Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAbra wrote:A dziewczyny - pytałam wczoraj, ale niestety chyba żadna nic nie odpisała - czy wiecie czy w tak wczesnej ciąży nie ma przeciwwskazań do poddawania się masażom? W gabinecie mówią, że nie, ale nie jestem pewna czy im w to wierzyć
Ktoś coś wie???Abra, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:AA dobra zbieram sie i jade. Powiem mu to dzisiaj. I tak pewnie zapyta co mi dolega wiec nie bede sciemniac. W końcu było już . A chcialam zaczekac w pracy aż zobacze serduszko.
Trzymcie kciuki zeby to jakoś przyjął.
Przyjmie na pewno - w końcu nie ma innego wyjścia
Trzymam kciuki za jego reakcjęZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Abra wrote:Ja myślę, że skoro tak się kiepsko czujesz, a widziałaś już serduszko, więc wiadomo, że w temacie ciąży wszystko w porządku, to już możesz powiedzieć.
Ja przynajmniej tak bym zrobiła.
A dziewczyny - pytałam wczoraj, ale niestety chyba żadna nic nie odpisała - czy wiecie czy w tak wczesnej ciąży nie ma przeciwwskazań do poddawania się masażom? W gabinecie mówią, że nie, ale nie jestem pewna czy im w to wierzyć
Ktoś coś wie???
Ja wiem że są specjalne masaże dla ciężarnych i trzeba mieć na nie pozwolenie od lekarza prowadzącego mysle że zwykły masaż może byc tym bardziej nie wskazany.Abra lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Ja wiem że są specjalne masaże dla ciężarnych i trzeba mieć na nie pozwolenie od lekarza prowadzącego mysle że zwykły masaż może byc tym bardziej nie wskazany.
Dzięki za informacje!
Chyba zapytam po prostu gina na wizycie.
Dostałam od przyjaciół w prezencie taki kupon i nie zdążyłam wykorzystać przed informacją o ciąży.
Jeśli nie będę mogła, to trudno - dziecko najważniejszeKawokado lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
nick nieaktualnyAbra wrote:Dzięki za informacje!
Chyba zapytam po prostu gina na wizycie.
Dostałam od przyjaciół w prezencie taki kupon i nie zdążyłam wykorzystać przed informacją o ciąży.
Jeśli nie będę mogła, to trudno - dziecko najważniejszeAbra lubi tę wiadomość
-
krysiak wrote:Podarujesz komus w prezencie Albo poczekasz az dzieciatko na swiat przyjdzie
Poczekać nie mogę, bo termin jest do połowy listopada, ale jeśli nie będę mogła, to dam "w prezencie" koleżance od której dostałamkrysiak lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Clara dla czego podejrzewasz pozamaciczną ? Masz jakieś konkretne objawy ? Ja jutro idę potwierdzić czy jestem w dobrej ciąży czy pozamacicznej... Tak się boję, mam nadzieje że cuda jednak się zdarzają. Daj znać po
Ja u swojego przełożonego o dziwo znalazłam zrozumienie, mimo że jest nim dopiero od mc. Mówił że ma nadzieję że wszystko będzie dobrze i gratulował Ale przy pierwszym dziecku tego szczęścia nie miałam, moim przełożonym był taki cham że masakraClara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Clara dla czego podejrzewasz pozamaciczną ? Masz jakieś konkretne objawy ? Ja jutro idę potwierdzić czy jestem w dobrej ciąży czy pozamacicznej... Tak się boję, mam nadzieje że cuda jednak się zdarzają. Daj znać po
wiesz co, przy pozamacicznej beta rośnie, ale wolno. Więc stąd te obawy.
Siedzę w domu jak na szpilkach. Co chwile spoglądam na e-maila czy przyszedł wynik bety.
Ale szczerze dziewczyny: pogodziłam się już z porażką. Jeśli beta tak słabo rośnie, nie będzie z tego nic dobrego.
Oczywiście zaraz po wizycie napiszę Dziewczyny co i jak. -
Abra wrote:Ja myślę, że skoro tak się kiepsko czujesz, a widziałaś już serduszko, więc wiadomo, że w temacie ciąży wszystko w porządku, to już możesz powiedzieć.
Ja przynajmniej tak bym zrobiła.
A dziewczyny - pytałam wczoraj, ale niestety chyba żadna nic nie odpisała - czy wiecie czy w tak wczesnej ciąży nie ma przeciwwskazań do poddawania się masażom? W gabinecie mówią, że nie, ale nie jestem pewna czy im w to wierzyć
Ktoś coś wie??? -
Pati_89 wrote:Przeoczyłam chyba twój post ale nie pomogę ci niestety bo nie mam pojęcia ale myślę że nie ma przeciwskazań o ile olejki sa naturalne bez żadnych zakazanych substancji
Ooooo - to jakiś nowy trop
Dzięki za odpowiedź
Na wszelki wypadek zapytam w pon lekarza i wtedy ewentualnie będę się masować lub nie
Dzięki dziewczyny!Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Clara no co ty mówisz, ja mam za sobą 2 pozamaciczne i w żadnym wypadku beta nie rosła wolno, a wręcz szybko tyle że do pewnego momentu ( ok 1000) , potem albo mega zwalniała albo wręcz stawała, do tego dochodziły mega bóle i w jednym z przypadków bardzo ciemne plamienie... A jakie masz przyrosty bety ?
Clara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Clara no co ty mówisz, ja mam za sobą 2 pozamaciczne i w żadnym wypadku beta nie rosła wolno, a wręcz szybko tyle że do pewnego momentu ( ok 1000) , potem albo mega zwalniała albo wręcz stawała, do tego dochodziły mega bóle i w jednym z przypadków bardzo ciemne plamienie... A jakie masz przyrosty bety ?
I beta: 302
II beta: 620 (po 48h)
III beta: 1100,5 (po 72h) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeidth wrote:Hej dziewczyny trochę mnie nie było i ciężko Was dogonić
Clara ja słyszałam że beta wolniej przyrasta w ciążach bliźniaczych :-*
Eidth - nie żartuj:-) ja i ciąża bliźniacza - w rodzinie brak bliźniaków.
Ciąża naturalna.
Nie ma o czym mówić. Lipa...
Każda kobieta ma swoją intuicję. Ja byłam w ciąży 4 razy, ta jest 5.
Mam dwoje dzieci. Mam przeczucie: ciąża przestała rozwijać się.
Mdłości minęły, piersi mniej bolą, bóle podbrzusza minęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:18
-
Clara wrote:Eidth - nie żartuj:-) ja i ciąża bliźniacza - w rodzinie brak bliźniaków.
Ciąża naturalna.
Nie ma o czym mówić. Lipa...
Nie poddawaj się, nie załamuj!
Już niebawem wszystko się wyjaśni, a do tego czasu MUSISZ myśleć pozytywnie!
A ciąże bliźniacze nie pojawiają się tylko w rodzinach gdzie się to już zdarzyło, albo na stymulowanych cyklach, więc NIGDY NIC NIE WIADOMO ;d
Chociaż ja słyszałam, że w ciąży mnogiej właśnie beta szybciej rośnie i znam kilka osób u których tak właśnie było.
Tak czy inaczej - powodzenia na wizycie ClaraZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...