X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    My mamy tylko dodatkowe ubezpieczenie. Nic poza tym... stwierdziłam że i bez tych pakietów damy radę :) W końcu to dla dobra naszych dzieci
    no dokładnie!

Annielove lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    My mamy tylko dodatkowe ubezpieczenie. Nic poza tym... stwierdziłam że i bez tych pakietów damy radę :) W końcu to dla dobra naszych dzieci

Skoro jesteś przyzwyczajona, a tym bardziej zadowolona z opieki tego lekarza, to rzeczywiście nie ma co żałować.
    Pieniądze rzecz nabyta, a dobro dzieci jest najważniejsze, a poczucie bezpieczeństwa jakie daje dobry zaufany dr jest nieocenione :)

Annielove lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś miałam pierwsze mega mdłości... ogromne uczucie:/

krysiak, Annielove, Kawokado lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie także i ja dołączam :)

termin 01.06.2016 :)

Abra, Annielove, mmarzenak, sedinum82, krysiak, Helen, aneczka2015, Kourtney, Kawokado, xpaulinax, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

Witaj Kochana :)

myszaaa, Wiaterek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

Jak miło :) Witamy :)

myszaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

W ogóle widzę że masz ten sam termin co ja.. Byłaś już na wizycie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak byłam w piątek,i widziałam serduszko :)
    moja ciąża jest po IVF :)

sedinum82, Helen, aneczka2015, Annielove, Kourtney lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Witajcie :-)
    U mnie kolejny cień-cienua :-/
    Dziś wypada termin miesiączki - mam nadzieję że ta 13 tu nie namiesza :-P
    Na wszelki wypadek zarezerwowałem termin wizyty do gin...
    Niestety dopiero na 10.11 udało mi się wkręcić
    To będzie chyba 8 tydzień??
    No to sobie poczekam na potwierdzenie ciąży...

Zrób koniecznie betę!!!
    To pozwoli uniknąć tak długiej niepewności...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:01

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny nie chodzi o to że nic nie zobaczył, chodzi o to że jestem już po dwóch pozamacicznych a owulacja była z jajnika bez jajowodu i jakimś cudem maleństwo rośnie, tylko lekarz zastanawia się jak ten zarodek miałby trafić do macicy, no cóż zobaczymy :( Nie chodzi o to że po prostu nic nie zobaczył, bo to było pewne przy becie 380... A synka zobaczyłam już przy 505, tzn pęcherzyk

U mnie za wizytę prywatną płaci się 150 z usg, a ja mam pakiet z pracy i za 8 zł mc mam opiekę lekarską w ciąży pełną, wizytę nawet co tydz :) Obym mogła z tego skorzystać ...
    Ja Cię niestety rozumiem aż za dobrze i rozumiem to ,że się martwisz , ja również się martwię i dopóki nie zobaczę pęcherzyka ciążowego tam gdzie trzeba to żadne przekonywanie ,że teraz musi być dobrze do mnie tak naprawdę nie trafi. A tym bardziej jak mówi mi to ktoś kto nigdy nie martwił się o swoje życie. Mój jajowód pękł w szpitalu gdzie powinno być już dobrze i gdzie powinnam czuć się bezpiecznie a cierpiałam jakbym nie miała pomocy medycznej do tego wkręcali mi nowotwór i to ,że ciąży pozamacicznej wcale nie ma.
    A co do zarodka jak trafił do macicy , sprawa jest prosta. Masz drugi jajowód, który mógł przechwycić komórkę z przeciwległego jajnika, takie coś się zdarza . Także komórka raczej nie inaczej wędrowała jajowodem . Plemniki inaczej nie dostały by się do jajeczka przy jajniku ,który nie miał jajowodu, nie pozostawili Ci tam dziury a plemniki nie potrafią latać :D

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Helen, modyfikuję. Z ciekawości spojrzałam na wydruki badań i tak:

I beta: godz. pobrania 10:25 (tego nie rozumiem. byłam z samego rana, po 8.00)
    II beta: godz pobrania 8:19
    III beta: godz pobrania 8:18
    czyli masz pełne odstępy, ja bym tej ciązy na twoim miejscu jeszcze nie przekreślała.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Ja mam wizyte w srode....
    o super ja też idę w środę.
    u ciebie już 8-my wow, pędzisz kobito :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    O boże, jak zimno na dworze, wróciłam z badań...
    Moja lista: TSH, Grupa Krwi, Prolaktyna, CRP, Żelazo, Morfologia krwi obwodowej, Glukoza, Badanie moczu, Antygen HBs, HIV, Przeciwciała w kierunku cytomegalii, toksoplazmozy, kiły, różyczki (IgM, IgG) WR i Przeciwciała anty Rh. Do tego wczoraj gin pobrała mi wymaz na cytologie. Mam go odebrać za tydzień ;p A przy kasie aż się złapałam za głowę :O Wyszło za to wszystko aż 637 zł... Masakra ;/ Jeszcze muszę małej kupić kurteczkę na zimę i sobie też muszę coś kupić
    dziewczyny na NFZ są za darmo wystarczy zgłosic do gina na NFZ i dostaniecie skierowanie.
    A jak nie ma innej możliwości to warto poszukać po prywatnych klinikach, czy nie mają jakiś promocji na badania.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tak wlasnie pracuje ze siedze na forum i szukam na necie takich rzeczy.
    Powiedzcie co sadzicie o takim pakiecie? Zastanawiam sie nad tym .

https://www.medicover.pl/szpital/320,ciaza.htm

Tylko ze jestem juz zapisana na nzf i u innego gina. I musialabym sie wypisac chyba jakos od tego prywatnego gina tylko czy tak mozna?
    mozesz chodzic do dwóch, jeden do badan , a drugi z zaufania :)
    lub jak wolisz :) ale wg.mnie warto miec lekarza dodatkowego na NFZ, aby nie płacić za badania. Ja z takiego założenia wychodzę i do czasu do czasu chodzic do prywatnego. Z tego co słyszałam wiele dziewczyn tak robi :)
    u mojego lekarza prywatna wizyta to koszt 150zł. Póki co korzystam z tego na NFZ i nie jest tak ciężko z terminami.

feegu6l.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaaa witaj po fipletowej stronie:). Ja jeszcze serduszka nie widzialam ale juz niebawem mam nadzieje :)

Helen lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie roniłam badan. Serio mam teraz problem. Czy zostac u tego gina czy wykupic pakiet medicover

Myszaa witamy :) to twoja pierwsA ciaza?

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Witajcie
    cóż, noc nieprzespana - wiadomo.
    Dzisiaj ja głupia z rana zrobiłam sobie test ciążowy - by utwierdzić się w przekonaniu, że nie będzie kreski bądź będzie słaba.

A tu kuźwa dwie mocne krechy.
    Dzwoniłam do labo. Na cito jutro będę miała wynik bety, by zdążyć do wizyty.

No jasne, ze dwie krechy! Fasolka się twoimi zmartwieniami nie przejmuje i zdrowo rośnie ;) nie stresuj się :*
    Annielove wrote:
    O boże, jak zimno na dworze, wróciłam z badań...
    Moja lista: TSH, Grupa Krwi, Prolaktyna, CRP, Żelazo, Morfologia krwi obwodowej, Glukoza, Badanie moczu, Antygen HBs, HIV, Przeciwciała w kierunku cytomegalii, toksoplazmozy, kiły, różyczki (IgM, IgG) WR i Przeciwciała anty Rh. Do tego wczoraj gin pobrała mi wymaz na cytologie. Mam go odebrać za tydzień ;p A przy kasie aż się złapałam za głowę :O Wyszło za to wszystko aż 637 zł... Masakra ;/ Jeszcze muszę małej kupić kurteczkę na zimę i sobie też muszę coś kupić

Co za cena! Może ja tak tego nie odczuwam, bo gin mi rozbił badania na trzy razy ;p musze sobie to podliczyć... teraz wybieram się na cytomegalie i toksoplazmoze (tylko igm), WR, i HIV i już się boję ile przyjdzie mi zapłacić ;p

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jestem obecnie w 6t1d ciąży To moja druga ciąża. Niestety pierwsza zakończyła się w 12 tygodniu - serduszko przestało bić, a ciąża od samego początku była problematyczna - z ciągłym plamieniem i krwawieniem - już od pierwszej bety, krwiakiem podkosmówkowym - właściwie od początku leżenie. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Tym razem biorę encorton + clexane + acard + wlewy IVIG na immunologię, która najprawdopodbniej była przyczyną poprzedniej straty. Na pierwszym usg byłam w 5t4d - widoczny był pęchęrzyk z pęcherzykiem żółtkowym. Na następne usg idę dopiero w przyszłym tygodniu, ale już się denerwuję. Mam nadzieję, że tym razem zobaczę serduszko.

Kawokado, krysiak, Kourtney, mmarzenak, Annielove, Helen lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Witajcie
    Jestem obecnie w 6t1d ciąży To moja druga ciąża. Niestety pierwsza zakończyła się w 12 tygodniu - serduszko przestało bić, a ciąża od samego początku była problematyczna - z ciągłym plamieniem i krwawieniem - już od pierwszej bety, krwiakiem podkosmówkowym - właściwie od początku leżenie. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Tym razem biorę encorton + clexane + acard + wlewy IVIG na immunologię, która najprawdopodbniej była przyczyną poprzedniej straty. Na pierwszym usg byłam w 5t4d - widoczny był pęchęrzyk z pęcherzykiem żółtkowym. Na następne usg idę dopiero w przyszłym tygodniu, ale już się denerwuję. Mam nadzieję, że tym razem zobaczę serduszko.
    Witaj ansad tym razem na pewno się uda :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad gratulacje :) na pewno zobaczysz piekne serduszko :)

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ