X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas częściej gotuje ja, ale jak Mąż ma wolne to lubi spędzać czas w kuchni:) Gotuje bardzo dobrze :) Ale z racji tego że ja w domku siedzę to więcej czasu ja spędzam:)

Męża mam uczynnego, posprzątac posprząta:) Przed świętami okna mył i firanki wieszal także nie mam źle. Ale duzo z domu wyniósł :) Jedyne czego nigdy u Nas nie zrobił to nie prasowal hahaha :D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja mam zmywarke i to prawie tyle samo roboty jak dla mnie bo resztki jedzenia z talerzy i tak musisz zgarnac powkladac do zmywarki jak mam malo to recznie wole sobie pomyc. Po jakichs wiekszych imprezach to tak.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to cieszey się, że to pierwsza ciąża, wszystko jest jeszcze nowe i ekscytujące:D dzięki temu czas leci jak szalony! Dłużyć mi się pewnie zacznie końcówka..

Repose, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam jakie pyszne obiadki i sałatki aż ślinka cieknie;);)
    Ja od rana katastrofa auto mi nie odpalilo i Hmmyyyy do mechanika trzeba będzie holowac Ehhhhssss ciekawe ile mnie ta przyjemność przyjdzie a tyle co w weekend rozmawiałam z mężem o zmianie samochodu dla mnie i chyba autko uslyszalo i się obrazilo na nas.
    Pogoda w kratkę.
    U mnie obiad z wczoraj bo robiłam zapiekanke z makaronem pomidorami mięsem mielonym i pieczarkami i została ;)
    A co jest nie tak z oscypkami nie możemy ich jeść?? Ja właśnie Złożyłam zamówienie u szwagra bo jest w górach na feriach... Buuuuuu

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas masz szczescie bo mi sie tak dluzy.. Juz bym rodzic chciala i ten brzuch juz mam taki wielki stop nie widze a jeszcze mlody buntu ciag dalszy ja mu mowie pozbieraj klocki a on NIE!

Agabtm a co jeszcze w tej zapiekance? Brzmi ciekawie a ja nie wiem co na obiad zrobic...

MiliVanili zazdroszcze tez chce zeby mi wyswietlilo 7 miesiac a wgl najlepiej 9 :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oscypki są z mleka nie pasteryzowanego. Gdzieś słyszalam że jak się je zje na gorąco to można. Ale mimo że uwielbiam to sama na czas ciąży z nich rezygnuje :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oscypka w lodówce, brat mi przywiózł statnio jak był w górach, i się zastanawiam czy go zjeść a ochotę mam straszną ;) Czyli jak go np zapiekę w piekarniku, to powinno byc ok?

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia w takim razie poczytam jeszcze o oscypkach
    Beatas mięso mielone napatelnie potem pieczarki i cebula do tego dowolne przyprawy ja dałam paprykę słodka, bazylie, tymianek i kucharka potem daje pomidory z puszki gotuje makaron wszystko do piekarnika zasypane dużą ilością mozarelli. Makaron lekko gotuje tylko wyciągam jeszcze twardy i tyle ;) do piekarnika na jakieś 20 minut temperatura 160 stopni

Repose, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm jak się masz na zwolnieniu? Ja w piątek ostatni dzień w pracy. Dzisiaj nie poszłam bo głowa mi pęka od rana i zostałam w domu. Po wczorajszym dniu w pracy stwierdziłam jednak, ze cieszę sie, że idę na zwolnienie, niewyspana byłam, wszystko mnie bolało od siedzenia za biurkiem, spuchłam w dodatku. Od poniedziałku zaczynam leniuchowanie :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli, szybko się przyzwyczaisz:D

Agabtm, bardzo dziękuje za przepis, ale to nie ja o niego prosiłam:D niestety nie lubię pieczarek:/

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oscypki jadlam tyle ze z grila, podobno po przetworzeniu termicznym mozna. To samo z serem plesniowym. Z feta pierwsze slysze, ze moze byc z niepasteryzowanego, bo takiej jeszcze nie spotkalam, a jej jem dosyc sporo.
    Mili zazdroszcze, ja jeszcze miesiac, ale odliczam kazdy dzien, bo tak juz mam dosyc. Maly chyba sie troche odwrocil, bo bylam w stanie isc, wczesniej tak mnie biodra pobolewaly i brzuch byl mocno z przodu, ze szlam jak emerytka. Chyba mnie jakas wiosenna depresja dopada, bo brak mi sil niemozliwie. Ziewam, glowa boli i niczego sie nie chce.

Repose tyle, ze moj maz zazwyczaj myje wieczorem gary z calego dnia, czasem zdarza mu sie dwa dni nawet nie umyc bo jestesmy tak zabiegani i zmeczeni, wiec zmywarka bylaby zbawieniem. Resztki i tak zawsze wyrzucam z talerza, bo tutaj panuje system segregacji inny niz np w Polsce i cala zywnosc idzie do jednego smietnika, a nie tylko warzywa etc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• evus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :)

ja wlasnie upieklam muffiny sniadaniowe- takie z platkow owsianych. sa pyszne i super jako przekaska w ciagu dnia :)

a co do brokula polecam salatke: brokul, zielony groszek (ja nie lubie z puszki wiec gotuje mrozony), pieczarki, jajko i sosik majonezowo-jogurtowy :)

moj maz tez troszke gotuje, ale odkad w 1 trymestrze nie moglam wejsc do kuchni, zostal mistrzem :)

Helen lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, ja tez nieprzytomna chodze :( normalnie przesilenie wiosenne, tylko troche za wczesnie ;)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm to ja prosilam o przepis :p dam znac jak wyszlo

Dais my tez mamy taki system ze cala zywnosc osobno do zielonego worka :p

Evus Dais ja tak samo najchetniej poszlabym spac po prostu.

Wiecie co to za zabawka taki slonik co z traby wyrzuca takie motylki i dzieci je lapia w siatki? To jakas katastrofa mlody sie nademna zneca przez prawie godzine musialam temu sloniowi spowrotem do pyszczka wrzucac te motylki zeby on sobie mogl lapac maly len jakby sam nie mogl :p

evus lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sadzicie o kosmetykach dla dziecka z serii Linomag?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais a ja zmywarkę kocham i od kiedy mieszkamy w nowym domu to na palcach jednej ręki mogę policzyć moje ręczne zmywanie. Codziennie nastawiam jedną, ale gary, miski, sztućce. Mega wygoda i nie wyobrażam sobie teraz szorować gary po zupie :P

mmarzenak ja nie stosowałam przy starszaku i nie słyszałam nic o tych kosmetykach. U mnie sprawdzała się MIXA z rossmana, a jak małego wysypało po truskawkach to kilka miesięcy stosowaliśmy emolium. Na pewno odradzam Johnsona, bo mega podrażnia i wysusza skórę takich maluchów. Nawet dermatolog Nam mówiła, że Ziaja i Johnson to dwa badziewa.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a seria rossmanowska? ta Babydream?

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Linomag do pupy jest bardzo dobry. delikatny nie wysusza tylko nawilża.

beatas lubi tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Repose Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka ta Mixa u mnie we Francji tez jest nie stosowalam kosmetykow dla dzieci z tej seri ale ja uzywam mixy balsamu do skory suchej i jest naprawde ok ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosowalismy tylko Linomag jak maly mial mocne odparzenia i swietnie pomagalo. Innych rzeczy z tej firmy nie probowalam.

Koniec pracy, ide do domu i mam nadzieje troche odpoczac. Nie wiem na ile sie uda, bo zostaje sama z synkiem; maz bedzie po 21.

Angela85 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ