X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Czyli znasz sytuację, że beta słabo rosła a ciąża utrzymała się?
    I faktycznie jechać na IP - zobaczą coś w ogóle w macicy?

Tak znam.... Moja znajoma non stop robiła bete a później lekarz ją opieprzył że niepotrzebnie to robi bo tylko sie stresuje.

Tak jedź, w takich przypadkach powinni zrobić USG choć za wiele nie zobaczą, powiedz że się martwisz i że beta HCG mało przyrasta, choć według mnie wcale ona źle nie przyrosła. Jesteś według belly w 4 tygodniu więc na tym poziomie beta jest ok

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Tak znam.... Moja znajoma non stop robiła bete a później lekarz ją opieprzył że niepotrzebnie to robi bo tylko sie stresuje.

Tak jedź, w takich przypadkach powinni zrobić USG choć za wiele nie zobaczą, powiedz że się martwisz i że beta HCG mało przyrasta, choć według mnie wcale ona źle nie przyrosła. Jesteś według belly w 4 tygodniu więc na tym poziomie beta jest ok

Piszesz, ze według Ciebie przyrost bety nie jest zły. Ale przecież powinno urosnąć o 114%.
    Rozmawiałam z gin: nie pozwoliła odstawić duphastonu, kazała przyjść w środę na wizytę.

Morwa, sedinum82, Helen lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Piszesz, ze według Ciebie przyrost bety nie jest zły. Ale przecież powinno urosnąć o 114%.
    Rozmawiałam z gin: nie pozwoliła odstawić duphastonu, kazała przyjść w środę na wizytę.
    No i bardzo dobrze :) skoro to twoja lekarka to musisz jej ufać :) my trzymamy za Was kciuki :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ch..a ona na tej wizycie zobaczy w macicy. Niepotrzebne przedłużanie...
    sorki Dziewczyny, pękłam...

• Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, mam wynik bety po 72h: 1100,5.
    Także raczej nie jest dobrze, myślę nad odstawieniem duphastonu. Nie ma co tego przedłużać.
    Za mały przyrost.

I beta: 302
    II beta po 48h: 602
    III beta: 1100,5. (po 72h)
    sprawdziłam twój wynik w kalkulatorze i jest w normie, sprawdź sobie tutaj
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Spokojnie :) zobaczy przed wszystkim czy dzieciątko jest w macicy na swoim miejscu :) gdyby beta nie przyrastała wcale to co innego ale jest przyrost tylko ze mały ale daj mu szanse :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    sprawdziłam twój wynik w kalkulatorze i jest w normie, sprawdź sobie tutaj
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Sprawdzałam Kochana, mi wyszło: poniżej normy - na czerwono było zaznaczone.

W każdym razie może czas owulacji ma wpływ na bete.
    Ostatnia miesiączka: 10.09
    Owulacja: ok. 12 tc.
    Plamienie jednorazowe miałam: 24.09

Wiecie co, brak mi słów. Mam żal do losu...

• Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    słuchaj pecherzyk widac przy becie 1500, wiec jutro powinno byc juz cos widac, dzisiaj nie ma sensu isc...poczekaj spokojnie, ja tu nie widze żadnych nieprawidłowosci, w ciagu dnia roznie przybiera wartosc bhcg, czy na pewno mineło 48h? miedzy dwoma badaniami i ktory to twój dzien cyklu?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

ten pierwszy pomiar bety to ktory był dzien po owulacji?

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

Jasne ze owulacja ma wpływ a jeszcze bardziej moment zagnieżdżenia :) dopiero po nim pojawia sie hcg i rośnie :) ja w 10 dpo miałam tylko 9.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dec4e1feb8f2.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    słuchaj pecherzyk widac przy becie 1500, wiec jutro powinno byc juz cos widac, dzisiaj nie ma sensu isc...poczekaj spokojnie, ja tu nie widze żadnych nieprawidłowosci, w ciagu dnia roznie przybiera wartosc bhcg, czy na pewno mineło 48h? miedzy dwoma badaniami i ktory to twój dzien cyklu?

Helen
    I beta 07.10 - 302 (28dc)
    II beta 09.10 - 605 (30 dc)
    II beta 12.10 - 1100,5 (33dc)

Badania robione o 8h rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 33 dc.
    Miesiączka miała pojawić się: 06.10.
    Cykle regularne co 27-28 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ten pierwszy pomiar bety to ktory był dzien po owulacji?

Helenka, przyjmując, że owulacja była 12 dc - to I beta była zrobiona w 28dc.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) miałam dzisiaj iść na hCG, ale musiałam lecieć prosto po pracy z synkiem do lekarza, bo mi się trochę przedłużyło. Jutro się pewnie wybiorę. Do poniedziałku mam zwolnienie na synka, więc sobie posiedzę w domku ;) Wizytę mam 16.11 - akurat będzie 9tc, pewnie wtedy zaczną się wymioty (jak w pierwszej ciąży) to od razu wezmę zwolnienie. Z Franiem trzymało mnie do 22tc :P A jeszcze powiem Wam, że drugą ciążą wreszcie potrafię się cieszyć. Pierwsza, tak jak u Was, to był stres, czy wszystko jest ok, czy na pewno będzie dziecko. Teraz już wiem, że nie mamy problemów z zajściem w ciążę (udało się w 2 cyklu po porodzie) i wreszcie jestem spokojna o to, co będzie. Bardziej na luzie. Zresztą już to raz wszystko przechodziłam, więc jest łatwiej :) Odnośnie objawów to przede wszystkim czuję rozciąganie macicy, kłucie w pachwinach, uczucie gorąca i sikanie oczywiście ;) Nie zauważyłam, żebym gorzej spała, no ale budzę się kilka razy w nocy na karmienie Frania, więc jestem przyzwyczajona :P

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...
    Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)

f51f65381c1d1335med.jpg

Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 :/ Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!

Przepraszam Cię Annielove, że od razu nie pogratulowałam.
    Bardzo bardzo cieszę się. Niech maleństwo dalej cudnie rozwija się <3

Annielove lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, na wyniku, który masz tydzień ciąży pokrywa się z wartością hCG. Tam jest napisane 2-3 tydzień, ale licząc od owulacji. Czyli na nasze 4-5tc. Mi się w pierwszej ciąży zupełnie nie zgadzały wyniki z tymi widełkami, a było wszystko ok. Ważne, że na początku było podwojenie, potem już może mniej przyrastać. Wytrzymaj do wizyty i będziesz znać prawdę. Ściskam i trzymam kciuki ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Czyli znasz sytuację, że beta słabo rosła a ciąża utrzymała się?
    I faktycznie jechać na IP - zobaczą coś w ogóle w macicy?
    Ja również jestem zdania by jechać i sprawdzić nie rób nic na własną rękę! Będzie dobrze zobaczysz:*

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...
    Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)

f51f65381c1d1335med.jpg

Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 :/ Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!

Jak słodko :)
    Pierwsze fotki naszych malenstw

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...

f51f65381c1d1335med.jpg

Śliczne maleństwo, gratuluję :*:*:*:*

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ