X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik mojej pierwszej bety z wczoraj -> 192,2 mlU/ml, teraz czekam na kolejne bety i ich przyrost, wtedy dopiero będę się cieszyć bądź smucić, chociaż nie powiem liczę na to pierwsze ;) a teraz życzę miłego dnia i zbieram się do pracy :)

Clara, Annielove, Abra, Kourtney, krysiak, mmarzenak, sedinum82 lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam wynik mojej pierwszej bety z wczoraj -> 192,2 mlU/ml, teraz czekam na kolejne bety i ich przyrost, wtedy dopiero będę się cieszyć bądź smucić, chociaż nie powiem liczę na to pierwsze ;) a teraz życzę miłego dnia i zbieram się do pracy :)

No ślicznie! Gratuluję!
    Oby teraz pięknie rosła, żeby nasze grono tutaj tylko się powiększało i nikt nie musiał nas opuszczać ;)
    Kiedy powtarzasz betę - jutro?

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti czekamy tu na ciebie :) słodką masz córeczke

Morwa gratuluje pieknej bety:)

Clara no widzisz! Bedzie dobrze wszystko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:01

Morwa, okti89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Kobieto, wysypiaj sie!!! :)
    Chcialabym

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam soe do kosmetyczki po pracy. Zrobic nowe hybrydy i pedicure. Musze sie zrelaksowac bo dzisiaj praca do 17...

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    wczoraj robilam bete , wyszlo 256,8 (4 tydz. i 3dni) jutro robię kolejną. Mam nadzieję ze będzie dobrze. Poki co nie mam szczegolnych objawow poza czestym oddawaniem moczu i lekko pobolewajacych piersi:). Chcialabym bardzo aby wszystko bylo dobrze, jestem po dwoch stratach, jedno w 6 tyg. , a kolejne w 6 miesiącu- co najbardziej mnie bolalo. Jestem dosyc silna osoba i postanowilam sie nie poddawac. Ciezko mi patrzec na kolezanki, ktore sa lub niedlugo zostana matkami, ale mysle ze ja tez tego doswaidcze i urodze zdrowiutkie dzieciatko.
    Pozdrawiam serdecznie:)

Abra, Kourtney, Annielove, Clara, Quatriona, krysiak, Morwa, Wiaterek, sedinum82 lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Umowilam soe do kosmetyczki po pracy. Zrobic nowe hybrydy i pedicure. Musze sie zrelaksowac bo dzisiaj praca do 17...

No relaks to podstawa, szczególnie w ciąży :)

A właśnie: czy wiadomo Wam coś aby we wczesnej ciąży (w jakiej my wszystkie jesteśmy) były jakieś przeciwwskazania do masażu. Niby w gabinecie mówiła mi babka, że nie, ale co Wy wiecie na ten temat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania gratuluje bety. To straszne to co przezylas. Taka pozna strata musi byc ciezka...:(
    Ale teraz wierze ze juz wszystko bedzie dobrze :)

Hania222 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Hej:)
    wczoraj robilam bete , wyszlo 256,8 (4 tydz. i 3dni) jutro robię kolejną. Mam nadzieję ze będzie dobrze. Poki co nie mam szczegolnych objawow poza czestym oddawaniem moczu i lekko pobolewajacych piersi:). Chcialabym bardzo aby wszystko bylo dobrze, jestem po dwoch stratach, jedno w 6 tyg. , a kolejne w 6 miesiącu- co najbardziej mnie bolalo. Jestem dosyc silna osoba i postanowilam sie nie poddawac. Ciezko mi patrzec na kolezanki, ktore sa lub niedlugo zostana matkami, ale mysle ze ja tez tego doswaidcze i urodze zdrowiutkie dzieciatko.
    Pozdrawiam serdecznie:)

Gratulacje!!! Super beta, oby dobrze rosła.
    Mam nadzieję, że tym razem będzie Ci dane powitać na świecie zdrowe donoszone Maleństwo i cieszyć się urokami macierzyństwa ;)
    Powodzenia!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże, jak zimno na dworze, wróciłam z badań...
    Moja lista: TSH, Grupa Krwi, Prolaktyna, CRP, Żelazo, Morfologia krwi obwodowej, Glukoza, Badanie moczu, Antygen HBs, HIV, Przeciwciała w kierunku cytomegalii, toksoplazmozy, kiły, różyczki (IgM, IgG) WR i Przeciwciała anty Rh. Do tego wczoraj gin pobrała mi wymaz na cytologie. Mam go odebrać za tydzień ;p A przy kasie aż się złapałam za głowę :O Wyszło za to wszystko aż 637 zł... Masakra ;/ Jeszcze muszę małej kupić kurteczkę na zimę i sobie też muszę coś kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania piekna beta. Współczuję straty :(:( To musi być naprawdę ciężkie przeżycie... I przedwszystkim strach przy kolejnych ciążach

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa i dzięki Wam spokojniej patrzę w przyszłość:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove? Az tyle??? Liczylam ze te badania wyjda ok 300zl

Annielove lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też jestem w szoku!
    Az się boję jaką listę i jaki paragon ja zobaczę po wizycie.

A tak dla przykładu Annielove - ile w tym lab beta kosztuje?

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie drogie te badania. Dobrze ze taki duży zestaw jest tylko na poczatku później juz tylko podstawowe ale co miesiac

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie pracuje ze siedze na forum i szukam na necie takich rzeczy.
    Powiedzcie co sadzicie o takim pakiecie? Zastanawiam sie nad tym .

https://www.medicover.pl/szpital/320,ciaza.htm

Tylko ze jestem juz zapisana na nzf i u innego gina. I musialabym sie wypisac chyba jakos od tego prywatnego gina tylko czy tak mozna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    No to i ja się witam ;) Zaraz zbieram się do laboratorium, muszę jeszcze zanieść L4 do mojej szefowej. W końcu będę mieć wolne, odpocznę trochę ;) A dziś na obiad brokułowa a dla męża dodatkowo pierś z papirusa z suszonymi pomidorami, frytki i surówka z koperkiem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym ;p
    A ja tak to czytam i za kazdym razem gdy sobie jedzenie wyobrazam, to dopada mnie odruch wymiotny. Na mysl o jedzeniu po prostu mnie mdli.... :-)

Annielove lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja tez w środę. Ale u mnie to pewnie tylko bedzie potwierdzenie ze jestem w ciąży bo na serduszko raczej za wcześnie

I ja też w środę...

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Amy88 Znajoma

Wysłany: 13 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja zazdroszczę wizyt ja dopiero za 2 tygodnie do gina się wybieram tak że jeszcze musze poczekać aby usłyszeć ❤ a wizytujacych bardzo zazdroszczę .
    W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i na NFZ a badania robiłam od giną z NFZ prosiłam o te same badania co przepisał prywatnie i nie było z tym problemu także jak nie chcecie tak dużo płacić to może pomyślcie dodatkowo żeby nie chodzić na NFZ bo chociaż badania będą darmowe ☺

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No ślicznie! Gratuluję!
    Oby teraz pięknie rosła, żeby nasze grono tutaj tylko się powiększało i nikt nie musiał nas opuszczać ;)
    Kiedy powtarzasz betę - jutro?
    Tak jutro i w piątek. Muszę zrobić przynajmniej 3 oznaczenia hcg bo ostatnio pierwszy przyrost bety był dobry i dopiero kolejne pokazywały,że jednak coś jest nie tak i skończyło się usunięciem jajowodu , a jakoś mi się nie uśmiecha aby stracić drugi ;) także będę czują ,zwarta i gotowa . Napewno też wcześniej wybiorę się na pierwsze usg. Jak odetchne z ulgą to włączę wtedy pełen luz :D taki mam plan i mam nadzieje ,ze wreszcie przyjdzie czas na świętowanie :)

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ