X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik mojej pierwszej bety z wczoraj -> 192,2 mlU/ml, teraz czekam na kolejne bety i ich przyrost, wtedy dopiero będę się cieszyć bądź smucić, chociaż nie powiem liczę na to pierwsze ;) a teraz życzę miłego dnia i zbieram się do pracy :)

Clara, Annielove, Abra, Kourtney, krysiak, mmarzenak, sedinum82 lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam wynik mojej pierwszej bety z wczoraj -> 192,2 mlU/ml, teraz czekam na kolejne bety i ich przyrost, wtedy dopiero będę się cieszyć bądź smucić, chociaż nie powiem liczę na to pierwsze ;) a teraz życzę miłego dnia i zbieram się do pracy :)

No ślicznie! Gratuluję!
    Oby teraz pięknie rosła, żeby nasze grono tutaj tylko się powiększało i nikt nie musiał nas opuszczać ;)
    Kiedy powtarzasz betę - jutro?

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti czekamy tu na ciebie :) słodką masz córeczke

Morwa gratuluje pieknej bety:)

Clara no widzisz! Bedzie dobrze wszystko :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:01

Morwa, okti89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Kobieto, wysypiaj sie!!! :)
    Chcialabym

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam soe do kosmetyczki po pracy. Zrobic nowe hybrydy i pedicure. Musze sie zrelaksowac bo dzisiaj praca do 17...

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    wczoraj robilam bete , wyszlo 256,8 (4 tydz. i 3dni) jutro robię kolejną. Mam nadzieję ze będzie dobrze. Poki co nie mam szczegolnych objawow poza czestym oddawaniem moczu i lekko pobolewajacych piersi:). Chcialabym bardzo aby wszystko bylo dobrze, jestem po dwoch stratach, jedno w 6 tyg. , a kolejne w 6 miesiącu- co najbardziej mnie bolalo. Jestem dosyc silna osoba i postanowilam sie nie poddawac. Ciezko mi patrzec na kolezanki, ktore sa lub niedlugo zostana matkami, ale mysle ze ja tez tego doswaidcze i urodze zdrowiutkie dzieciatko.
    Pozdrawiam serdecznie:)

Abra, Kourtney, Annielove, Clara, Quatriona, krysiak, Morwa, Wiaterek, sedinum82 lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Umowilam soe do kosmetyczki po pracy. Zrobic nowe hybrydy i pedicure. Musze sie zrelaksowac bo dzisiaj praca do 17...

No relaks to podstawa, szczególnie w ciąży :)

A właśnie: czy wiadomo Wam coś aby we wczesnej ciąży (w jakiej my wszystkie jesteśmy) były jakieś przeciwwskazania do masażu. Niby w gabinecie mówiła mi babka, że nie, ale co Wy wiecie na ten temat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania gratuluje bety. To straszne to co przezylas. Taka pozna strata musi byc ciezka...:(
    Ale teraz wierze ze juz wszystko bedzie dobrze :)

Hania222 lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Hej:)
    wczoraj robilam bete , wyszlo 256,8 (4 tydz. i 3dni) jutro robię kolejną. Mam nadzieję ze będzie dobrze. Poki co nie mam szczegolnych objawow poza czestym oddawaniem moczu i lekko pobolewajacych piersi:). Chcialabym bardzo aby wszystko bylo dobrze, jestem po dwoch stratach, jedno w 6 tyg. , a kolejne w 6 miesiącu- co najbardziej mnie bolalo. Jestem dosyc silna osoba i postanowilam sie nie poddawac. Ciezko mi patrzec na kolezanki, ktore sa lub niedlugo zostana matkami, ale mysle ze ja tez tego doswaidcze i urodze zdrowiutkie dzieciatko.
    Pozdrawiam serdecznie:)

Gratulacje!!! Super beta, oby dobrze rosła.
    Mam nadzieję, że tym razem będzie Ci dane powitać na świecie zdrowe donoszone Maleństwo i cieszyć się urokami macierzyństwa ;)
    Powodzenia!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże, jak zimno na dworze, wróciłam z badań...
    Moja lista: TSH, Grupa Krwi, Prolaktyna, CRP, Żelazo, Morfologia krwi obwodowej, Glukoza, Badanie moczu, Antygen HBs, HIV, Przeciwciała w kierunku cytomegalii, toksoplazmozy, kiły, różyczki (IgM, IgG) WR i Przeciwciała anty Rh. Do tego wczoraj gin pobrała mi wymaz na cytologie. Mam go odebrać za tydzień ;p A przy kasie aż się złapałam za głowę :O Wyszło za to wszystko aż 637 zł... Masakra ;/ Jeszcze muszę małej kupić kurteczkę na zimę i sobie też muszę coś kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania piekna beta. Współczuję straty :(:( To musi być naprawdę ciężkie przeżycie... I przedwszystkim strach przy kolejnych ciążach

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa i dzięki Wam spokojniej patrzę w przyszłość:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove? Az tyle??? Liczylam ze te badania wyjda ok 300zl

Annielove lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też jestem w szoku!
    Az się boję jaką listę i jaki paragon ja zobaczę po wizycie.

A tak dla przykładu Annielove - ile w tym lab beta kosztuje?

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie drogie te badania. Dobrze ze taki duży zestaw jest tylko na poczatku później juz tylko podstawowe ale co miesiac

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie pracuje ze siedze na forum i szukam na necie takich rzeczy.
    Powiedzcie co sadzicie o takim pakiecie? Zastanawiam sie nad tym .

https://www.medicover.pl/szpital/320,ciaza.htm

Tylko ze jestem juz zapisana na nzf i u innego gina. I musialabym sie wypisac chyba jakos od tego prywatnego gina tylko czy tak mozna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    No to i ja się witam ;) Zaraz zbieram się do laboratorium, muszę jeszcze zanieść L4 do mojej szefowej. W końcu będę mieć wolne, odpocznę trochę ;) A dziś na obiad brokułowa a dla męża dodatkowo pierś z papirusa z suszonymi pomidorami, frytki i surówka z koperkiem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym ;p
    A ja tak to czytam i za kazdym razem gdy sobie jedzenie wyobrazam, to dopada mnie odruch wymiotny. Na mysl o jedzeniu po prostu mnie mdli.... :-)

Annielove lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja tez w środę. Ale u mnie to pewnie tylko bedzie potwierdzenie ze jestem w ciąży bo na serduszko raczej za wcześnie

I ja też w środę...

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Amy88 Znajoma

Wysłany: 13 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja zazdroszczę wizyt ja dopiero za 2 tygodnie do gina się wybieram tak że jeszcze musze poczekać aby usłyszeć ❤ a wizytujacych bardzo zazdroszczę .
    W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie i na NFZ a badania robiłam od giną z NFZ prosiłam o te same badania co przepisał prywatnie i nie było z tym problemu także jak nie chcecie tak dużo płacić to może pomyślcie dodatkowo żeby nie chodzić na NFZ bo chociaż badania będą darmowe ☺

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No ślicznie! Gratuluję!
    Oby teraz pięknie rosła, żeby nasze grono tutaj tylko się powiększało i nikt nie musiał nas opuszczać ;)
    Kiedy powtarzasz betę - jutro?
    Tak jutro i w piątek. Muszę zrobić przynajmniej 3 oznaczenia hcg bo ostatnio pierwszy przyrost bety był dobry i dopiero kolejne pokazywały,że jednak coś jest nie tak i skończyło się usunięciem jajowodu , a jakoś mi się nie uśmiecha aby stracić drugi ;) także będę czują ,zwarta i gotowa . Napewno też wcześniej wybiorę się na pierwsze usg. Jak odetchne z ulgą to włączę wtedy pełen luz :D taki mam plan i mam nadzieje ,ze wreszcie przyjdzie czas na świętowanie :)

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ