Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A zaraz jedziemy na kawę i bagle, no i pączka pewnie też wciągnę
Do Warszawy zawitał Dunkin Donuts
A takiego smaka ostantio miałam na bułe od nich, że ojeju. Znam ten smak z USA, bo mieszkałam tam kilka lat, mam nadzieję, że w PL smak ten sam
Juz mi ślinka cieknie hehehe
Helenucha Klucha, AnnieLov lubią tę wiadomość
-
Dzięki kochane dostaje szału z tym nosem czuje się jak w tej reklamie o nosie.
Wczoraj założyłam kurtkę taka cieplejsza wiosenna bo było tak ciepło u nas i o dziwo zamek zapielam ale ozdobnych nap juz niestety nie dopielam na Brzuszku także na wiosnę nowa kurteczke Trzeba będzie kupić bo brzuszek się nie będzie mieściłSyn Filip 28 czerwiec -
Agabtm- ja też się zmagam z przeziębieniem, w tym zatokami i teraz na szczęście jest już lepiej. Mi pomogło naświetlanie zatok lampą (jestem w nią wyposażona bo ja generalnie z zatokami mam częsty problem), zakrapianie nosa solą morską, pod nos maść majerankowa i jeszcze inhalacje solą fizjologiczną przy pomocy nebulizatora, herbatki z sokiem z malin czy miodem. AA i jeszcze na noc kanapki z pokrojonym w plasterki czosnkiem i duże ilości chrzanu, który w tej ciąży uwielbiam
A jutro dziewczyny szykuję się na zakupy w LidluBardzo mi się podobają te ciuszki i mama nadzieję, że uda mi się dostać wszystko co sobie upatrzyłam.
AA i wiece co oliwki z córką też w ogóle nie stosowałam. W ogóle z nią trzeba uważać i jak już nacierać malucha w łóżeczku, bo dziecko może nam się wyślizgnąć z rąk w najmniej spodziewanym momencie. Także chyba zostanę przy Oilatum i podobnych -
Melissa84 wrote:Agabtm- ja też się zmagam z przeziębieniem, w tym zatokami i teraz na szczęście jest już lepiej. Mi pomogło naświetlanie zatok lampą (jestem w nią wyposażona bo ja generalnie z zatokami mam częsty problem), zakrapianie nosa solą morską, pod nos maść majerankowa i jeszcze inhalacje solą fizjologiczną przy pomocy nebulizatora, herbatki z sokiem z malin czy miodem. AA i jeszcze na noc kanapki z pokrojonym w plasterki czosnkiem i duże ilości chrzanu, który w tej ciąży uwielbiam
A jutro dziewczyny szykuję się na zakupy w LidluBardzo mi się podobają te ciuszki i mama nadzieję, że uda mi się dostać wszystko co sobie upatrzyłam.
AA i wiece co oliwki z córką też w ogóle nie stosowałam. W ogóle z nią trzeba uważać i jak już nacierać malucha w łóżeczku, bo dziecko może nam się wyślizgnąć z rąk w najmniej spodziewanym momencie. Także chyba zostanę przy Oilatum i podobnych
Ja męża jutro wysyłam do lidla po tę żółte pięknościMelissa84 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Witam i miłej niedzieli życzę!
Jakie macie doświadczenia że spaniem na poduszce ciążowej Motherhood? Śpicie na niej całą noc? Na jednym boku? Mam za sobą pierwszą randkę z tą poduszką i hmmm mieszane uczucia. Biodra mnie bolały i cierpły od ciągłego leżenia na boku.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Melissa dlatego ja wlasnie dodawalam troche do wody dzieki temu dziecko mialo miekka skore ale po wytarciu recznikiem nie bylo az takie sliskie. Oilatum jest w porzadku i dawalo ladnie rade, chociaz nie powalalo. Mysle, ze u nas problem byl glownie przez alergie.
Pilates, dzisiaj na pilce, bieznia i zaraz bede probowala ten zestaw co wrzucilam wczoraj, ale tylko 15 min, bo chce miec sile na spacer i dzisiejsze zajecia z jogiWlasnie scielam synka maszynka do golenia na 35 mm i dziwnie mi wyglada w tak krotkich, chyba pierwszy raz takie ma.
Mili_Vanilli ja tam nie lubie Dunkin Donuts, dla mnie sa zbyt slodkie, w ogole nie przepadam za donutami, wole polskie paczki, ale to pewnie przez to ze je mam raz w roku a donuty na kazdym kroku. Wspolczuje bolu w posladku, mam nadzieje ze Ci minie. Wczoraj troszke przecwiczylam sie i bolaly mnie plecy, na szczescie dzisiaj juz nie ma po bolu sladu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 11:46
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak ja mam was nadrobić
To co jeszcze pamiętam to:
Wózek od początku mam na oku właśnie adamex barlette ewentualnie parejo albo jogger
Też się zastanawiam nad kosmetykami i chyba kupię tylko zwykłą oliwię polecaną na sroka.o a myśleć będę potemkoleżanka tak nakupiła bo były w promocji a potem odsprzedała bo mala była uczulona.
Agabtm kuruj się może jakieś inhalacje chociażby tylko z mięty
Dziś miałam piękny sentrzymałam w ramionach mojego Michałka karmiłam go piersią i radziłam sobie co mnie cieszyło
obudziłam się tak szczęśliwa że chciałabym już go tulić
Mały chyba wie kiedy tata jest w domu bo jak wczoraj tak i dziś grzeczny brzuch ani nie drgnąłza to w kościele zaczął fikać chyba lubi pieśni kościelne hehe
Życzę miłej niedzieli :-* ja dziś mam odwiedziny teściówmąż dopiero rano sobie przypomniał i nie mam nawet nic do kawy taki osioł
miluszka, Agabtm, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Dais, wklejam poduszeczkę i resztę, to szycie uzależnia
Wydaje mi się że wersja 2 w 1 będzie super chyba że masz tyle materiału żeby zrobić dwa? Zimowy i letni kocyk?
Agabtm ja leczyłam się czosnkiem miodem i cytryną, prenalenem w syropie i propolkami do ssania a gardło płukałam herbatą z szałwi, i smarowałam się amolem. Zdrowiej!
U nas dziś leniwy dzień, brzydka pogoda, deszcz, wiatr, nigdzie się nie ruszamy, Miłej niedzieli Kochane!dais, mmarzenak, kirys, Agabtm, Paula222, Pati_89, SShape, Melissa84, oldżi, Lila2703, evus, ansad, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
jak ja zazdroszczę talentu szycia! Mi jakoś nic nie wychodzi. Kupiłam maszynę i już 2 razy zepsułam firankiCoś nie ogarniam i znowu podwinęłam za krótko. A chętnie uszyłabym kocyk, lub inne rzeczy, ale strasznie się boję.
No nic, jutro też wybieram się do Lidla, mam nadzieję, że jeszcze coś upoluję
Miłej niedzieli życzę, ja dziś obiad jem u mamusi, nareszcie coś dobregotwardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Również witam się w 23 tygodniu!
Pati_89 mój Igorek też szalał w Kościele, szczególnie jak śpiewali
Agabtm też walczyłam z katarem i przeziębianiem, u mnie inhalacje z solą i wieczorem mleko z miodem pomogły. Zdrówka
Też jutro lecę do Lidla po żółte bodziaki
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 12:07
Agabtm, Pati_89 lubią tę wiadomość
-
kirys wrote:Witam i miłej niedzieli życzę!
Jakie macie doświadczenia że spaniem na poduszce ciążowej Motherhood? Śpicie na niej całą noc? Na jednym boku? Mam za sobą pierwszą randkę z tą poduszką i hmmm mieszane uczucia. Biodra mnie bolały i cierpły od ciągłego leżenia na boku.
Hej ,
ja też mam mieszane uczucia...przez pierwszych kilka razy też mnie bolały plecy, poza tym nie ma bata, zebym wytrzymała cała noc w tej samej pozycji na lewym boku. Musze się w nocy chociaz na chwilę obrócić na prawy bok, bo mi lewy dretwieje. Chwilowo odstawiałam poduszkę, ale pewnie jak brzuch urośnie to do niej wrócę. -
Twardan moze zacznij od czegos prostszego, jak szycie z bawelny, firanki maja ciezszy material wiec mozesz miec problemy przy pierwszych probowach. Ja sie wlasnie uczylam na bawelnie i cienkim polarku i nie bylo ciezko.
Przyznaje ze ten zestaw cwiczen dla ciezarnych jest dosyc wycienczajacy, przynjamniej dla kogos kogo forma nie jest powalajaca jak ja, uda az mnie piekly po jakims czasie.
Ide robic nalesniki ze szpinakiem i serema potem spacer, bo dzisiaj pierwszy dzien od wielu na chwile slonce sie pokazalo, ale juz zniknelo. Moze chociaz nie bedzie tak wietrznie jak wczoraj.
Miluszka sliczne te poduszeczki masz talent, moge zapytac co dajesz jako wypelnienie? Materialu mam niestety na 1,5 kocyka malego i 1 duzy, wiec chyba zrobie tylko wersje letnia, bo pewnie w zimie bedziemy bardziej uzywac spiworka. Chociaz u nas w mieszkaniu w sumie miedzy latem a zima nie ma roznicy zawsze jest 19-20 stopni.
Ja w nocy spie raz na prawym raz na lewym boku i w sumie bez mojej poduszki nie wyobrazam sobie snu, plecy mnie nigdy nie bolaly i jest mie strasznie wygodnie. Raz zasnelam przy mezu bez poduchy i obudzilam sie bolem plecow. Jedyny minus odgradza nas od siebie, ale przy tylu plusach oboje akceptujemy ten minus. Moja poducha to taka:Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 12:23
twardan lubi tę wiadomość
-
Cześć... ja mam totalny spadek formy. Byłam w sb u mojego lekarza i jednak antybiotyk. Davercin i globulki do tego. Nie mam siły i humoru, tak się martwię, że muszę mojego Synia faszerować tym świństwem i że będzie słaby
Żołądek mnie boli od tego już po 3 tabletkach, a co dopiero on to musi odczuwać
Płakać mi się chce. Fajnie sobie planujecie te wózki, mi to jakoś się odechciało wszystkiego. Ten Barletta spodobał mi się też na żywo.
-
Dzięki kochane dostaje szału z tym nosem czuje się jak w tej reklamie o nosie.
Wczoraj założyłam kurtkę taka cieplejsza wiosenna bo było tak ciepło u nas i o dziwo zamek zapielam ale ozdobnych nap juz niestety nie dopielam na Brzuszku także na wiosnę nowa kurteczke Trzeba będzie kupić bo brzuszek się nie będzie mieścił koniecznie musimy potem wrzucić zdjęcia naszych dzieci w strojach z lidla haha Lidl nadaje trendy w tym rokuSyn Filip 28 czerwiec -
Hej
Ale kiepsko się czuję ostatnio, nie do życia jestemCiągle boli mnie głowa, spina się brzuch, mam różne bóle , czasem czuję się jak stara baba ehh dość już tego mam
Co do poduszki, ja mam zwykłego rogala i śpi mi się z nim świetnie, tej dużej nigdy nie próbowałam, ale nie wiem jak bym zmieściła się z taką wielką poduchą i mężem na jednym łóżku
miluszka wow zdecydowanie masz talent, powinnaś założyć jakąś działalnośćJa mam dwie lewe ręce do szycia
miluszka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Jajko nie martw sie lepszy antybiotyk niz stan zapalny w Twoim organizmie. Pomysl ze wyleczysz sie bedziesz miala sile. Nie sadze aby dziecko bylo slabe przez to, one sobie sciagnie to co potrzebuje z Twojego organizmu
Wszystko bedzie dobrze, dbaj o siebie, nie przemeczaj i mysl pozytywnie.
Paula my mamy lozko 180x 200 cm, wiec jest sporo miejsca, zmienialismy ze wzgledu na to, ze nasz synek lubil czasem w nocy do nas przychodzic a jak on spi to zajmuje polowe lozka (wierci sie i spi na ukos). Teraz jak przychodzi w nocy do wywala mnie z mojej poduszkiW poprzedniej ciazy mialam rogala i mnie denerwowal bo sie zbijal ciagle, ale mysle ze to byla wina kulkowego wypelnienia.
Milego popoludnia
-
kirys wrote:Witam i miłej niedzieli życzę!
Jakie macie doświadczenia że spaniem na poduszce ciążowej Motherhood? Śpicie na niej całą noc? Na jednym boku? Mam za sobą pierwszą randkę z tą poduszką i hmmm mieszane uczucia. Biodra mnie bolały i cierpły od ciągłego leżenia na boku.
Ja akurat nie mam poduszki firmy Motherhood, tylko inną wyhaczoną na Allegro. Jest w kształcie litery U, coś w tym stylu:
http://iv.pl/images/78352336717759680572.jpg
Mam ją gdzieś od 14 tc i śpię tylko z nią, chociaż ostatnio już nad ranem czuję lekkie pobolewania tak jakby w biodrach i w górnej części ud. Muszę wtedy zmienić bok, trochę poruszać nogami i przechodzi. -
Twardan, spróbuj na bawełnie, tak jak radzi Dais
Paula, nie dałabym rady chyba, chociaż może kiedyś o tym pomyślę, obawiam się jednak że pochłonęłoby mi to cały wolny czas
Cieszę się że Wam się podoba
Dais, ja zamawiałam to wypełnienie, takie standardowe 200g/m http://allegro.pl/watolina-wloknina-silikonowa-owata-wklad-200g-m2-i5919315008.html i jestem z niego zadowolona, kocyki gotowe które można kupić najczęściej mają to właśnie wypełnienie, u tego samego sprzedawcy dostałam też kulkę silikonową do wypełnienia poduszek no i materiały
jak już zasypuję Was fotkami to przy okazji pochwalę się lumpkowymi zdobyczamifajnie bo sporo rzeczy z nexta, kappahl, h&m, cubusa
Mam pytanie do doświadczonych Mam, w czym prałyście ubranka dla Waszych Maluszków? Ja piorę w Loveli, kupiłam płyn do białego, do kolorów i płyn do płukania, wzięłam też odplamiacz "na później", korzystając z promocji w Biedroncekoleżanka mi właśnie lovelę poleciła a druga mówiła że od początku tylko płatki mydlane. Ja pomyślałam, że ubranka upiorę w Loveli a jakby pojawiło się uczulenie to dopiero wtedy płatki mydlane? Jak to było u Was? Co się sprawdziło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:13
Pati_89, cass, eidth, Melissa84, kirys, evus, twardan, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość