X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dziś wizytowałam, z Dzidzią wszystko ok, rośnie ma się dobrze, ale niestety ja muszę leżeć... :( Po mega stresującym i intensywnym weekendzie na uczelni (sesja) moja szyjka jest "wymęczona". Na szczęście nie skraca się i wszystko podnosi się tak jak ma się podnosić. Dostałam luteinę 2xdziennie, mam się nie stresować, leżeć, odpoczywać, ale przede wszystkim też nie martwić :) Jestem dobrej myśli :) Najważniejsze, że Niunia ruchliwa, tętno w normie <3
    Dla niej wszystko!

Pozdrawiam Was Dziewczyneczki :)

Hania222, JajkoNiespodzianka, Helen, evus, jane, kuleczka777, Lila2703, Moni15382, Kaja, fairy_tale, kirys lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie młody waży 461 i ma się u mamy świetnie ;) pobrali mi wymaz i pani doktor zleciła Crp i glukozę fuj fuj także tez czeka mnie ta przyjemność za niedługo ;) pozatym mam dalej brać luteine 2x1 ze względu na twardniejacy brzuch. Dostałam plan porodu abym.sie zastanowila do przyszłej wizyty i namiar na szkole rodzenia przy szpitalu ;) ;)

kasju, Repose, Hania222, Helen, evus, beatas, cass, jane, kuleczka777, Mili_Vanilli, Lila2703, Moni15382, Kaja, fairy_tale, kirys, Pazur_, Andzia SM lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i wkraczamy w 24. tydzień, a dziś wypada nam z mężem pół roku po ślubie :) Nie wiem kiedy to zleciało :)

Helen, Kaja lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Repose Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka ogladalam ale wiesz mowili to co wiemy wszystkie nie ulegac, nagradzac itp
    Patrze sobie jeszcze co w internecie pisza .

Kasju wszystkiego dobrego z okazji 6msc ; )

Agabtm ciesze sie ze wszystko dobrze :) a tak wgl ktory masz tydzien? bo nie masz suwaczka :p

Ja chyba jutro na pobieranie krwi jade juz mnie boli brzuch ze strachu :/

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 23 tydzień ;) nie mam suwaka bo jakoś tak nie ogarniam tego ;)
    Kasju to widzisz obie na luteinie będziemy

Helen lubi tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    ja dziś piłam rano glukozę, trochę mnie przymuliło (modliłam się żeby nie zwymiotować i nie musieć przyjść drugi raz)... Ogólnie chyba źle mi Pani przygotowująca koktajl doradziła, żeby nie pić na raz, bo strasznie źle to zniosłam jak rozdzieliłam sobie :/ A kiedyś już piłam i nawet większą porcję, wypiłam duszkiem i nie miałam takiego okropnego samopoczucia jak dziś. Ale może to też przez to że jestem w ciąży. No tak. To pewnie przez to :P
    Wyniki poznam w czwartek, bo wtedy też mam wizytę :) Smutne byłoby życie bez czekoladki, wiec trzymajcie kciuki!

Sshape - zdecydowanie mniej tłuszczą mi sie włosy, a wcześniej tak jak Beata też musiałam codziennie myć, teraz się udaje że niekoniecznie. Jednak problemy ze skórą nadal pozostały...

fairy_tale - ja ze słodyczami mam tak jak Ty. Nie wyobrażam sobie dietki cukrzycowej, więc mam nadzieję, że wyjdzie wszystko OK.

Co do białego pieczywa to wsuwam jak wariat, nie wiem co mi się odmieniło, dawniej uwielbiałam ziarniste chleby...
    A dziś jak się ważyłam to przytyłam. 1 kg, tak jak Ma_rka. A już się zastanawiałam czy wszystko ze mną jest OK :D

Dorjana - też już czekam kiedy mój Skarb będzie miał przynajmniej te wymarzone 600 g, może już we czw na wizycie (?) :)

Repose - ja Kegla ćwiczę codziennie, bo mam nakaz :) Ale wystarczy po 3 spięcia rano i wieczorem, choć robię więcej bo nie zawsze mi wyjdzie. To ma być taki ścisk, jakbyś w środku miała gąbkę i próbowała ją przepchać w stronę pępka :)

mmarzenak - szykuje się impreza? :D

Kasju - dobrze, że z dzidzią jest dobrze i że masz pogodne nastawienie :)

madziak2202 - jak wizyta? Patrząc na nick - masz dziś urodziny? :) Posyłam najlepsze życzenia :)

Dorjana lubi tę wiadomość

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę u mojej pani gin. Wyniki mam ok, glukoza też bardzo dobrze wyszła. Słyszałam dzisiaj bicie serduszka mojej Córci <3, gin przyłożyła mi takie urządzenie z głośniczkiem do brzucha a na usg widziałam jak Mała leży z skrzyżowanymi stópkami <3 Słodkie to było <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 18:42

JajkoNiespodzianka, beatas, madziak2202, Misia15, evus, Helen, Dorjana, Lila2703, Moni15382, Kaja, fairy_tale, kirys lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko, ja też się bałam, że będzie życie bez czekoladki, ciasteczek i lodów, ale na szczęscie glukoza ok. Twoja pewnie też będzie w normie. Chcę trochę ograniczyć te słodycze, ale czasmi cięzko się powstrzymać.. ehh..

Misia15 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Jajko, ja też się bałam, że będzie życie bez czekoladki, ciasteczek i lodów, ale na szczęscie glukoza ok. Twoja pewnie też będzie w normie. Chcę trochę ograniczyć te słodycze, ale czasmi cięzko się powstrzymać.. ehh..
    Ja przez to, że prawie nic nie przytyłam, wcinam bezkarnie jak opętana...

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no ja przytyłam, dzisiaj wyczaiłam, że jak postawię wagę na przedpokoju zamiast w łazience, to pokazuje 0.5 kg mniej :D :D hihihi Posprawdzam resztę pokoi, może jeszcze mniej gdzieś pokazę, to tam się będę ważyć :D

JajkoNiespodzianka, Moni15382 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko. całkiem możliwe, że już będzie tyle ważyła, a może i więcej, bo moja kruszyna w 21t4d miała 400g, a teraz dzidzie przybierają jak szalone!

Agabtm, Milli - gratuluje udanych wizyt <3

Dais, właśnie ciekawe czy szpital zaakceptowałby taki papierek od lekarza z Polski.. Musisz się koniecznie dopytać jak to u Ciebie wygląda.. nie ma co ryzykować.. u mnie też nie ma 100%, że naczyniak zacząłby krwawić podczas parcia, ale może się to zdarzyć, więc skoro neurolog mówił, że nie chciałby, żebym ryzykowała to faktycznie wolę nie ryzykować...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Madziak a ile km masz do ginekologa ze tak szybko ruszasz?

25 km do Gorzowa :) autobusem to ok 45 minut drogi, autem ok 22 minuty :P

jestem po wizycie, cała w skowronkach :) Będzie Kubuś :) od razu na pierwszym planie ukazały się całkiem dorodne klejnoty :P
    pani gin nie zdążyła nic powiedzieć, a mój R "ło matko, to nawet ja widzę, że to chłopak a się nie znam" :D pani gin potwierdziła :)
    na początku ciąży marzyłam o dziewczynce, z czasem mi się odmieniło.. jak zobaczyłam jak R bawi się z synkiem koleżanki klockami i autkami, pomyślałam że to samolubne z mojej strony, że tak myślę tylko o tych słodkich kiteczkach i sukieneczkach :)

mały waży 880g i jest prześliczny i zdrowiutki!!!!!!!!!!!
    strasznie go kocham! zakochany.gif

ze mną wszystko w porządku, szyjka ok, waga ok, wody ok :)
    data z mojego nicka to urodziny mojego R :P
    przekażę mu życzenia hihi :D ja jestem z grudnia ;D

dais, Angela85, JajkoNiespodzianka, evus, Helen, Repose, miluszka, jane, kuleczka777, beatas, Dorjana, Moni15382, Hania222, Kaja, fairy_tale, kirys, Andzia SM lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, Mili_Vanilli, kasju : gratuluje udanych wizyt :*

Agabtm, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    25 km do Gorzowa :) autobusem to ok 45 minut drogi, autem ok 22 minuty :P

jestem po wizycie, cała w skowronkach :) Będzie Kubuś :) od razu na pierwszym planie ukazały się całkiem dorodne klejnoty :P
    pani gin nie zdążyła nic powiedzieć, a mój R "ło matko, to nawet ja widzę, że to chłopak a się nie znam" :D pani gin potwierdziła :)
    na początku ciąży marzyłam o dziewczynce, z czasem mi się odmieniło.. jak zobaczyłam jak R bawi się z synkiem koleżanki klockami i autkami, pomyślałam że to samolubne z mojej strony, że tak myślę tylko o tych słodkich kiteczkach i sukieneczkach :)

mały waży 880g i jest prześliczny i zdrowiutki!!!!!!!!!!!
    strasznie go kocham! zakochany.gif

ze mną wszystko w porządku, szyjka ok, waga ok, wody ok :)
    data z mojego nicka to urodziny mojego R :P
    przekażę mu życzenia hihi :D ja jestem z grudnia ;D

Łaaał, super! :) GRATULUJĘ! :) Jaki duży chłopczyk! To mąż ma niezapomniany prezent na urodziny!

Ja dzisiaj byłam z przyjaciółką na jej usg 3D (akurat w tej samej przychodni piłam dziś glukozę), więc byłam świadkiem, gdy dowiedziała się, że będzie jej upragniony chłopak :) Ciekawe doświadczenie swoją drogą - być po "tej drugiej" stronie :)

Helen lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    ma_rka niedaleko Krakowa :) wczoraj prawie cały dzień lało no, a dziś jest tak jak w sobotę :)

Właśnie bo na suwaczku pisze żeby już ćwiczyć mięśnie kegla, a mi się wydaje że to za wcześnie jeszcze

kuleczka nie jest za wcześnie wierz mi :D ostatnio tak mnie mój mąż rozśmieszył, ze niestety skończyło się zmianą spodni od piżamy :P dlatego teraz grzecznie ćwiczę kegla przynajmniej raz dziennie :D

kuleczka777 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie mozna SN po cesarce, ale zawsze zostaje ryzyko, ze cos sie stanie z rana. Jesli dochodza inne czynniki jak nadwaga (+), duze dziecko (pow 3.5, Olaf byl 4.08, wiec spora szansa +), uzywanie znieczulenia (ciezko mi sobie wyobrazic porod bez jakiegokolwiek znieczulenia +), zle ulozenie dziecka (oby nie), wywolywanie oksytocyna (+++++) lub uzycie jej w trakcie porodu (++++) to wtedy ryzyko sie zwieksza i to nawet calkiem duzo. Dodatkowo tak jak pisalam ten lekarz powiedzial, ze aby rodzic SN po cesarce trzeba miec specjalny nadzor i przygotowanego anestezjologa gdyby co, a raczej mala szansa, ze beda chcieli te warunki tu spelnic. Nikt nawet mojej blizny nie ogladal ani nie robil USG aby sprawdzic jak macica sie zrosla. Wydaja mi sie, ze od PL lekarza by nie przyjeli. Wolalabym rodzic tutaj, ale nasze zdrowie jest dla mnie najwazniejsze. Jesli nie beda chcieli mi zapewnic poczucia bezpieczenstwa, bede rozwazala przylot do PL.

Repose popieram, ze musisz walczyc bo teraz bedzie Ci latwiej niz przy dwojce. Skoro widzisz, ze to wymuszenia to ignoruj. U mnie niestety dobrze dziala szantazowanie, wiec maz mi wytyka ze jestem mala szantazystka. Co chwile leci, jakies zdanie jesli cos tam to tego nie dostaniesz, etc. Chociaz to tez nie jest dobre. Mozesz sprobowac z kubkiem niekapkie, tyle ze u nas on nie zadzialal. Olaf tak dlugo kombinowal az wreszcie udawalo mu sie wylac a zwykly kubek bierze i pije. Lubi tez pic z butelek z dziubkiem, takich jak ma np kubus play. Jak oduczalismy pieluch to tez byl buncik. Najgorsze jest oduczyc tego co nauczyli dziadkowie, wiec masz ciezki orzech do zgryzienia, ale musisz pokazac, ze w Twoim domu sa Twoje granice.

Madziak gratuluje duzego chlopczyka :D
    Mili rowniez gratulacje :D
    Kasju odpoczywaj, widac jak bardzo stres niewskazany.
    U mnie cesarka poszla bezproblemowo i szybko bardzo od niej bylam na nogach i w pelnej aktywnosci. Maz mowi, ze doszlam do siebie szybciej niz wiekszosc po SN jakie widzial. U mnie tez nie chcieli SN mimo ze sie meczylam 17 h i nagle sie zgodzili. Rano dowiedzialam sie, ze podnioslo sie ryzyko zakazenia plodu i oboje dostawalismy antybiotyk przez 3 dni, podejrzewam, ze gdyby nie to to by czekali na nie wiem co bo akcja porodowa stanela i przez godzine nie bylo nic a nic postepu mimo kolejnej dawki oksytocyny.
    Czekam cierpliwie do 1 marca i licze, ze uda mi sie wytlumaczyc moj punkt widzenia i polozna albo sie zgodzi na CC albo skieruje mnie do jakiegos lekarza na rozmowe na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:14

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko u mnie brak imprezy:/ ale za to wsunelam cwiartke arbuza,mniam:):)

Dziewczyny czy wam tez tak wlosy wypadaja? Lenie sie jak pies,maz sie smieje ze zaraz lysa bede:/ i jeszcze tak mi sie wlosy placza ze szok!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wypadają ale to pewnie uwarunkowane jest wahaniem hormonów.

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak - Lila odbiera Ci urodę :) Urodzi się kudłata :D Mam teraz ochotę na arbuza, grrr... :D

Dais - tyle zachodu z tymi cesarkami, podziwiam Cię. Ja się nawet nie zajmowałam tym tematem, a może warto by się zainteresować, różnie może być...

• Helen Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do włosów, akurat to szczescie w IItrymestrze ze nie musze myc codziennie :)
    przestały mi tez wypadac.
    mmarzenak spróbuj koniecznie obsławiane siemie lniane i proponuje zmienic szampon, moze jest za mocny? stad te wypadanie?
    ja stosuje z łopianu z green pharmacy do kupienia w naturze, rossmanie, i innych sklepach. W rossmanie jest na dolnej półce.
    Łopian jest przeciw wypadaniu włosów.
    spróbuj jesc tez orzechy maja duzo witamin, a jak twoje zelazo?moze od tego ci lecą?
    ale bank zacznij od siemienia, ja po paru dniach zauwazyłam poprawe.
    co do cery tez mi sie poprawiła w IItrymestrze, zadnych pryszczy, wysuszenia.
    Jak zaczeła mi sie przesuszac to zbawienie na całe ciało działa na mnie olejek z migdałów, no chyba nie ma nic lepszego, skóra az sie robi taka elastyczna, na buzie tez stosuje na noc i nie zapycha porów. Stosuje na zmiane z kremami z tołpy, sa dość cięzkie ale super nawilżają no i sama natura :) i piękny zapach :).
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt :) pociechy na medal :)
    ps. w niedzielę juz wkraczam w III trymestr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:41

Agabtm, madziak2202, kuleczka777, Patrycjusz lubią tę wiadomość

feegu6l.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ