X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dais, wklejam poduszeczkę i resztę, to szycie uzależnia ;-)
    2eg7m9j.jpg
    Wydaje mi się że wersja 2 w 1 będzie super chyba że masz tyle materiału żeby zrobić dwa? Zimowy i letni kocyk?

Agabtm ja leczyłam się czosnkiem miodem i cytryną, prenalenem w syropie i propolkami do ssania a gardło płukałam herbatą z szałwi, i smarowałam się amolem. Zdrowiej!

U nas dziś leniwy dzień, brzydka pogoda, deszcz, wiatr, nigdzie się nie ruszamy, Miłej niedzieli Kochane!
    Ale masz talent :) piękne rzeczy :)
    A ja dalej chora, wczoraj wzięłam 2paracetamole, dzisiaj ani jednego ale głowa zaczyna boleć mimo okładów.mam tantum verde i herbatkę z imbirem...
    Boję się czy to nie za mało:(
    Chora nie byłam chyba z rok :( a tu taki pech w ciąży...ech
    Mam nadzieję ze to nie zaszkodzi malutkiej.
    Ten prenalen warto dokupić?

miluszka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ale zdolniacha na z Ciebie ! Sliczne te rzeczy :-)

Helen mnie ostatnio prenalen pomógł jak byłam chora. Dziś też czuje że mnie coś rozkłada zarazilam się chyba od męża bo on od 3 dni chory :-\

Dziewczyny apropo jutrzejszych zakupów w lidlu jakie kupujecie rozmiary ?
    Ja myślałam bodziaki kupić na 62 cm a spodenki i pajace na 68...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:43

miluszka, Helen lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- te rzeczy cudne :) masz talent !!!

Dziewczyny mi też z Lidla najbardziej podobają się te żółte ciuszki :) No i myślę jeszcze nad niebieskimi :)

Eidth- ja chyba wezmę, podobnie jak Ty, rozmiar 62 lub 68. Pozostałe rzeczy jak kupuję dla małego to też w tych rozmiarach. Najmniej mam ubranek 56- na te rzeczy czekam j żeby kupić z kolekcji letnio-wiosennych :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha wszystkue jutro do lidla:-) ja tez sie wybieram po to body w sloniki :-) mam nadzieje ze uda mi sie dorwać

Agabtm, Melissa84 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidl ma rozmiarowki troszke inne bo nie jeden rozmiar na raz a np 50-56, 62-68, 74-80 etc. Jesli planujecie na jesien to 62-68 powinno byc ok, jak na zime to ja bym chyba brala juz nastepny.
    Lenistwo niemozliwe mnie wzielo i ze spaceru nici, ale tez zaczal padac intensywnie snieg, wiec moze to przez ta zmiane pogody. Mam ochote jedynie spac. Chcialabym juz slonca troche, bo dzisiaj bylo moze przez godzine a tak ostatni raz widzialam je kilka tygodni temu. Ciagle jest pochmurno, az zimowa chandra czlowieka lapie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24tygodniu.

Pati_89, miluszka, madziak2202, Lila2703, Magda34 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais aaa chyba że ;) My na razie na stancji jeszcze to na zwykłej wersalce się gnieździmy :/ Ale na wiosnę się wyprowadzamy więc czekam z utęsknieniem aż będziemy kupować łoże do sypialni :D A rogala mam nie tego z kulkowym tylko ten jakby z watą ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście może o tej gumowej zabawce żyrafce- Sophie- ponoć maluchy ją uwielbiają :) (jak dla mnie wygląda jak zwykła gumowa zabawka). I tak się zastanawiam czy tego cuda nie kupić dla Tymka, bo akurat znajomy jest we Francji, gdzie ponoć można ją spotkać na każdym kroku, za przyzwoitą cenę ;)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę i body i spodenki na 68 kupić
    Melissa84 ja o niej usłyszałam od brata męża, który kupi ją naszemu maluchowi, oni mieszkają w Irlandii i to podobno hit dla dzieciaków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:40

Melissa84 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Dziewczyny słyszałyście może o tej gumowej zabawce żyrafce- Sophie- ponoć maluchy ją uwielbiają :) (jak dla mnie wygląda jak zwykła gumowa zabawka). I tak się zastanawiam czy tego cuda nie kupić dla Tymka, bo akurat znajomy jest we Francji, gdzie ponoć można ją spotkać na każdym kroku, za przyzwoitą cenę ;)

Powiem tak u nas ona się sprawdziła i wiem że sa też podruby my mamy z Francji od koleżanki prezent przybył! !!A my ząbkowanie przechdzilismy do niedawna masakrycznie!!!!! Nie życzę wam takiego ząbkowanie!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i agus3004- to w takim razie się zdecyduję :) Chciałam właśnie poznać bezpośrednio opinię mam których dzieci bawiły się żyrafką. Jeszcze troszkę o niej poczytałam i chyba rzeczywiście jest warta swojej ceny no i zrobiona z materiałów bezpiecznych dla dziecka. Tylko właśnie chcę oryginał, bo obawiam się, że te podrobione będę gorzej wykonane no i nie do końca bezpieczne.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Kaja i agus3004- to w takim razie się zdecyduję :) Chciałam właśnie poznać bezpośrednio opinię mam których dzieci bawiły się żyrafką. Jeszcze troszkę o niej poczytałam i chyba rzeczywiście jest warta swojej ceny no i zrobiona z materiałów bezpiecznych dla dziecka. Tylko właśnie chcę oryginał, bo obawiam się, że te podrobione będę gorzej wykonane no i nie do końca bezpieczne.

Mogę Ci podpowiedzieć, że na nodze od środka jest nr danej żyrafy wtedy masz pewność że to oryginał! !!!

Melissa84 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Jajko nie martw sie lepszy antybiotyk niz stan zapalny w Twoim organizmie. Pomysl ze wyleczysz sie bedziesz miala sile. Nie sadze aby dziecko bylo slabe przez to, one sobie sciagnie to co potrzebuje z Twojego organizmu :) Wszystko bedzie dobrze, dbaj o siebie, nie przemeczaj i mysl pozytywnie.
    Dzięki... Nie potrzebnie poczytałam o tych wadach rozwojowych po antybiotykach - teraz do końca ciąży będę w niepewności.
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam, większość lekarzy nie zleca tej ureaplazmy i kobiety nie wiedzą, że ją mają i rodzą zdrowe dzieci...

Pati, tak - biorę ProVag.

• miluszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane :-)
    Prenalen wydaje mi się, że warto, nawet teraz jak mój mąż był chory a mieliśmy w domu tylko "moje" leki ciążowe na przeziębienie to leczył się właśnie prenalenem w syropie ;-) nam pomógł!
    Dziewczyny kurujcie się szybko, u nas na wsi zamknęli szkołę podstawową na kilka dni bo tyle dzieci chorych, wirusówka, grypa, szkarlatyna (!) masakra. Helen zrób sobie miksturę z kilku łyżek miodu, soku z kilku cytryn i wyciśniętego czosnku i pij jak syrop, działa!
    Słyszałam też właśnie o tej żyrafce Sophie, jak ktoś ze znajomych by się wybierał to chyba poproszę żeby kupił :-)

Helen lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka koleżanki wszystkie praly w lovelii

Zdjecia jutro ogladne bo oczywiście nie widzę :(

My bylismy na cmentarzu i obiedzie u mamy :)

a co ta zyrafka robi ?

Ja mam zwyklego rogala czy jak to mowia w ksztacie U i fajnie moge sobie oprzeć plecy o niego jak śpię, jak sie odwroce i jestem do niego przodem to niedlugo bo psiak mi wchodzi miedzy poduszkę a brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 17:32

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem w 22 tyg. ciąży, termin porodu mam na 9 czerwca. Z racji, że jesteście mniej więcej na tym samym etapie ciąży co ja, mam do Was pytanie, otóż od paru dni czuję jak twardnieje mi brzuch, parę razy miałam nawet skurcz z prawej strony brzucha, który po zmianie pozycji ustąpił. Ginekolog kazała mi jak najwięcej leżeć i brać 3 x dziennie nospe max. Macie podobne odczucia z brzuchem i co Wam zalecił lekarz?

3jgxrjjgmue5631q.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula współczuję tak złego samopoczucia, dobrze że wizytę masz już w tym tygodniu, to skonsultujesz z lekarzem zwłaszcza to spinanie brzucha.

Miluszka nie dość że masz talent do szycia, to jeszcze do wyszukiwania perełek w lumpkach! Śliczne :-) A z tym szyciem, to szkoda żeby taki talent się marnował, wpraw się teraz przy dzidzi i potem pomysł na biznes masz w sam raz. Możesz robić różne rzeczy na zamówienie, widziałam np. takie fajne książeczki sensoryczne z filcu.

Dziewczyny patrzę się teraz na zdjęcie i chyba odwrotnie tą poduszkę Motherhood ustawiłam i stąd może ból bioder. Nad ranem mnie też podolewało z boku brzuszka, to pewnie przez to, że za mało miałam tej poduchy między nogami... haha brawo ja!

A widziałyście takie kocyki bawełniane - z jednej strony bawełna, a z drugiej welurek 91% bawełny. Piszą, że to alternatywa dla wszechobecnych kocyków z poliestrowego Minky. Myślę, że super zwłaszcza na lato, bo naturalne. http://motherhood.pl/sklep/bawelniany-ocieplany-kocyk-welurowy-60x80-76

Melissa84, miluszka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys mozliwe ze zle ulozylas, wlasnie najwazniejsze jest abys sie wtulila w poduche i miala ja miedzy nogami. Co do kocykow to niby fajne, ale ten material welurkowy przypomina mi (przynajmniej na zdjeciach) recznik i nie umiem popatrzec juz na nie inaczej :P Moze na zywo byloby calkiem inaczej.

Slonce82 ja dopiero zaczelam 22 tydzien, ale nie mialam tak jeszcze. Czytalam ze takie cos jest normalne sa to skurcze Braxtona- Hicksa i jesli nie sa regularne i ustepuja po zmianie pozycji nie ma czym sie martwic. Macica juz powoli cwiczy i przygotowuje sie do porodu. Czesto lekarze nawet nic nie zalecaja poki skurcze sie nie robia regularniejsze lub bolesne. Poczytaj sobie, moze to Cie uspokoi https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa A tak w ogole witamy, bo chyba nie widzialam Twojego wpisu wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:30

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys- fajne te kocyki. I w ładnej kolorystyce.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slpnce82 ja miewam takie twardnienia brzucha i lekarka zleciła mi brać magnez ale mówiła, że to normalne. Ważne, że przechodzi po chwili i że te skurcze nie są bolesne.

f2w343r8930pqaay.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ