X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Clara, na wyniku, który masz tydzień ciąży pokrywa się z wartością hCG. Tam jest napisane 2-3 tydzień, ale licząc od owulacji. Czyli na nasze 4-5tc. Mi się w pierwszej ciąży zupełnie nie zgadzały wyniki z tymi widełkami, a było wszystko ok. Ważne, że na początku było podwojenie, potem już może mniej przyrastać. Wytrzymaj do wizyty i będziesz znać prawdę. Ściskam i trzymam kciuki ;)

to ja już nic nie rozumiem???
    dlaczego wszędzie trąbi się o przyroście 114% po 72h.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    to ja już nic nie rozumiem???
    dlaczego wszędzie trąbi się o przyroście 114% po 72h.
    Kochana normy normami a rzeczywistość rzeczywistością :* będzie dobrze zobaczysz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 18:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Przepraszam Cię Annielove, że od razu nie pogratulowałam.
    Bardzo bardzo cieszę się. Niech maleństwo dalej cudnie rozwija się <3

Nic się nie stało :):) Dziękuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Czyli znasz sytuację, że beta słabo rosła a ciąża utrzymała się?
    I faktycznie jechać na IP - zobaczą coś w ogóle w macicy?
    Clara, to nie jest zła beta. Nie musi byc przyrost 2krotny. Wpisz sobie w kalkulator, który jest na stronie w Moje Belly, jest dobrze, nastepne bety nie sa równo2x wieksze

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsza wizyta u lekarza i...usłyszałam pięknie bijące serduszko! Tydzień ciąży na usg zgadza się z tym z kalendarza bellybestfriend :D Aktualnie to 6t3d ciąży :D Kamień z serca...

Quatriona, Pati_89, madziak2202, Clara, Wiaterek, Abra, Kourtney, Helen, krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Dziś pierwsza wizyta u lekarza i...usłyszałam pięknie bijące serduszko! Tydzień ciąży na usg zgadza się z tym z kalendarza bellybestfriend :D Aktualnie to 6t3d ciąży :D Kamień z serca...
    Gratulacje :D

xpaulinax lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że tonący brzytwy się chwyta.
    Rozmawiałam z mężem. Spytał mnie o laboratorium gdzie oddaję krew.
    To jest jedynie punkt laboratoryjny Śląskiego Laboratorium Medycznego.

Laborantka siedzi w punkcie do 10, potem jedzie do głównego laboratorium i tam zostaje krew badana.
    Pytanie: czy możliwe jest, że badają krew o różnych godzinach.

Nie sorki fiksuję, wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:

Gratuluję <3

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

Nie sorki fiksuję, wiem...

spokojnie (wiem, latwo mi pisac) - wierze, ze w srode bedzie u Ciebie wszytsko ok. Z autopsji nie znam sprawy ale fora ciazowe czytam od lat i nie takie akcje z beta "widzialam" a pozniej laski byly w ksiazkowych ciazach. Uszy do gory :*

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara to godzina pobrania krwi jest ważna a nie kiedy ją badają. Dlatego ja nie robiła ju 3 bety. Żeby się nie stresować. Pani doktor kazała Ci brać dalej leki, pójść na wizytę w środę tak? To jeszcze 2 dni. Pęcherzyk widać przy becie ok 1000 z tego co pamiętam, więc w środę powinno już być widać pęcherzyk z żółtkiem. Rozumiem Twoje obawy bo są lustrzanym odbiciem moich, ale Kochana musisz wierzyć, ze tym razem będzie dobrze <3

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Clara to godzina pobrania krwi jest ważna a nie kiedy ją badają. Dlatego ja nie robiła ju 3 bety. Żeby się nie stresować. Pani doktor kazała Ci brać dalej leki, pójść na wizytę w środę tak? To jeszcze 2 dni. Pęcherzyk widać przy becie ok 1000 z tego co pamiętam, więc w środę powinno już być widać pęcherzyk z żółtkiem. Rozumiem Twoje obawy bo są lustrzanym odbiciem moich, ale Kochana musisz wierzyć, ze tym razem będzie dobrze <3

dziękuję Wam, Wam wszystkim <3
    za słowa otuchy, wsparcia.

To ciężki czas dla mnie. Mam 36 lat, dwoje dzieci (jedno niepełnosprawne).
    Trochę czasu zajęło mi "urabianie" męża na trzecie dzieciątko.
    Zaszliśmy w I cyklu starań, a miałam obawy co do mojej płodności.

Jak sobie pomyślę o staraniach na nowo, temperaturze, testach itd.
    to już mam odruch wymiotny.

Mój mąż mówi, żebym nie skreślała jeszcze tej ciąży. Nie mam wyjścia na ten czas. Czekam do środy...jak na wyrok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak pewnie już na wizycie :) Trzymamy mocno kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie szlam juz na trzecia bete zebt sie nie stresowac.

Clara wazne ze jest przyrost. Naprawde to sie liczy najbardziej! :) Trzymam kciuki zeby bylo wszystko w porzadku

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove ale supee masz fotki. Gratki! :) Niech fasolka rosnie zdrowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Gratuluje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie moge doczekac czwartku :) Jestem ciekawa czy cos bedzie z drugiego pecherzyka. ale by byla niespodzianka jakbt sie rozwinal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w czwartek bedzie wszystko ok to przestaje sie zamartwiac. Mam zamiar sie cieszyc i tylko cieszyc stanem ciazy :) Nawet tymi glupimi mdlosciami :D Ale chce uslyszec od lekarza ze wszystko z fasolka dobrze :)

sedinum82 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax i Annielove - cieszę się ogromnie Waszym szczęściem! Serdecznie gratuluje i rośnijcie zdrowo z Waszymi Maluszkami ;)

Clara - nie odstawiaj leków absolutnie, nie zakładaj czarnych scenariuszy i spróbuj myśleć pozytywnie. Tak jak pozostałe dziewczyny myślę, ze przyrost nie jest zły, więc czekaj spokojnie do środy i uwierz, że będzie dobrze :)

mmarzenak - trzymam kciuki za trwającą właśnie (jak mi się wydaje) wizytę i czekam na dobre wieści :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No marzennak wszystkie tu chyba czekamy na relacje z wizyty :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney - wpadłam na pomysł, że może by na 1 str dorysować kto już widział <3
    Co myślicie dziewczyny?

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ