X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Rozumiem.
    Troszkę poczytałam, bo nie wiedziałam w ogóle co to podwójna macica.
    Szkoda, że tak długo do kolejnej wizyty, ale będziemy z Tobą - pamiętaj ;)

Dziękuję kochana :*

Abra lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz sama nie wiem...jakos watpie zeby byly blizniaki. Ale jesli beda to bede sie tak samo cieszyc :) chociaz chyba wolalabym najpierw uporac sie z mysla o jednym

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Za dwa tygodnie.
    Ja nie chciałbym bliźniąt. Mając te podwójną macice boję się o jedno dzieciątko... modlę się żeby się wchlonelo i zostało jedno...
    Merlin, musi byc dobrze, mam nadzieje, ze natura poradzi sobie z tym sama. Ale bidulko bedziesz sie teraz te kolejne dni zamartwiac...

• MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Merlin, musi byc dobrze, mam nadzieje, ze natura poradzi sobie z tym sama. Ale bidulko bedziesz sie teraz te kolejne dni zamartwiac...

Staram się nie stresować ale w tej sytuacji nie idzie mi to...
    Nie spodziewałam się że tak szybko zajęć w ciążę a bliźniaki to już w ogóle nie wchodziły w rachubę

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, ku..a - nie wiem co jest.

ciaza moja droga, ciaza :-D

chyba zostane fanka systemu "bez bety" - przynajmniej stresu jest mniej a co ma byc to i tak bedzie.

Abra, Kourtney, mmarzenak, MerlinMo, Paula222, krysiak, DeLaCruz, Kawokado lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ciagle odawiezam stronie czy ktoras juz nie napisala jak po wizycie

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Piękna data :)
    My mieliśmy 6.06.16 iść na wesele ale w zaistniałej sytuacji raczej nie pójdziemy :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Aaa ciagle odawiezam stronie czy ktoras juz nie napisala jak po wizycie
    Ja też jakby to były moje wizyty :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Widoczny na ten czas pęcherzyk ciążowy w macicy - tyle. Za wcześnie na badanie więc dr nie była w stanie więcej powiedzieć.
    Dostałam Clexane do brzucha, bez refundacji.
    Mam macicę dwurożną także ciąża w rogu macicy.

Kolejna wizyta za 2-3 tygodnie. Aha, ginka powiedziała ze beta ładnie rośnie i mam juz nie powtarzać.

Co ja mam Wam napisać: po wynikach bety przekresliłam tą ciążę. Zauważcie, Wam wszystkim beta rośnie o min. 120-130%. A mi, jedynie o 100, tak akuratnie.

Wracam do świata żywych. Dziękuję Wam za wsparcie:):)

eidth, krysiak, ansad, mmarzenak, Kourtney, Quatriona, Dorjana, Pati_89, Annielove, Helenucha Klucha, Abra lubią tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara a widzisz wszystko się unormowało :-) ale się cieszę że wszystko dobrze :-) a każda ciąża jest inną i lepiej nie porównywać :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara bardzo się cieszę, że na wizycie w porządku, wiadomo, że na serduszko jeszcze za wcześnie, ale wygląda na to ze wszysko na najlepszej drodze.

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    My mieliśmy 6.06.16 iść na wesele ale w zaistniałej sytuacji raczej nie pójdziemy :D
    My mamy weseé w rodzinie 14 maja, ja mam termin 30 maja, a poza tym kawal drogi bo az 1200km wiec i nas ta impreza ominie.

• ansad Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Piękna data :)
    Też mi się podoba, dopiero wczoraj się zorientowalam, że trzy szóstki :-)

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, bardzo sie ciesze, ze takie piekne wiesci przynioslas. Teraz odpoczywaj bo ten stres chyba sporo energii Cie kosztowal :-)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie pierwszy raz rzygałam.. w dodatku w pracy :/

myszaaa, sedinum82, eidth, krysiak lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff clara ulzylo mi bo stresowalam sie razem z toba :) ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze.

Marzenak ja wczoraj tez mialam niestety taka przygode w pracy

mmarzenak lubi tę wiadomość

• Effa Debiutantka

Wysłany: 14 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!
    jeszcze niesmialo,ale melduje,ze termin porodu na 22 czerwca 2016 :)
    Dzis mija termin @..poki co ani widu ani sluchu:) Beta w 13dpo-75.a Wiec malo,ale w normach sie miesci. Nie wiem czy powtarzac Bete?..wizyta u Ginekologa za poltora tyg aby mozna bylo juz cos zobaczyc...

Tak sie ciesze!!!!:)))))))))))))

mmarzenak, Kourtney, krysiak, sedinum82, aneczka2015, Annielove, Paula222, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

gannlhb8ecs31cqp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effa wrote:
    hej kochane!
    jeszcze niesmialo,ale melduje,ze termin porodu na 22 czerwca 2016 :)
    Dzis mija termin @..poki co ani widu ani sluchu:) Beta w 13dpo-75.a Wiec malo,ale w normach sie miesci. Nie wiem czy powtarzac Bete?..wizyta u Ginekologa za poltora tyg aby mozna bylo juz cos zobaczyc...

Tak sie ciesze!!!!:)))))))))))))

Gratulacje!! :) z ta beta to sama nie wiem. Z jednej strony bedziesz sie pewnie stresowac czekajac na wynik a z drugiej chyba warto wiedziec czy jest przyrost i sie uspokoic

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: w mojej macicy widoczne dwa pęcherzyki ciążowe:):):) w jednym rogu jeden i w drugim drugi. No myślałam ze zjazde w gabinecie:):):) a reakcja mojego męża- do tej pory płacze ze śmiechu:):):)

Kourtney, krysiak, Dorjana, Dorjana, sedinum82, madziak2202, Kawokado, Morwa, Nelus, Paula222, Helenucha Klucha, Effa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara ale super :) co jak beda blizniaki?;) a jakie masz wielkosci pecherzykow? Mowil ci lekarz?

Clara lubi tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ