X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Dziewczyny interesują mnie łóżeczka 120x60 bo mam nie wiele miejsca na wieksze lóżeczko,ale chcemy taki zeby jeden bok sie ściągał i powstał taki mini-tapczanik (albo całkiem małe łóżko) bo jak Mała troszke bedzie wieksza to możliwe że bedzie musiała z nami spać. Może ma któraś z was taki upatrzony? Bede wdzięczna za linki ;)

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-sonia-tapczanik-szuf-biale-hit-i5828081294.html coś takiego? :)

http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-zuzia-barierka-materac-gryka-i5732530526.html

http://allegro.pl/biale-lozeczko-sofa-artdeco-szuflada-barierka-i5750491536.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:18

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie co do morfologi, a dokładniej "płytek krwi". Czy którejś z Was spadł ich poziom poniżej normy? co w takim wypadku powiedział gin? bo moja gin coś tam wspomniała, że trochę poniżej normy i trzeba będzie się temu przyjrzeć ale byłam tak podjarana tymi jajkami, że jakoś puściłam to mimo uszu..

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Paula222 z tymi normami to jest różnie, u nas w laboratorium jest do 99, ale znalazłam tez w internecie do 95 i nawet 92. Mam nadzieje że wizyta u diabetologa nie będzie konieczna narazie :-( może będę musiała jeszcze powtórzyć test. A jak było w twoim przypadku?
    Miałam bardzo podobne wyniki do twoich, na czczo trochę niżej bo 82 ( ale nrmy są 99 lub 100 przynajmniej w tych lab z których korzystała), ale po godz i 2 podobnie -moja gin powiedziała, że jest w normie więc u Ciebie też raczej też ok

smerfetkaa, mmarzenak lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka z tego co kojarzę to te normy są dla osób nie będących w ciąży ( tak mówił mój gin), od tamtego roku obowiązuje norma do 90 dla kobiet ciężarnych, ja miałam glukozę 100 na czczo i okazało się , że cukrzyca a wg mojego laboratorium była norma :/ Ale masz rację, oby obyło się bez ;)

Pomimo tylko złego cukru na czczo okazuje się , że mój organizm źle reaguje na niektóre rzeczy :( Nawet nie jem nic z cukrem a wystarczy czasem zjeść za dużo ziemniaków lub chleba razowego i już przekroczone :(

jakka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 w piątek mam wizytę u gin to porozmawiam z nim na ten temat. Ostatnio czesto mierzylam cukier glukometrem w domu i nie przekraczał mi 90 :/ czasami nawet miałam poniżej 80.
    To teraz będę się sterować do piątku.
    Dziękuję za odpowiedź.

Paula222 lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) pogoda A oknem średnia. Niby nie pada i nie sypie ale śniegu trochę wczoraj nasypalo. Zaraz idę do sklepy żeby coś na obiad kupić :) dziś chyba spagetti:)

Jak macie ciekawe strony z przepisami to ja poproszę :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 to miałaś książkowe wyniki :) u mnie na czczo trochę więcej wyszło i to mnie martwi mimo tego że wszędzie podają inne normy. Ale po glukozie poziom cukru nie wzrósł bardzo i po 2h tez było wporzadku . wiec może w tym teście to jest bardziej znaczące.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Dzień dobry:) pogoda A oknem średnia. Niby nie pada i nie sypie ale śniegu trochę wczoraj nasypalo. Zaraz idę do sklepy żeby coś na obiad kupić :) dziś chyba spagetti:)

Jak macie ciekawe strony z przepisami to ja poproszę :-)

ja bardzo lubię spaghetti z tuńczykiem, czosnkiem i zielonymi oliwkami albo kaparami :)

mmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś lnia dzień, bo obiad wczorajszy mi został, więc leżę i pachnę :P a tak serio to planuje też wybrać się do sklepu niedługo. Muszę pieczywo kupić i jakieś drobne rzeczy. Od kiedy przecenili arbuza to codziennie jemy w domu arbuza. W pierwszej ciąży też zawsze musiał być w domu :P no i stanęłam wczoraj znów na wagę i 2 g do przodu :O w ciągu 3 tyg 2 kg przytyłam, jak tak dalej będzie będę wielorybem :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 27 tygodniu:)

u mnie dzis na obiadek jajko sadzone, ziemniaczki i fasolka szparagowa:) musze w koncu wstac z lozka i zjesc sniadanko bo moja corcia juz chyba glodna jest!
    Milego dnia!!

Andzia SM, Magda34 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka szparagowa :D <3

ja robie zupę jarzynową, spagetti zostawię chyba na jutro, a na drugie kopytka z sosem pieczarkowym :)

Helenucha Klucha brzmi pysznie, na pewno skorzystam z pomysłu :)

Ja mam pytanko apropo jedzenia, co jecie między posiłkami? Bo myślę owoce i jogurty to u mnie, ale zmieniła bym to troche. Musze jakiś jadlospisów poszukać :D i zaplanować sobie cały tydzień :D

mmarzenak, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak mniam! Wpadam na porcję :P u mnie nie lubią w domu fasoli szparagowej, a ja uwielbiam i raczej nie robię :( ale narobiłaś smaka :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pomiedzy posilkami jem tak jak ty owoce i jogurty:) nie mam pomyslu co moge jeszcze jesc,wiec chetnie poslucham propozycji:)

marka to zapraszam na obiadek,chetnie sie podziele:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:00

Andzia SM lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie co do morfologi, a dokładniej "płytek krwi". Czy którejś z Was spadł ich poziom poniżej normy? co w takim wypadku powiedział gin? bo moja gin coś tam wspomniała, że trochę poniżej normy i trzeba będzie się temu przyjrzeć ale byłam tak podjarana tymi jajkami, że jakoś puściłam to mimo uszu..
    jak masz morfologię ponizej normy to pewnie dadzą ci żelazo, a reszta jest ok?
    moja mała zaczyna się budzić o 7ej o zgrozo, ale spi w nocy od 1ej, ciekawe czy to sie utrzyma.
    Ja juz po sniadanku, wstałam wczesniej aby zjesc, bo ostatnio jest u mnie z tym problem.
    Wafle ryzowe z masłem orzechowym i 1/2banana teraz mała fika w brzuszku :)
    Andzia ja zawsze ogolnie wpisuje na co mam ochote i dodatek np kurczak curry z masłem orzechowym i po przepisie sobie wybieram smakowo co mi najbardziej lezy :)
    ale z tego co kojarze to spaghetti najlepsze na swiezych pomidorach :) teraz sa te malutkie dosc smaczne w sklepach, koktajlowe i inne.

beatas robisz b.dobrze, jak nie mialam ruchu przed ciążą, to teraz nie ma co dodatkowo obciazac organizmu, mozesz sobie zaserwowac te cwiczenia dla kobiet w ciązy z filmików i długie spacery.
    Ja się już nie mogę doczekać pięknych słonecznych wiosennych dni, będę się wypuszczać na długie spacery.
    U nas nadal porządki, później chcę mieć wolne :)
    macie jakiś patent na szybkie ściągnięcie starych tapet?
    ale macie dobrze z gotującymi mężami, mój głównie asystuje albo robi na zmywaku ;)
    raz mu sie zdarzyło zrobić obiadek, i był pyszny, ale robił 2 godziny.

Andzia SM, beatas, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak mozesz jesc tez twaróg miedzy posiłkami, kanapke z pastami, orzechy (ale te nie wieczorem).

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupka jarzynowa mniam :)

feegu6l.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen w spryskiwacz do kwiatów/po płynie do szyb ciepła woda z mydłem i spsikaj tapety dokładnie i poczekaj chwile niech rozmoknął. Teście w lato robili remont to pomagaliśmy im zrywać tapety właśnie w taki sposób. Szybko odchodziły.

Helen lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh drugi dzien jest mi slabo i czuje sie ociezale. Dzisiaj nawet plecaka do pracy nie umialam niesc i musiala poprosic meza o pomoc. Nie wiem co jest grane :/ Brzuch wyskoczyl do przodu, waga raczej stoi a ja juz sie ruszam jak wieloryb, co bedzie za 2 miesiace.
    Zupa jarzynowa to smaczny wybor :D My dzisiaj mamy wczorajszy obiad czyli kasza gryczana z zapiekanym schabem i warzywami.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w rozpoczętym 25 tygodniu :)

smerfektka będę trzymać kciuki aby było ok :) Może miałaś po prostu jednorazowy skok ;)

Na obiad pomysły mi się pokończyły... Wg zaglądam w lodówkę, niby pełna a nie ma co jeść :D

Magda34, mmarzenak, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu :)
    Paula222 też już nie mam pomysłów na obiad, pustka w głowie. Jak coś wymyślisz daj znac :D
    Kto dziś wizytuje?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ