X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mój mąż urodził się 4400 i 59 cm więc do zimy by nie dotrwał w 68 :)
    Wow Pati mam nadzieje, ze Twoj synek nie pojdzie genami tatusia, bo moj wazyl 4100 (poszedl genami tatusia strony, wszyscy ok 4kg sie rodzili) i nie udalo mi sie go przepchnac a co dopiero 4,4 kg! Tesciowa miala CC czy dala rade SN?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mój mąż urodził się 4400 i 59 cm więc do zimy by nie dotrwał w 68 :)

O Boże! :P dzielna kobieta z Twojej teściowej ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Wow Pati mam nadzieje, ze Twoj synek nie pojdzie genami tatusia, bo moj wazyl 4100 (poszedl genami tatusia strony, wszyscy ok 4kg sie rodzili) i nie udalo mi sie go przepchnac a co dopiero 4,4 kg! Tesciowa miala CC czy dala rade SN?
    Urodziła 4 dzieci naturalnie pierwsze 3900 drugie 4400 trzecie 4350 a czwarte nie wiem bo niestety zmarło dwa dni po porodzie z powodu braku komory w sercu. Wtedy nie było taki cudów techniki :/
    Ja nie byłam lepsza bo miałam prawie 4 :)
    Pytaliśmy o to lekarza i stwierdził że nie wiadomo kiedy urodzę w ktorym tygodniu żeby przewidzieć wagę :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, co tam u Ciebie? jak się czujesz? z dzidzią ok? piękne zdobycze!

Pati, kawał chłopa z Twojego męża był :D :D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Dziękuję, niestety cały czas leżymy, bo macica dalej się stawia. Ale małe chyba ma się dobrze bo coraz mocniej okłada mnie mini kopniakami, a dzisiaj nawet dostalam w pęcherz! ;-)
    A Ty jak się czujesz? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

A teraz taki chudzielec hehe :) znajomi żartują że jest przykładem jak to w małżeństwie ma się źle :D

beatas lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziękuję, niestety cały czas leżymy, bo macica dalej się stawia. Ale małe chyba ma się dobrze bo coraz mocniej okłada mnie mini kopniakami, a dzisiaj nawet dostalam w pęcherz! ;-)
    A Ty jak się czujesz? ;-)
    Ważne że już lepiej :) a lumpki to jednak super sklepy i ile kasy zostaje na inne rzeczy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A teraz taki chudzielec hehe :) znajomi żartują że jest przykładem jak to w małżeństwie ma się źle :D
    Moj to odwrotnie od ostatniej ciazy przytyl i mu zostalo :P Tesciowa stworzona do rodzenia ;)
    Patutka odpoczywaj i mam nadzieje, ze macica sie uspokoi niebawem. Widze w Twoim pasku ze jutro USG, trzymam kciuki :D

Zaczal mnie bolec brzuch tak wysoko w okolicy zoladka, ze nawet kolacji nie moglas zjesc. Pierw bylo mi niedobrze z glodu az na wymioty mnie zbieralo a jak udalo mi sie cos zjesc to teraz mnie boli. Mialyscie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 19:27

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to świetnie! Przepływy się poprawiły? My też się dobrze czujemy:D Mała kopie, brzuszek już widać coraz wyraźniej! A ja jem jak smok! Wczoraj byliśmy w McDonald (raz za czas można sobie pozwolić :P ) zawsze nie mogłam dojeść McZestawu, a wczoraj zjadłam 10 nagetsów, największe frytki, owocojogurt i shake! I co najlepsze? w sumie nie byłam jakoś super pełna:D hehe

dais, Melissa84 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ważne że już lepiej :) a lumpki to jednak super sklepy i ile kasy zostaje na inne rzeczy :)
    No ladne były ladne ale tam gdzie byly takie cudenka, to jutro dostawa! Większość z metką ale 89.90 kg

Dais- usg będzie jednak w marcu bo mialam w tamta niedzielę musze zmienic ale dziekuje ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Kobitki :D Ja się szybko melduję po połówkowych :D Dzidzia szalała, 21 cm, 330 g, 143 uderzenia serduszka na minutę :)

No i Kourtney jakbym mogla prosićo wpisanie, to u mnie będzie Aleksandra :D 100% dziewczyna, pokazała pięknie co tam ma :D bez żadnego wstydu :D

Pati_89, dais, Helenucha Klucha, oldżi, evus, beatas, kirys, ansad, mmarzenak, cudak, fairy_tale, Melissa84, jakka, Magda34, munequita, Cinnilla, Helen, Kourtney lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju gratulacje córeczki :)

kasju lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    mi się już nudzi na L4, jeszcze mąż się naśmiewa ze mnie, że teraz mam ciężką pracę - siedzieć w domu, bo ZUS może przyjść z kontrolą :D

Hehe dobre :-) Mój mąż wciąż powtarza, że cieszy się, że jestem na zwolnieniu, siedzę spokojnie w domu i odpocznę sobie od księgowania :-P Mówi, że teraz intubuję mu juniora :-)
    Za to moja siostra zadbała, żebym nie nudziła się za bardzo i nie sfiksowała od tematów ciążowych i zadzwoniła z propozycją nie do odrzucenia - żebym pomogła jej w napisaniu pracy dyplomowej na MBA! Ha! Może miał ktoś coś do czynienia z tematyką grywalizacji?

O kurczę, mówicie cholestaza, pierwsze słyszę. Nic, zobaczymy co badania pokażą. Mam tylko wątpliwość, bo gin mi zaznaczył na skierowaniu "próby wątrobowe", a lekarka rodzinna "ALT, AST i bilirubina całkowita" - czy to wystarczy?

Też dzisiaj byłam w lumpku i też wydałam na dziecięce ciuszki całe 17 zł. Ale aż mnie ściskało jak widziałam takie piękne sukieneczki, albo typowo chłopięce ciuszki, a nie chcę jeszcze takich kupować na wyrost. Chyba zaraz po poznaniu płci pobiegnę na kolejne łowy :-P

Patutka dużo zdrówka dla Was!

Dais mnie tak podobnie boli ale tylko jak się przejem :-P

Kasju gratulacje :-)

beatas, kasju lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie na sile wcisnelam kanapke z serem od czasu obiadu o 12 do 17. Teraz maz mnoe przymusil abym cos malego zjadla bo stwierdzil, ze z czasem mnie brzuch rozboli bardziej dodatkowo z glodu i to bylo przeklenstwo bo brzuch boli jak bolal i dostalam zgagi a skonczyli mi sie juz migdaly w domu :/
    Kirys pochwal sie tym co kupilas i po polowkowym nie ograniczaj sie :D Kasju gratulacje malej ksiezniczki :D

kasju lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:)

kasju lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais wstawię fotkę jutro, będzie lepiej widać w dziennym świetle.
    A propos - o której w Szwecji robi się teraz ciemno? U nas już coraz dłuższe dni, co mnie bardzo cieszy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:06

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kolorowe maty, narzuty w lidlu to tylko takie kolory jak w gazetce? Nie byłam w lidlu i nie wiem czy jest sens, my mamy sporo tych sklepów w mieście i raczej tak od razu wszystkiego nie wykupują. Zastanawiam się czy jutro podjechać, ale te kolory z gazetki mi nie pasują.

Adaś ur. 07.05.2016
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie:) Moja Lilka ma juz 445g i pieknie rosnie:) a moja szyjka wyglada bardzo dobrze,wiec wizyta w pelni udana:) uff co za ulga!

Pati_89, beatas, dais, Einin, evus, Agabtm, ansad, oldżi, fairy_tale, madziak2202, cass, kasju, miluszka, jakka, Magda34, aneczka2015, Cinnilla, Helen, kirys, Helenucha Klucha, Kourtney, myszaaa, Lila2703, smerfetkaa, Melissa84, Andzia SM lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys dni troche dluzsze sa, ale niestety nadal dosyc dlugo ciemno, tak ok 17 juz jest noc. Tyle ze ja mieszkam w zasadzie w centralnej czesci, na polnocy noc trwa dluzej. Pocieszam sie zawsze latem kiedy slonce w zasadzie nie zachodzi :D
    Mmarzenak super wiesci :D Lilka rosnie w sile ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 20:21

mmarzenak lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ja przyszłam do domku. Pracy i pół godziny Was czytałam.
    Ja padam na pysk a jutro znowu dzień od 8-17 marze juz o tym l4 szczerze nic nie robić do pracy i w pracy cudnie pewnie będę umierać z nudów ale jak myślę o moich i infekcjach to jest jedyne właściwie rozwiązanie.
    Katar mi nie odpuszcza.... Pije herbatkę z imbirem i pewnie pójdę szybko spać...

mmarzenak lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ