X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tak jutro i w piątek. Muszę zrobić przynajmniej 3 oznaczenia hcg bo ostatnio pierwszy przyrost bety był dobry i dopiero kolejne pokazywały,że jednak coś jest nie tak i skończyło się usunięciem jajowodu , a jakoś mi się nie uśmiecha aby stracić drugi ;) także będę czują ,zwarta i gotowa . Napewno też wcześniej wybiorę się na pierwsze usg. Jak odetchne z ulgą to włączę wtedy pełen luz :D taki mam plan i mam nadzieje ,ze wreszcie przyjdzie czas na świętowanie :)

Rozumiem.
    Ja tez robiłam tak samo bety jak ty i nadal w niepewności czekam na wizytę.
    Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się skończy i w czerwcu powitasz na świecie upragnionego Bobaska :)
    Trzymam kciuki!

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No też jestem w szoku!
    Az się boję jaką listę i jaki paragon ja zobaczę po wizycie.

A tak dla przykładu Annielove - ile w tym lab beta kosztuje?

35 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Annielove? Az tyle??? Liczylam ze te badania wyjda ok 300zl

Też liczyłam że wydam może z 300 zł. A ty gdzie robiłaś badania ? Ja byłam na Aleja Solidarności w Szpitalu Praski p.w. Przemienienia Pańskiego

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    35 zł

No to cena bety względna.
    U mnie kosztuje 28 zł, więc może na pocieszenie zamiast 637 zł zapłacę za swoje badania jakieś 600 zł - zawsze to zostanie na paczkę pampersów :P

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile płacicie za wizyte?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Ja kiedyś za wizytę z usg i cytologią płaciłam 150 zł
    Potem jak zaczęłam być "częstym gościem" w związku z monitoringiem to za każdą wizytę z usg 100 zł.
    I jeśli nie pójdę na zwolnienie to wizyty będą raczej co 4 tyg i też chyba 150 zł (tak płaciła moja siostra), a jak bierze się zwolnienie to wizyty co 2 tyg, z tym że nie zawsze z USG i chyba też 100 albo 150 zł

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam na badaniu u ginka, strasznie się boi że mam kolejną pozamaciczną i będę teraz w czwartek mieć usg które wszystko wyjaśni ... Tak się boję :( Jakoś przestałam wierzyć w powodzenie, w czwartek wszystko się wyjaśni

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam na badaniu u ginka, strasznie się boi że mam kolejną pozamaciczną i będę teraz w czwartek mieć usg które wszystko wyjaśni ... Tak się boję :( Jakoś przestałam wierzyć w powodzenie, w czwartek wszystko się wyjaśni
    ja na pierwszej wizycie nie widziałam zarodka, już się nastawiałam, że będzie puste jajo...a na wczorajszej wizycie mój maluszek miał już 5mm. U Ciebie też będzie dobrze! 3mam bardzo mocno kciuki!!!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Wczoraj nic nie zobaczył pewnego?
    Mam nadzieję, że będzie dobrze i Kropeczka będzie we właściwym miejscu i trzymam za to mocno kciuki :)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja kiedyś za wizytę z usg i cytologią płaciłam 150 zł
    Potem jak zaczęłam być "częstym gościem" w związku z monitoringiem to za każdą wizytę z usg 100 zł.
    I jeśli nie pójdę na zwolnienie to wizyty będą raczej co 4 tyg i też chyba 150 zł (tak płaciła moja siostra), a jak bierze się zwolnienie to wizyty co 2 tyg, z tym że nie zawsze z USG i chyba też 100 albo 150 zł
    ja za wizytę z usg płacę 100zł.. plus te wszystkie badania.. no ciąża jest dość kosztowna..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

300 zł

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kosztowna kosztowna, ale w sumie same chciałyśmy :P

Annielove - a co Ty masz w ramach tej wizyty, że aż tyle płacisz? Czy to jakiś wybitny lekarz?
    A ile kosztuje u niego normalna nieciążowa wizyta z USG i cytologią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Ja na wizytę z serduszkiem poszłam dopiero w 7 :) Nie masz co się martwić, jesteś jeszcze we wczesnej ciąży, lekarze na tym etapie nawet nie robią USG bo wiedzą że kobieta w ciąży może się martwić a w 4 tygodniu można zobaczysz tylko ciałko żółte i ewentualnie jakiś zarys zarodka (zależy kiedy miałaś dokładną owulacje) Może ciąża jest młodsza, musisz uzbroić się w cierpliwość, wiem że nie jest łatwo, zwłaszcza przy poprzedniej stracie ale musisz wierzyć że tym razem się uda, że donosisz zdrowe i piękne maleństwo które wynagrodzi ci te wszystkie cierpienia :*

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chodzi o to że nic nie zobaczył, chodzi o to że jestem już po dwóch pozamacicznych a owulacja była z jajnika bez jajowodu i jakimś cudem maleństwo rośnie, tylko lekarz zastanawia się jak ten zarodek miałby trafić do macicy, no cóż zobaczymy :( Nie chodzi o to że po prostu nic nie zobaczył, bo to było pewne przy becie 380... A synka zobaczyłam już przy 505, tzn pęcherzyk

U mnie za wizytę prywatną płaci się 150 z usg, a ja mam pakiet z pracy i za 8 zł mc mam opiekę lekarską w ciąży pełną, wizytę nawet co tydz :) Obym mogła z tego skorzystać ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No kosztowna kosztowna, ale w sumie same chciałyśmy :P

Annielove - a co Ty masz w ramach tej wizyty, że aż tyle płacisz? Czy to jakiś wybitny lekarz?
    A ile kosztuje u niego normalna nieciążowa wizyta z USG i cytologią?

To jest centrum medyczne, mieszkam w Warszawie i to jeszcze w takim miejscu gdzie cennik to jak kosmos ;/ W pakiecie mam konsultacje ok 30 min, badanie ginekologiczne i USG ;p Taka zwykła wizyta z cytologią to koszt ok. 200 zł (150 zł konsultacja + 50 zł cytologia)

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tak wlasnie pracuje ze siedze na forum i szukam na necie takich rzeczy.
    Powiedzcie co sadzicie o takim pakiecie? Zastanawiam sie nad tym .

https://www.medicover.pl/szpital/320,ciaza.htm

Tylko ze jestem juz zapisana na nzf i u innego gina. I musialabym sie wypisac chyba jakos od tego prywatnego gina tylko czy tak mozna?

wypisac sie zasze możesz - Ty wybierasz lekarza :)

Ja mam pakiet w Medicoverze, place okolo 150/msc ale mam w tym chyba wszystko i bardzo sie ciesze z tej opcji :) Juz przed ciaza non stop siedzialam u endokrynologa, internisty i gina a teraz to juz wogole..... Oczywiscie wszystkie badania mam w tym pakiecie. Polecam - szczegolnie w ciazy a pozniej przy maluchu tez sie na maksa przyda. Jeden minus, ze trzeba podpisac umowe na min. rok.

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    To jest centrum medyczne, mieszkam w Warszawie i to jeszcze w takim miejscu gdzie cennik to jak kosmos ;/ W pakiecie mam konsultacje ok 30 min, badanie ginekologiczne i USG ;p Taka zwykła wizyta z cytologią to koszt ok. 200 zł (150 zł konsultacja + 50 zł cytologia)
    no to dużo płacisz, ale jeśli lekarz jest bardzo dobry to jest wart każdej ceny:)

Annielove lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny nie chodzi o to że nic nie zobaczył, chodzi o to że jestem już po dwóch pozamacicznych a owulacja była z jajnika bez jajowodu i jakimś cudem maleństwo rośnie, tylko lekarz zastanawia się jak ten zarodek miałby trafić do macicy, no cóż zobaczymy :( Nie chodzi o to że po prostu nic nie zobaczył, bo to było pewne przy becie 380... A synka zobaczyłam już przy 505, tzn pęcherzyk

U mnie za wizytę prywatną płaci się 150 z usg, a ja mam pakiet z pracy i za 8 zł mc mam opiekę lekarską w ciąży pełną, wizytę nawet co tydz :) Obym mogła z tego skorzystać ...

No właśnie też mnie zastanawia jak ten Bąbelek mógł trafić do macicy, ale najważniejsze, żeby tak się stało i żebyś już od czwartku mogła odetchnąć, że wszystko jest ok.

Pakiet z pracy masz super. Szkoda, że w mojej dziurze zabitej dechami nie ma takich możliwości :/

Annielove - skoro masz u siebie takie ceny to musisz przeboleć i jakoś wyskrobać na to ;)
    Ale jak ujrzysz już Bobaska, to wszystko pójdzie w niepamięć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No właśnie też mnie zastanawia jak ten Bąbelek mógł trafić do macicy, ale najważniejsze, żeby tak się stało i żebyś już od czwartku mogła odetchnąć, że wszystko jest ok.

Pakiet z pracy masz super. Szkoda, że w mojej dziurze zabitej dechami nie ma takich możliwości :/

Annielove - skoro masz u siebie takie ceny to musisz przeboleć i jakoś wyskrobać na to ;)
    Ale jak ujrzysz już Bobaska, to wszystko pójdzie w niepamięć ;)

Jestem już przyzwyczajona. Do niego chodziłam jak jeszcze byłam w ciąży z Anielką, co jakiś czas jeszcze przed ciążą. To prawda... jest wart każdej ceny i jeszcze pracuje w szpitalu gdzie rodziłam moją pierwszą córkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tylko dodatkowe ubezpieczenie. Nic poza tym... stwierdziłam że i bez tych pakietów damy radę :) W końcu to dla dobra naszych dzieci

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ