X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja dzisiaj mialam termin z szefowa, wchodze do jej biura a ona mnie pyta jak tam nasze sprawy :-) Jakis czas temu powiedzialam jej, ze sie staramy ale nam nie wychodzi, bo chcialam juz nie musiec wymyslac, dlaczego urywam sie z pracy (chcac isc do lekarza). Z powiedzeniem jej chcialam jeszcze poczekac, przynajmniej do piatku, czy zobacze serduszko no ale skoro zapytala to sie przyznalam. Wysciskala mnie, obiecala zatrzymac jeszcze dla siebie, prosila abym juz powoli myslala jak to zrobimy blizej terminu i po. U nas jest tak, ze juz 6 tygodni przed terminem idzie sie na macierzynski, potem chcialaby kogos tylko na zastepstwo za mnie i chcialaby abym po macierzynskim wrocila. Tak mi juz wszytsko zaplanowala a ja nawet jeszcze nie wiem, czy serduszko bije :-)
    taka szefowa to skarb:) u mnie szefowa chyba popełni sepuku heheeh

Abra, krysiak lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy zamierzacie powiedziec?

Pati_89 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    taka szefowa to skarb:) u mnie szefowa chyba popełni sepuku heheeh

Oby ciebie ocaliła, to ze sobą niech robi co zechce :P

A czym się zajmujesz jeśli mogę wiedzieć?

Pati_89 lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    W tej sytuacji rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem jest zwolnienie lekarskie.
    Ciekawi mnie mina Twojego przełożonego :P

Mojemu mimo całego "miłego" nastawienie podejrzewam kopara na biurko opadnie :D Och jak ja na to czekam :P
    Mój chyba dostanie zawału :) choc kiedyś sie mnie pytał czy planuje dzieci i że pójdę urodzę i wrócę ale on dzieci nie ma wiec nie ma pojęcia co to znaczy dziecko.

Abra lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja pracuję w kawiarni 10 godzin na stojąco non stop kontakt z klientami a czasami szef wymyśla jakieś głupoty i idź po to przynieś tamto zdarzają się też ciężkie rzeczy. Nie mają mi jak zmienić warunków pracy na lepsze wiec pozostaje L4 :)
    Sa takie prace z ktorymi ciaze ciezko pogodzic, wiec jak najbardziej rozumiem. Lepiej pojsc na zwolnienie niz miec potem do siebie pretensje. Ja to sie ciesze juz na ten rok macierzynskiego, by odpoczac sobie od pracy, tych ludzi itd. Chetnie chodze do pracy i robie to co lubie ale przed nami jeszcze tyle lat, wiec taki rok macierzynskiego jest jak najbardziej wskazany :-)

Abra lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a kiedy zamierzacie powiedziec?
    Chyba w sobotę przyniosę L4 jak wszystko bd dobrze :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Mojemu mimo całego "miłego" nastawienie podejrzewam kopara na biurko opadnie :D Och jak ja na to czekam :P
    Hehehe, a ja nie moge sie doczekac az jeden kolega z zespolu sie dowie. On wszytskie zadania "zrzuca" na mnie, ja juz nauczylam sie bronic i juz sie oducza ale na 100% bedzie przerazony, ze moje zadania bedzie musial przejac. Oj, ten to popadnie w panike :-)

Kawokado, mmarzenak, Abra lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zamiaru wracać do tej pracy. Nie ma tu warunków dla matek i rodzin. Zaczęłam pracować na studiach i tak mi zaproponowali umowę na stałe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Twoja szefowa wzorowo zareagowała, także szacuneczek się jej należy ;)
    Możesz ją od nas Forumowiczek pozdrowić ;D
    Heheh, no moglabym :-) Gdyby wiedziala ile godzin w pracy na forum spedzam....

Abra, mmarzenak lubią tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... a ja odeszlam z pracy 2 tyg temu. To sie nazywa miec wyczucie :(
    jeden plus , ze moge spac w ciagu dnia i spokojnie konczyc dyplom ... i myslec jak zostac przedsiebiorcza mama ;]

Kawokado, krysiak, aneczka2015, Clara lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Hehehe, a ja nie moge sie doczekac az jeden kolega z zespolu sie dowie. On wszytskie zadania "zrzuca" na mnie, ja juz nauczylam sie bronic i juz sie oducza ale na 100% bedzie przerazony, ze moje zadania bedzie musial przejac. Oj, ten to popadnie w panike :-)

Ty masz takiego 1 kolegę, a u mnie wszyscy by się najchętniej mną wykręcali i co nie wiedzą jak zrobić, to ja muszę pomagać - ale wszystko co dobre kiedyś się kończy to i dla nich przyjdzie kres mojego wsparcia :P

krysiak wrote:
    Heheh, no moglabym :-) Gdyby wiedziala ile godzin w pracy na forum spedzam....

No dokładnie. My tu prawie jak "współpracownicy".
    Więcej z Wami piszę niż z koleżankami z biura gadam :P :D
    Także buziaczki dla szefowej :* :P

Kawokado, mmarzenak, krysiak lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Oby ciebie ocaliła, to ze sobą niech robi co zechce :P

A czym się zajmujesz jeśli mogę wiedzieć?
    zajmuję rozliczeniem pracy pracowników produkcyjnych (ok 300 osób) od stycznia wchodzi nowy program do tego właśnie rozliczenia i tylko ja go umiem:D więc nie wiem jak to będzie z zastępstwem ( a przejęłam te nowe obowiązki od września, bo wcześniej czymś innym zajmowałam)
    mam wyczucie czasu dostałam podwyzkę i w ciąze zaszłam hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:35

Kawokado, krysiak, sedinum82 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    zajmuję rozliczeniem pracy pracowników produkcyjnych (ok 300 osób) od stycznia wchodzi nowy program do tego właśnie rozliczenia i tylko ja go umiem:D więc nie wiem jak to będzie z zastępstwem ( a przejęłam te nowe obowiązki od września, bo wcześniej czymś innym zajmowałam)

Słuchaj - nie ma ludzi niezastąpionych!!!
    I mimo, że u mnie w pracy tak jak pisałam też najlepiej jakbym ja wszystko ogarniała, to nie mam zamiaru się tym przejmować.
    Ciąża i dziecko są najważniejsze, a programów nauczy się ktoś inny, kartoteki ogarnie i co tam będzie jeszcze innego do zrobienia też załatwi. Nie jesteśmy tak cudowne, żebyśmy tylko my umiały to zrobić - kwestia tylko znaleźć odpowiednie zastępstwo.

I mam nadzieję, że nie żałujesz przyjęcia podwyżki, co?
    Pomyśl, że to ich obliguje, aby po powrocie z macierzyńskiego zapewnić Ci różnorzędne stanowisko, w tym finansowo, więc sama korzyść :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

no to faktycznie idealnie się złożyło! :D :D :D

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koncze urlop wypoczynkowy po macierzynskim i rodzicielskim i chcialabym przejsc na L4. Marzyło mi sie jakis swoj biznes otworzyc ale poki co troche dziergam ale kokosow z tego nie bedzie.

sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Słuchaj - nie ma ludzi niezastąpionych!!!
    I mimo, że u mnie w pracy tak jak pisałam też najlepiej jakbym ja wszystko ogarniała, to nie mam zamiaru się tym przejmować.
    Ciąża i dziecko są najważniejsze, a programów nauczy się ktoś inny, kartoteki ogarnie i co tam będzie jeszcze innego do zrobienia też załatwi. Nie jesteśmy tak cudowne, żebyśmy tylko my umiały to zrobić - kwestia tylko znaleźć odpowiednie zastępstwo.

I mam nadzieję, że nie żałujesz przyjęcia podwyżki, co?
    Pomyśl, że to ich obliguje, aby po powrocie z macierzyńskiego zapewnić Ci różnorzędne stanowisko, w tym finansowo, więc sama korzyść :)
    pewnie, ze nie ma ludzi niezastąpionych i wcale się za taką nie uwazam;P na poczatku tym się przejmowałam co to bedzie, kto mnie zastapi, ale mąz powiedział, ze to już nie moja sprawa.. i w sumie ma rację, ciąża jest najważniejsza na chwilę obecną i nie zamierzam się pracą przejmować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:05

krysiak, Abra lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak ja też dziś rozmawiałam z szefową. Dałam jej L4 a ona z radości nie wiedziała co powiedzieć. Powiedziała żebym odpoczywała i wróciła jak najszybciej po macierzyńskim a stanowisko mimo tymczasowego zatrudnienia innej osoby nadal będzie na mnie czekać :) Oczywiście kazała przyjść na wigilię pracowniczą to wpadnie jakiś prezent dla okruszka i paczka słodyczy z kopertą :)

krysiak, mmarzenak, Kawokado, Kourtney, sedinum82, Helen, Abra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Krysiak ja też dziś rozmawiałam z szefową. Dałam jej L4 a ona z radości nie wiedziała co powiedzieć. Powiedziała żebym odpoczywała i wróciła jak najszybciej po macierzyńskim a stanowisko mimo tymczasowego zatrudnienia innej osoby nadal będzie na mnie czekać :) Oczywiście kazała przyjść na wigilię pracowniczą to wpadnie jakiś prezent dla okruszka i paczka słodyczy z kopertą :)
    Proponuje zalozyc Klub Fajnych Szefow/ych :-)

Annielove, Pati_89 lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

ale macie fajne szefowe:) ja zamierzam swojej powiedzieć w połowie listopada..

krysiak, Annielove, Kawokado lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych szefow. Ja na razie nie mam na co narzekac ale cholernie boje sie powiedziec w pracy...Naprawde. Jiz to widze jakie pojda rozmowy na moj temat. Ze dostala umowe na nieokreslony i to na wyzszym stanowisku od razu...i od razu zaszla w ciaze :/
    A serio nie wiem czy dam rade dlugo pracowac...pol godziny bylam w ubikacji i wymiotowalam :/ Kolezanki zza biurkq mowia mi ze wygladam jak cien samej siebie dzisiaj :/

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ