Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej dziewczyny nie marudzić bo i mnie dopadnie:) nie ma co gdybać i wymyślać.
Clara pójdziesz do lekarza i wszystkiego się dowiesz :)obyś tylko potem już sie nie zamartwiała i cieszyła ciąża możemy tylko próbować ograniczać stres i dbać o siebie na nic więcej nie mamy wpływu niestety albo stetykrysiak, Kawokado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mialam bete robiona dwa razy z czego pierwszym razem wynik byl 5,1 Ciesze sie, ze tutaj nie praktykuje sie takiego robienia bety i ze nie ma tez mozliwosci pojscia do laboratorium, by sobie tak po prostu zrobic. Sam fakt, ze sie udalo jest stresujacy, ciagle cos kluje, ciagnie, zaboli, wiecej stresu mi nie trzeba. No i staram sie nie wymyslac. Bylam na usg wedlug lekarza w 6t0d, serduszka nie bylo, lekarz na odchodne mowi, ze nastepnym razem bedzie, pani na recepcji pozegnala mnie zdaniem, ze nastepnym razem dostane karte ciazy. I za to jestem im wdzieczna, bo nikt nie gdybal, ze moze jest cos nie tak. A do piatku juz tylko dwie nocki i zamierzam zobaczyc mega serducho i mega kropka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:24
Clara, Kawokado, mmarzenak, Helenucha Klucha, Effa lubią tę wiadomość
-
Clara trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze i przestaniesz się zamartwiać :*
krysiak wrote:Ja od wczoraj walcze z mdlosciami, tzn walka mi idzie dobrze, bo juz rozpracowalam system Mdli mnie caly dzien, calutki, nawet noca ale jedynie kiedy mnie nie mdli, to wtedy gdy jem. Na mysl o jedzeniu tez mnie mdli ale jesc moge i wszystko mi smakuje No ale nie moge non stop jesc! Wiec w przerwach miedzy jedzeniem mdli. A maz stwierdzil, ze dzidzia na pewno ma jego geny i zamiast kromki z dzemem mam zjesc kawalek kielbachy to sie uspokoi
Krysiak to mamy tak samo! Ja wczoraj aż zawroty głowy miałam od tych mdłosci więc siedziałam na tyłku w domu, dziś trochę lepiej więc wybieram się zrobić w końcu badania zlecone przez gina, bo mi zmyje głowe na wizycie, że tak długo zwlekałam ;p
Kourtney bidulo odpoczywaj! Może te mdłości to zemsta fasolki za poranne wstawanie do pracy? może twoja dzidzia woli trochę poleniuchować tytułu pracownika roku i tak nie zdobędziemy, wiec trzeba odpuścić
Tinuviel witaj
Trzymam kcuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Helen serduszka życzę!
Stardust ciebie tulam mocno nie poddawaj się :*
krysiak, Effa lubią tę wiadomość
-
krysiak wrote:Ja mialam bete robiona dwa razy z czego pierwszym razem wynik byl 5,1 Ciesze sie, ze tutaj nie praktykuje sie takiego robienia bety i ze nie ma tez mozliwosci pojscia do laboratorium, by sobie tak po prostu zrobic. Sam fakt, ze sie udalo jest stresujacy, ciagle cos kluje, ciagnie, zaboli, wiecej stresu mi nie trzeba. No i staram sie nie wymyslac. Bylam na usg wedlug lekarza w 6t0d, serduszka nie bylo, lekarz na odchodne mowi, ze nastepnym razem bedzie, pani na recepcji pozegnala mnie zdaniem, ze nastepnym razem dostane karte ciazy. I za to jestem im wdzieczna, bo nikt nie gdybal, ze moze jest cos nie tak. A do piatku juz tylko dwie nocki i zamierzam zobaczyc mega serducho i mega kropka
Abra, krysiak lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
Byłam dziś u gin bo jak pisałam mam te plamienia I jak tylko napisałam lekarzowi to kazał przyjechać i co się okazało...
Są dwa pęcherzyki: jeden 6 tyg gdzie już widać bijące serduszko i jeden 4 tyg serduszka tam nie widać...
Lekarz pocieszyć mnie że ten jeden mi ze się wchłonąć tak podobno często się dzieje. Ja mam podwójną macicy i z tego powodu byłoby lepiej gdyby tak też się stało... jestem zdruzgotana nie wiem co myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:18
Clara lubi tę wiadomość
-
MerlinMo wrote:Dziewczyny
Byłam dziś u gin bo jak pisałam mam te plamienia I jak tylko napisałam lekarzowi to kazał przyjechać i co się okazało...
Są dwa pęcherzyki: jeden 6 tyg gdzie już widać bijące serduszko i jeden 4 tyg serduszka tam nie widać...
Lekarz pocieszyć mnie że ten jeden mi ze się wchłonąć tak podobno często się dzieje. Ja mam podwójną macicy i z tego powodu byłoby lepiej gdyby tak też się stało... jestem zdruzgotana nie wiem co myśleć...
A kiedy masz kolejną wizytę?
Trzymam kciuki, żeby było wszystko jak najlepiejZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
nick nieaktualnyWróciłam. Moj szef okazal sie byc lepszym niz myslalam. Poszlam do niego z l4 . Zapytal co sie dzieje. I powiedzialam wprost ze jestem w ciazy. Ze to bardzo wczesy etap ale ze mdlosci nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Powiedzialam mu ze wcziraj nawet wymiotowalam w pracy.
Pogratulowal mi , wysciskal i ucieszyl sie bardzo. Cieszyl sie ze juz mu powiedzialam bo teraz bedzie juz mogl szukac kogos na moje stanowisko a raczej kolezanka dostanie awans. Wiec gitara Powiedzialam ze jutro ide do ginekologa i byc moze przedluzy mi to l4 woec jak cos to doniose jutro. Mowil ze jie ma sprawy , ze najwazniejsze teraz zebym dbala o siebie i odpoczywac mam jak najwiece .
Jestem w szoku zero wyrzutow,marudzenia. Czyste szczerze gratulacje z jego stronyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:26
Pepepa, Abra, mmarzenak, Clara, krysiak, Annielove, stardust87, MerlinMo, sedinum82, xpaulinax, Kawokado, Helenucha Klucha, Flakonik, Effa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMerlinMo u mnie podobna sytuacja. Tez dwa pecherzyki. Jeden zarodek 7mm i serduszko a drugi mniejszy 3mm i bez serduszka. Takze jutro sie dowiem tez wszystkiego.
Lekarz powiedzial ze jest 50/50 albo sie rozwinie drugi zarodek bo tak moze byc albo sie wchlonie.Kawokado lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Wróciłam. Moj szef okazal sie byc lepszym niz myslalam...
A widzisz - nie taki szef straszny jak go malują
Super, że tak zareagował i nie będzie problemów.
Trzymam także kciuki za jutrzejszą wizytę, bo jakoś wcześniej nie wyhaczyłam, że masz szansę na bliźniaki, ale nawet jeśli będzie tylko 1 zarodek, to najważniejsze, żeby było wszystko dobrze
Clara lubi tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Kourtney wrote:MerlinMo u mnie podobna sytuacja. Tez dwa pecherzyki. Jeden zarodek 7mm i serduszko a drugi mniejszy 3mm i bez serduszka. Takze jutro sie dowiem tez wszystkiego.
Lekarz powiedzial ze jest 50/50 albo sie rozwinie drugi zarodek bo tak moze byc albo sie wchlonie.krysiak, Paula222 lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:fajnie mieć bliźniaki:)
Cudownie!
Też mi się marzą bliźnięta, także czekam co przyniesie 19.10
Wiadomo, że na początku na pewno jest dużo trudniej i że ciąża mnoga to zawsze większe ryzyko, ale mimo wszystko bardzo bym chciała i zawsze jak widzę tu dziewczyny, które piszą o 2 serduszkach, 2 Bąbelkach itd, to ciepło mi się robi na sercummarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
nick nieaktualnyDziewczyny, ku..a - nie wiem co jest.
dostałam wynik bety: 2292!!!!
I beta: 302
po 48h
II beta: 620
po 72h
III beta: 1100 - tu mały przyrost
po 48h
IV beta: 2292.
Zwariuję, wychodzę do lekarza. O ile dojadę...mmarzenak, fairy_tale, krysiak, Kourtney, Paula222, ansad, MerlinMo, Dorjana, sedinum82, Quatriona, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Clara wrote:Dziewczyny, ku..a - nie wiem co jest.
po 48h
po 72h
po 48h
Zwariuję, wychodzę do lekarza. O ile dojadę...
No widzisz!! Bardzo ładnie przyrosła. Jedź do lekarza. Pęcherzyk już na pewno będzie w macicy przy takiej becie.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
po 48h
po 72h
po 48h
Po prostu wszystko jest dobrze!!!
Raz nieco mniejszy przyrost, ale wszystkie cały czas Ci pisałyśmy, że to nic złego nie musi oznaczać.
Beta nie przyrasta liniowo, tylko skokowo, więc nie ma co się przejmować tym, że 3 wynik nie mieścił się w normach wg kalkulatora...
Czekamy na dobre wiadomości po wizycie i trzymamy kciukiZanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
po 48h
po 72h
po 48h
Wszysko bedzie dobrze, beta pieknie przyrasta . Bedzie ok!
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyJakis czas temu kolezanka w pracy opowiadala mi wlasnie o takiej sytuacji. Tylko u niej to troszke inaczej wygladalo. Poszla na ktoras juz z kolei wizyte a lekarz w pewnym moemcie mowi, ze drugi pecherzyk sie wchlonal, natomiast nigdy wczesniej nie wspomnial ze byly dwa... Wiec tez w lekkim szoku byla.
-
nick nieaktualny
-
po 48h
po 72h
po 48h
Gratulacje! Wszystko będzie dobrze!
Serdecznie gratuluję wszystkim nowym, przyszłym mamusiom w wątku
Ja odebrałam drugi wynik bety i przyrost jest prawidłowy!
Teraz zaczyna się najgorszy okres, oczekiwanie na usg z potencjalnym serduszkiem... Czyli jakieś 2 tygodnie... Jak to przetrwać, żeby się za bardzo nie denerwować...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:56
krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość