Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyClara wrote:Czyli znasz sytuację, że beta słabo rosła a ciąża utrzymała się?
I faktycznie jechać na IP - zobaczą coś w ogóle w macicy?
Tak znam.... Moja znajoma non stop robiła bete a później lekarz ją opieprzył że niepotrzebnie to robi bo tylko sie stresuje.
Tak jedź, w takich przypadkach powinni zrobić USG choć za wiele nie zobaczą, powiedz że się martwisz i że beta HCG mało przyrasta, choć według mnie wcale ona źle nie przyrosła. Jesteś według belly w 4 tygodniu więc na tym poziomie beta jest okdorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnielove wrote:Tak znam.... Moja znajoma non stop robiła bete a później lekarz ją opieprzył że niepotrzebnie to robi bo tylko sie stresuje.
Tak jedź, w takich przypadkach powinni zrobić USG choć za wiele nie zobaczą, powiedz że się martwisz i że beta HCG mało przyrasta, choć według mnie wcale ona źle nie przyrosła. Jesteś według belly w 4 tygodniu więc na tym poziomie beta jest ok
Piszesz, ze według Ciebie przyrost bety nie jest zły. Ale przecież powinno urosnąć o 114%.
Rozmawiałam z gin: nie pozwoliła odstawić duphastonu, kazała przyjść w środę na wizytę.Morwa, sedinum82, Helen lubią tę wiadomość
-
Clara wrote:Piszesz, ze według Ciebie przyrost bety nie jest zły. Ale przecież powinno urosnąć o 114%.
Rozmawiałam z gin: nie pozwoliła odstawić duphastonu, kazała przyjść w środę na wizytę. -
nick nieaktualny
-
Clara wrote:Dziewczyny, mam wynik bety po 72h: 1100,5.
Także raczej nie jest dobrze, myślę nad odstawieniem duphastonu. Nie ma co tego przedłużać.
Za mały przyrost.
I beta: 302
II beta po 48h: 602
III beta: 1100,5. (po 72h)
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
-
Clara wrote:i ch..a ona na tej wizycie zobaczy w macicy. Niepotrzebne przedłużanie...
sorki Dziewczyny, pękłam... -
nick nieaktualnyHelen wrote:sprawdziłam twój wynik w kalkulatorze i jest w normie, sprawdź sobie tutaj
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Sprawdzałam Kochana, mi wyszło: poniżej normy - na czerwono było zaznaczone.
W każdym razie może czas owulacji ma wpływ na bete.
Ostatnia miesiączka: 10.09
Owulacja: ok. 12 tc.
Plamienie jednorazowe miałam: 24.09
Wiecie co, brak mi słów. Mam żal do losu...
-
Clara wrote:i ch..a ona na tej wizycie zobaczy w macicy. Niepotrzebne przedłużanie...
sorki Dziewczyny, pękłam...
-
Clara wrote:Sprawdzałam Kochana, mi wyszło: poniżej normy - na czerwono było zaznaczone.
Wiecie co, brak mi słów. Mam żal do losu...
-
Clara wrote:Sprawdzałam Kochana, mi wyszło: poniżej normy - na czerwono było zaznaczone.
Wiecie co, brak mi słów. Mam żal do losu... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelen wrote:słuchaj pecherzyk widac przy becie 1500, wiec jutro powinno byc juz cos widac, dzisiaj nie ma sensu isc...poczekaj spokojnie, ja tu nie widze żadnych nieprawidłowosci, w ciagu dnia roznie przybiera wartosc bhcg, czy na pewno mineło 48h? miedzy dwoma badaniami i ktory to twój dzien cyklu?
Helen
I beta 07.10 - 302 (28dc)
II beta 09.10 - 605 (30 dc)
II beta 12.10 - 1100,5 (33dc)
Badania robione o 8h rano.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 17:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny miałam dzisiaj iść na hCG, ale musiałam lecieć prosto po pracy z synkiem do lekarza, bo mi się trochę przedłużyło. Jutro się pewnie wybiorę. Do poniedziałku mam zwolnienie na synka, więc sobie posiedzę w domku Wizytę mam 16.11 - akurat będzie 9tc, pewnie wtedy zaczną się wymioty (jak w pierwszej ciąży) to od razu wezmę zwolnienie. Z Franiem trzymało mnie do 22tc A jeszcze powiem Wam, że drugą ciążą wreszcie potrafię się cieszyć. Pierwsza, tak jak u Was, to był stres, czy wszystko jest ok, czy na pewno będzie dziecko. Teraz już wiem, że nie mamy problemów z zajściem w ciążę (udało się w 2 cyklu po porodzie) i wreszcie jestem spokojna o to, co będzie. Bardziej na luzie. Zresztą już to raz wszystko przechodziłam, więc jest łatwiej Odnośnie objawów to przede wszystkim czuję rozciąganie macicy, kłucie w pachwinach, uczucie gorąca i sikanie oczywiście Nie zauważyłam, żebym gorzej spała, no ale budzę się kilka razy w nocy na karmienie Frania, więc jestem przyzwyczajona💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualnyAnnielove wrote:Wróciłam...
Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)
Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!
Przepraszam Cię Annielove, że od razu nie pogratulowałam.
Bardzo bardzo cieszę się. Niech maleństwo dalej cudnie rozwija sięAnnielove lubi tę wiadomość
-
Clara, na wyniku, który masz tydzień ciąży pokrywa się z wartością hCG. Tam jest napisane 2-3 tydzień, ale licząc od owulacji. Czyli na nasze 4-5tc. Mi się w pierwszej ciąży zupełnie nie zgadzały wyniki z tymi widełkami, a było wszystko ok. Ważne, że na początku było podwojenie, potem już może mniej przyrastać. Wytrzymaj do wizyty i będziesz znać prawdę. Ściskam i trzymam kciuki💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Annielove wrote:Wróciłam...
Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)
Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!
Jak słodko
Pierwsze fotki naszych malenstw
Annielove lubi tę wiadomość
-
Annielove wrote:Wróciłam...
Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!Annielove lubi tę wiadomość