X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy orientujecie sie na ile lekarz moze wypisac l4 w ciazy? Jak to wyglada?
    Ktoras tu pisala ze bedzie miala? Na caly czas ciazy odrazu czy na ile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede musiala juz w piatek powiedziec po wizycie u ginekologa

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Nie wiem czy orientujecie sie na ile lekarz moze wypisac l4 w ciazy? Jak to wyglada?
    Ktoras tu pisala ze bedzie miala? Na caly czas ciazy odrazu czy na ile?

Mi lekarz wypisuje na 4 tygodnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze jak bedzie na pierwszej wizycie u ginekologa. Jeszcze u niego nie bylam nigdy ale szukajac kierowalam sie dobrymi opiniami. Jak bedzie mi wszystko odpowiadalo to wykupie pakiet. Bo on przyjmuje w klinice Babka Medica i wlasnie zobaczylam ze tez mają tam fajne pakiety.

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja jeszcze nie roniłam badan. Serio mam teraz problem. Czy zostac u tego gina czy wykupic pakiet medicover

Myszaa witamy :) to twoja pierwsA ciaza?

tak tak pierwsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa gratulacje!
    Kourtney, mi też lekarz wypisywał zwolnienie na 4 tygodnie, ale poszłam dopiero w 6 miesiącu i żałuje, bo nikt tego nie docenił i okazało się że tylko czekali jak pójdę na l4, żeby awansować mojego kolegę, którego bałam się zostawić samego, bo sobie nie poradzi ;) tak więc ten tego, nie ma sentymentów, kieruj się tym co dla ciebie i dziecka najlepsze. Teraz zarzekałam się, że pójdę prędzej na l4, ale znając mnie jeszcze trochę popracuje, zobaczę jaka będzie atmosfera i reakcja jak powiem o ciąży w połowie listopada. Na razie cieszę się wczorajszą betą, dzisiaj odebraną 402,5 :)

Kourtney, Annielove, krysiak, sedinum82, Helen, Abra lubią tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Zazdroszcze wam tych szefow. Ja na razie nie mam na co narzekac ale cholernie boje sie powiedziec w pracy...Naprawde. Jiz to widze jakie pojda rozmowy na moj temat. Ze dostala umowe na nieokreslony i to na wyzszym stanowisku od razu...i od razu zaszla w ciaze :/
    A serio nie wiem czy dam rade dlugo pracowac...pol godziny bylam w ubikacji i wymiotowalam :/ Kolezanki zza biurkq mowia mi ze wygladam jak cien samej siebie dzisiaj :/

Kourtney, posluchaj starszych kolezanek i olej to co inni pomysla. W pracy (prawie) zawsze sa specjalisci od obgadywania za plecami a Ty i dziecko jestescie najwazniejsi. W zyciu bedziesz miala jeszcze 100 roznych prac i nie ma co sie martwic na zapas co w tej powiedza. Super, ze masz etat na czas nieokreslony - w zyciu sie jeszcze napracujesz :)

Kourtney lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodze z pracy. Teraz kosmetyczka. Jestem strasznie glodna ale musze wytrzymac poki nie dotre do domu bo nie chce znowu zwymiotowac.

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj mdłości przeszły, i jak zwykle się stresuję, czemu taki spokój:P
    na szczęście jutro wizyta, ale będę miała pietra...jeszcze jedna doba i będę jechała do lekarza.
    Kourtney nie zazdroszczę... namęczysz się biedactwo.

Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fasolka ma dziś fazę na płatki z mlekiem... zrobiłam taki pyszny obiadek i tylko spojrzałam na talerz i już wiedziałam, ze nic z tego nie będzie ;) śmieszna ta ciąża - może schudnę? :P

krysiak lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    śmieszna ta ciąża - może schudnę? :P

na poczatku to chyba nawet czesto sie zdarza.
    ja niby nie mam zadnych mdlosci ani dziwnych zachcianek ale jak w najlepszej diecie organizm wola o male posilki co 3h i jedyne na co mam ochote to warzywa, bialy ser i wafle ryzowe;] nigdy w zyciu tak dobrze sie nie odzywialam:D i tez obstawiam spadek wagi - na pewno mi (ani dziecku) nie zaszkodzi :D

Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u mnie zaczynaja sie mdlosci.. Ale nie od rana tylko taj kolo 12, wczoraj tak milam i dzisiaj to samo. Poki co nie mam w ogole ochoty na slodkie, kielbase czy mieso. Ale owoce, warzywa, sert oj tak :). Najlepsze jest to ze mam od kliku dni apetyt ze szok :). Buziaki :*

Kawokado lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh moj telefon swiruje. Pisze posta . dalam wyslij. I co? Patrze ze napisalam na grudniowkach. Haha usunelam najszybciej jak sie dalo. Ale wtopa :)
    Ja juz w domku :) a zaraz zabieram sje za robienie naszego ulubionego deseru panna cotta :) i juz lepiej sie czuje :D

Kawokado, sedinum82, krysiak, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney super, ze wieczorem mdłości odpuściły :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 13 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z dziewczyn z czerwcowych mamuś widział już serduszko maleństwa?? ja jestem w 6t2d i bardzo chciałabym już móc iść na usg i zobaczyć serduszko. a nie chce iść za wcześnie i się zamartwiać ale czekanie też mnie stresuje.

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    czy któraś z dziewczyn z czerwcowych mamuś widział już serduszko maleństwa?? ja jestem w 6t2d i bardzo chciałabym już móc iść na usg i zobaczyć serduszko. a nie chce iść za wcześnie i się zamartwiać ale czekanie też mnie stresuje.
    Tak ja juz widzialam :) inne dziewczyny juz tez

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorzna wrote:
    Na pierwszej stronie przy nicku sa serduszka przy dziewczętach które już serducho widziały.

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorzna na kiedy masz termin?

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 5 tyg ciąży( 4tyg i 4 dni) i zamierzam isc dopiero w 8tyg , nie chce sie zamartwiac niepotrzebnie. Do tego czasu bede sledzic bete.

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Pati ja nie pracuje :) póki co jeszcze sobie studiuje ;) stara baba 26 lat a nie mogę sie z uczelnią rozstać :D

Krysiak super, ze masz taką szefową! Tyle się słyszy o dziewczynach, które boją się przyznać w pracy a u Ciebie tak super :) tylko pozazdrościć

ja mam taką szefową, która jak się dowie to zejdzie na zawał. nie wiem co mam zrobić... rzucić l4 na stół i odejść, czy pogadać parę dni wcześniej ( zaznaczam że te pare dni wcześniej to będzie dla mnie koszmar).... eh

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ