X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    A dziewczyny - pytałam wczoraj, ale niestety chyba żadna nic nie odpisała - czy wiecie czy w tak wczesnej ciąży nie ma przeciwwskazań do poddawania się masażom? W gabinecie mówią, że nie, ale nie jestem pewna czy im w to wierzyć ;)
    Ktoś coś wie???
    Na temat wczesnej ciazy nie pomoge, czytalam niedawno ze w pozniejszej ciazy zdecydowanie nie jest wskazane.

Abra, stardust87 lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    AA dobra zbieram sie i jade. Powiem mu to dzisiaj. I tak pewnie zapyta co mi dolega wiec nie bede sciemniac. W końcu było już <3. A chcialam zaczekac w pracy aż zobacze serduszko.
    Trzymcie kciuki zeby to jakoś przyjął.

Przyjmie na pewno - w końcu nie ma innego wyjścia :P
    Trzymam kciuki za jego reakcję ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja myślę, że skoro tak się kiepsko czujesz, a widziałaś już serduszko, więc wiadomo, że w temacie ciąży wszystko w porządku, to już możesz powiedzieć.
    Ja przynajmniej tak bym zrobiła.

A dziewczyny - pytałam wczoraj, ale niestety chyba żadna nic nie odpisała - czy wiecie czy w tak wczesnej ciąży nie ma przeciwwskazań do poddawania się masażom? W gabinecie mówią, że nie, ale nie jestem pewna czy im w to wierzyć ;)
    Ktoś coś wie???

Ja wiem że są specjalne masaże dla ciężarnych i trzeba mieć na nie pozwolenie od lekarza prowadzącego mysle że zwykły masaż może byc tym bardziej nie wskazany.

Abra lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja wiem że są specjalne masaże dla ciężarnych i trzeba mieć na nie pozwolenie od lekarza prowadzącego mysle że zwykły masaż może byc tym bardziej nie wskazany.

Dzięki za informacje!
    Chyba zapytam po prostu gina na wizycie.
    Dostałam od przyjaciół w prezencie taki kupon i nie zdążyłam wykorzystać przed informacją o ciąży.
    Jeśli nie będę mogła, to trudno - dziecko najważniejsze :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Dzięki za informacje!
    Chyba zapytam po prostu gina na wizycie.
    Dostałam od przyjaciół w prezencie taki kupon i nie zdążyłam wykorzystać przed informacją o ciąży.
    Jeśli nie będę mogła, to trudno - dziecko najważniejsze :)
    Podarujesz komus w prezencie :-) Albo poczekasz az dzieciatko na swiat przyjdzie :-)

Abra lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Podarujesz komus w prezencie :-) Albo poczekasz az dzieciatko na swiat przyjdzie :-)

Poczekać nie mogę, bo termin jest do połowy listopada, ale jeśli nie będę mogła, to dam "w prezencie" koleżance od której dostałam ;)

krysiak lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara dla czego podejrzewasz pozamaciczną ? Masz jakieś konkretne objawy ? Ja jutro idę potwierdzić czy jestem w dobrej ciąży czy pozamacicznej... Tak się boję, mam nadzieje że cuda jednak się zdarzają. Daj znać po :)

Ja u swojego przełożonego o dziwo znalazłam zrozumienie, mimo że jest nim dopiero od mc. Mówił że ma nadzieję że wszystko będzie dobrze i gratulował :) Ale przy pierwszym dziecku tego szczęścia nie miałam, moim przełożonym był taki cham że masakra ;)

Clara lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Clara dla czego podejrzewasz pozamaciczną ? Masz jakieś konkretne objawy ? Ja jutro idę potwierdzić czy jestem w dobrej ciąży czy pozamacicznej... Tak się boję, mam nadzieje że cuda jednak się zdarzają. Daj znać po :)

;)

wiesz co, przy pozamacicznej beta rośnie, ale wolno. Więc stąd te obawy.
    Siedzę w domu jak na szpilkach. Co chwile spoglądam na e-maila czy przyszedł wynik bety.

Ale szczerze dziewczyny: pogodziłam się już z porażką. Jeśli beta tak słabo rośnie, nie będzie z tego nic dobrego.

Oczywiście zaraz po wizycie napiszę Dziewczyny co i jak.

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust mocno trzymam kciuki za cud

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja myślę, że skoro tak się kiepsko czujesz, a widziałaś już serduszko, więc wiadomo, że w temacie ciąży wszystko w porządku, to już możesz powiedzieć.
    Ja przynajmniej tak bym zrobiła.

Ktoś coś wie???
    Przeoczyłam chyba twój post :) ale nie pomogę ci niestety bo nie mam pojęcia ale myślę że nie ma przeciwskazań o ile olejki sa naturalne bez żadnych zakazanych substancji :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Przeoczyłam chyba twój post :) ale nie pomogę ci niestety bo nie mam pojęcia ale myślę że nie ma przeciwskazań o ile olejki sa naturalne bez żadnych zakazanych substancji :)

Ooooo - to jakiś nowy trop :)
    Dzięki za odpowiedź :)
    Na wszelki wypadek zapytam w pon lekarza i wtedy ewentualnie będę się masować lub nie ;)
    Dzięki dziewczyny!

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara no co ty mówisz, ja mam za sobą 2 pozamaciczne i w żadnym wypadku beta nie rosła wolno, a wręcz szybko tyle że do pewnego momentu ( ok 1000) , potem albo mega zwalniała albo wręcz stawała, do tego dochodziły mega bóle i w jednym z przypadków bardzo ciemne plamienie... A jakie masz przyrosty bety ?

Clara lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Clara no co ty mówisz, ja mam za sobą 2 pozamaciczne i w żadnym wypadku beta nie rosła wolno, a wręcz szybko tyle że do pewnego momentu ( ok 1000) , potem albo mega zwalniała albo wręcz stawała, do tego dochodziły mega bóle i w jednym z przypadków bardzo ciemne plamienie... A jakie masz przyrosty bety ?

I beta: 302
    II beta: 620 (po 48h)
    III beta: 1100,5 (po 72h)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od II bety do III minęło 72 h?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    od II bety do III minęło 72 h?
    tak tak - sama widzisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:08

• eidth Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę mnie nie było i ciężko Was dogonić :-)
    Clara ja słyszałam że beta wolniej przyrasta w ciążach bliźniaczych :-*

Clara, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny trochę mnie nie było i ciężko Was dogonić :-)
    Clara ja słyszałam że beta wolniej przyrasta w ciążach bliźniaczych :-*

Eidth - nie żartuj:-):-) ja i ciąża bliźniacza - w rodzinie brak bliźniaków.
    Ciąża naturalna.

Nie ma o czym mówić. Lipa...
    Każda kobieta ma swoją intuicję. Ja byłam w ciąży 4 razy, ta jest 5.
    Mam dwoje dzieci. Mam przeczucie: ciąża przestała rozwijać się.
    Mdłości minęły, piersi mniej bolą, bóle podbrzusza minęły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:18

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Eidth - nie żartuj:-):-) ja i ciąża bliźniacza - w rodzinie brak bliźniaków. .

zawsze ktos musi zaczac :D

Clara, Abra, Kawokado lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Eidth - nie żartuj:-):-) ja i ciąża bliźniacza - w rodzinie brak bliźniaków.
    Ciąża naturalna.

Nie ma o czym mówić. Lipa...

Nie poddawaj się, nie załamuj!
    Już niebawem wszystko się wyjaśni, a do tego czasu MUSISZ myśleć pozytywnie!
    A ciąże bliźniacze nie pojawiają się tylko w rodzinach gdzie się to już zdarzyło, albo na stymulowanych cyklach, więc NIGDY NIC NIE WIADOMO ;d
    Chociaż ja słyszałam, że w ciąży mnogiej właśnie beta szybciej rośnie i znam kilka osób u których tak właśnie było.
    Tak czy inaczej - powodzenia na wizycie Clara :D

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ