X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny nie marudzić bo i mnie dopadnie:) nie ma co gdybać i wymyślać.

Clara pójdziesz do lekarza i wszystkiego się dowiesz :)obyś tylko potem już sie nie zamartwiała i cieszyła ciąża :) możemy tylko próbować ograniczać stres i dbać o siebie na nic więcej nie mamy wpływu niestety albo stety :)

krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok tam nigdy nic nie wiadomo nadzieja jest zawsze. Sama początkowo spisywalam ta ciążę na straty przy moim krwawieniu i podejrzeniu pozamacicznej a teraz pięknie bije serduszko. Mimo wszystko trzymam za Was kciuki.

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bete robiona dwa razy z czego pierwszym razem wynik byl 5,1 :-) Ciesze sie, ze tutaj nie praktykuje sie takiego robienia bety i ze nie ma tez mozliwosci pojscia do laboratorium, by sobie tak po prostu zrobic. Sam fakt, ze sie udalo jest stresujacy, ciagle cos kluje, ciagnie, zaboli, wiecej stresu mi nie trzeba. No i staram sie nie wymyslac. Bylam na usg wedlug lekarza w 6t0d, serduszka nie bylo, lekarz na odchodne mowi, ze nastepnym razem bedzie, pani na recepcji pozegnala mnie zdaniem, ze nastepnym razem dostane karte ciazy. I za to jestem im wdzieczna, bo nikt nie gdybal, ze moze jest cos nie tak. A do piatku juz tylko dwie nocki i zamierzam zobaczyc mega serducho i mega kropka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:24

Clara, Kawokado, mmarzenak, Helenucha Klucha, Effa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jeszcze nie świadczy o pozamacicznej :) Zwolniła, ale to nie znaczy że jest pozamaciczna czy coś :P A do ciąży bliźniaczej nie trzeba mieć bliźniaków w rodzinie ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara trzymam kciuki! Wierzę, że wszystko będzie dobrze i przestaniesz się zamartwiać :*
    krysiak wrote:
    Ja od wczoraj walcze z mdlosciami, tzn walka mi idzie dobrze, bo juz rozpracowalam system :-) Mdli mnie caly dzien, calutki, nawet noca ale jedynie kiedy mnie nie mdli, to wtedy gdy jem. Na mysl o jedzeniu tez mnie mdli ale jesc moge :-) i wszystko mi smakuje :-) No ale nie moge non stop jesc! :-) Wiec w przerwach miedzy jedzeniem mdli. A maz stwierdzil, ze dzidzia na pewno ma jego geny i zamiast kromki z dzemem mam zjesc kawalek kielbachy to sie uspokoi :-)

Krysiak to mamy tak samo! :D Ja wczoraj aż zawroty głowy miałam od tych mdłosci więc siedziałam na tyłku w domu, dziś trochę lepiej więc wybieram się zrobić w końcu badania zlecone przez gina, bo mi zmyje głowe na wizycie, że tak długo zwlekałam ;p

Kourtney bidulo :( odpoczywaj! Może te mdłości to zemsta fasolki za poranne wstawanie do pracy? ;) może twoja dzidzia woli trochę poleniuchować :D tytułu pracownika roku i tak nie zdobędziemy, wiec trzeba odpuścić ;)

Tinuviel witaj :)

Trzymam kcuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Helen serduszka życzę!

Stardust ciebie tulam mocno nie poddawaj się :*

krysiak, Effa lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja mialam bete robiona dwa razy z czego pierwszym razem wynik byl 5,1 :-) Ciesze sie, ze tutaj nie praktykuje sie takiego robienia bety i ze nie ma tez mozliwosci pojscia do laboratorium, by sobie tak po prostu zrobic. Sam fakt, ze sie udalo jest stresujacy, ciagle cos kluje, ciagnie, zaboli, wiecej stresu mi nie trzeba. No i staram sie nie wymyslac. Bylam na usg wedlug lekarza w 6t0d, serduszka nie bylo, lekarz na odchodne mowi, ze nastepnym razem bedzie, pani na recepcji pozegnala mnie zdaniem, ze nastepnym razem dostane karte ciazy. I za to jestem im wdzieczna, bo nikt nie gdybal, ze moze jest cos nie tak. A do piatku juz tylko dwie nocki i zamierzam zobaczyc mega serducho i mega kropka :-)
    i takiej podejście podoba mi się najbardziej!

Abra, krysiak lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Byłam dziś u gin bo jak pisałam mam te plamienia I jak tylko napisałam lekarzowi to kazał przyjechać i co się okazało...
    Są dwa pęcherzyki: jeden 6 tyg gdzie już widać bijące serduszko i jeden 4 tyg serduszka tam nie widać...
    Lekarz pocieszyć mnie że ten jeden mi ze się wchłonąć tak podobno często się dzieje. Ja mam podwójną macicy i z tego powodu byłoby lepiej gdyby tak też się stało... jestem zdruzgotana nie wiem co myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:18

Clara lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Dziewczyny
    Byłam dziś u gin bo jak pisałam mam te plamienia I jak tylko napisałam lekarzowi to kazał przyjechać i co się okazało...
    Są dwa pęcherzyki: jeden 6 tyg gdzie już widać bijące serduszko i jeden 4 tyg serduszka tam nie widać...
    Lekarz pocieszyć mnie że ten jeden mi ze się wchłonąć tak podobno często się dzieje. Ja mam podwójną macicy i z tego powodu byłoby lepiej gdyby tak też się stało... jestem zdruzgotana nie wiem co myśleć...

A kiedy masz kolejną wizytę?
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko jak najlepiej ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Moj szef okazal sie byc lepszym niz myslalam. Poszlam do niego z l4 . Zapytal co sie dzieje. I powiedzialam wprost ze jestem w ciazy. Ze to bardzo wczesy etap ale ze mdlosci nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Powiedzialam mu ze wcziraj nawet wymiotowalam w pracy.
    Pogratulowal mi , wysciskal i ucieszyl sie bardzo. Cieszyl sie ze juz mu powiedzialam bo teraz bedzie juz mogl szukac kogos na moje stanowisko a raczej kolezanka dostanie awans. Wiec gitara :) Powiedzialam ze jutro ide do ginekologa i byc moze przedluzy mi to l4 woec jak cos to doniose jutro. Mowil ze jie ma sprawy , ze najwazniejsze teraz zebym dbala o siebie i odpoczywac mam jak najwiece .
    Jestem w szoku :O zero wyrzutow,marudzenia. Czyste szczerze gratulacje z jego strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:26

Pepepa, Abra, mmarzenak, Clara, krysiak, Annielove, stardust87, MerlinMo, sedinum82, xpaulinax, Kawokado, Helenucha Klucha, Flakonik, Effa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo u mnie podobna sytuacja. Tez dwa pecherzyki. Jeden zarodek 7mm i serduszko a drugi mniejszy 3mm i bez serduszka. Takze jutro sie dowiem tez wszystkiego.
    Lekarz powiedzial ze jest 50/50 albo sie rozwinie drugi zarodek bo tak moze byc albo sie wchlonie.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wróciłam. Moj szef okazal sie byc lepszym niz myslalam...

A widzisz - nie taki szef straszny jak go malują :P
    Super, że tak zareagował i nie będzie problemów.

Trzymam także kciuki za jutrzejszą wizytę, bo jakoś wcześniej nie wyhaczyłam, że masz szansę na bliźniaki, ale nawet jeśli będzie tylko 1 zarodek, to najważniejsze, żeby było wszystko dobrze :)

Clara lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    MerlinMo u mnie podobna sytuacja. Tez dwa pecherzyki. Jeden zarodek 7mm i serduszko a drugi mniejszy 3mm i bez serduszka. Takze jutro sie dowiem tez wszystkiego.
    Lekarz powiedzial ze jest 50/50 albo sie rozwinie drugi zarodek bo tak moze byc albo sie wchlonie.
    fajnie mieć bliźniaki:)

krysiak, Paula222 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    fajnie mieć bliźniaki:)

Cudownie!
    Też mi się marzą bliźnięta, także czekam co przyniesie 19.10 :)
    Wiadomo, że na początku na pewno jest dużo trudniej i że ciąża mnoga to zawsze większe ryzyko, ale mimo wszystko bardzo bym chciała i zawsze jak widzę tu dziewczyny, które piszą o 2 serduszkach, 2 Bąbelkach itd, to ciepło mi się robi na sercu :)

mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ku..a - nie wiem co jest.

dostałam wynik bety: 2292!!!!

I beta: 302
    po 48h
    II beta: 620
    po 72h
    III beta: 1100 - tu mały przyrost
    po 48h
    IV beta: 2292.

Zwariuję, wychodzę do lekarza. O ile dojadę...

mmarzenak, fairy_tale, krysiak, Kourtney, Paula222, ansad, MerlinMo, Dorjana, sedinum82, Quatriona, Kawokado lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

po 48h
    po 72h
    po 48h

No widzisz!! Bardzo ładnie przyrosła. Jedź do lekarza. Pęcherzyk już na pewno będzie w macicy przy takiej becie.

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

po 48h
    po 72h
    po 48h

Po prostu wszystko jest dobrze!!!
    Raz nieco mniejszy przyrost, ale wszystkie cały czas Ci pisałyśmy, że to nic złego nie musi oznaczać.
    Beta nie przyrasta liniowo, tylko skokowo, więc nie ma co się przejmować tym, że 3 wynik nie mieścił się w normach wg kalkulatora...
    Czekamy na dobre wiadomości po wizycie i trzymamy kciuki ;)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

po 48h
    po 72h
    po 48h

Wszysko bedzie dobrze, beta pieknie przyrasta :). Bedzie ok!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis czas temu kolezanka w pracy opowiadala mi wlasnie o takiej sytuacji. Tylko u niej to troszke inaczej wygladalo. Poszla na ktoras juz z kolei wizyte a lekarz w pewnym moemcie mowi, ze drugi pecherzyk sie wchlonal, natomiast nigdy wczesniej nie wspomnial ze byly dwa... Wiec tez w lekkim szoku byla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, super. To chyba teraz juz zrelaksowana mozesz odwiedzic lekarza :-)

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:

po 48h
    po 72h
    po 48h

Gratulacje! Wszystko będzie dobrze!

Serdecznie gratuluję wszystkim nowym, przyszłym mamusiom w wątku :)

Ja odebrałam drugi wynik bety i przyrost jest prawidłowy! :)

Teraz zaczyna się najgorszy okres, oczekiwanie na usg z potencjalnym serduszkiem... Czyli jakieś 2 tygodnie... Jak to przetrwać, żeby się za bardzo nie denerwować...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 13:56

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ