X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais o bólach krzyżowych to się też nasluchalam i az podziw że dała radę koleżanka ehh jakby nie było poród ma być jak dla mnie szybko i bez tylu godzin cierpień nie wiem czemu lekarze pozwalają na takie długie porodu bo wymecza matkę i dziecko !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla222 i czy to humanitarne tyle h rodzić no weź biedna oby z drugim poszło szybko a podobno tak jest bo kuzyna żona ledwo co zdążyła na porodowka a mala już na świecie była on z dojazdem do szpitala plus badanie to trwało nie całe 45 min kuzyn ledwo co wszedł i było już po !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!

Dziewczyna z majówek urodziła chyba jakoś w 31/32 tc, więc to nie jest skrajnie wcześnie. Pewnie maluszek spędzi trochę czasu w inkubatorze, ale generalnie jest to już "stosunkowo bezpieczny" etap. Oby wszystko było w porządku :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił dobrze że do szpitala blisko to ledwo zdążyli gdyby mieli te 22km co ja mam do Gdańska to na bank w aucie by urodziła tą drugą córkę :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla lekarzy to wiesz kolejny dzien na oddziale. Wiekszosc niestety ma podejscie takie troche nieludzkie. Kolezanka w ogole jest hardcorem, byla instruktorka fitness, cwiczyla cala ciaze jak przed. Opowiadala ze jak prowadzila zajecia w szkole zaczely bolec ja plecy i to zlekcewazyla, potem zauwazyla ze jakos tak rytmicznie boli i pomyslala ze to moze te skurcze. Zaczela liczyc i byly juz co 6-7 minut, wiec zebrala manatki a ze maz w tym czasie pracowal na drugim koncu kraju wsiadla w auto i pojechala, urodzila bodajze po 3 h :)
    No wlasnie te skurcze z osytocyny sa tylko bolesne a niewiele daja, tez mialam ten problem. Na szczescie ja nie mdlalam, jedynie wymiotowalam. Jak juz bylam po CC to caly organizm az dostawal takich drgawek z przemeczenia ze do 2 w nocy nie umialam zasnac a urodzilam za 15 polnoc. Teraz to wyglada coraz lepiej w szpitalach, mozna dostac znieczulenie, wiec sie nie martwcie :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Gratuluję udanych wizyt!

Dziewczyna z majówek urodziła chyba jakoś w 31/32 tc, więc to nie jest skrajnie wcześnie. Pewnie maluszek spędzi trochę czasu w inkubatorze, ale generalnie jest to już "stosunkowo bezpieczny" etap. Oby wszystko było w porządku :)

Tak tak tylko oby maluszek szybko doszedł do siebie!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja hehe dla mnie to już było wszystko jedno 11 dni po terminie już tak bardzo chciałam urodzić a ten mój Franek coś uparcie nie chciał wyjść :P
    Teraz zrobię chyba wszystko aby nie przenosić bo z tego stresu , że znów oxy to chyba do szpitala nie pojadę hehe :) Chociaż z drugiej strony nie mam pojęcia czemu nie chciało samo się zacząć chodziłam z rozwarciem na 2 cm chyba 15 dni :/ A chodziłam dużo, nie raz 4 godziny bez przerwy i nic !

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais i mój gin zna moja opinię niech se męczą długopisy na kartkach a nie na kobietach !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 to życzę Ci samego porodu w 2h z odjazdem z przygotowaniem wystarczy ze już raz Cię i Dais przecwiczyli !!!

Paula222 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie bylo tydzien po terminie i tez Olaf nie chcial wyjsc. Nic dziwnego skoro wyszedl taki duzy, pewnie wolal sie zywic wodami plodowymi i siedziec w ciepelku :P Tyle, ze polozna stwierdzila, ze mialam prawdopodobnie termin zle wyznaczony i moglo to byc nadal w a nie po. Ja robilam wszystko jak juz bylo po, chodzilam po schodach, mylam okna, pilam rycyne i inne bajkowe sposoby, ktore nie podzialaly. Teraz mam nadzieje, ze zgodza sie na CC i bede mogla byc spokojna i przyjsc w wyznaczonym terminie. Paula mam nadzieje, ze u Ciebie teraz bedzie szybki porod, podobno z drugim jest latwiej bo juz wszystko bylo raz rozciagniete. Jak mi zostalo 0,5 cm do pelnego rozwarcia to lekarz mowil, ze gdybym nie byla pierworodka to na tym etapie to nie problem bo palcami moze odgiac ale ze wczesniej nie rodzilam to nie ma szans aby sie udalo.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Zimri Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    ma_rka niedaleko Krakowa :) wczoraj prawie cały dzień lało no, a dziś jest tak jak w sobotę :)

Właśnie bo na suwaczku pisze żeby już ćwiczyć mięśnie kegla, a mi się wydaje że to za wcześnie jeszcze

Na szkole rodzenia położna mówiła, że najlepiej codziennie ćwiczyć przynajmniej po 5 minut. Co mnie zdziwilo jak powiedziała, że na sali porodowej widać gołym okiem,która z nas ćwiczyła, która nie,aż w szoku byłam. Rzecz która można wszędzie ćwiczyć,a ją zapominam ;)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais rycynę i ja piłam ! Aż do tego stopnia desperacja była, no i oczywiście prócz rozwolnienia innych efektów nie było :P Ojj i ja będę trzymać kciuki za Ciebie, w końcu za drugim razem musi pójść lżej :)

Chyba dziś za szybko spać nie pójdę, mąż w pracy, a mi się nic nie chce a jeszcze kąpiel mnie czeka i oliwkowanie ......

dais lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek87 wrote:
    Ja również witam w nowym tygodniu :)

U mnie też pada dodatkowo strasznie wieje od wczoraj :/

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • beatas Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że z malenstwem dziewczyny z majówek będzie wszystko w porządku! Wam i sobie zabraniam się tak wcześnie wypakowywać..

Zimiri, przy cesarce powinno się dać ukryc moje lenistwo i brak ćwiczeń: D

Kawokado lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczaki, oglądam sobie 600 gramów szczęścia i denerwują mnie te niektóre położne, czy pielęgniarki! nawet przed kamerą nie potrafią być miłe...eh
    jak trafię w szpitalu na jakąś zimną larwę to będę ryczeć :P

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Mam nadzieję, że z malenstwem dziewczyny z majówek będzie wszystko w porządku! Wam i sobie zabraniam się tak wcześnie wypakowywać..

Zimiri, przy cesarce powinno się dać ukryc moje lenistwo i brak ćwiczeń: D

U mnie może być gorzej haha :)
    Co myślicie o wykupieniu położnej do porodu SN?

beatas lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie irytują ci niektórzy lekarze i pielęgniarki :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:42

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello z rana mamuśki! !!!

My dziś do przedszkola na zabawy i gry z dziećmi! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wypiciu eliksiru :) wypiłam jednym tchem i nie było takie złe :-) jestem juz po godzinie po drugim pobraniu krwi i nawet czuje się pełna energii i Szymek w brzuszku szaleje :-) mam nadzieje że wyniki wyjdą wporzadku. 3majcie kciuki :-) miłego dnia kochane :-)

Agabtm, madziak2202, Paula222, Repose, Helen, evus, dais, Kaja, myszaaa, fairy_tale, beatas, kirys lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa dzielna baba :P jednym tchem i wytrwałaś. Podziwiam :P

A mnie przeraziło jak czytałam na majówkach, że z takim spokojem i radością ta majówecza to przyjęła. Ja jak trafiłam w 29 tyg ze skurczami po 85% to ryczałam do męża, byłam załamana i modliłam się, żeby nie rodzić. Takie wcześniaczki mają na pewno cięższy start, a ja się bałam, że przez tak wczesny poród dzidziuś będzie opóźniony. Na szczęście wtedy wyhamowali te skurcze, ale potem raczej leżący tryb życia. A na koniec 5 dni przed terminem urodziłam, ale z oxytocyną i mega bólami. Któraś pisała o skurczach co 4 min. Ja miałam swoje praktycznie non stop. Ból taki, że błagałam męża, żeby mnie ratował :P ale jak podali oxy to rozwarcie szło szybko. Po 6 dostałam kroplówkę a o 11 już Mały był z Nami. A przed kroplówką całą noc męki i rozwarcie praktycznie bez postępu.
    No i poród przyspieszony seksem :P lekarka 2 dni przed porodem na wizycie powiedziała do męża: jak Pan się dobrze postara to za 2 dni mam dyżur i widzimy się na porodówce :) 2 dni szaleństwa, pierwszego wieczoru odszedł czop z krwią, a drugiego wieczorem po seksie już skurcze regularne co 7 min ;)

Moni15382, Agabtm, smerfetkaa, evus, dais, fairy_tale lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ