X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już też po zakupach w Lidlu, bodziaki są, spodenki niestety nie, były tylko rozmiary 80 a ja chciałam 62/68, ale z bodziaków jestem zadowolona.
    Pogoda okropna, nigdzie już nie wychodze!
    Mimo wszystko miłego dnia!

beatas lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a u mnie w lidlu praktycznie same rozmiary 62/68 byly. Dobrze ze dla starszej corki nue poszłam szukac bo bym sie tylko zdenerwowala.
    Wlasnie przegladam ciuchy po Hani dla małego i sporo sie nadaje z czego sie ciesze. Dobrze ze nie za bardzo lubie rozowy kolor dzieki temu Tymus będzie mial w czym chodzic.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje lowow :D U mnie z pogoda odwrotnie, pierwszy dzien kiedy troche slonca swieci. Mialam dzisiaj strasznego lenia zeby wstac do pracy, no ale coz wyboru nie ma.
    Jajko daj znac jak dzisiaj z zoladkiem i czy udalo Ci sie dodzwonic do lekarza.
    Agus niestety w Lidlu szybko sie rzeczy rozchodza ludzie szaleja rano, dobrze ze udalo wam sie zdobyc wiekszosc rzeczy.
    Firmy Sylveco nie znam, ale wiem ze nie powinno sie myjek uzywac przy maluszkach bo sa zrodlem bakterii, lepiej reka myc :)
    Milego dnia dla wszystkich :D

Pati_89 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak weszłam do Lidla to od razu wiedziałam gdzie iść bo tyle ludzi tzn tyle babć bo nie widziałam, żadnej młodej mamy, same panie około 70 lat :D :O

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posłałam Męża bo ma po drodze do pracy i kupił i półśpiochy i body :) rozmiar wzielismy mniejszy narazie bo większość rzezcy jakie dostaniemy pewnie będze od 62 :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedziałkowo :)

Dziewczyny co do ilości ubranek to zależy... Ja przy córci mialam baaaardzo dużo i całe szczęście, bo Wiwi tak ulewała, że przy samym przebieraniu jej na przewijaku (ustawionym oczywiscie pod kątem) potrafiła 3 zmiany załatwić :/ Także mimo że juz wtedy mieliśmy suszarkę i tak strasznie dużo tych ubranek w ciągu dnia szło (a pranie cześciej niz raz dziennie nie było szczytem moich marzeń ;) ) Przy Alusiu ilośc ubranek w sumie też duuuuża, ale na szczęście ulewanie mniejsze, więc już spokojniej ;)
    Z resztą ja tak strasznie lubię te maleńkie ubranka, że nie umiem się ograniczać :)

Wlasnie chciałam się pożalić, że sie martwię, bo Franiu dzisiaj mniej aktywny, a on w tej chwili zaczął swój trening sztuk walki i szaleje w brzuszku :) Uwielbiam to <3

Cieszę się, że zakupy macie udane :) Ja do Lidla nawet nie startowałam :)

Dobra zbieram się żeby zaprowadzić córcię za Zumbę, a z młodym pójdziemy na spacerek :)

Miłego dnia :D

Pati_89, Melissa84 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Maggi-P my tez mielismy duzo i wszystkich uzywalam (no moze mniej tych co kupilam ale okazaly sie niepraktyczne). Pamietam dwa takie momemty, jedno to bylo ulewanie zanim dowiedzielismy sie ze maluch ma alergie na mleko, wiec wtedy to bylo ulewanie lub wymioty caly czas i tak jak piszesz kilka zmian ubranek co chwile. Drugi raz sytuacja jak maluch mial juz 10 miesiecy ale dostal jakiejs wirusowej biegunki i wyladowalismy z nim szpitalu na kilka dni, wtedy szlo nawet kilkanascie ciuszkow dziennie. Teraz tym bardziej ciesze sie, ze mam nadmiar ubran bo w Szwecji nie ma sie pralek w domach tylko jest pralnia na osiedle z suszarkami, wiec ciezko by bylo mi robic pranie codziennie, bo sa zazwyczaj kolejki.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! My dopiero wstałyśmy, musiałyśmy odespać weekend:D
    Pati, ja też bym dalej w łóżku była, ale trzeba dać jesc dzidzi:D przeraża mnie to, że to już luty, nie wiem czy zdazymy się przeprowadzić, jeszcze tyle pracy.. Ale z drugiej strony nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę maleństwo!

Gratuluje udanych łowów w lidlu:D ja nawet nie próbowałam, już i tak wczoraj kupiłam, co potrzebowałam:D

Jajko, lepiej się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:23

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona przeziębionych :/ Ech...

Gratuluję owocnych łowów w Lidlu, niestety musiałam sobie odpuścić tę atrakcję :(

Kiki97 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę cieplejszych dni i chyba za lekko się poubierałyście... Fairy, kuruj się!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co nieco zakupiłam w lidlu:)
    Wzięłam też body 50/56 i wydaje mi się, że jak zwykle z ubrankami dziecięcymi u nich jest to dość duże 56 a nawet 62. Porównałam w domu z body z HM 62 i te z lidl większe;)

Kupiłam też stanik usztywniany najmniejszy jaki był 85C, ale musze oddać bo i tak jest za duży na mnie;( i jakoś mało wygodny mi się wydaje.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za komplementy aż się zarumieniłam ;-) była dziś rano u mnie koleżanka na kawce i dostałam od niej buciki z lidla właśnie, takie granatowe wyczaiła:-) ja ich w gazetce nie widziałam, śliczne są :-) byłam też w szpitalu, w środę mam kolposkopię na 13:00, teraz czekam na wizytę kontrolną u mojej gin z tą moją szyjką:-/ no i nie mam cukrzycy! :-) jedna babka w ciąży w gabinecie i zaraz ja :-)

Pati_89, Helen lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas wchodzę na stronę mojego Lidla i póki co do 14 lutego nie ma szans żeby jakiekolwiek ciuszki były u mnie . Myślałam że będzie tak jak w Polsce, a tu nic :/
    Będę czekać i polować . Znając życie będą jak ja już wszystko będę miała .
    Od czwartku mają być rzeczy ale od rozmiaru 68 do 140 . ;/ zazdroszczę dziewczyny :)

I mnie złapała choroba , moj R mnie zaraził, on łyka antybiotyk a ja radzę sobie domowymi sposobami ... jeszcze dziś się nie wyspałam, dostałam strasznego jakby skurczu w ramieniu , nie wiem co to jest ... jak kaszle to ten ból się nasila, coś jak by wbijanie igły.... ;/

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się w 22 tygodniu :)

ale ten czas szybko ucieka. Mąż już w sobotę wraca więc może i my zaczniemy już kompletować wyprawkę bo jeszcze nie mamy nic.

Gratuluję udanych zakupów w lidlu :-)

Helenucha Klucha, Pati_89, cudak lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj cycek pęknie! Od rana mnie boli prawy cyc, pomijam że znów bolą i są cieple jak na początku ciąży, ale w jednym to normalnie jakbym miała jakąś larwę co wygryza sobie w brodawce korytarze.. Mam wrażenie że zaraz mi krew się zacznie sączyć..
    Moja koleżanka opowiadała mi o tym jak była w ciąży, z ta różnicą że jej od 5mc to faktycznie się z cyców lało mleko, czasem tez z krwią :/

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w Lutym mamuśki! !!!!

Co do Lidla i której tam trzeba przyjść aby cokolwiek dostać! !?? Bo jak coś chciałam to o 10 rano już pustki :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Kaja- z tym Lidlem to w każdym mieście jest inaczej. Ja u siebie byłam jakoś około 11:00 i w sumie dostałam wszystko co chciałam :)

jbxqe8jm4xgh_t.jpg

Jedyne czego nie kupiłam, a początkowo chciałam to pajacyk- nie był rozpinany w kroku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:51

Pati_89, evus, miluszka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• dais Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam wczoraj ze napary z rumianku dzialaja w ciazy kojaco na bolace piersi. Moze Ci pomoze. Wydaje mi sie, ze po prostu nasze piersi juz zaczynaja powoli przygotowywac sie do procesu karmienia i hormony robia swoje.
    Kurujcie sie dziewczyny, mam nadzieje ze uda wam sie szybko wyjsc z przeziebien.
    Kaja kazdy Lidl jest inny i duzo tez zalezy od zapotrzebowania na dany produkt. Niektore rzeczy leza tygodniami inne znikaja jeszcze przed 9 :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że okolica trójmiasta to w Lidlach niknie ekspresowo koleżanki dziadków wykorzystują na ranne zakupy e hhh ostatnio pytałam kasjerki to mówiła że Armagedon od 7 rana więc kicha

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa84 jaki kocur śliczny :)
    A ja zapisałam się do szkoły rodzenia :D zaczynam 1 marca

Melissa84, Kaja, evus, Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ