X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dais, wklejam poduszeczkę i resztę, to szycie uzależnia ;-)
    2eg7m9j.jpg
    Wydaje mi się że wersja 2 w 1 będzie super chyba że masz tyle materiału żeby zrobić dwa? Zimowy i letni kocyk?

Agabtm ja leczyłam się czosnkiem miodem i cytryną, prenalenem w syropie i propolkami do ssania a gardło płukałam herbatą z szałwi, i smarowałam się amolem. Zdrowiej!

U nas dziś leniwy dzień, brzydka pogoda, deszcz, wiatr, nigdzie się nie ruszamy, Miłej niedzieli Kochane!
    Ale masz talent :) piękne rzeczy :)
    A ja dalej chora, wczoraj wzięłam 2paracetamole, dzisiaj ani jednego ale głowa zaczyna boleć mimo okładów.mam tantum verde i herbatkę z imbirem...
    Boję się czy to nie za mało:(
    Chora nie byłam chyba z rok :( a tu taki pech w ciąży...ech
    Mam nadzieję ze to nie zaszkodzi malutkiej.
    Ten prenalen warto dokupić?

miluszka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ale zdolniacha na z Ciebie ! Sliczne te rzeczy :-)

Helen mnie ostatnio prenalen pomógł jak byłam chora. Dziś też czuje że mnie coś rozkłada zarazilam się chyba od męża bo on od 3 dni chory :-\

Dziewczyny apropo jutrzejszych zakupów w lidlu jakie kupujecie rozmiary ?
    Ja myślałam bodziaki kupić na 62 cm a spodenki i pajace na 68...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:43

miluszka, Helen lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- te rzeczy cudne :) masz talent !!!

Dziewczyny mi też z Lidla najbardziej podobają się te żółte ciuszki :) No i myślę jeszcze nad niebieskimi :)

Eidth- ja chyba wezmę, podobnie jak Ty, rozmiar 62 lub 68. Pozostałe rzeczy jak kupuję dla małego to też w tych rozmiarach. Najmniej mam ubranek 56- na te rzeczy czekam j żeby kupić z kolekcji letnio-wiosennych :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha wszystkue jutro do lidla:-) ja tez sie wybieram po to body w sloniki :-) mam nadzieje ze uda mi sie dorwać

Agabtm, Melissa84 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidl ma rozmiarowki troszke inne bo nie jeden rozmiar na raz a np 50-56, 62-68, 74-80 etc. Jesli planujecie na jesien to 62-68 powinno byc ok, jak na zime to ja bym chyba brala juz nastepny.
    Lenistwo niemozliwe mnie wzielo i ze spaceru nici, ale tez zaczal padac intensywnie snieg, wiec moze to przez ta zmiane pogody. Mam ochote jedynie spac. Chcialabym juz slonca troche, bo dzisiaj bylo moze przez godzine a tak ostatni raz widzialam je kilka tygodni temu. Ciagle jest pochmurno, az zimowa chandra czlowieka lapie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24tygodniu.

Pati_89, miluszka, madziak2202, Lila2703, Magda34 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais aaa chyba że ;) My na razie na stancji jeszcze to na zwykłej wersalce się gnieździmy :/ Ale na wiosnę się wyprowadzamy więc czekam z utęsknieniem aż będziemy kupować łoże do sypialni :D A rogala mam nie tego z kulkowym tylko ten jakby z watą ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście może o tej gumowej zabawce żyrafce- Sophie- ponoć maluchy ją uwielbiają :) (jak dla mnie wygląda jak zwykła gumowa zabawka). I tak się zastanawiam czy tego cuda nie kupić dla Tymka, bo akurat znajomy jest we Francji, gdzie ponoć można ją spotkać na każdym kroku, za przyzwoitą cenę ;)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę i body i spodenki na 68 kupić
    Melissa84 ja o niej usłyszałam od brata męża, który kupi ją naszemu maluchowi, oni mieszkają w Irlandii i to podobno hit dla dzieciaków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 15:40

Melissa84 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Dziewczyny słyszałyście może o tej gumowej zabawce żyrafce- Sophie- ponoć maluchy ją uwielbiają :) (jak dla mnie wygląda jak zwykła gumowa zabawka). I tak się zastanawiam czy tego cuda nie kupić dla Tymka, bo akurat znajomy jest we Francji, gdzie ponoć można ją spotkać na każdym kroku, za przyzwoitą cenę ;)

Powiem tak u nas ona się sprawdziła i wiem że sa też podruby my mamy z Francji od koleżanki prezent przybył! !!A my ząbkowanie przechdzilismy do niedawna masakrycznie!!!!! Nie życzę wam takiego ząbkowanie!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja i agus3004- to w takim razie się zdecyduję :) Chciałam właśnie poznać bezpośrednio opinię mam których dzieci bawiły się żyrafką. Jeszcze troszkę o niej poczytałam i chyba rzeczywiście jest warta swojej ceny no i zrobiona z materiałów bezpiecznych dla dziecka. Tylko właśnie chcę oryginał, bo obawiam się, że te podrobione będę gorzej wykonane no i nie do końca bezpieczne.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 wrote:
    Kaja i agus3004- to w takim razie się zdecyduję :) Chciałam właśnie poznać bezpośrednio opinię mam których dzieci bawiły się żyrafką. Jeszcze troszkę o niej poczytałam i chyba rzeczywiście jest warta swojej ceny no i zrobiona z materiałów bezpiecznych dla dziecka. Tylko właśnie chcę oryginał, bo obawiam się, że te podrobione będę gorzej wykonane no i nie do końca bezpieczne.

Mogę Ci podpowiedzieć, że na nodze od środka jest nr danej żyrafy wtedy masz pewność że to oryginał! !!!

Melissa84 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Jajko nie martw sie lepszy antybiotyk niz stan zapalny w Twoim organizmie. Pomysl ze wyleczysz sie bedziesz miala sile. Nie sadze aby dziecko bylo slabe przez to, one sobie sciagnie to co potrzebuje z Twojego organizmu :) Wszystko bedzie dobrze, dbaj o siebie, nie przemeczaj i mysl pozytywnie.
    Dzięki... Nie potrzebnie poczytałam o tych wadach rozwojowych po antybiotykach - teraz do końca ciąży będę w niepewności.
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam, większość lekarzy nie zleca tej ureaplazmy i kobiety nie wiedzą, że ją mają i rodzą zdrowe dzieci...

Pati, tak - biorę ProVag.

• miluszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane :-)
    Prenalen wydaje mi się, że warto, nawet teraz jak mój mąż był chory a mieliśmy w domu tylko "moje" leki ciążowe na przeziębienie to leczył się właśnie prenalenem w syropie ;-) nam pomógł!
    Dziewczyny kurujcie się szybko, u nas na wsi zamknęli szkołę podstawową na kilka dni bo tyle dzieci chorych, wirusówka, grypa, szkarlatyna (!) masakra. Helen zrób sobie miksturę z kilku łyżek miodu, soku z kilku cytryn i wyciśniętego czosnku i pij jak syrop, działa!
    Słyszałam też właśnie o tej żyrafce Sophie, jak ktoś ze znajomych by się wybierał to chyba poproszę żeby kupił :-)

Helen lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka koleżanki wszystkie praly w lovelii

Zdjecia jutro ogladne bo oczywiście nie widzę :(

My bylismy na cmentarzu i obiedzie u mamy :)

a co ta zyrafka robi ?

Ja mam zwyklego rogala czy jak to mowia w ksztacie U i fajnie moge sobie oprzeć plecy o niego jak śpię, jak sie odwroce i jestem do niego przodem to niedlugo bo psiak mi wchodzi miedzy poduszkę a brzuch ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 17:32

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem w 22 tyg. ciąży, termin porodu mam na 9 czerwca. Z racji, że jesteście mniej więcej na tym samym etapie ciąży co ja, mam do Was pytanie, otóż od paru dni czuję jak twardnieje mi brzuch, parę razy miałam nawet skurcz z prawej strony brzucha, który po zmianie pozycji ustąpił. Ginekolog kazała mi jak najwięcej leżeć i brać 3 x dziennie nospe max. Macie podobne odczucia z brzuchem i co Wam zalecił lekarz?

3jgxrjjgmue5631q.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula współczuję tak złego samopoczucia, dobrze że wizytę masz już w tym tygodniu, to skonsultujesz z lekarzem zwłaszcza to spinanie brzucha.

Miluszka nie dość że masz talent do szycia, to jeszcze do wyszukiwania perełek w lumpkach! Śliczne :-) A z tym szyciem, to szkoda żeby taki talent się marnował, wpraw się teraz przy dzidzi i potem pomysł na biznes masz w sam raz. Możesz robić różne rzeczy na zamówienie, widziałam np. takie fajne książeczki sensoryczne z filcu.

Dziewczyny patrzę się teraz na zdjęcie i chyba odwrotnie tą poduszkę Motherhood ustawiłam i stąd może ból bioder. Nad ranem mnie też podolewało z boku brzuszka, to pewnie przez to, że za mało miałam tej poduchy między nogami... haha brawo ja!

A widziałyście takie kocyki bawełniane - z jednej strony bawełna, a z drugiej welurek 91% bawełny. Piszą, że to alternatywa dla wszechobecnych kocyków z poliestrowego Minky. Myślę, że super zwłaszcza na lato, bo naturalne. http://motherhood.pl/sklep/bawelniany-ocieplany-kocyk-welurowy-60x80-76

Melissa84, miluszka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys mozliwe ze zle ulozylas, wlasnie najwazniejsze jest abys sie wtulila w poduche i miala ja miedzy nogami. Co do kocykow to niby fajne, ale ten material welurkowy przypomina mi (przynajmniej na zdjeciach) recznik i nie umiem popatrzec juz na nie inaczej :P Moze na zywo byloby calkiem inaczej.

Slonce82 ja dopiero zaczelam 22 tydzien, ale nie mialam tak jeszcze. Czytalam ze takie cos jest normalne sa to skurcze Braxtona- Hicksa i jesli nie sa regularne i ustepuja po zmianie pozycji nie ma czym sie martwic. Macica juz powoli cwiczy i przygotowuje sie do porodu. Czesto lekarze nawet nic nie zalecaja poki skurcze sie nie robia regularniejsze lub bolesne. Poczytaj sobie, moze to Cie uspokoi https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa A tak w ogole witamy, bo chyba nie widzialam Twojego wpisu wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:30

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys- fajne te kocyki. I w ładnej kolorystyce.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slpnce82 ja miewam takie twardnienia brzucha i lekarka zleciła mi brać magnez ale mówiła, że to normalne. Ważne, że przechodzi po chwili i że te skurcze nie są bolesne.

f2w343r8930pqaay.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ