X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:) Będziecie miały troche czytania, bo nadrabiam wczorajszy dzień :P

Wczoraj mnie nie było, ale Mąż miał wolne to korzystałam :) Pogoda była śliczna, co prawda wietrznie ale cieplutko. Poszliśmy na dłuuuugi spacerek. Później wzięliśmy Teściową i pojechaliśmy po wózek :) Adamex Barletta Dream Collection – Red Dream jest już dla Naszej Zuzi w domku. Może trochę szybko, ale chcieliśmy zamówić bo do 9 tyg. Czas oczekiwanai a że był to Tesciowa kupiła:) Takie mieli założenie od początku:)

Ktoś pytał chyba beatas o adaptery do Adamexa. I pytałam takie same są do Cybexa i MaxiCosi. My zapłaciliśmy 48 zł. Jeżeli ktoś kupił fotelik a adapterami z tych dwóch firm to do Adamexa powinien pasować ale wiadomo najlepiej wziąć i sprawdzić :)

Później Teściowa zaprosiła mnie na zakupy. Ona ma tylko 2 synów, więc mówi że ogromną radość jej sprawia jak z Nią chodzę. I tak chodziłam że jestem obkupiona:) 2 biustonosze, sukienka, 2 dłuższe tuniki i jedna bluzeczka dopasowana ale ładna:) Tesciowa poszalała:) Nie pozwoliła mi za nic płacić także na mam ponad 300 zł zaoszczędzone w przyszłym miesiącu na ubrania dla siebie, które miałam w planie wydać ;) W marcu wezmę Ją na herbatkę i deserek :) za tyle może pozwoli zapłacić :P

Byłam w H&M i legginsy ciążowe są po 39.99 zł zwykłe czarne. A jeansowe za 119. Ktoś z Was zamawiałam na allegro możecie podać linka do tych legginsów sprawdzonych:) Teraz za chiny się do tego nie dokopie:P

madziak2202 ja przed weselem odrzuciłam chleb, bulki i też wyłącznie chrupkie pieczywo i jestem pewna że mi to pomoglo schudnąć :) Co do owsianki to polecam też z tartym jabłkiem, ew. zgniecionym bananem- pycha :) Ja nie przytylam dotychczas dużo bo 5 kg ale nie podoba mi się moje odżywianie. Już szukam na internecie jakiś pomysłów muszę je w końcu wcielić w życie, bo jedzenie słodyczy jest straszne :P

Agabtm cieszę się że nie tylko ja mam takie niezdrowe zachcianki. Może wprowadze że zachciabki tylko w weekend:P

Beatas ale fajnie że tak kopie;) Mój Mąż poczuł kilka razy. Ja czuje jak Mała się obraca ale w sumie to czekam aż będzie bardziej dawala o sobie znać ;)

SShape ja miałam problem z włosami musiałam co drugi dzień myć przed ciążą teraz mam spokój na kilka dni. Buzię miałam dość ładna w sensie bez krostek a teraz to okolice nosa, ust, brody to koszmar, bez korektora nie wychodzę:P

Kaja Mikołaj bardzo ladnie <3

Amelka bardzo ładne imię :)

Zimri co do „prywatnej położnej” u Nas koszt ok 500 zł ale raczej się zdecydujemy. Mąż planuje być ze mną, ale będę się pewniej czuć jak będzie ktoś kto się zna i kto nie będzie mnie olewał:P będzie miała zapłacone to będzie starała się pomoc. Nie mówię że inne nie pomagają ale muszą latać między innymi pacjentakmi:P u mnie i kuzynka i koleżanka miała i wszystkie zgodnie (razem z mężami) twierdzą ze warto

dais, beatas lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Zostawić Was na jeden dzień i nie nadążam czytać..wczoraj zerknęłam trochę wieczorem ale sił mi zabrakło

Zrobiłam wczoraj wycieczkę po wózek:) i mam piękny wóz dla mojej córci, w jedną stronę 100 km, trochę zmęczona przyjechałam..ale warto było, bo jak czytam o wcześniejszych porodach to włos mi się na głowie jeży że ja jeszcze taka nie przygotowana... trzymam więc kciuki za to maleństwo dziewczyny z majówek żeby było wszystko w porządku

co do porodu to ja też miałam wywoływany bo byłam po terminie ale nie zareagowałam wcale, dopiero trzy dni póżniej urodziłam bez żadnych kroplówek, modlę się żeby tym razem też dobrze poszło i mam zamiar się opanować i nie jechać za szybko do szpitala...bo stres w moim wypadku to nic dobrego nie wróży a już na pewno nie wróży porodu...tylko czy uda się nie spanikować

i jeszcze pytanko - któraś z Was pisała o ćwiczeniach na bolące plecy - będę wdzięczna za informacje, bo już nie daje rady z tym bólem:(

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziasm ale naskrobalas ;) Zazdroszczę zakupów z tesciowom moja raczej nie.jest taka Chojna ale jest bardzo miła za to mąż zabiera mnie na takie zakupy ;) Kasa zaoszczedzona.
    Co do położnej to ja zastanawiam się nad opłaceniu położnej z tego szpitala w którym będę rodzic jedną znam bo pracuje w gabinecievie mojej ginekolog także jak juz będzie tak daleko to zapytam się jej co ona na to a tak to nie będę brała kogoś z zewnątrz.

Andzia SM lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaskoczyła bo z reguły nie robi takich prezentów ale teraz podwyżkę dostala pewnie temu :) Dobra kobieta z tym że ja nie bardzo lubię jak ktoś za mnie płaci. No ale nie będę narzekać :)

Ja położona też z Naszego szpitala będę wybierać, mam namiary na dwie z polecenia:)

Agabtm lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z położne ktora pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic. Umówiłam sie z nia ze mam zadzwonić po 30 tygodniu. Obiecała ze sie mna zaopiekuje a po porodzie badz przed maz kupi bombonierkę i włoży 300 zł. Obiecała ze caly porod i po bedzie ze mną. Dla mnie to bardzo ważne, psychicznie jestem podbudowana:)

dais lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Ojej jak czytam o Waszych porodach to aż się boję!
    My zdecydowaliśmy się na prywatną położną podczas porodu, w sumie to na tym bardziej zależy mojemu mężowi. To nasze pierwsze i długo wyczekiwane maleństwo i wszystko jest dla nas takie nowe..a dla mojego męża to już w ogóle :D
    Jutro jesteśmy z nią umówieni w Szpitalu na taką wstępną rozmowę.

Moni mnie też bolą plecy.Jak Cię bardzo boli to się połóż na podłodze, ugnij nogi w kolanach i oprzyj na kanapie czy krześle. Poleż tak z 15-20 min, to jest pozycja bardzo odciążająca kręgosłup.

Miłego dnia dziewczyny :)

Moni15382 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po samotnej nocy. Spało się całkiem dobrze ;)

smerfetkaa trzymam kciuki za wyniki ! :)

Dorajna niektóre osoby pracujące w szpitalach chyba nawet nie widzą tego jakie są wredne :/ Masakra

Ja o wykupieniu położnej nawet nie myślę... Za te pieniądze wolę zdać się na te szpitalne :) Ale jakbym miała pieniążki to czemu nie :) Na pewno jest to duży komfort psychiczny, w końcu musi być miła :D Ale swoją drogą, ja się cieszę , że moja położna na którą trafiłam potrafiła mnie zmotywować, super instrukcje podawała, na prawdę chciałabym znów na nią trafić :)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas w szpitalu nie ma takiej opcji, żeby wykupić położną. Od razu mówili Nam, że one mają różne zmiany i nikt tego nie zmienia potem, bo ordynator nie pozwala. Ale ja mam to szczęście, że moja położna z przychodni to mojej mamy dobra koleżanka, a druga położna pracuje w gabinecie mojej ginekolog, więc je znam. A całe gulu położnych prowadzi szkołę rodzenia, więc też znana mi kobietka. Ta mojej mamy koleżanka to udało mi się i mam szczęście, bo jak pierwszy raz rodziłam to o 22 do niej zadzwoniłam, że mam skurcze, ona do szpitala, że od niej przyjedzie taka i taka kobieta. I jak wpadłam na blok porodowy to od razu pytanie czy od Pani Doroty. Potem jak akcja się rozkręciła i od rana podali oxy to ona chociaż nie miała dyżuru to przyszła i była jakąś ostatnią godzinę porodu cały czas przy mnie. Więc naprawdę fajnie się zachowała :)

beatas lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni sprobuj tych cwiczen https://www.youtube.com/watch?v=mFrTNY66HOc

Glowa mi peka nie wyspalam sie dzis i nic mi sie nie chce ..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose a jak mały buntownik? dał czadu jeszcze wczoraj? Ja jak mnie mocno boli to ratuje się apapem, bo u mnie jak już zaczyna boleć to zaraz jest migrena z wymiotami.

Repose lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam planować pokoik :)
    zakochałam się w tej fototapecie : http://pixers.pl/fototapety/duzy-zestaw-zwierzat-kreskowek-37214195

mam nadzieje ze R się na nią zgodzi :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka nie mam tu apapu : / tylko codeine a to cos takiego jak w pl ketonal takze daruje sobie..

Nie rozlal wczoraj tego soku ale dal mi popalic na million innych sposobow ;p najgorsze ze ciagle musi byc ze mna zeby w jednym pokoju to ok ale nie moge sprzatac bo on chce zebym z nim siedziala na kanapie pozwala mi miec laptopa ;)

Madziak bardzo fajna tapeta :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiaj moja 100-dniówka.

Z jednej strony nie mogę się już doczekać, ale chwilami mam stracha;) bo wiem, że cc będzie jeszcze wcześniej.

Miłego dnia.

Repose, kasiek87, Helen, mmarzenak, evus, Patrycjusz lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu opłacenie swojej położnej to ok. 1000zł. więc my nawet o tym nie myślimy.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    co do bólu pleców mi przynoszą ulgę głównie masaże
    https://www.youtube.com/watch?v=_aIPVzCWJf0
    nie ma nic lepszego, chociaż zmusić partnera aby pomasował chociaż 3minuty i robi się już lepiej:)
    a cwiczenia sprobuj moze te
    https://www.youtube.com/watch?v=kq79dobtlfQ
    czesc z nich w ciązy da sie zrobic szczegolnie unoszenie bioder.
    madziak fajna ta tapeta, np w formie paska mozna ją zrobić aby urozmaicić ścianę.
    ja dzisiaj natknęłam się na tą lampe do pokoiku mojej królewny
    http://fabrykaform.pl/snowpuppe-lampa-moth-dwukolorowa?utm_source=homebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=homebook&utm_term=[hb_id:29df0297-e422-404d-be26-cb6e5a4b7c25]
    szkoda ze to papier ale wygląda nie szablonowo.
    co do połoznej tez sie zastanawiam, ale poki co musze wybrac szpital, potem szkołę rodzenia...ciągle nie mam na to czasu :/

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose moze kup malemu zmiotke lub taki odkurzac samochodowy. Moj uwielbia sprzatac z nami, ma swoj maly odkurzac i odkurza z mezem. Jak ja gotuje to on stoi na krzesle i wrzuca skladniki. W lazience ma spryskiwac z woda, wiec tez pomaga. Ewentualnie pusc mu jakas bajke na TV i szybko posprzataj.
    Co do bolow plecow kiedys wrzucalam zdjecia co robic, juz szuka. Ostatnio na zajeciach z jogi prowadzaca pokazywala jaki masaz maz powinien nam robic w domu. Polegalo to na masazu odcinka ledzwiowego i miednicy- take uciski. Mamy kupic olej sezamowy lub kokosowy i maz ma cieplymi rekami naciskac mocno na odcinek bioder od strony plecow. Tlumaczyla jak wazny jest masaz na tym etapie, aby sie zrelaksowac i dac ulge miesniom.
    Znazlam moj stary wpis:
    Cwiczenia polecone przez moja fizjoterapeutke, 10-20 powtorzen dziennie:
    koc.jpg
    csm_Jednoczesne_cwiczenia_7fdfe2c258.jpg
    Kolejne lezysz na plecach ze zgietymi kolanami i dociskasz miednice do ziemi, przytrzymujesz przez jakis czas i rozluzniasz sie przez czas 2 razy dluzszy (ja robie 5 sekund docisku, 10 relaksu)
    Ostatnie jest wg niej najwazniejsze i powinnysmy je wykonywac tak czesto jak to mozliwe. Stoisz i starasz sie delikatnie wypiac miednice i rozluznic i tak w kolko. Tak aby odciazyc na chwile odcinek ledzwiowy i przeniesc ciezar na miednice.

Moni15382, Helen, Repose lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha w którym szpitalu będziesz rodzić? Ja już rodziłam na Lutyckiej i w Św. Rodzinie. Zdecydowanie lepsza opieka w tym drugim. Mam nadzieję, że to się nie zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:14

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za tyle porad!! muszę dzisiaj to koniecznie wypróbować:)

Repose lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm a gdzie zdecydowalas sie rodzic?

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais zrobilam malemu buleczke drozdzowa z Nutella on teraz je a ja resztkami czlowieczenstwa hamuje sie zeby mu jej nie wyrwac i nie zjesc :p ta ciaza zmienia mnie w potwora :p
    On tez ma taki odkurzacz na baterie nawet wyje jak prawdziwy ale on woli brudzic ;) uwielbia dotykac raczkami szyb i stolow bo i w salonie i w jadalni mamy szklany :p

madziak2202 lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ