X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie leje :( ale cieplo jest, 11 stopni..

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • iw78 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kalafior to warzywo powodujące wzdęcia, ale nie ma co przesadzać z dietą. Jeżeli dziecko jest zdrowe, nie ma żadnych alergii, to można próbować jeść w małych ilościach i obserwować czy nie boli brzuszek. Ja swojego średniego synka urodziłam w maju i płakać mi się chciało jak widziałam świeże kalafiorki. Zaczęłam próbować i małemu nic nie było. Po miesiącu jadłam wszystko. Dzieci jednak różnie reagują, trzeba być dobrej myśli.:)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Repose Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesu mam dosc od samego rana placz teraz o mleko przeciez 3letniemu dziecku nie bede caly dzien dawac mleka do picia nalalam mu soczku rzucil we mnie butelka i krzyczy ze chce mleko ciekawe czy jemu szybciej przejdzie ten bunt czy ja sie wykoncze.

Tez mam wlosy na brzuchu blee...

Wczoraj zrobilam sobie te cwiczrnia Tiffany na boczki i strasznie mnie bola dzisiaj ;p to chyba zakwasy

Kuleczka probowalam cwiczyc miesnie kegla i wyszlo ze nie umiem sie spiac w dobrym miejscu :p

iw78 witamy :) ; *

Fairy tale miej litosc i nie pisz slowa czekolada bo moj spragniony umysl zrozumial tylko to slowo z twojego postu :p :d

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 witam :)

moja znajoma je wszystko podczas karmieniaa i Malej nic nie jest

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    iw78 witam :)

moja znajoma je wszystko podczas karmieniaa i Malej nic nie jest

I tego się właśnie trzymajmy

evus lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 stopni wooow :) zazdrość!!!
    ja łapię za parasol i maszeruję na przystanek, wizyta o 17tej.

kuleczka777, beatas lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak a ile km masz do ginekologa ze tak szybko ruszasz?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam studniówkę, pozostało 100 dni do porodu:)

Repose, fairy_tale, Hania222, JajkoNiespodzianka, evus, cass, miluszka, Lila2703, kirys, Kaja lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mmarzenak ja jeszcze 109 :p

mmarzenak, evus lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak super
    Ja mam 103 dni :)

Madziak powodzenia

Repose, mmarzenak, evus, Kaja lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Jesu mam dosc od samego rana placz teraz o mleko przeciez 3letniemu dziecku nie bede caly dzien dawac mleka do picia nalalam mu soczku rzucil we mnie butelka i krzyczy ze chce mleko ciekawe czy jemu szybciej przejdzie ten bunt czy ja sie wykoncze.

Oj cierpliwa jesteś. U Nas jak jest bunt, a zdarza się bardzo rzadko to jest odprowadzanie do pokoju i siedzi tam dopóki się nie uspokoi. On najwyraźniej wyczuł kiedyś, że ktoś mu ustępuje jak wymusza i próbuje wymuszać. Grunt to konsekwencja i skoro mówisz NIE to musisz się tego trzymać cały czas. Swoją drogą facet 3 letni pije z butelki? :> nie sądzisz, że czas odstawić takie niemowlęce akcesoria?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka nie jestem cierpliwa on po prostu kilka dni temu tak kopal metalowa barierke ze ja rozwalil i jak go odprowadze do pokoju to i tak wyjdzie.
    Jak mu zabiore butelke to zostanie mi tylko sznurek i isc sie powiesic :p
    Bidonu nie chce kubka z dziubkiem tak samo to pewnie moja wina bo duzo pracowalam maly byl z dziadkami widywalismy go tylko w weekendy mamy prace 350 km od domu i w tygodniu tam spalismy a weekendy do domu. Teraz na l4 jestem to przezywam szok

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh wiem o czym mowisz Repose. Moj synek nie uzywal butelki potem pojechalismy do dziadkow na wakacje na miesiac i oczywiscie moja mama i tesciowa uwazaly ze on za malo pije jak dostaje w kubeczku i zaczely mu butle w dzien podstawiac. Na szczescie jak wrocilismy to juz butli nie dostaje w dzien. Niestety co ktorys dzien dostaje na wieczor do snu butelke z woda, bo inaczej nie umie sie wyciszyc. Zazwyczaj udaje sie go uspokoic na wieczor bez tego, ale co takie dni ze eksytacja siega zenitu i tylko butla go w lozku przytrzymuja i wycisza. Widze, ze Twoj David to bunt przezywa na calego, my chyba az takiego hardcoru nie mielismy. W sumie chyba nigdy nie probowal wrzeszczec w domu, czasem sie kladl na ziemie i plakal, ale po prostu go ignorowalismy a jak sie uspokoil i przyszedl do nas to mu tlumaczylismy co zrobil zle, jak mama sie poczula i dlaczego tak nie powinien robic. Mysle, ze to ze chodzi do przedszkola i ma kontakt z innymi dziecmi tez duzo daje :)
    Ivi witam bo chyba zapomnialam napisac.
    Chyba 111 dni do porodu, ale nie jestem pewna.
    Moja szefowa rozmawiala ze swoim narzeczonym, ktory jest lekarzem i powiedzial, ze mam sie trzymac rekami i nogami aby rodzic CC, bo porod naturalny po cesarce jest porodem duzego ryzyka i moze byc robiony tylko za zgoda pacjentki i pod specjalna aparatura, KTG non stop i nadzorem lekarza, ktory zareaguje natychmiastowo, z dostepem do anestezjologa i stolu operacyjnego. Wiem teraz, ze to nie moje wydzimisie tylko faktycznie jest to niebezpieczne, skoro lekarz tak mowi. Szkoda tylko, ze on pracuje w USA a nie w Szwecji. Szefowa powiedziala, ze jak bede musiala tutaj rodzic naturalnie to mam wracac na czas porodu do Polski, bo ona tez sie o mnie boi.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Marka nie jestem cierpliwa on po prostu kilka dni temu tak kopal metalowa barierke ze ja rozwalil i jak go odprowadze do pokoju to i tak wyjdzie.
    Jak mu zabiore butelke to zostanie mi tylko sznurek i isc sie powiesic :p
    Bidonu nie chce kubka z dziubkiem tak samo to pewnie moja wina bo duzo pracowalam maly byl z dziadkami widywalismy go tylko w weekendy mamy prace 350 km od domu i w tygodniu tam spalismy a weekendy do domu. Teraz na l4 jestem to przezywam szok

to prowadzisz go tyle razy, aż sam zrezygnuje. Ja też nie mam cierpliwości za dużo, ale to jest praca na przyszłość. Jak teraz nie ustalicie reguł panujących w domu to z każdym rokiem może być gorzej. I to nie jest bunt 3 latka, ale jeśli przez 3 lata miał co chciał, bo dziadki pozwalali na dużo więcej to teraz próbuje wywalczyć to i u Ciebie. Musisz być konsekwentna i nie odpuszczać z wygody. A butelka- pozwól, że napisze brutalnie- robisz mu dużą krzywdę pozwalając na jego rządy. I robisz tak też, bo jest Ci tak wygodnie. Sama dobrze wiesz, że tak być nie powinno. Kilka dni męczarni i wypracowałabyś u niego lepsze zachowanie. Jestem może mega surowa, ale jakby mój syn pił jeszcze z butki to bym ją po prostu zabrała i niech ryczy. Kup mu jakis fajny kubek dziecięcy, wytłumacz, że te akcesoria są dla niemowlaków i tacy chłopcy nie piją już z butelki. Jak na świat przyjdzie kolejny maluch dopiero starszy da Ci popalić. Wtedy już na pewno nie odzwyczaisz go od tej butelki, bo będzie widział, że młodszemu pozwalasz.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais zeby Dawid chociaz plakal ale mu lzy nie leca on wrzeszczy i czasami ulegne bo mam dosyc. Teraz sie wkurzylam i zabralam butelke i dalam kubeczek czekam az mi zacznie rozlewac po podlodze.

Ja tez sie boje rodzic naturalnie ze peknie mi macica i wgl a od wczoraj blizna po cesarce mnie pobolewa ja nie mam opcji zeby jechac rodzic do polski mam nadzieje ze tobie sie uda ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais no to musisz mieć cc, niech Ci zaświadczenie wypisze może lekarz w Pl jak będziesz że masz wskazania do cesarki

f2w3skjoxrbw67ni.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais kurcze tyle czasu po cc i dalej niewskazane sn? Mi się coś o uszy obiło, że 3 lata i można rodzić sn. Ciekawe co lekarz w PL powiedziałby na to. U mnie w mieście tak chętnie cesarki nie robią, muszą być poważne powody ku temu. A jak rodziłam 14 godzin w mękach to powiedzieli jasno do mego męża. Cesark da się załatwić- 2800 i możemy wieść na salę operacyjną. Wyobrażacie sobie? Normalnie, jawnie łapówkę chcieli za cesarkę. Za taki pieniądze to ja mogłam w prywatnej klinice wykupić cc i bez łaski i warunki jakie. A tu państwowy szpital i cenę nawet swoją mają... W efekcie urodziłam sn. CC mnie jakoś przeraża, bo widziałam przyjaciółkę kilka dni po cc. Szła zgięta w pół i z miną jakby miała umrzeć. Więc chyba wolę tą niezbyt miłą męczarnie sn i lekko bolące krocze. Może tym razem uda się bez nacinania to i boleć będzie mniej.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dais zeby Dawid chociaz plakal ale mu lzy nie leca on wrzeszczy i czasami ulegne bo mam dosyc. Teraz sie wkurzylam i zabralam butelke i dalam kubeczek czekam az mi zacznie rozlewac po podlodze.

ej luzik, stres niewskazany dla Ciebie :P tym bardziej masz przykład, że on nie przeżywa tylko wymusza. Skoro nie płacze tylko wiszczy. A jak ulegasz to on widzi, ze to działa to za każdym razem walczy o swoje. Obserwuj bacznie, jak rozleje specjalnie to zabierz i dopóki nie obieca, że będzie ładnie pił z kubka to nie dawaj.
    Sorry, mam nadzieję, że nie drażnią Cię moje rady ;) ale ja mam naprawdę bardzo grzeczne dziecko i tylko dzięki konsekwencji i pracy nad nim nie jest rozpuszczony. Zdarza się mu jakiś krzyk albo tupnięcie nogą, ale wystarczy tylko zapytać co zrobił i od razu jest "przepraszam". A zaznaczam, że ma 3,5 roku.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka nie draznia mnie twoje rady bo domyslam sie ze nie chcesz mi ,,dowalic,, tylko pomoc :p
    Teraz jestem z nim caly czas i chyba dopiero na l4 tak naprawde poznalam swoje dziecko . smutne ale prawdziwe.
    Co do cesarki to ja tez chodzilam zgieta w pol i mialam mine jak bym miala umrzec :)
    Niektorzy mowia ze po kilku latach mozna sn ale zawsze jest bodajze 30% ryzyko pekniecia macicy , nie mozna przec tak dlugo jak kobieta ktora cesarki nie miala ze wzgledu na ryzyko , naprzyklad nadwaga juz znacznie to ryzyko zwieksza a ja niestety mam nadwage : /

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose a oglądnęłaś to co Ci dałam z tego programu, podali jakieś konkrety czy tylko tak gadali ??

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ