Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
JajkoNiespodzianka wrote:Dziewczyny, zwijam się z bólu żołądka od tych antybiotyków już cały dzień, aż mi dech zapiera tak boli, macie jakieś sposoby na złagodzenie? Osłonka nie pomaga.
Ja bym sie zastanowila czy nie pojsc do lekarza, zeby przepisał cos innego skoro az tak Cie boli. Wydaje mi sie, ze ten antybiotyk nie jest dla Ciebie
-
JajkoNiespodzianka wrote:Dziewczyny, zwijam się z bólu żołądka od tych antybiotyków już cały dzień, aż mi dech zapiera tak boli, macie jakieś sposoby na złagodzenie? Osłonka nie pomaga.
u nas w domu od zawsze pomagał syrop "Gelatum", brałam go przy wszelkich bólach żołądka, na kacu heh. wiem, że można go stosować w ciąży, bo poleciła mi go ostatnio farmaceutka na zgagę. -
-
Pati_89 wrote:No to rzeczywiście macie dwie wersje i każdą inną hehe
Doskonale Cie rozumiemchoć ciąży nie straciłam to staraliśmy dosyć długo a na I genetycznym wyszło ryzyko wad dość wysokie. Miałam miesiąc wyjęty z życia bo stres i płacz najpierw oczekiwanie na zabieg potem oczekiwanie na wyniki KOSZMAR! Ale w dniu kiedy otrzymałam pozytywne wyniki obiecałam sobie że nikt ani nic nie zabroni mi cieszyć się moim maluszkiem
niestety nie wiemy co będzie jutro ani za rok nawet po porodzie mogą stać się straszne rzeczy czego nikomu nie życzę
ale my nie możemy nawet dopuszczać takich myśli
ooo tak Ja i Moja mama to dwa inne charakteryjest nadopiekuńcza .Bardzo Mi przykro
mam nadzieję że Wszystko Będzie dobrze życzę jak najwięcej zdrowia ważne jest żeby wierzyć I Być silnym oczywiście .Wsparcie w takich momentach jest ważne . Ja poczekam do wizyty mam 19 jeżeli nie potwierdzi się jeszcze płeć na 100% to poczekam do 3d a tam no chciał nie chciał musi być widać
chyba że się mylę
Cytrynka -
Jajko, ja bym sie juz nie faszerowała lekami, tylko sprobowała zasnac i rano zadzwoniła do lekarza.. Miałam kiedyś taki mocny antybiotyk, przy którym płakałam z bólu brzucha, ale lekarz mnie uprzedzał, że może bolec i to normalne w tym przypadku.. Tylko nie byłam w ciąży wtedy, więc w Twojej sytuqcji na pewno trzeba to skonsultować..
-
beatas wrote:Cześć dziewczyny!
Jajko, nie martw się, maluszek najwyżej Ciebie osłabi, bo zabierze sobie co lepsze rzeczy:) lekarz wie co robi! Przecież dużo kobiet bierze antybiotyki w ciąży..
Kirys, ja nie zasne bez mojej motherhood:D wytrzymuje całą noc na lewym boku, ale z rana też mam ból biodra, który ustępuje jak przewroce sie na prawy.. Ale podejrzewam, że to przez zbyt długie leżenie w jednej pozycji:) bez poduszki bym nie przespała nocy na jednej stronie, wiec dla mnie rzecz nie do zastąpienia!
Helen, mi właśnie prenalen pomógł, choć w smaku jest okropny!
Mikuszka, masz talent! Podusie są przepiekne!!
Byliśmy dziś na zakupach i dokupiłam pare cudeńek córci<3 jutro się Wam pochwale:D
też się najadłam na bułeczce czosnkiem
agatabtm a ty idziesz do pracy?lepiej abys się wykurowała do końca, w razie co patrz na siebie i maluszka jesli ci nie przejdzie do rana.
cytrynka witaj z powrotem
ja zaczełam wyprawke od ubranek ze wzgledu na koniec wyprzedazy, rozmiary od 56 do 74, ale wystraczy ze kupisz te dwa na poczatek czyli 56 i 62 ,body, półśpiochy, pajacyki, kaftaniki, czapeczki, rekawiczki niedrapki. Nie ma co przesadzac z iloscia po 3-4 z kazdego rodzaju ubranek wystarczy.w lato wszystko szybko schnie. -
Cześć dziewczyny. wieczorem zawsze przed spaniem idę siusiu a po kilku godzinach budze się z twardym brzuchem do pepka po mimo, że czasem idę kilka razy przed spaniem do toalety. Macie podobnie?
-
Witam sie w ten paskudny poniedziałek. Udalo mi sie dorwac body w slonie i spodenki. Wzielam rozmiar 62/68 chciaz chcialam 56 ale bylo 50/56 wiec wydaje sie ze strasznie male. No ciz Hania nosi 86 to wszystkie te mnuejsze wydaja mi sie malusienkie:-)
cudak, beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:
dostałam taki zestawik w prezencie, miał ktoś do czynienia z firmą "Sylveco" ? moja szwagierka bardzo zachwala produkty tej firmy,
może któraś z was coś wie na jej temat?
Ja miałam kilka rzeczy dla siebie z tej firmy, były ok. Z tego co wiem to naturalne kosmetyki, bez parabenów, silkonów itp., zachwalane przez znane mi osoby -
miluszka wrote:Dais, wklejam poduszeczkę i resztę, to szycie uzależnia
Wydaje mi się że wersja 2 w 1 będzie super chyba że masz tyle materiału żeby zrobić dwa? Zimowy i letni kocyk?
Miluszka piękne cuda tworzysz!miluszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Już mamy luty znowu jeden miesiąc bliżej do rozwiązania hehe
A dzień bury i ponury z łóżka wstać to wyczyn ale co zrobić jak dziecko domaga się śniadania
Jajko koniecznie zadzwon do lekarza czy tak powinno być czy ci poprostu nie pasuje ten lek
Fajnie że udały Wam się łowy w lidluja się nawet nie wybierałam
-
Dzień dobry!
Ja tez juz po zakupach w lidlu, ale niestety muszę zwrócić pajace, nie zwróciłam uwagi, że mają aż 27% poliestrupozostałe łupy są git!
Czas teraz coś zakąsić, odcinek serialu a potem idę na pocztę po paczkę! Kupiłam dla Franusia książeczkę i mam zamiar codziennie mu czytaćPati_89 lubi tę wiadomość
-
Siemię lniane, zaparzone. To bardzo dobry izolator, pije się nawet na wrzody. Zero herbat czarnych, zielonych i kawy - teina i kofeina działają drażniąco. -
madziak2202 wrote:
dostałam taki zestawik w prezencie, miał ktoś do czynienia z firmą "Sylveco" ? moja szwagierka bardzo zachwala produkty tej firmy,
może któraś z was coś wie na jej temat?
Jeśli są tak dobre jak te dla dorosłych, to muszą być super.
Firma godna zaufania.