X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dziewczyny, zwijam się z bólu żołądka od tych antybiotyków już cały dzień, aż mi dech zapiera tak boli, macie jakieś sposoby na złagodzenie? Osłonka nie pomaga.

Ja bym sie zastanowila czy nie pojsc do lekarza, zeby przepisał cos innego skoro az tak Cie boli. Wydaje mi sie, ze ten antybiotyk nie jest dla Ciebie

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zwijam się z bólu żołądka od tych antybiotyków już cały dzień, aż mi dech zapiera tak boli, macie jakieś sposoby na złagodzenie? Osłonka nie pomaga.

u nas w domu od zawsze pomagał syrop "Gelatum", brałam go przy wszelkich bólach żołądka, na kacu heh. wiem, że można go stosować w ciąży, bo poleciła mi go ostatnio farmaceutka na zgagę.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwon do lekarza, albo skocz na pogotowie, bo to raczej nie jest normalne przy antybiotykach. Moze jest zbyt mocny lub masz jakies uczulenie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No to rzeczywiście macie dwie wersje i każdą inną hehe :D
    Doskonale Cie rozumiem <3 choć ciąży nie straciłam to staraliśmy dosyć długo a na I genetycznym wyszło ryzyko wad dość wysokie. Miałam miesiąc wyjęty z życia bo stres i płacz najpierw oczekiwanie na zabieg potem oczekiwanie na wyniki KOSZMAR! Ale w dniu kiedy otrzymałam pozytywne wyniki obiecałam sobie że nikt ani nic nie zabroni mi cieszyć się moim maluszkiem :) niestety nie wiemy co będzie jutro ani za rok nawet po porodzie mogą stać się straszne rzeczy czego nikomu nie życzę :/ ale my nie możemy nawet dopuszczać takich myśli <3

ooo tak Ja i Moja mama to dwa inne charaktery <3 :) jest nadopiekuńcza .Bardzo Mi przykro :( mam nadzieję że Wszystko Będzie dobrze życzę jak najwięcej zdrowia ważne jest żeby wierzyć I Być silnym oczywiście .Wsparcie w takich momentach jest ważne . Ja poczekam do wizyty mam 19 jeżeli nie potwierdzi się jeszcze płeć na 100% to poczekam do 3d a tam no chciał nie chciał musi być widać :) chyba że się mylę

Cytrynka
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To "najlzejszy" antybiotyk na tą bakterie... Lekarz nie odebrał, spróbuję rano... Jem jogurty... Może jak zasne to minie...

• dais Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj, mowia ze sen to najlepsze lekarstwo :) Bralas nospe i paracetamol, takie zestawienie dziala u mnie przy mocnych bolach brzucha?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko, ja bym sie juz nie faszerowała lekami, tylko sprobowała zasnac i rano zadzwoniła do lekarza.. Miałam kiedyś taki mocny antybiotyk, przy którym płakałam z bólu brzucha, ale lekarz mnie uprzedzał, że może bolec i to normalne w tym przypadku.. Tylko nie byłam w ciąży wtedy, więc w Twojej sytuqcji na pewno trzeba to skonsultować..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jajko, nie martw się, maluszek najwyżej Ciebie osłabi, bo zabierze sobie co lepsze rzeczy:) lekarz wie co robi! Przecież dużo kobiet bierze antybiotyki w ciąży..

Kirys, ja nie zasne bez mojej motherhood:D wytrzymuje całą noc na lewym boku, ale z rana też mam ból biodra, który ustępuje jak przewroce sie na prawy.. Ale podejrzewam, że to przez zbyt długie leżenie w jednej pozycji:) bez poduszki bym nie przespała nocy na jednej stronie, wiec dla mnie rzecz nie do zastąpienia!

Helen, mi właśnie prenalen pomógł, choć w smaku jest okropny!

Mikuszka, masz talent! Podusie są przepiekne!!

Byliśmy dziś na zakupach i dokupiłam pare cudeńek córci<3 jutro się Wam pochwale:D
    kupił mi mąż prenalen, smak mi nie przeszkadza, jest dość sprzecyficzny ale i słodki :)
    też się najadłam na bułeczce czosnkiem :)
    agatabtm a ty idziesz do pracy?lepiej abys się wykurowała do końca, w razie co patrz na siebie i maluszka jesli ci nie przejdzie do rana.

cytrynka witaj z powrotem :)
    ja zaczełam wyprawke od ubranek ze wzgledu na koniec wyprzedazy, rozmiary od 56 do 74, ale wystraczy ze kupisz te dwa na poczatek czyli 56 i 62 ,body, półśpiochy, pajacyki, kaftaniki, czapeczki, rekawiczki niedrapki. Nie ma co przesadzac z iloscia po 3-4 z kazdego rodzaju ubranek wystarczy.w lato wszystko szybko schnie.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, najgorszy jest ten posmak już po wypiciu:D myślałam, że go zwrócę:D
    Polecam Ci jeszcze "miksturę": dwie łyżki miodu z połową wyciśniętej cytryny!

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie lepiej działa Prenatal GripCare :)

Helen lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. wieczorem zawsze przed spaniem idę siusiu a po kilku godzinach budze się z twardym brzuchem do pepka po mimo, że czasem idę kilka razy przed spaniem do toalety. Macie podobnie?

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten paskudny poniedziałek. Udalo mi sie dorwac body w slonie i spodenki. Wzielam rozmiar 62/68 chciaz chcialam 56 ale bylo 50/56 wiec wydaje sie ze strasznie male. No ciz Hania nosi 86 to wszystkie te mnuejsze wydaja mi sie malusienkie:-)

cudak, beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    2ptchag.jpg

dostałam taki zestawik w prezencie, miał ktoś do czynienia z firmą "Sylveco" ? moja szwagierka bardzo zachwala produkty tej firmy,
    może któraś z was coś wie na jej temat?

Ja miałam kilka rzeczy dla siebie z tej firmy, były ok. Z tego co wiem to naturalne kosmetyki, bez parabenów, silkonów itp., zachwalane przez znane mi osoby

• moli5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dais, wklejam poduszeczkę i resztę, to szycie uzależnia ;-)
    2eg7m9j.jpg
    Wydaje mi się że wersja 2 w 1 będzie super chyba że masz tyle materiału żeby zrobić dwa? Zimowy i letni kocyk?

Miluszka piękne cuda tworzysz!

miluszka lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• cudak Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się udało w Lidlu dorwać co chciałam :-)
    Tłum ludzi przy tych kosza z ubrankami!!
    Miłego dnia dziewuszki ;-)

beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość

53c1c0efe2.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko to dziwne ze przy oslonie Cie tak boli żołądek bidulo. Wybierz sie koniecznie do lekarza

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki <3

Już mamy luty znowu jeden miesiąc bliżej do rozwiązania hehe :)

A dzień bury i ponury z łóżka wstać to wyczyn ale co zrobić jak dziecko domaga się śniadania :D

Jajko koniecznie zadzwon do lekarza czy tak powinno być czy ci poprostu nie pasuje ten lek :/

Fajnie że udały Wam się łowy w lidlu :D ja się nawet nie wybierałam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja tez juz po zakupach w lidlu, ale niestety muszę zwrócić pajace, nie zwróciłam uwagi, że mają aż 27% poliestru :( pozostałe łupy są git!

Czas teraz coś zakąsić, odcinek serialu a potem idę na pocztę po paczkę! Kupiłam dla Franusia książeczkę i mam zamiar codziennie mu czytać :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Siemię lniane, zaparzone. To bardzo dobry izolator, pije się nawet na wrzody. Zero herbat czarnych, zielonych i kawy - teina i kofeina działają drażniąco.

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    2ptchag.jpg

dostałam taki zestawik w prezencie, miał ktoś do czynienia z firmą "Sylveco" ? moja szwagierka bardzo zachwala produkty tej firmy,
    może któraś z was coś wie na jej temat?

Jeśli są tak dobre jak te dla dorosłych, to muszą być super. :)
    Firma godna zaufania. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ