsko się czuję ostatnio, nie do życia jestem :( Ciągle boli mnie głowa, spina się brzuch, mam różne bóle , czasem czuję się jak stara baba ehh dość już tego mam :/

Co do poduszki, ja mam zwykłego rogala i śpi mi się z nim świetnie, tej dużej nigdy nie próbowałam, ale nie wiem jak bym zmieściła się z taką wielką poduchą i mężem na jednym łóżku ;)

miluszka wow zdecydowanie masz talent, powinnaś założyć jakąś działalność :) Ja mam dwie lewe ręce do szycia ;)

miluszka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko wiem że się martwisz ale trzeba wybrać mniejsze zło niestety :/ raz dwa antybiotyk się skończy i będzie dobrze <3 bierzesz też coś ochronnego na żołądek?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko nie martw sie lepszy antybiotyk niz stan zapalny w Twoim organizmie. Pomysl ze wyleczysz sie bedziesz miala sile. Nie sadze aby dziecko bylo slabe przez to, one sobie sciagnie to co potrzebuje z Twojego organizmu :) Wszystko bedzie dobrze, dbaj o siebie, nie przemeczaj i mysl pozytywnie.

Paula my mamy lozko 180x 200 cm, wiec jest sporo miejsca, zmienialismy ze wzgledu na to, ze nasz synek lubil czasem w nocy do nas przychodzic a jak on spi to zajmuje polowe lozka (wierci sie i spi na ukos). Teraz jak przychodzi w nocy do wywala mnie z mojej poduszki :P W poprzedniej ciazy mialam rogala i mnie denerwowal bo sie zbijal ciagle, ale mysle ze to byla wina kulkowego wypelnienia.

Milego popoludnia :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Ja akurat nie mam poduszki firmy Motherhood, tylko inną wyhaczoną na Allegro. Jest w kształcie litery U, coś w tym stylu:

http://iv.pl/images/78352336717759680572.jpg

Mam ją gdzieś od 14 tc i śpię tylko z nią, chociaż ostatnio już nad ranem czuję lekkie pobolewania tak jakby w biodrach i w górnej części ud. Muszę wtedy zmienić bok, trochę poruszać nogami i przechodzi.

9ewns65gxjq3gces.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan, spróbuj na bawełnie, tak jak radzi Dais :-)
    Paula, nie dałabym rady chyba, chociaż może kiedyś o tym pomyślę, obawiam się jednak że pochłonęłoby mi to cały wolny czas ;-)
    Cieszę się że Wam się podoba :-)
    Dais, ja zamawiałam to wypełnienie, takie standardowe 200g/m http://allegro.pl/watolina-wloknina-silikonowa-owata-wklad-200g-m2-i5919315008.html i jestem z niego zadowolona, kocyki gotowe które można kupić najczęściej mają to właśnie wypełnienie, u tego samego sprzedawcy dostałam też kulkę silikonową do wypełnienia poduszek no i materiały :-)

jak już zasypuję Was fotkami to przy okazji pochwalę się lumpkowymi zdobyczami :-) fajnie bo sporo rzeczy z nexta, kappahl, h&m, cubusa :-)
    2jfwsxs.jpg
    2qa4gso.jpg

Mam pytanie do doświadczonych Mam, w czym prałyście ubranka dla Waszych Maluszków? Ja piorę w Loveli, kupiłam płyn do białego, do kolorów i płyn do płukania, wzięłam też odplamiacz "na później", korzystając z promocji w Biedronce :-) koleżanka mi właśnie lovelę poleciła a druga mówiła że od początku tylko płatki mydlane. Ja pomyślałam, że ubranka upiorę w Loveli a jakby pojawiło się uczulenie to dopiero wtedy płatki mydlane? Jak to było u Was? Co się sprawdziło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:13

Pati_89, cass, eidth, Melissa84, kirys, evus, twardan, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ