X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • cass Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kolor rzeczywiście taki mi najbardziej odpowiada, bo boję się, że jak będzie jakiś mocniejszy, to mi się szybko znudzi :( więc zdecydowaliśmy się na szarości, ewentualnie granaty, uniwersalnie (choć oni mają w ofercie super koral i turkus, no i świetne gwiazdki na sezon zimowy;)).

beatas no ja na szczęście znalazłam go w sklepie, pojeździłam nim i jestem naprawdę zachwycona. Jasne, nie mam porównania / doświadczenia z wózkami, ale przyznam szczerze, że ze wszystkich wystawionych spodobał mi się najbardziej i najpłynniej mi się nim jeździło (a testowałam chyba z 7).

Magda34 to jest Delitm Amelis Pro :)

Magda34, beatas, Melissa84 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A średnio leżę sobie piję wodę obiad już zjadłam i czekam na przypływ sił :)
    Fajny ten wózek rzeczywiście wygląda jak adamex :)

Powiem Ci, że na żywo w adamexie nie spodobała mi się gondola, bo wyglądała jakby z żywego plastiku była zrobiona, a ona chyba pokryta taką ekoskórą. No i trochę ten adamex, który widziałam (barletta?) to wydał mi się mocno "zabudowany", brakowało mi w nim lekkości.

No, ale teraz to w ogóle wózki wszystkie w podobnym tonie robione ;)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisuje ten wózeczek na listę moich faworytów:)

cass lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostałam te czapeczki i buciki od koleżanki z Irlandii mi przywiozła
    92d11dff705aeb30med.jpg

A to moja sis dzisiaj wykupiła
    2da295caf274935emed.jpg

Pati_89, evus, cass, beatas, jakka, Helenucha Klucha, Melissa84, twardan, kasju, kirys, ansad, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :) Ja już po pracy ,mąż ugotował obiadzik z dzidzią jesteśmy najedzeni i szczęśliwi :) Gratuluję udanych zakupów w Lidlu ...mnie niestety takie okazję pomijają no cóż praca.

kirys u mnie jak na razie 50 Letrox ale coś mi się wydaje że Mi się zwiększy nie miałam bardzo czasu iść zrobić badania muszę to zrobić jeszcze w tym tygodniu a później powtórzę może przed samą wizytą . :) co do brania na czczo to niestety nie ma szans wstaję idę siusiu zakręcę się wezmę lek i tyle mojego spania głód dopada i już muszę zjeść :) Serduszko Moje <3 coraz więcej potrzebuje :)

Doczytałam coś mniej wiecej ...( staram się nadrabiać i czytać po kolei ) bo tak się rozpisujecie :) jak bym nie odpisała na jakiś temat to najmocniej jak się da przepraszam :) wspomniałyście coś o AZS? u mnie niestety jest AZS z przewlekłą pokrzywką niestety w ciąży mam jeszcze gorzej balsamy, żele do kąpieli ,proszki i płyny do prania muszę mieć wszystko hipoalergiczne niestety :( wcześniej też używałam przed ciążą ale teraz to już nawet płyn do naczyń noo WSZYSTKO.nie wspomnę o odpowiednim jedzeniu bo nawet pomiidor mnie uczula :) jedyne czym mogę się smarować w ciąży i co mnie nie uczula to produkty PALMERSA. ech a rozstępy już mi się pokazały na piersiach :( przytyłam od początku ciąży 5kg macie jakieś magiczne sposoby na rozstępy może naturalne ??

Cytrynka
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka ale piękne rzeczy :-)
    Magda34, na wizycie w porządku, czekam teraz na środę, szyjka troszkę się skróciła ale dalej powyżej 3 cm więc nie ma obaw, bardziej martwi mnie ta zmiana na niej i moją gin też więc z niecierpliwością czekam na środowe badanie.
    Cass, podoba mi się ten wózek :-) Pati, no to będzie fajne zestawienie :-) ja dziś wykrajam sówki na poduszki :-)

Pati_89, beatas, cass, evus, kuleczka777 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malacytrynka a próbowałaś naturalnych olejków? Od nich nie powinno być uczuleń żadnych bo w kosmetykach to wiadomo jak bywa czym dłuższy skład tym gorszy i większy łuk do omijania :)
    http://www.aptekagemini.pl/nacomi-olej-ze-slodkich-migdalow-z-pompka-50ml.html

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Cześć Kobietki :) Ja już po pracy ,mąż ugotował obiadzik z dzidzią jesteśmy najedzeni i szczęśliwi :) Gratuluję udanych zakupów w Lidlu ...mnie niestety takie okazję pomijają no cóż praca.

kirys u mnie jak na razie 50 Letrox ale coś mi się wydaje że Mi się zwiększy nie miałam bardzo czasu iść zrobić badania muszę to zrobić jeszcze w tym tygodniu a później powtórzę może przed samą wizytą . :) co do brania na czczo to niestety nie ma szans wstaję idę siusiu zakręcę się wezmę lek i tyle mojego spania głód dopada i już muszę zjeść :) Serduszko Moje <3 coraz więcej potrzebuje :)

Doczytałam coś mniej wiecej ...( staram się nadrabiać i czytać po kolei ) bo tak się rozpisujecie :) jak bym nie odpisała na jakiś temat to najmocniej jak się da przepraszam :) wspomniałyście coś o AZS? u mnie niestety jest AZS z przewlekłą pokrzywką niestety w ciąży mam jeszcze gorzej balsamy, żele do kąpieli ,proszki i płyny do prania muszę mieć wszystko hipoalergiczne niestety :( wcześniej też używałam przed ciążą ale teraz to już nawet płyn do naczyń noo WSZYSTKO.nie wspomnę o odpowiednim jedzeniu bo nawet pomiidor mnie uczula :) jedyne czym mogę się smarować w ciąży i co mnie nie uczula to produkty PALMERSA. ech a rozstępy już mi się pokazały na piersiach :( przytyłam od początku ciąży 5kg macie jakieś magiczne sposoby na rozstępy może naturalne ??
    Naturalny sposób: olej kokosowy! Mnie nie uczula, a też mam problemy skórne a działa na mnie zbawiennie! Ostatnio był w biedronce w słoiczkach 500 ml za 9,99 zł a tak to w sklepach zielarskich lub ze zdrową żywnością można go dostać, widziałam gdzieś 200 ml za 20 zł. Polecam go, bardzo nawilża a co też ważne wchłania się i nie pozostawia tłustej skóry jak oliwki. Jak okaże się, że Cię uczula to zużyjesz go w kuchni!

https://parenting.pl/portal/zalety-oleju-kokosowego-dla-mamy-i-dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:51

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Kuleczka ale piękne rzeczy :-)
    Magda34, na wizycie w porządku, czekam teraz na środę, szyjka troszkę się skróciła ale dalej powyżej 3 cm więc nie ma obaw, bardziej martwi mnie ta zmiana na niej i moją gin też więc z niecierpliwością czekam na środowe badanie.
    Cass, podoba mi się ten wózek :-) Pati, no to będzie fajne zestawienie :-) ja dziś wykrajam sówki na poduszki :-)
    Zazdroszczę Ci chęci :) ja tylko rozrysowałam sobie materiał i dzieliłam na kawałki żeby wiedzieć ile zamówić i jak najmniej zniszczyć :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malacytrynka, obawiam się, że jak któraś ma skłonność do rozstępów to niestety żadne kremy czy sposoby nie pomogą.. Moja siostra się niczym nie smarowała i po trójce dzieci nie ma nic, a koleżanka mimo stosowania mustelii ma na piersiach.. Genetyka:/

malacytrynka, Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na potwierdzenie słów wyżej. :)
    http://www.srokao.pl/2016/01/o-rozstepach.html?m=1

malacytrynka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass .Wózior śliczny też patrzyłam mniej więcej taki typ tylko kolor inny :) .

Pati_89 nie próbowałam naturalnych a orzechy też mnie uczulają więc nawet migdałowe olejki myyślę że odpadają :( nie chcę ryzykować ale dziękuję biorę pod uwagę teraz wszystko.

miluszka słyszałam o olejku kokosowym i czytam właśnie opinie na stronkach . Myślę że mogłabym przetestować na skórze :) bo o gotowaniu z olejkiem kokosowym nie mam pojęcia
    :)

Moje wymarzone wózeczki typowane i już prawie w domciu :)

http://supermaluszek.pl/userdata/gfx/2cbdeb014e08f4650ffa7ea335797cee.jpg

file:///C:/Users/USER/Desktop/poussette-mima-kobi-copie-1.jpg

file:///C:/Users/USER/Desktop/maluch-wszystko-dla-dzieci-wozki-dzieciece-wozki-gleboko-spacerowe.jpg

file:///C:/Users/USER/Desktop/a4cbbd88a6026b71cfb18ddcba8fd7ca.jpeg

Cytrynka
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja chyba zaraz skoczę do lidla może coś jeszcze zostanie :) Dziewczyny na jaki rozmiar kupowałyście na jesień/zimę ??

Zastanawiam się nad tym śpiworkiem jeszcze

Ja kupiłam 74-86 bo mniejszych rzeczy mam już sporo.

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Dziewczyny wracajcie do zdrowia! Teraz tak dużo osób choruje, że bałam się iść dziś do przychodni, żeby czegoś nie złapać. Ale chciałam wziąć skierowanie na badania (mocz, morfologia, próby wątrobowe oraz tarczycowa "trójca"), bo chodzę do gin i endo z prywatnego ubezpieczenia, więc nie będę jeszcze za badania płacić, skoro może być z NFZ. Na szczęście udało mi się przyjść tak, że czekałam może z 2 minuty i już była moja kolej :-)
    A propos - zlecił którejś z Was gin próby wątrobowe? Mnie się zapytał, czy swędzi mnie skóra i kazał zbadać.

Byc moze podejrzewa cholestaze, ale na tym etapie jest jeszcze za wczesnie. W 1 ciazy pojawia sie okolo 30 tygodnia

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale śliczne ciuszki dla maluszków macie :) Nie mogę się napatrzeć :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie, ze na zime juz 74? ja kupuje 68 :D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    myslicie, ze na zime juz 74? ja kupuje 68 :D
    Chyba zależy jak duże dziecko się urodzi i jak będzie przybierać i rosnąć więc chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas nie wiadomo, jedne dzieci rosna szybciej inne wolniej a jeszcze inne sa bardziej okragle :P Olaf zaczal nosic 74 jak mial ok 8 miesiecy bo byl i jest chudziutkim szczypioreczkiem. Pozyczalam jego ciuszki szwagierce i jej mala juz nosila 74 jak mala miala 6 miesiecy bo byla okraglejsza. Ciezko przewidziec w tak malym wieku, bo dzieci sie mocno roznia :) Druga sprawa ze 74 nie jest rownie 74, wszystko zalezy od firmy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:55

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż urodził się 4400 i 59 cm więc do zimy by nie dotrwał w 68 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:35

dais, Helenucha Klucha, Pati_89, beatas, evus, kasju, kirys, ansad, kuleczka777, Melissa84, madziak2202, cass, miluszka, jakka, Kourtney lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ