Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas częściej gotuje ja, ale jak Mąż ma wolne to lubi spędzać czas w kuchni:) Gotuje bardzo dobrze :) Ale z racji tego że ja w domku siedzę to więcej czasu ja spędzam:)

Męża mam uczynnego, posprzątac posprząta:) Przed świętami okna mył i firanki wieszal także nie mam źle. Ale duzo z domu wyniósł :) Jedyne czego nigdy u Nas nie zrobił to nie prasowal hahaha :D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja mam zmywarke i to prawie tyle samo roboty jak dla mnie bo resztki jedzenia z talerzy i tak musisz zgarnac powkladac do zmywarki jak mam malo to recznie wole sobie pomyc. Po jakichs wiekszych imprezach to tak.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to cieszey się, że to pierwsza ciąża, wszystko jest jeszcze nowe i ekscytujące:D dzięki temu czas leci jak szalony! Dłużyć mi się pewnie zacznie końcówka..

Repose, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam jakie pyszne obiadki i sałatki aż ślinka cieknie;);)
    Ja od rana katastrofa auto mi nie odpalilo i Hmmyyyy do mechanika trzeba będzie holowac Ehhhhssss ciekawe ile mnie ta przyjemność przyjdzie a tyle co w weekend rozmawiałam z mężem o zmianie samochodu dla mnie i chyba autko uslyszalo i się obrazilo na nas.
    Pogoda w kratkę.
    U mnie obiad z wczoraj bo robiłam zapiekanke z makaronem pomidorami mięsem mielonym i pieczarkami i została ;)
    A co jest nie tak z oscypkami nie możemy ich jeść?? Ja właśnie Złożyłam zamówienie u szwagra bo jest w górach na feriach... Buuuuuu

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas masz szczescie bo mi sie tak dluzy.. Juz bym rodzic chciala i ten brzuch juz mam taki wielki stop nie widze a jeszcze mlody buntu ciag dalszy ja mu mowie pozbieraj klocki a on NIE!

Agabtm a co jeszcze w tej zapiekance? Brzmi ciekawie a ja nie wiem co na obiad zrobic...

MiliVanili zazdroszcze tez chce zeby mi wyswietlilo 7 miesiac a wgl najlepiej 9 :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oscypki są z mleka nie pasteryzowanego. Gdzieś słyszalam że jak się je zje na gorąco to można. Ale mimo że uwielbiam to sama na czas ciąży z nich rezygnuje :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oscypka w lodówce, brat mi przywiózł statnio jak był w górach, i się zastanawiam czy go zjeść a ochotę mam straszną ;) Czyli jak go np zapiekę w piekarniku, to powinno byc ok?

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia w takim razie poczytam jeszcze o oscypkach
    Beatas mięso mielone napatelnie potem pieczarki i cebula do tego dowolne przyprawy ja dałam paprykę słodka, bazylie, tymianek i kucharka potem daje pomidory z puszki gotuje makaron wszystko do piekarnika zasypane dużą ilością mozarelli. Makaron lekko gotuje tylko wyciągam jeszcze twardy i tyle ;) do piekarnika na jakieś 20 minut temperatura 160 stopni

Repose, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm jak się masz na zwolnieniu? Ja w piątek ostatni dzień w pracy. Dzisiaj nie poszłam bo głowa mi pęka od rana i zostałam w domu. Po wczorajszym dniu w pracy stwierdziłam jednak, ze cieszę sie, że idę na zwolnienie, niewyspana byłam, wszystko mnie bolało od siedzenia za biurkiem, spuchłam w dodatku. Od poniedziałku zaczynam leniuchowanie :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli, szybko się przyzwyczaisz:D

Agabtm, bardzo dziękuje za przepis, ale to nie ja o niego prosiłam:D niestety nie lubię pieczarek:/

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oscypki jadlam tyle ze z grila, podobno po przetworzeniu termicznym mozna. To samo z serem plesniowym. Z feta pierwsze slysze, ze moze byc z niepasteryzowanego, bo takiej jeszcze nie spotkalam, a jej jem dosyc sporo.
    Mili zazdroszcze, ja jeszcze miesiac, ale odliczam kazdy dzien, bo tak juz mam dosyc. Maly chyba sie troche odwrocil, bo bylam w stanie isc, wczesniej tak mnie biodra pobolewaly i brzuch byl mocno z przodu, ze szlam jak emerytka. Chyba mnie jakas wiosenna depresja dopada, bo brak mi sil niemozliwie. Ziewam, glowa boli i niczego sie nie chce.

Repose tyle, ze moj maz zazwyczaj myje wieczorem gary z calego dnia, czasem zdarza mu sie dwa dni nawet nie umyc bo jestesmy tak zabiegani i zmeczeni, wiec zmywarka bylaby zbawieniem. Resztki i tak zawsze wyrzucam z talerza, bo tutaj panuje system segregacji inny niz np w Polsce i cala zywnosc idzie do jednego smietnika, a nie tylko warzywa etc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• evus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

ja wlasnie upieklam muffiny sniadaniowe- takie z platkow owsianych. sa pyszne i super jako przekaska w ciagu dnia :)

a co do brokula polecam salatke: brokul, zielony groszek (ja nie lubie z puszki wiec gotuje mrozony), pieczarki, jajko i sosik majonezowo-jogurtowy :)

moj maz tez troszke gotuje, ale odkad w 1 trymestrze nie moglam wejsc do kuchni, zostal mistrzem :)

Helen lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, ja tez nieprzytomna chodze :( normalnie przesilenie wiosenne, tylko troche za wczesnie ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm to ja prosilam o przepis :p dam znac jak wyszlo

Dais my tez mamy taki system ze cala zywnosc osobno do zielonego worka :p

Evus Dais ja tak samo najchetniej poszlabym spac po prostu.

Wiecie co to za zabawka taki slonik co z traby wyrzuca takie motylki i dzieci je lapia w siatki? To jakas katastrofa mlody sie nademna zneca przez prawie godzine musialam temu sloniowi spowrotem do pyszczka wrzucac te motylki zeby on sobie mogl lapac maly len jakby sam nie mogl :p

evus lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sadzicie o kosmetykach dla dziecka z serii Linomag?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais a ja zmywarkę kocham i od kiedy mieszkamy w nowym domu to na palcach jednej ręki mogę policzyć moje ręczne zmywanie. Codziennie nastawiam jedną, ale gary, miski, sztućce. Mega wygoda i nie wyobrażam sobie teraz szorować gary po zupie :P

mmarzenak ja nie stosowałam przy starszaku i nie słyszałam nic o tych kosmetykach. U mnie sprawdzała się MIXA z rossmana, a jak małego wysypało po truskawkach to kilka miesięcy stosowaliśmy emolium. Na pewno odradzam Johnsona, bo mega podrażnia i wysusza skórę takich maluchów. Nawet dermatolog Nam mówiła, że Ziaja i Johnson to dwa badziewa.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a seria rossmanowska? ta Babydream?

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Linomag do pupy jest bardzo dobry. delikatny nie wysusza tylko nawilża.

beatas lubi tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka ta Mixa u mnie we Francji tez jest nie stosowalam kosmetykow dla dzieci z tej seri ale ja uzywam mixy balsamu do skory suchej i jest naprawde ok ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosowalismy tylko Linomag jak maly mial mocne odparzenia i swietnie pomagalo. Innych rzeczy z tej firmy nie probowalam.

Koniec pracy, ide do domu i mam nadzieje troche odpoczac. Nie wiem na ile sie uda, bo zostaje sama z synkiem; maz bedzie po 21.

Angela85 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ