Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja to o czym piszesz to rzeczywiście przesada- ale zapotrzebowanie chyba rzeczywiście jest duże, bo u mnie w mieście ma powstać drugi Lidl. A tak swoją drogą mogliby teraz wypuścić np ciuszki dla ciężarnych albo koszule nocne dla matek karmiących
Agus3004- dziękuje w imieniu GrimkaZałapał się do zdjęcia, bo to taka przylepa i wszędzie za mną łazi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:06
-
Witam się. Dostalam dzisiaj kasę z zus
więc wypłata pisało 29.01 a dziś dopiero przyszła. Czyli tym razem szybko puścili.
Rano to wszystkie chyba byłyście w Lidlu
Miluszka cudne te Twoje podusiePati_89, miluszka, Helen, Lila2703 lubią tę wiadomość
-
Melissa84 wrote:Kaja to o czym piszesz to rzeczywiście przesada- ale zapotrzebowanie chyba rzeczywiście jest duże, bo u mnie w mieście ma powstać drugi Lidl. A tak swoją drogą mogliby teraz wypuścić np ciuszki dla ciężarnych albo koszule nocne dla matek karmiących
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Zdrówka dla wszystkich chorych i przeziebionych:-*
MAZ dzwonil jak rozmiar wziac bo mówi ze to 62-68 duże się wydaje wiec wziął mniejsze zobaczę wieczorem:)
Jutro czeka mnie shoping raz chce kupic książkę, dwa coś do ubrania dla siebie:)
U Nas lidle są 2 i każdy ma raczej branie:)Melissa84 lubi tę wiadomość
-
malacytrynka wrote:Cześć Kobietki
uff dawno mnie tu nie było a pamiętam jeszcze początki pierwszych stron a tu już prawie do tysiaka dochodzi
(...)
U mnie niestety tarczyca i skoki ciśnieniamuszę się strasznie pilnować wizytę mam 19 lutego więc liczę na lepsze wyniki Mam już dosyć tego Letroxu na czczo . bo muszę czekać i wstrzymywać głóda maleństwo budzi mamusię już od 6 rano i się domaga jedzonka
Malacytrynka witaj! Nie pamiętam Cię, bo nie jestem od samego początku. Też biorę Letrox na tarczycę, w tym momencie 75, ale na kolejnej wizycie za 3 tyg. pewnie znów mi zwiększy dawkę. A Ty jaką masz dawkę? Co do brania go na czczo, to wypracowałam sobie taki system, że biorę "na śpiocha" hehetzn. jak się przebudzę rano, np. gdy mąż wstaje do pracy i potem dalej śpię
A jakby mi się to nie udało, to mam ustawioną drzemkę na budziku w telefonie 30 minut i po pierwszym odezwaniu się budzika jest lek, a potem śpię nadal.
Angela85 wrote:Cześć dziewczyny. wieczorem zawsze przed spaniem idę siusiu a po kilku godzinach budze się z twardym brzuchem do pepka po mimo, że czasem idę kilka razy przed spaniem do toalety. Macie podobnie?
Ja tak czasem mam, że budzę się w nocy lub już nad ranem na siku z takim bolącym brzuchem, ale po oddaniu moczu mi przechodzi.
Dais a dlaczego Szwedzi nie mają w domach pralek??? Zdziwiona jestem bardzo, bo o tym nie słyszałam i jakoś nie wyobrażam sobie biegać do pralni z każdym praniem!
Ja też zaliczyłam dziś Lidla, byłam tuż po otwarciu hehe czyli po 8, bo koło 9 musiałam już być w przychodni u lekarki POZ. Wybrałam się do Lidla w sumie dlatego, że te szaro-żółte body i spodenki wydały mi się ok dla obu płci. Kupiłam body i spodnie rozmiar 62/68, pajacyk 74/80 będzie na zimę tak myślę. No i skarpeteczki były takie słodkie, że też im się nie oparłam, ale stanęłam tam i zgłupiałam, bo nie wiedziałam jaki wziąć rozmiar. Taka jestem nieobeznana, że masakra. Wzięłam w końcu najmniejsze 11-14 i żałuję, bo do tych spodni 62/68 to chyba raczej skarpetki 15-18 by podeszły, co nie? Nie wiem czy jutro będą... Ale tyle radości mi sprawiły te zakupy, że już nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć i będę mogła poszaleć
O tak, popieram, mogliby w następnej promocji puścić koszule nocne i spodnie dla ciężarnych!
Agus3004 też zapisałam się do szkoły rodzenia na marzec, ale jeszcze nie wiem kiedy zaczynamy, bo nie ma jeszcze harmonogramu. Czy w Twojej szkole też jest tak, że trzeba przynieść zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań do ćwiczeń lub wypełnić takie oświadczenie? Zastanawiam się, czy mi lekarz pozwoli, bo ostatnio mówił, że przez niskie usadowienie łożyska lepiej żebym sobie odpuściła ćwiczenie.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dziewczyny wracajcie do zdrowia! Teraz tak dużo osób choruje, że bałam się iść dziś do przychodni, żeby czegoś nie złapać. Ale chciałam wziąć skierowanie na badania (mocz, morfologia, próby wątrobowe oraz tarczycowa "trójca"), bo chodzę do gin i endo z prywatnego ubezpieczenia, więc nie będę jeszcze za badania płacić, skoro może być z NFZ. Na szczęście udało mi się przyjść tak, że czekałam może z 2 minuty i już była moja kolej
A propos - zlecił którejś z Was gin próby wątrobowe? Mnie się zapytał, czy swędzi mnie skóra i kazał zbadać.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dla mnie to tez bylo zagadka i bylam pewna ze to dlatego ze mieszkam na osiedlu studenckim, ale okazalo sie ze osoby ktore mieszkaja w domkach jednorodzinnych tez maja jedna pralnie na kilka domow. Mozliwe ze sa ludzie ktorzy maja pralki w domach, ale jeszcze ich nie spotkalam. Dla mnie to tez bylo dziwne, ale ma swoje plusy- brak wilgoci w mieszkaniu, nie martwisz sie o miejsce i zuzycie pradu, wody etc. Minus jest taki ze w zaleznosci od osiedla roznie to wyglada z kolejkami. Wydaje mi sie, ze tak jak kiedys w PL byly pralnie i suszarnie w piwnicach to tu jakims cudem to sie na tyle sprawdzilo ze po prostu przetrwalo.
Co do skarpetek to ciezko powiedziec, jedne dzieci maja malutkie stopki inne maja wieksze i to juz od wieku nie zalezy tak bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:19
-
A ta szkoła rodzenia to ile wcześniej się zapisywałyscie? Ja myślę od marca zacząć bo wyczytałam ze dobrze jest skończyć miesiąc przed dataa porodu:) a My zapiszemy się raczej na zajęcia raz w tygoddniu które trwają 10 tygodni:)
evus lubi tę wiadomość
-
Melissa super że udało Ci się wszystko kupić
Kuleczka, dziękuję
I ja też się pochwalę, że zapisałam się do Szkoły Rodzeniajeszcze nie wiem kiedy pierwsze zajęcia bo babeczka dopiero zbiera grupę a obecna już w trakcie, także czekam na telefon
fajnie bo ta kobietka pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, zajęcia też są w szpitalu, no i co dla mnie ważne, jest doradcą laktacyjnym, to taki jej konik więc super
Kirys, to trzymam kciuki żeby Ci te próby wyszły dobre!
evus, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
czesc, ja sie jeszcze nie zapisalam do szloky rodzenia, ale wiem, ze trzeba miec u nas pozwolenie od lekarza na wykonywanie cwiczen. na wizycie bede dopiero 9 lutego i wtedy wezme skierowanie i sie zapisze
u na szkola rodzenia trwa 6 tygodni, wiec nie chce isc za wczesnie, ale za pozno tez nie- z duzym brzuchem pewnie ciezko bedzie
ja w lidlu ostatecznie nie bylam, ale mam juz sporo ubranek z endo, a wczoraj bylam na lowach w smyku, takze mysle, ze poki co wystarczy