X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Powodzenia na wizycie :) Trzymam kciuki...

Dziewczyny czy zdarzają się Wam planienia ?
    Jestem zaniepokojona , wczoraj wieczorem <3 a dziś rano na bieliźnie zobaczyłam brązowa plamę... :(

Mnie dopadło plamienie w 30 dc... Czyli dzień po terminie spodziewanej @. Nie było mocne, ale spanikowana poleciłam do ginekologa. Dostałam Duphaston i zalecenie, żeby się nie przemęczać. Plamienie po kilku godzinach ustało i już trzy doby jest spokój. Jutro powtarzam betę, mam nadzieję, że będzie ładny przyrost, a to plamienie było jednorazową historią.

@ Clara - tak, jak dziewczyny piszą - niczego nie przekreślaj! Bierz leki, staraj się dużo odpoczywać i w miarę możliwości myśleć o czymś innym.

Niestety wiem, jak to jest, sama jestem po stracie i niepokoi mnie każdy objaw, który wydaje mi się w jakikolwiek sposób podejrzany. Trudno skupić się na czymkolwiek innym, gdy człowiek ma w głowie tylko następne badania, wizyty i wyniki. Trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki!

9ewns65gxjq3gces.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam serduszko :)

sedinum82, MerlinMo, Helen lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w srode....

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove i mmarzenak gratuluje Wam bardzo! Wiedziałam, ze będzie dobrze i ze przyniesiecie same dobre wiadomości. Clara, uważam tak jak dziewczyny, nie rób niczego na własna rękę, jeszcze tylko dwa razy spać i pani doktor spojrzy na Twoja kruszynkę i dowiesz sie co i jak. Ja padam, strasznie boli mnie dzisiaj głowa wiec żegnam sie i zmykam do wyrka.

Annielove lubi tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy mogę do Was dołączyć ? :-) u mnie dzisiaj 6t3d ciąży. Byłam u gin na USG i nasz dzidziuś ma 4 mm i piękne bijące serduszko :-) termin porodu na 3 czerwca :-) jutro napisze coś więcej bo teraz pora spać ;-)

Morwa, Kourtney, Pati_89, sedinum82, Annielove, Abra, xpaulinax, mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny czy mogę do Was dołączyć ? :-) u mnie dzisiaj 6t3d ciąży. Byłam u gin na USG i nasz dzidziuś ma 4 mm i piękne bijące serduszko :-) termin porodu na 3 czerwca :-) jutro napisze coś więcej bo teraz pora spać ;-)
    Witaj :*:*

beatas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Gratulacje :) witamy w czerwcowkach :)

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Wróciłam...
    Zobaczyć te maleńkie serduszko bijące z ogromną szybkością - coś niesamowitego:)

f51f65381c1d1335med.jpg

Według usg skończony 7 tydzień i 1 dzień. Wyznaczony na tej podstawie termin porodu to 01.06.2016. Zarodek ma 10,5 mm, a ja byłam tak szczęśliwa, zakręcona i rozentuzjazmowana, że zapomniałam zapytać o konkrety:) Dostałam kartę ciąży i stos badań które mam wykonać do następnej wizyty, czyli za 4 tygodnie, 14 listopada:) Z badań jestem zszokowana bo jest ich prawie 16 :/ Już czuję jak mnie skasuje to moje laboratorium!

AA!!! Gratulacje, piękna fasolka!!! :D
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny!!jestem przeszczesliwa! moj maluch ma juz 5mm i widzialam serduszko!! jupi!jupi! a juz myslalam ze go nigdy nie zobacze..ale jest:)termin mi sie zmienil na 2 czerwca,wedlug usg jestem 6 tyg i i 1dniu.

gratulacje :) niesamowite wrażenie, co? :D

Kourtney: Ja serduszko już widziałam ;) i teraz niecierpliwie czekam do następnej wizyty a to jeszcze taaaak długo!

Clara: wiem, ze łatwo pisać, ale proszę nie denerwuj się! Stres jest w tym wszystkim najgorszy, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Powiem wam dziewczyny, ze jestem wykończona... okazało się, ze na uniwerku jest awaria i nie grzeją ;/ cały dzień przesiedziałam w kurtce w sali, a zamiast stóp zrobiły mi się dwa kawały lodu ;/ No i te mdłości ;p ciągle mi się odbija i dziewczyna z którą siedziałam w ławce patrzyła na mnie jak na wariatkę :D Po za brakiem ogrzewania na uczelni same dobre wieści, udało mi się zmienić opiekuna naukowego na bardziej "ludzkiego", wiec będę miała mniej stresu i temat pracy doktorskiej ciekawszy :D Po powrocie do domu zdrzemnęłam się 3h i zaraz znów idę spać bo oczy mi się zamykają nie wiem czy od emocji uczelnianych czy od tego wymarznięcia...
    Chcę się jutro umówić na wizytę do gina na 10 listopada i zastanawiam się czy mogę zabrać na nią męża. To będzie 12 tydzień więc USG jest już chyba przez brzuch, prawda?
    Tak się zastanawiam, bo wy wszystkie robicie bety, a ja zrobiłam raz przed wizytą (nawet nie wiedziałam, ze trzeba ją powtórzyć po 48h ;p taka ze mnie agentka) i lekarz nic nie mówił żeby zrobić ponownie, więc odpuściłam, ale jak patrzę, ze wy ciągle robicie to się zaczynam zastanawiać czy moze ja też nie powinnam :D
    Ach i dzięki, że mnie uspokoiłyście z tą temperaturą ;)

Kourtney, Annielove, MerlinMo lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Ja mam wizyte w srode....
    Ja tez w środę. Ale u mnie to pewnie tylko bedzie potwierdzenie ze jestem w ciąży bo na serduszko raczej za wcześnie

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado ja przy pierwszej ciazy nie robilam bo nie wiedzialam ze sie robi wyczytalam w grupie na forum ze dziewczyny robią. Twraz tez nie robilam. Stwierdzilam ze nie bede sie stresowac

Kawokado lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w kolejnym dniu :)

sedinum82 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Kourtney strasznie rano wstajesz

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się witam ;) Zaraz zbieram się do laboratorium, muszę jeszcze zanieść L4 do mojej szefowej. W końcu będę mieć wolne, odpocznę trochę ;) A dziś na obiad brokułowa a dla męża dodatkowo pierś z papirusa z suszonymi pomidorami, frytki i surówka z koperkiem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym ;p

Pati_89, krysiak lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    No to i ja się witam ;) Zaraz zbieram się do laboratorium, muszę jeszcze zanieść L4 do mojej szefowej. W końcu będę mieć wolne, odpocznę trochę ;) A dziś na obiad brokułowa a dla męża dodatkowo pierś z papirusa z suszonymi pomidorami, frytki i surówka z koperkiem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym ;p
    I znowu zgłodniałam a juz jestem po śniadaniu :)

Annielove lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Hej dziewczyny witam z rana z pracy
    Dziś rano znowu zaueazyla brązowe planie nie przy zauważyła. Na wizytę wybieram się w czwartek. Trochę mnie to niepokoi.choć co prawda lekarz mówił że coś takiego może się zdarzyć. Biorę duphaston od samego początku prawie...
    Trzymajcie kciuki za moją dzidzie

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Witam sie w kolejnym dniu :)

Kobieto, wysypiaj sie!!! :)

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie :) bardzo bym chciała do was dołączyć jutro... jutro sąd ostateczny dzień @ i testowanie tak w skrócie o mnie aktualnie nie przebywam dużo na owufriend brak czasu gdyż moje 11 miesięczne szczęście lata po calym domu...:* Od września posstanowilisy starać się z mężem o 2 dzidziusia :) nie prowadze monitoringu cyklu ale jesli się jutro okaże ze coś się wydarzylo szybko sobie uzuplenie wrzesniowy cykl bo mam zapiski w tel :) dzis jestem 15 dpo jednak z testem czekam do jutra robilam w sobote ale nic nie bylo.. czuje się tak fatalnie juz od ponad tygodnia jak w pierwszej ciąży ktora poronilam i w drugiej z coreczką więc moze moze...za kazdym razem udawalo się na m za pierwszym podejsciem ale czy teraz bedzie tak pięknie... Trzymajcie kciukasy moze dolącze do was jutro :)

Annielove, Kourtney, Quatriona, krysiak, mmarzenak, sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    witajcie mamusie :) bardzo bym chciała do was dołączyć jutro... jutro sąd ostateczny dzień @ i testowanie tak w skrócie o mnie aktualnie nie przebywam dużo na owufriend brak czasu gdyż moje 11 miesięczne szczęście lata po calym domu...:* Od września posstanowilisy starać się z mężem o 2 dzidziusia :) nie prowadze monitoringu cyklu ale jesli się jutro okaże ze coś się wydarzylo szybko sobie uzuplenie wrzesniowy cykl bo mam zapiski w tel :) dzis jestem 15 dpo jednak z testem czekam do jutra robilam w sobote ale nic nie bylo.. czuje się tak fatalnie juz od ponad tygodnia jak w pierwszej ciąży ktora poronilam i w drugiej z coreczką więc moze moze...za kazdym razem udawalo się na m za pierwszym podejsciem ale czy teraz bedzie tak pięknie... Trzymajcie kciukasy moze dolącze do was jutro :)

No to czekamy tu na Ciebie i trzymamy kciuki :)
    Powodzenia na jutrzejszym teście ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    cóż, noc nieprzespana - wiadomo.
    Dzisiaj ja głupia z rana zrobiłam sobie test ciążowy - by utwierdzić się w przekonaniu, że nie będzie kreski bądź będzie słaba.

A tu kuźwa dwie mocne krechy.
    Dzwoniłam do labo. Na cito jutro będę miała wynik bety, by zdążyć do wizyty.

Wiaterek, Dorjana, Helen, Kawokado, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti89 trzymamy kciuki za jutrzejsze dwie kreseczki ;)

mmarzenak aaaaa no czułam że wrócisz tu z pozytywnymi wieściami !!! Gratulacje, niech fasolka rośnie zdrowo ;)

Dorjana to chyba można już pogratulować ? :)

eidth witamy w skromnych progach :)

mmarzenak, Dorjana lubią tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ