X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 To faktycznie na to wychodzi ze mamy podobne gusta.Tylko mam nadzieje ze nie mamy tego samego męża hahah xD My wybraliśmy kolor purple z białą rama i początkowo miały być baranki ale jednak chyba będzie motyw w kwiatki (te ciemniejsze). Niestety nigdzie w mojej okolicy go nie ma i napisałam do tego producenta gdzie mogę go zobaczyć na żywo. Na razie cisza. A gdzie go widziałaś? Jeśli mogę wiedzieć oczywiście :) Trochę mnie uspokoiłas,wiec jak go nigdzie nie zobaczę na żywo to wezmę go zamówię w ciemno. ;)

Pati
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 dzięki, faktycznie brzmi rozsądnie, chociaż mimo wszystko wolałabym uniknąć rodzenia przed ósmym miesiącem ;)

9ewns65gxjq3gces.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz ja wózek oglądałam pod Poznaniem, ale na stronie producenta można zobaczyć gdzie są zlokalizowane sklepy, które prowadzą Roany. Rzeczywiście trudno je znaleźć w sklepach.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka dość wysoka ta glukoza na czczo, wynik jest do 90 więc przekroczenie... Ciekawe czy nie skierują Cię do diabetologa...

Właśnie wróciłam umęczona z basenu, jeszcze dziś będę malować paznokcie siostrze... Oj ciężki dzień :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam i macalam roan bass wygląda podobnie jak wszystkie ale ma lepszą spacerowke od adamexu tzn nie ma tak widocznych metalowych elementów stelaża są w miarę gdzieś tam przykryte w adamexie niestety widoczne są te elementy w spacerowce.... O ile ja byłam bardzo za adamexem po Obejrzeniu go dokładnie stwierdzam, że gondola jest piękna ale ta spacerówka masywna i jeszcze te elementy, które mnie wręcz drażnią. Ja niestety poszukuje nadal wózka mężowi podoba się amelis bo ma ładną spacerowke taka zgrabna ale do końca do nas nie krzyczy kup mnie.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • evus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszystkie wyniki ok, serduszko bije 138 uderzen/min :)

co do wczesniakow- lepiej zeby Maluchy za wczesnie nie wychodzily. takze spokoju i jeszcze kilku miesiecy nudow nam zycze ;)

a wozka tez nie wybralismy :( zachecona opiniami o bugaboo poszlam ogladac- niestety zupelnie nie dla nas :( takze szukam dalej :(

milego wieczorka

ps gratuluje udanych wizyt i pozytywnych wynikow :)

Repose, cass, fairy_tale, cudak, beatas, Helenucha Klucha, Andzia SM, Lila2703, kirys lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus to super ze wszystko ok a mialas usg? masz zdjecia,? ^^

evus lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg nie bylo, bo ostatnie 2 tyg temu wiec niestety nowych fotek nie ma :(

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 tak jest mapa ze sklepami ale nie ma konkretnie podanych jakie są to modele,musiałabym po dzwonić albo sie przejechac.

Agabtm Tak mi sie też własnie wydaja te spacerówki lepsze od adamexu... byłam widziałam barlette (red colecion) to gondola piekna ale spacerówka tragedia (tani plastik)... Ale wiadomo każdy ma inne gusta ;) Dlatego chcialabym zobaczyc roana na żywo :) Amelis też nam się podobał ale kolory mi nie pasują... dla chłopca napewno bym cos wybrała ale już dla mojej Niuni nic tam nie widze ;)

evus super że wszytsko ok i z mamusią i dzidziusiem :)

evus lubi tę wiadomość

Pati

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny interesują mnie łóżeczka 120x60 bo mam nie wiele miejsca na wieksze lóżeczko,ale chcemy taki zeby jeden bok sie ściągał i powstał taki mini-tapczanik (albo całkiem małe łóżko) bo jak Mała troszke bedzie wieksza to możliwe że bedzie musiała z nami spać. Może ma któraś z was taki upatrzony? Bede wdzięczna za linki ;)

Pati
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko 140x70 sluza potem jako takie tapczaniki, ze 120 nie spotkałam.
    cass planka mozna robic w ciązy, ja robiłam cały Itrymestr i jeszcze troche, dopiero teraz przy duzym brzuchu robię odwrócony i jest nawet polecany, pozycja brzuch u góry. Potwierdzone przez trenera i nawet na filmikach dla ciezarnych jest to cwiczenie robione, ktos cie wprowadził w bląd.
    ogolnie jak ciaza jest prawidłowa to naprawde wiele mozna zrobic cwiczen.

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly dzien mam do nadrobienia, bo odwiedziłam dzis siostrę:)

Evus, gratuluje udanej wizyty:)

Nie słyszałam o tym roanie, muszę go oblookac:P my juz mamy wózek zamówiony, wiec chociaż z tym mam spokój:D Teraz nie mogę się zdecydować u którego producenta zamówić zestawy minky do łóżeczka i wózka...

Zazdroszczę Wam tych gotujących mężów! Mój to tylko parówki potrafi ugotować:D

Patrycjusz, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    cass planka mozna robic w ciązy, ja robiłam cały Itrymestr i jeszcze troche, dopiero teraz przy duzym brzuchu robię odwrócony i jest nawet polecany, pozycja brzuch u góry. Potwierdzone przez trenera i nawet na filmikach dla ciezarnych jest to cwiczenie robione, ktos cie wprowadził w bląd.
    ogolnie jak ciaza jest prawidłowa to naprawde wiele mozna zrobic cwiczen.

Wiesz, ja nie wierzę żadnym trenerom z fitness clubów, bo oni wiedzą nie grzeszą. Także plank + brak podparcia w leżeniu na plecach wg mnie odpada. A dodam, że ćwiczyłam dużo na ciężarach, technika wykonywania ćwiczeń jest dla mnie b. ważna (interesuję się tematem od kilku lat). Niestety, niektóre ćwiczenia nadmiernie angażujące mięśnie proste brzucha mogą powodować diastasis recti. A wykonanie deski (która również angażuje te mięśnie) nie należy do najłatwiejszych i większość ćwiczących robi ją nieprawidłowo, co prowadzi do nadwyrężenia (np. początkujące dziewczyny często się chwalą, że potrafią w desce wytrzymać półtorej minuty, co przy prawidłowym wykonaniu u nowicjuszek jest średnio możliwe).

Uff. Nie chciałam się wymądrzać - zwracam tylko uwagę na to, że niektóre ćwiczenia nie są wcale w oczywisty sposób sprzyjające :)

Ale jedno jest pewne - ile osób tyle teorii :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorem !!!
    Nie wiem czy oglądacie moje 600gamow ja nie ,ale jak był akurat odcinek gdzie był Marcel imiennik mojego to dziewczyna z ovu Nie pamiętam który tc ale około 24tc i mały pięknie wyprowadzony jest teraz determinacja rodziców swoje robi!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam cosik !!!
    My raz w tygodniu jeździmy do przedszkola do dzieci i Marcela gropa 7 osobową gdzie on najmłodszy a tak 2 latki i z czego troje dzieci powinny mieć takie zajęcia rozwojowo-fizyczne conajmniej trzy razy w tygodniu to dziś pojawiliśmy się my plus koleżanka z synem a te matki które powinny być olaly bo wolą cytuję odpocząć w domu niż pobawić się i rozwinąć rozwój dziecka .....Pani skomentowała tylko tyle później będzie gorzej z wyprowadzeniem dzieciaka w grupie a tu za 60 zł na miesiąc się nie chce :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Caly dzien mam do nadrobienia, bo odwiedziłam dzis siostrę:)

Evus, gratuluje udanej wizyty:)

Nie słyszałam o tym roanie, muszę go oblookac:P my juz mamy wózek zamówiony, wiec chociaż z tym mam spokój:D Teraz nie mogę się zdecydować u którego producenta zamówić zestawy minky do łóżeczka i wózka...

Zazdroszczę Wam tych gotujących mężów! Mój to tylko parówki potrafi ugotować:D

Kochana parówki to ja miałam na zareczynach to dopiero mistrzostwo było hihihi ubaw po pachy a nie wspomnę że głodna plus adrenalina zrobiły swoje hihihi Parówki !!!

mmarzenak lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 z tymi normami to jest różnie, u nas w laboratorium jest do 99, ale znalazłam tez w internecie do 95 i nawet 92. Mam nadzieje że wizyta u diabetologa nie będzie konieczna narazie :-( może będę musiała jeszcze powtórzyć test. A jak było w twoim przypadku?

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass ja ufam swojemu trenerowi, wiem jaka jest wiekszosc czesto nieudoczonych, zwykły plank jest b.trudny i nie do zrobienia w 90sek. dla nowicjuzek.
    ale teorii jest duzo jak sama piszesz.
    jak ktos ne umie zrobic to lepiej aby nie robił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:34

feegu6l.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas parówki to dobry wstęp do gotowania :) a ciąża żony to najlepszy czas. Mój przeszedł szkołę życia na początku pierwszej ciąży. Ja nie mogłam nawet przejść koło kuchni, bo zawsze coś tam poczułam i wiadomo jak się kończyło. Musiał mi robić posiłki i przynosić do pokoju. Nigdy nie zapomnę jak ugotował swoją pierwszą pomidorową. Przyniósł mi ją taki dumny z siebie, pachniała ładnie, ale okazało się, że nie ma w niej makaronu. Biedaczek tak się przejął, że nawet nie pomyślał, że coś tam do niej trzeba wrzucić. Grunt to chwalić chłopa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:57

Kaja, beatas, Helen lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78, nie liczę na cud:P kanapeczki czy płatki jeszcze mi robi, a ostatnio nawet zadebiutował z tostami:P ale zupy to się chyba nigdy nie doczekam :D

ja tam przed ciążą prawie nie ćwiczyłam, więc teraz nie będę organizmowi serwować nowości :d

mmarzenak, iw78 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ