Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U Nas częściej gotuje ja, ale jak Mąż ma wolne to lubi spędzać czas w kuchni:) Gotuje bardzo dobrze
Ale z racji tego że ja w domku siedzę to więcej czasu ja spędzam:)
Męża mam uczynnego, posprzątac posprząta:) Przed świętami okna mył i firanki wieszal także nie mam źle. Ale duzo z domu wyniósłJedyne czego nigdy u Nas nie zrobił to nie prasowal hahaha
-
Dais ja mam zmywarke i to prawie tyle samo roboty jak dla mnie bo resztki jedzenia z talerzy i tak musisz zgarnac powkladac do zmywarki jak mam malo to recznie wole sobie pomyc. Po jakichs wiekszych imprezach to tak.
-
Mniam jakie pyszne obiadki i sałatki aż ślinka cieknie;)
Ja od rana katastrofa auto mi nie odpalilo i Hmmyyyy do mechanika trzeba będzie holowac Ehhhhssss ciekawe ile mnie ta przyjemność przyjdzie a tyle co w weekend rozmawiałam z mężem o zmianie samochodu dla mnie i chyba autko uslyszalo i się obrazilo na nas.
Pogoda w kratkę.
U mnie obiad z wczoraj bo robiłam zapiekanke z makaronem pomidorami mięsem mielonym i pieczarkami i została
A co jest nie tak z oscypkami nie możemy ich jeść?? Ja właśnie Złożyłam zamówienie u szwagra bo jest w górach na feriach... BuuuuuuSyn Filip 28 czerwiec -
Beatas masz szczescie bo mi sie tak dluzy.. Juz bym rodzic chciala i ten brzuch juz mam taki wielki stop nie widze a jeszcze mlody buntu ciag dalszy ja mu mowie pozbieraj klocki a on NIE!
Agabtm a co jeszcze w tej zapiekance? Brzmi ciekawie a ja nie wiem co na obiad zrobic...
MiliVanili zazdroszcze tez chce zeby mi wyswietlilo 7 miesiac a wgl najlepiej 9 :p -
Andzia w takim razie poczytam jeszcze o oscypkach
Beatas mięso mielone napatelnie potem pieczarki i cebula do tego dowolne przyprawy ja dałam paprykę słodka, bazylie, tymianek i kucharka potem daje pomidory z puszki gotuje makaron wszystko do piekarnika zasypane dużą ilością mozarelli. Makaron lekko gotuje tylko wyciągam jeszcze twardy i tyledo piekarnika na jakieś 20 minut temperatura 160 stopni
Repose, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm jak się masz na zwolnieniu? Ja w piątek ostatni dzień w pracy. Dzisiaj nie poszłam bo głowa mi pęka od rana i zostałam w domu. Po wczorajszym dniu w pracy stwierdziłam jednak, ze cieszę sie, że idę na zwolnienie, niewyspana byłam, wszystko mnie bolało od siedzenia za biurkiem, spuchłam w dodatku. Od poniedziałku zaczynam leniuchowanie
-
Oscypki jadlam tyle ze z grila, podobno po przetworzeniu termicznym mozna. To samo z serem plesniowym. Z feta pierwsze slysze, ze moze byc z niepasteryzowanego, bo takiej jeszcze nie spotkalam, a jej jem dosyc sporo.
Mili zazdroszcze, ja jeszcze miesiac, ale odliczam kazdy dzien, bo tak juz mam dosyc. Maly chyba sie troche odwrocil, bo bylam w stanie isc, wczesniej tak mnie biodra pobolewaly i brzuch byl mocno z przodu, ze szlam jak emerytka. Chyba mnie jakas wiosenna depresja dopada, bo brak mi sil niemozliwie. Ziewam, glowa boli i niczego sie nie chce.
Repose tyle, ze moj maz zazwyczaj myje wieczorem gary z calego dnia, czasem zdarza mu sie dwa dni nawet nie umyc bo jestesmy tak zabiegani i zmeczeni, wiec zmywarka bylaby zbawieniem. Resztki i tak zawsze wyrzucam z talerza, bo tutaj panuje system segregacji inny niz np w Polsce i cala zywnosc idzie do jednego smietnika, a nie tylko warzywa etc.
-
czesc
ja wlasnie upieklam muffiny sniadaniowe- takie z platkow owsianych. sa pyszne i super jako przekaska w ciagu dnia
a co do brokula polecam salatke: brokul, zielony groszek (ja nie lubie z puszki wiec gotuje mrozony), pieczarki, jajko i sosik majonezowo-jogurtowy
moj maz tez troszke gotuje, ale odkad w 1 trymestrze nie moglam wejsc do kuchni, zostal mistrzemHelen lubi tę wiadomość
-
Agabtm to ja prosilam o przepis :p dam znac jak wyszlo
Dais my tez mamy taki system ze cala zywnosc osobno do zielonego worka :p
Evus Dais ja tak samo najchetniej poszlabym spac po prostu.
Wiecie co to za zabawka taki slonik co z traby wyrzuca takie motylki i dzieci je lapia w siatki? To jakas katastrofa mlody sie nademna zneca przez prawie godzine musialam temu sloniowi spowrotem do pyszczka wrzucac te motylki zeby on sobie mogl lapac maly len jakby sam nie mogl :pevus lubi tę wiadomość
-
dais a ja zmywarkę kocham i od kiedy mieszkamy w nowym domu to na palcach jednej ręki mogę policzyć moje ręczne zmywanie. Codziennie nastawiam jedną, ale gary, miski, sztućce. Mega wygoda i nie wyobrażam sobie teraz szorować gary po zupie
mmarzenak ja nie stosowałam przy starszaku i nie słyszałam nic o tych kosmetykach. U mnie sprawdzała się MIXA z rossmana, a jak małego wysypało po truskawkach to kilka miesięcy stosowaliśmy emolium. Na pewno odradzam Johnsona, bo mega podrażnia i wysusza skórę takich maluchów. Nawet dermatolog Nam mówiła, że Ziaja i Johnson to dwa badziewa. -
Cześć. Linomag do pupy jest bardzo dobry. delikatny nie wysusza tylko nawilża.
beatas lubi tę wiadomość
-
My stosowalismy tylko Linomag jak maly mial mocne odparzenia i swietnie pomagalo. Innych rzeczy z tej firmy nie probowalam.
Koniec pracy, ide do domu i mam nadzieje troche odpoczac. Nie wiem na ile sie uda, bo zostaje sama z synkiem; maz bedzie po 21.Angela85 lubi tę wiadomość