Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycjusz wrote:Dziewczyny interesują mnie łóżeczka 120x60 bo mam nie wiele miejsca na wieksze lóżeczko,ale chcemy taki zeby jeden bok sie ściągał i powstał taki mini-tapczanik (albo całkiem małe łóżko) bo jak Mała troszke bedzie wieksza to możliwe że bedzie musiała z nami spać. Może ma któraś z was taki upatrzony? Bede wdzięczna za linki
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-sonia-tapczanik-szuf-biale-hit-i5828081294.html coś takiego?
http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-zuzia-barierka-materac-gryka-i5732530526.html
http://allegro.pl/biale-lozeczko-sofa-artdeco-szuflada-barierka-i5750491536.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:18
-
dziewczyny, mam pytanie co do morfologi, a dokładniej "płytek krwi". Czy którejś z Was spadł ich poziom poniżej normy? co w takim wypadku powiedział gin? bo moja gin coś tam wspomniała, że trochę poniżej normy i trzeba będzie się temu przyjrzeć ale byłam tak podjarana tymi jajkami, że jakoś puściłam to mimo uszu..
-
smerfetkaa wrote:Paula222 z tymi normami to jest różnie, u nas w laboratorium jest do 99, ale znalazłam tez w internecie do 95 i nawet 92. Mam nadzieje że wizyta u diabetologa nie będzie konieczna narazie
może będę musiała jeszcze powtórzyć test. A jak było w twoim przypadku?
smerfetkaa, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
Smerfetka z tego co kojarzę to te normy są dla osób nie będących w ciąży ( tak mówił mój gin), od tamtego roku obowiązuje norma do 90 dla kobiet ciężarnych, ja miałam glukozę 100 na czczo i okazało się , że cukrzyca a wg mojego laboratorium była norma
Ale masz rację, oby obyło się bez
Pomimo tylko złego cukru na czczo okazuje się , że mój organizm źle reaguje na niektóre rzeczyNawet nie jem nic z cukrem a wystarczy czasem zjeść za dużo ziemniaków lub chleba razowego i już przekroczone
jakka lubi tę wiadomość
-
Paula222 w piątek mam wizytę u gin to porozmawiam z nim na ten temat. Ostatnio czesto mierzylam cukier glukometrem w domu i nie przekraczał mi 90
czasami nawet miałam poniżej 80.
To teraz będę się sterować do piątku.
Dziękuję za odpowiedź.Paula222 lubi tę wiadomość
-
Magda81 to miałaś książkowe wyniki
u mnie na czczo trochę więcej wyszło i to mnie martwi mimo tego że wszędzie podają inne normy. Ale po glukozie poziom cukru nie wzrósł bardzo i po 2h tez było wporzadku . wiec może w tym teście to jest bardziej znaczące.
-
Andzia SM wrote:Dzień dobry:) pogoda A oknem średnia. Niby nie pada i nie sypie ale śniegu trochę wczoraj nasypalo. Zaraz idę do sklepy żeby coś na obiad kupić
dziś chyba spagetti:)
Jak macie ciekawe strony z przepisami to ja poproszę
ja bardzo lubię spaghetti z tuńczykiem, czosnkiem i zielonymi oliwkami albo kaparamimmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
u mnie dziś lnia dzień, bo obiad wczorajszy mi został, więc leżę i pachnę
a tak serio to planuje też wybrać się do sklepu niedługo. Muszę pieczywo kupić i jakieś drobne rzeczy. Od kiedy przecenili arbuza to codziennie jemy w domu arbuza. W pierwszej ciąży też zawsze musiał być w domu
no i stanęłam wczoraj znów na wagę i 2 g do przodu
w ciągu 3 tyg 2 kg przytyłam, jak tak dalej będzie będę wielorybem
-
fasolka szparagowa
ja robie zupę jarzynową, spagetti zostawię chyba na jutro, a na drugie kopytka z sosem pieczarkowym
Helenucha Klucha brzmi pysznie, na pewno skorzystam z pomysłu
Ja mam pytanko apropo jedzenia, co jecie między posiłkami? Bo myślę owoce i jogurty to u mnie, ale zmieniła bym to troche. Musze jakiś jadlospisów poszukaći zaplanować sobie cały tydzień
mmarzenak, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
ja pomiedzy posilkami jem tak jak ty owoce i jogurty:) nie mam pomyslu co moge jeszcze jesc,wiec chetnie poslucham propozycji:)
marka to zapraszam na obiadek,chetnie sie podziele:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 10:00
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:dziewczyny, mam pytanie co do morfologi, a dokładniej "płytek krwi". Czy którejś z Was spadł ich poziom poniżej normy? co w takim wypadku powiedział gin? bo moja gin coś tam wspomniała, że trochę poniżej normy i trzeba będzie się temu przyjrzeć ale byłam tak podjarana tymi jajkami, że jakoś puściłam to mimo uszu..
moja mała zaczyna się budzić o 7ej o zgrozo, ale spi w nocy od 1ej, ciekawe czy to sie utrzyma.
Ja juz po sniadanku, wstałam wczesniej aby zjesc, bo ostatnio jest u mnie z tym problem.
Wafle ryzowe z masłem orzechowym i 1/2banana teraz mała fika w brzuszku
Andzia ja zawsze ogolnie wpisuje na co mam ochote i dodatek np kurczak curry z masłem orzechowym i po przepisie sobie wybieram smakowo co mi najbardziej lezy
ale z tego co kojarze to spaghetti najlepsze na swiezych pomidorachteraz sa te malutkie dosc smaczne w sklepach, koktajlowe i inne.
beatas robisz b.dobrze, jak nie mialam ruchu przed ciążą, to teraz nie ma co dodatkowo obciazac organizmu, mozesz sobie zaserwowac te cwiczenia dla kobiet w ciązy z filmików i długie spacery.
Ja się już nie mogę doczekać pięknych słonecznych wiosennych dni, będę się wypuszczać na długie spacery.
U nas nadal porządki, później chcę mieć wolne
macie jakiś patent na szybkie ściągnięcie starych tapet?
ale macie dobrze z gotującymi mężami, mój głównie asystuje albo robi na zmywaku
raz mu sie zdarzyło zrobić obiadek, i był pyszny, ale robił 2 godziny.
Andzia SM, beatas, evus lubią tę wiadomość
-
Helen w spryskiwacz do kwiatów/po płynie do szyb ciepła woda z mydłem i spsikaj tapety dokładnie i poczekaj chwile niech rozmoknął. Teście w lato robili remont to pomagaliśmy im zrywać tapety właśnie w taki sposób. Szybko odchodziły.
Helen lubi tę wiadomość
-
Ehh drugi dzien jest mi slabo i czuje sie ociezale. Dzisiaj nawet plecaka do pracy nie umialam niesc i musiala poprosic meza o pomoc. Nie wiem co jest grane
Brzuch wyskoczyl do przodu, waga raczej stoi a ja juz sie ruszam jak wieloryb, co bedzie za 2 miesiace.
Zupa jarzynowa to smaczny wyborMy dzisiaj mamy wczorajszy obiad czyli kasza gryczana z zapiekanym schabem i warzywami.
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Witam w rozpoczętym 25 tygodniu
smerfektka będę trzymać kciuki aby było okMoże miałaś po prostu jednorazowy skok
Na obiad pomysły mi się pokończyły... Wg zaglądam w lodówkę, niby pełna a nie ma co jeśćMagda34, mmarzenak, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość