Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Tak jutro i w piątek. Muszę zrobić przynajmniej 3 oznaczenia hcg bo ostatnio pierwszy przyrost bety był dobry i dopiero kolejne pokazywały,że jednak coś jest nie tak i skończyło się usunięciem jajowodu , a jakoś mi się nie uśmiecha aby stracić drugi ;) także będę czują ,zwarta i gotowa . Napewno też wcześniej wybiorę się na pierwsze usg. Jak odetchne z ulgą to włączę wtedy pełen luz :D taki mam plan i mam nadzieje ,ze wreszcie przyjdzie czas na świętowanie :)

Rozumiem.
    Ja tez robiłam tak samo bety jak ty i nadal w niepewności czekam na wizytę.
    Mam nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się skończy i w czerwcu powitasz na świecie upragnionego Bobaska :)
    Trzymam kciuki!

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No też jestem w szoku!
    Az się boję jaką listę i jaki paragon ja zobaczę po wizycie.

A tak dla przykładu Annielove - ile w tym lab beta kosztuje?

35 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Annielove? Az tyle??? Liczylam ze te badania wyjda ok 300zl

Też liczyłam że wydam może z 300 zł. A ty gdzie robiłaś badania ? Ja byłam na Aleja Solidarności w Szpitalu Praski p.w. Przemienienia Pańskiego

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    35 zł

No to cena bety względna.
    U mnie kosztuje 28 zł, więc może na pocieszenie zamiast 637 zł zapłacę za swoje badania jakieś 600 zł - zawsze to zostanie na paczkę pampersów :P

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile płacicie za wizyte?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Ja kiedyś za wizytę z usg i cytologią płaciłam 150 zł
    Potem jak zaczęłam być "częstym gościem" w związku z monitoringiem to za każdą wizytę z usg 100 zł.
    I jeśli nie pójdę na zwolnienie to wizyty będą raczej co 4 tyg i też chyba 150 zł (tak płaciła moja siostra), a jak bierze się zwolnienie to wizyty co 2 tyg, z tym że nie zawsze z USG i chyba też 100 albo 150 zł

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam na badaniu u ginka, strasznie się boi że mam kolejną pozamaciczną i będę teraz w czwartek mieć usg które wszystko wyjaśni ... Tak się boję :( Jakoś przestałam wierzyć w powodzenie, w czwartek wszystko się wyjaśni

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej dziewczyny, wczoraj byłam na badaniu u ginka, strasznie się boi że mam kolejną pozamaciczną i będę teraz w czwartek mieć usg które wszystko wyjaśni ... Tak się boję :( Jakoś przestałam wierzyć w powodzenie, w czwartek wszystko się wyjaśni
    ja na pierwszej wizycie nie widziałam zarodka, już się nastawiałam, że będzie puste jajo...a na wczorajszej wizycie mój maluszek miał już 5mm. U Ciebie też będzie dobrze! 3mam bardzo mocno kciuki!!!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Wczoraj nic nie zobaczył pewnego?
    Mam nadzieję, że będzie dobrze i Kropeczka będzie we właściwym miejscu i trzymam za to mocno kciuki :)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja kiedyś za wizytę z usg i cytologią płaciłam 150 zł
    Potem jak zaczęłam być "częstym gościem" w związku z monitoringiem to za każdą wizytę z usg 100 zł.
    I jeśli nie pójdę na zwolnienie to wizyty będą raczej co 4 tyg i też chyba 150 zł (tak płaciła moja siostra), a jak bierze się zwolnienie to wizyty co 2 tyg, z tym że nie zawsze z USG i chyba też 100 albo 150 zł
    ja za wizytę z usg płacę 100zł.. plus te wszystkie badania.. no ciąża jest dość kosztowna..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

300 zł

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kosztowna kosztowna, ale w sumie same chciałyśmy :P

Annielove - a co Ty masz w ramach tej wizyty, że aż tyle płacisz? Czy to jakiś wybitny lekarz?
    A ile kosztuje u niego normalna nieciążowa wizyta z USG i cytologią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Ja na wizytę z serduszkiem poszłam dopiero w 7 :) Nie masz co się martwić, jesteś jeszcze we wczesnej ciąży, lekarze na tym etapie nawet nie robią USG bo wiedzą że kobieta w ciąży może się martwić a w 4 tygodniu można zobaczysz tylko ciałko żółte i ewentualnie jakiś zarys zarodka (zależy kiedy miałaś dokładną owulacje) Może ciąża jest młodsza, musisz uzbroić się w cierpliwość, wiem że nie jest łatwo, zwłaszcza przy poprzedniej stracie ale musisz wierzyć że tym razem się uda, że donosisz zdrowe i piękne maleństwo które wynagrodzi ci te wszystkie cierpienia :*

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chodzi o to że nic nie zobaczył, chodzi o to że jestem już po dwóch pozamacicznych a owulacja była z jajnika bez jajowodu i jakimś cudem maleństwo rośnie, tylko lekarz zastanawia się jak ten zarodek miałby trafić do macicy, no cóż zobaczymy :( Nie chodzi o to że po prostu nic nie zobaczył, bo to było pewne przy becie 380... A synka zobaczyłam już przy 505, tzn pęcherzyk

U mnie za wizytę prywatną płaci się 150 z usg, a ja mam pakiet z pracy i za 8 zł mc mam opiekę lekarską w ciąży pełną, wizytę nawet co tydz :) Obym mogła z tego skorzystać ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No kosztowna kosztowna, ale w sumie same chciałyśmy :P

Annielove - a co Ty masz w ramach tej wizyty, że aż tyle płacisz? Czy to jakiś wybitny lekarz?
    A ile kosztuje u niego normalna nieciążowa wizyta z USG i cytologią?

To jest centrum medyczne, mieszkam w Warszawie i to jeszcze w takim miejscu gdzie cennik to jak kosmos ;/ W pakiecie mam konsultacje ok 30 min, badanie ginekologiczne i USG ;p Taka zwykła wizyta z cytologią to koszt ok. 200 zł (150 zł konsultacja + 50 zł cytologia)

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tak wlasnie pracuje ze siedze na forum i szukam na necie takich rzeczy.
    Powiedzcie co sadzicie o takim pakiecie? Zastanawiam sie nad tym .

https://www.medicover.pl/szpital/320,ciaza.htm

Tylko ze jestem juz zapisana na nzf i u innego gina. I musialabym sie wypisac chyba jakos od tego prywatnego gina tylko czy tak mozna?

wypisac sie zasze możesz - Ty wybierasz lekarza :)

Ja mam pakiet w Medicoverze, place okolo 150/msc ale mam w tym chyba wszystko i bardzo sie ciesze z tej opcji :) Juz przed ciaza non stop siedzialam u endokrynologa, internisty i gina a teraz to juz wogole..... Oczywiscie wszystkie badania mam w tym pakiecie. Polecam - szczegolnie w ciazy a pozniej przy maluchu tez sie na maksa przyda. Jeden minus, ze trzeba podpisac umowe na min. rok.

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    To jest centrum medyczne, mieszkam w Warszawie i to jeszcze w takim miejscu gdzie cennik to jak kosmos ;/ W pakiecie mam konsultacje ok 30 min, badanie ginekologiczne i USG ;p Taka zwykła wizyta z cytologią to koszt ok. 200 zł (150 zł konsultacja + 50 zł cytologia)
    no to dużo płacisz, ale jeśli lekarz jest bardzo dobry to jest wart każdej ceny:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny nie chodzi o to że nic nie zobaczył, chodzi o to że jestem już po dwóch pozamacicznych a owulacja była z jajnika bez jajowodu i jakimś cudem maleństwo rośnie, tylko lekarz zastanawia się jak ten zarodek miałby trafić do macicy, no cóż zobaczymy :( Nie chodzi o to że po prostu nic nie zobaczył, bo to było pewne przy becie 380... A synka zobaczyłam już przy 505, tzn pęcherzyk

U mnie za wizytę prywatną płaci się 150 z usg, a ja mam pakiet z pracy i za 8 zł mc mam opiekę lekarską w ciąży pełną, wizytę nawet co tydz :) Obym mogła z tego skorzystać ...

No właśnie też mnie zastanawia jak ten Bąbelek mógł trafić do macicy, ale najważniejsze, żeby tak się stało i żebyś już od czwartku mogła odetchnąć, że wszystko jest ok.

Pakiet z pracy masz super. Szkoda, że w mojej dziurze zabitej dechami nie ma takich możliwości :/

Annielove - skoro masz u siebie takie ceny to musisz przeboleć i jakoś wyskrobać na to ;)
    Ale jak ujrzysz już Bobaska, to wszystko pójdzie w niepamięć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No właśnie też mnie zastanawia jak ten Bąbelek mógł trafić do macicy, ale najważniejsze, żeby tak się stało i żebyś już od czwartku mogła odetchnąć, że wszystko jest ok.

Pakiet z pracy masz super. Szkoda, że w mojej dziurze zabitej dechami nie ma takich możliwości :/

Annielove - skoro masz u siebie takie ceny to musisz przeboleć i jakoś wyskrobać na to ;)
    Ale jak ujrzysz już Bobaska, to wszystko pójdzie w niepamięć ;)

Jestem już przyzwyczajona. Do niego chodziłam jak jeszcze byłam w ciąży z Anielką, co jakiś czas jeszcze przed ciążą. To prawda... jest wart każdej ceny i jeszcze pracuje w szpitalu gdzie rodziłam moją pierwszą córkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tylko dodatkowe ubezpieczenie. Nic poza tym... stwierdziłam że i bez tych pakietów damy radę :) W końcu to dla dobra naszych dzieci

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ