X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Czyli znasz sytuację, że beta słabo rosła a ciąża utrzymała się?
    I faktycznie jechać na IP - zobaczą coś w ogóle w macicy?

Tak znam.... Moja znajoma non stop robiła bete a później lekarz ją opieprzył że niepotrzebnie to robi bo tylko sie stresuje.

Tak jedź, w takich przypadkach powinni zrobić USG choć za wiele nie zobaczą, powiedz że się martwisz i że beta HCG mało przyrasta, choć według mnie wcale ona źle nie przyrosła. Jesteś według belly w 4 tygodniu więc na tym poziomie beta jest ok

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Tak znam.... Moja znajoma non stop robiła bete a później lekarz ją opieprzył że niepotrzebnie to robi bo tylko sie stresuje.

Tak jedź, w takich przypadkach powinni zrobić USG choć za wiele nie zobaczą, powiedz że się martwisz i że beta HCG mało przyrasta, choć według mnie wcale ona źle nie przyrosła. Jesteś według belly w 4 tygodniu więc na tym poziomie beta jest ok

Piszesz, ze według Ciebie przyrost bety nie jest zły. Ale przecież powinno urosnąć o 114%.
    Rozmawiałam z gin: nie pozwoliła odstawić duphastonu, kazała przyjść w środę na wizytę.

Morwa, sedinum82, Helen lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Piszesz, ze według Ciebie przyrost bety nie jest zły. Ale przecież powinno urosnąć o 114%.
    Rozmawiałam z gin: nie pozwoliła odstawić duphastonu, kazała przyjść w środę na wizytę.
    No i bardzo dobrze :) skoro to twoja lekarka to musisz jej ufać :) my trzymamy za Was kciuki :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ch..a ona na tej wizycie zobaczy w macicy. Niepotrzebne przedłużanie...
    sorki Dziewczyny, pękłam...

• Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, mam wynik bety po 72h: 1100,5.
    Także raczej nie jest dobrze, myślę nad odstawieniem duphastonu. Nie ma co tego przedłużać.
    Za mały przyrost.

I beta: 302
    II beta po 48h: 602
    III beta: 1100,5. (po 72h)
    sprawdziłam twój wynik w kalkulatorze i jest w normie, sprawdź sobie tutaj
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Spokojnie :) zobaczy przed wszystkim czy dzieciątko jest w macicy na swoim miejscu :) gdyby beta nie przyrastała wcale to co innego ale jest przyrost tylko ze mały ale daj mu szanse :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    sprawdziłam twój wynik w kalkulatorze i jest w normie, sprawdź sobie tutaj
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Sprawdzałam Kochana, mi wyszło: poniżej normy - na czerwono było zaznaczone.

W każdym razie może czas owulacji ma wpływ na bete.
    Ostatnia miesiączka: 10.09
    Owulacja: ok. 12 tc.
    Plamienie jednorazowe miałam: 24.09

Wiecie co, brak mi słów. Mam żal do losu...

• Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    słuchaj pecherzyk widac przy becie 1500, wiec jutro powinno byc juz cos widac, dzisiaj nie ma sensu isc...poczekaj spokojnie, ja tu nie widze żadnych nieprawidłowosci, w ciagu dnia roznie przybiera wartosc bhcg, czy na pewno mineło 48h? miedzy dwoma badaniami i ktory to twój dzien cyklu?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

ten pierwszy pomiar bety to ktory był dzien po owulacji?

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

Jasne ze owulacja ma wpływ a jeszcze bardziej moment zagnieżdżenia :) dopiero po nim pojawia sie hcg i rośnie :) ja w 10 dpo miałam tylko 9.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dec4e1feb8f2.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    słuchaj pecherzyk widac przy becie 1500, wiec jutro powinno byc juz cos widac, dzisiaj nie ma sensu isc...poczekaj spokojnie, ja tu nie widze żadnych nieprawidłowosci, w ciagu dnia roznie przybiera wartosc bhcg, czy na pewno mineło 48h? miedzy dwoma badaniami i ktory to twój dzien cyklu?

Helen
    I beta 07.10 - 302 (28dc)
    II beta 09.10 - 605 (30 dc)
    II beta 12.10 - 1100,5 (33dc)

Badania robione o 8h rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 33 dc.
    Miesiączka miała pojawić się: 06.10.
    Cykle regularne co 27-28 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ten pierwszy pomiar bety to ktory był dzien po owulacji?

Helenka, przyjmując, że owulacja była 12 dc - to I beta była zrobiona w 28dc.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) miałam dzisiaj iść na hCG, ale musiałam lecieć prosto po pracy z synkiem do lekarza, bo mi się trochę przedłużyło. Jutro się pewnie wybiorę. Do poniedziałku mam zwolnienie na synka, więc sobie posiedzę w domku ;) Wizytę mam 16.11 - akurat będzie 9tc, pewnie wtedy zaczną się wymioty (jak w pierwszej ciąży) to od razu wezmę zwolnienie. Z Franiem trzymało mnie do 22tc :P A jeszcze powiem Wam, że drugą ciążą wreszcie potrafię się cieszyć. Pierwsza, tak jak u Was, to był stres, czy wszystko jest ok, czy na pewno będzie dziecko. Teraz już wiem, że nie mamy problemów z zajściem w ciążę (udało się w 2 cyklu po porodzie) i wreszcie jestem spokojna o to, co będzie. Bardziej na luzie. Zresztą już to raz wszystko przechodziłam, więc jest łatwiej :) Odnośnie objawów to przede wszystkim czuję rozciąganie macicy, kłucie w pachwinach, uczucie gorąca i sikanie oczywiście ;) Nie zauważyłam, żebym gorzej spała, no ale budzę się kilka razy w nocy na karmienie Frania, więc jestem przyzwyczajona :P

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...
    Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)

f51f65381c1d1335med.jpg

Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 :/ Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!

Przepraszam Cię Annielove, że od razu nie pogratulowałam.
    Bardzo bardzo cieszę się. Niech maleństwo dalej cudnie rozwija się <3

Annielove lubi tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, na wyniku, który masz tydzień ciąży pokrywa się z wartością hCG. Tam jest napisane 2-3 tydzień, ale licząc od owulacji. Czyli na nasze 4-5tc. Mi się w pierwszej ciąży zupełnie nie zgadzały wyniki z tymi widełkami, a było wszystko ok. Ważne, że na początku było podwojenie, potem już może mniej przyrastać. Wytrzymaj do wizyty i będziesz znać prawdę. Ściskam i trzymam kciuki ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Czyli znasz sytuację, że beta słabo rosła a ciąża utrzymała się?
    I faktycznie jechać na IP - zobaczą coś w ogóle w macicy?
    Ja również jestem zdania by jechać i sprawdzić nie rób nic na własną rękę! Będzie dobrze zobaczysz:*

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...
    Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)

f51f65381c1d1335med.jpg

Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 :/ Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!

Jak słodko :)
    Pierwsze fotki naszych malenstw

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...

f51f65381c1d1335med.jpg

Śliczne maleństwo, gratuluję :*:*:*:*

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ